Musibet Öetesi .......... OYUN.....
Büyücü düşünceli bir şekilde aklından güçlerini geçirdi.Bu iki salak pek sorun olacağa benzemiyordu.Onlar halledilebilirdi.Ama şu gözcüyü halletmek zor olabilirdi.O gözcüyü hallettikten sonra da diğerlerini halletmek çok daha kolaydı.
Ses çıkarmamaya çalışarak ÇOK ağır adımlarla ilerledi, (STEALTH bozulmadan ilerlemek için hızı yarıya indirmek gerekiyor.Ben de bu yüzden Expeditious Retreat (sf 159) gücümü kullanıyorum ve Shift özelliğimi hızımın iki katı olan 12 kareye kadar çıkartıyorum.Eh, dolayısıyla görünmeden hızımın yarısı olan 6 kare kadar shift edebilirim) X4 Y7
Eğer buraya geldikten sonra görünürse, gören lavuğa ICY Rays büyüsünü yapacaktı, yanına yaklaşamasın diye.
Eğer görünmezse, o zaman düşünecekti bunu.
Ses çıkarmamaya çalışarak ÇOK ağır adımlarla ilerledi, (STEALTH bozulmadan ilerlemek için hızı yarıya indirmek gerekiyor.Ben de bu yüzden Expeditious Retreat (sf 159) gücümü kullanıyorum ve Shift özelliğimi hızımın iki katı olan 12 kareye kadar çıkartıyorum.Eh, dolayısıyla görünmeden hızımın yarısı olan 6 kare kadar shift edebilirim) X4 Y7
Eğer buraya geldikten sonra görünürse, gören lavuğa ICY Rays büyüsünü yapacaktı, yanına yaklaşamasın diye.
Eğer görünmezse, o zaman düşünecekti bunu.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Winter ağacın içinden ilerlerken dalları da oynatarak, saklanma avantajını yitirmişti. (x3/y10) noktasına vardığında karşısında 2 nöbetçi daha görür. Bunlardan biri (6) diğer G7 ve G8 gibi sıska bir savaşçıydı ama G5, kafasında bir kurukafa taşıyan, psikopat tipli, baltalı bir goblindi.
Winter stealth check(10):13 Goblinler Perception check: başarılı!
G5 Winter’i farkederek korkunç bir çığlık atar ve parmağıyla işaret eder. Bütün kamp bu çığlıkla davetsiz misafirleri olduğunu anlamıştı artık. Darthu ve Hope; siz de Winter’in görüldüğünü anladınız artık, zaten herkes alarm alarm diye goblince bağırıyor ama sesin geldiği yönden dolayı, Winteri görenlerin 7 ve 8 numara olmadığını da anladınız.
Winter derhal ICY Rays büyüsünü 5 ve 6’ya atar!
IntvsRef (5’e) attack(11):18 başarılı – Hit:1d10+Int modif+1+1=5+4+1+1=11 cold dmg
IntvsRef (6’ya) attack(14):20 başarılı – Hit:1d10+Int modif+1+1=10+4+1+1=16 cold dmg
İki goblin de donup kaldılar; “immobilized” oldular.
Initiative:
Darthu(12):19
Hope(10):11
Winter(6):9
ASH(bağlı)
Aegron(bağlı)
.........
Goblinler
Kondüsyon durumları:
G5: immobilized
G6: immobilized
Hit Points:
Aegron(42):42
Darthu(46):46
ASH(41):41
Winter(29):29
Hope(40):40
..................
1-Goblin Hexer:46
2-Goblin Sharpshooter:31
3-Goblin Sharpshooter:31
4-Goblin Skullcleaver:53
5-Goblin Skullcleaver:53-11=42
6-Goblin Warrior:29-16=13
7-Goblin Warrior:29
8-Goblin Warrior:29

.
Winter ağacın içinden ilerlerken dalları da oynatarak, saklanma avantajını yitirmişti. (x3/y10) noktasına vardığında karşısında 2 nöbetçi daha görür. Bunlardan biri (6) diğer G7 ve G8 gibi sıska bir savaşçıydı ama G5, kafasında bir kurukafa taşıyan, psikopat tipli, baltalı bir goblindi.
Winter stealth check(10):13 Goblinler Perception check: başarılı!
G5 Winter’i farkederek korkunç bir çığlık atar ve parmağıyla işaret eder. Bütün kamp bu çığlıkla davetsiz misafirleri olduğunu anlamıştı artık. Darthu ve Hope; siz de Winter’in görüldüğünü anladınız artık, zaten herkes alarm alarm diye goblince bağırıyor ama sesin geldiği yönden dolayı, Winteri görenlerin 7 ve 8 numara olmadığını da anladınız.
Winter derhal ICY Rays büyüsünü 5 ve 6’ya atar!
IntvsRef (5’e) attack(11):18 başarılı – Hit:1d10+Int modif+1+1=5+4+1+1=11 cold dmg
IntvsRef (6’ya) attack(14):20 başarılı – Hit:1d10+Int modif+1+1=10+4+1+1=16 cold dmg
İki goblin de donup kaldılar; “immobilized” oldular.
Initiative:
Darthu(12):19
Hope(10):11
Winter(6):9
ASH(bağlı)
Aegron(bağlı)
.........
Goblinler
Kondüsyon durumları:
G5: immobilized
G6: immobilized
Hit Points:
Darthu(46):46
Winter(29):29
..................
7-Goblin Warrior:29
8-Goblin Warrior:29

.
Last edited by dwaxer on Thu Apr 02, 2009 5:43 am, edited 1 time in total.
Winter durumun ne derece kötü olduğunu o an farketmiştir.
"SALDIR EJDERHAM! BÃ?TÃ?N GÃ?CÃ?NLE SALDIR! HAYDİ DARTHU, DEV EJDERHA, SALDIR!"
Darthu'ya aslında bir çeşit işaret vermiştir.Darthu'nun bunu anlayacağını ümit eder.
Ghost Sound (sf 157) büyüsünü yapar sonra da .
Dostlarının olduğu yerden müthiş bir ejderha kükremesi duyulur.Büyücü Goblin'lerin kaçacağını ümit etmektedir.Yer gök inler.
Ardından Ejderha dostlarının ortalığı ateşe vermesini ümit eder.Eğer Darthu havaya ateşini üflerse biraz gerçekçilik katabilirdi duruma.
Tabiî bununla da kalmadı. Action point Goblin 7-8'in arasına hoş bir FORCE ORB büyüsü yolladı. (sf 159)
"SALDIR EJDERHAM! BÃ?TÃ?N GÃ?CÃ?NLE SALDIR! HAYDİ DARTHU, DEV EJDERHA, SALDIR!"
Darthu'ya aslında bir çeşit işaret vermiştir.Darthu'nun bunu anlayacağını ümit eder.
Ghost Sound (sf 157) büyüsünü yapar sonra da .
Dostlarının olduğu yerden müthiş bir ejderha kükremesi duyulur.Büyücü Goblin'lerin kaçacağını ümit etmektedir.Yer gök inler.
Ardından Ejderha dostlarının ortalığı ateşe vermesini ümit eder.Eğer Darthu havaya ateşini üflerse biraz gerçekçilik katabilirdi duruma.
Tabiî bununla da kalmadı. Action point Goblin 7-8'in arasına hoş bir FORCE ORB büyüsü yolladı. (sf 159)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Usta bir avcı olan Ash bu bölgede gezinen dev kaplanı yakalamayı kafasına koymuştu. Avı tahmininden fazla zorlamıştı onu hem uzun süre takip etmiş hemde yakalamaya çalışırken yaralanıp bitkin düşmüştü. Gözlerini açtığındaysa goblinlerin elinde olduğunu farketmişti. Utanç verici bir durumdu doğrusu, avcıyken av olmuştu hem de bu küçük hilebazlara.
Sabırsızlığının cezasını çekiyordu, o yüzden sabırla beklemeye koyuldu bir fırsat çıktığında bunu kaçırmamak istiyordu. Tıpkı usta bir avcı gibi bu fırsatı beklemeye koyuldu.
Goblinlerin bağrışmalarına bakılırsa kampa birileri sızmaya çalışıyordu. Yanındaki ejdersoyluya baktı. İplerinden kurtulmaya çalışmanın tam zamanıydı.
Athletics: 12
Eğer kurtulabilirse ilk iş yanındaki ejdersoylunun ağzını açmak olacaktı.
Ejderin alev püskürttüğünü anlamak için gerekirse: Nature: 9
Sabırsızlığının cezasını çekiyordu, o yüzden sabırla beklemeye koyuldu bir fırsat çıktığında bunu kaçırmamak istiyordu. Tıpkı usta bir avcı gibi bu fırsatı beklemeye koyuldu.
Goblinlerin bağrışmalarına bakılırsa kampa birileri sızmaya çalışıyordu. Yanındaki ejdersoyluya baktı. İplerinden kurtulmaya çalışmanın tam zamanıydı.
Athletics: 12
Eğer kurtulabilirse ilk iş yanındaki ejdersoylunun ağzını açmak olacaktı.
Ejderin alev püskürttüğünü anlamak için gerekirse: Nature: 9
-
Mark
- Kullanıcı

Derin bir nefes aldı."Bir gün bu büyücüyü öldürücem.""SALDIR EJDERHAM! BÃ?TÃ?N GÃ?CÃ?NLE SALDIR! HAYDİ DARTHU, DEV EJDERHA, SALDIR!"
Açık alana çıktı.
En yakınındaki gobline bakışlarını sabitledi.
"Düşmanıma bakacağım ve onu karanlık alıcak!"
(Shadow Walk, x7y15)
(Warlock's Curse)
(Fiery Bolt) (s183)
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
İçinden geçirdi. 'Evet. O ejderhan birgün sana yumulacak!'. Yeni kılıcıyla ilk canı almak için koşturdu. (goblin 8 )(CHARGE ATTACK:Cleave) Sonrasında goblin7'yede vurmayı hedefledi.
En azından büyücünün planının sarsılmaması için sonrasında iki goblinede ateşini kustu. (8, 7)(Dragon Breath) (Sonrasında yapabiliyorsam shift atıyorum.(çapraz geriye))
En azından büyücünün planının sarsılmaması için sonrasında iki goblinede ateşini kustu. (8, 7)(Dragon Breath) (Sonrasında yapabiliyorsam shift atıyorum.(çapraz geriye))
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

.
Darthu:
İçinden geçirdi. 'Evet. O ejderhan birgün sana yumulacak!'. Yeni kılıcıyla ilk canı almak için koşturdu. (goblin 8 )(CHARGE ATTACK:Cleave) Sonrasında goblin7'ye de vurmayı hedefledi.
....................
Cleave; StrvsAC attack(18 ):28 başarılı – Hit:1d10+6=6+6=12 ve Gob.7’ye de 6 dmg
Dragon Breath; Str+2vsReflex attack(1) kritik başarısızlık!
Ã?nce yeni kılıcıyla güzelce biçmişti goblinleri ama sıra ejder nefesine gelince boğazı gıcık yapan dragonborn savaşı bünyesinde oluşan rahatsızlık sonucu biraz kötü hissetti kendini! (bir sonraki tura kadar defanslarına:-2)
Hope:
Derin bir nefes aldı."Bir gün bu büyücüyü öldürücem." Açık alana çıktı. En yakınındaki gobline (7) bakışlarını sabitledi. "Düşmanıma bakacağım ve onu karanlık alıcak!"
(Shadow Walk, x7y15) (Warlock's Curse) (Fiery Bolt) (s183???)
.................
ConvsRef attack(9):16 başarılı – Hit:3d6+Con modif+1+1=12+4+1+1=18 fire dmg
Gob.7 cayır cayır yanarken alevler yanındaki Darthu ve diğer gobline (8 ) de sıçrar:
Dmg:1d6+Con modif+Int modif+1+1=1+4+3+1+1=10 fire dmg
Hope yine alevleri estirmiş, bu arada kendi arkadaşı Dragon Darthu’yu da kazayla biraz yakmıştı.
Winter:
Winter durumun ne derece kötü olduğunu o an farketmiştir. "SALDIR EJDERHAM! BÃ?TÃ?N GÃ?CÃ?NLE SALDIR! HAYDİ DARTHU, DEV EJDERHA, SALDIR!" Darthu'ya aslında bir çeşit işaret vermiştir.Darthu'nun bunu anlayacağını ümit eder. Ghost Sound (sf 157) büyüsünü yapar sonra da . Dostlarının olduğu yerden müthiş bir ejderha kükremesi duyulur.Büyücü Goblin'lerin kaçacağını ümit etmektedir.Yer gök inler. Ardından Ejderha dostlarının ortalığı ateşe vermesini ümit eder.Eğer Darthu havaya ateşini üflerse biraz gerçekçilik katabilirdi duruma.
................
--Ghost Sound ile kandırma; Arcana check(4):16, Bluff check(15):16, Intimidate (görsel temas olmadığından -5) check(6):7
Goblinlerin hepsi de ağaçların ardında gerçekten bir ejderha olup olmadığından şüpheye düştüler ve bu endişe onların savaş konsantrasyonlarını sabote eder. (Goblinler 1 tur boyunca attacklarına:-2 ceza aldılar)
--Force Orb; IntvsRef attack(14):20 başarılı – Hit:2d8+Int modif+1=5+4+1=10 force dmg
Patlama Gob.8’i öldürür ve şarapneller 7’ye de sıçrar
2.IntvsRef attack(14):20 başarılı – Hit.1d8+Int modif+1=2+4+1=7 force dmg
Bu da Gob.7’yi cansız yere sermişti.
ASH:
İplerinden kurtulmaya çalışsa da başaramaz
Aegron:
Kamp ateşine doğru yuvarlanmak istedi ama Ash yolu tıkadığından başaramadı.
......... goblinler att:-2
1-Goblin Hexer:
(x6/y5)’e gelerek Darthu’ya ranged saldırısını yapar
Stinging Hex; +7vsWill attack(2):7 başarısız
2-Goblin Sharpshooter:
Handcrossbowunu Darthu’ya yöneltir
Attack(13):20 başarılı – Hit:1d6+4=5+4=9
Ardından (x8/y6)’da otların arasına gizlenir.
3-Goblin Sharpshooter:
(x2/y4)’e geçerek Wintere sallar okunu.
Attack(4):11 başarısız
4-Goblin Skullcleaver:
(x6/y8 )’e gelir.
5-Goblin Skullcleaver:
Winter’in yanına gelen kurukafalı savaşçı baltasını acımasızca indirir.
Attack(17):21 başarılı – Hit:1d10+5=6+5=11
Baltayla kesmişti Winter’i!
6-Goblin Warrior:
Hareket ederek kendine uygun pozisyon (Great Position:+1d6 dmg) sağlayıp Winter’i hedef alır ve javelin fırlatır.
Attack(13):17 başarılı – Hit:1d6+2+1d6=4+2+5=11
Kötü vurmuştu büyücüyü
Kondüsyon durumları:
ASH: (bağlı)
Aegron: (bağlı)
Hit Points:
Darthu(46):46-10-9=27
Winter(29):29-11-11= 7
..................
7-Goblin Warrior:29-6-18-7= -2 öldü
8-Goblin Warrior:29-12-10-10= -3 öldü

.
Darthu:
İçinden geçirdi. 'Evet. O ejderhan birgün sana yumulacak!'. Yeni kılıcıyla ilk canı almak için koşturdu. (goblin 8 )(CHARGE ATTACK:Cleave) Sonrasında goblin7'ye de vurmayı hedefledi.
....................
Cleave; StrvsAC attack(18 ):28 başarılı – Hit:1d10+6=6+6=12 ve Gob.7’ye de 6 dmg
Dragon Breath; Str+2vsReflex attack(1) kritik başarısızlık!
Ã?nce yeni kılıcıyla güzelce biçmişti goblinleri ama sıra ejder nefesine gelince boğazı gıcık yapan dragonborn savaşı bünyesinde oluşan rahatsızlık sonucu biraz kötü hissetti kendini! (bir sonraki tura kadar defanslarına:-2)
Hope:
Derin bir nefes aldı."Bir gün bu büyücüyü öldürücem." Açık alana çıktı. En yakınındaki gobline (7) bakışlarını sabitledi. "Düşmanıma bakacağım ve onu karanlık alıcak!"
(Shadow Walk, x7y15) (Warlock's Curse) (Fiery Bolt) (s183???)
.................
ConvsRef attack(9):16 başarılı – Hit:3d6+Con modif+1+1=12+4+1+1=18 fire dmg
Gob.7 cayır cayır yanarken alevler yanındaki Darthu ve diğer gobline (8 ) de sıçrar:
Dmg:1d6+Con modif+Int modif+1+1=1+4+3+1+1=10 fire dmg
Hope yine alevleri estirmiş, bu arada kendi arkadaşı Dragon Darthu’yu da kazayla biraz yakmıştı.
Winter:
Winter durumun ne derece kötü olduğunu o an farketmiştir. "SALDIR EJDERHAM! BÃ?TÃ?N GÃ?CÃ?NLE SALDIR! HAYDİ DARTHU, DEV EJDERHA, SALDIR!" Darthu'ya aslında bir çeşit işaret vermiştir.Darthu'nun bunu anlayacağını ümit eder. Ghost Sound (sf 157) büyüsünü yapar sonra da . Dostlarının olduğu yerden müthiş bir ejderha kükremesi duyulur.Büyücü Goblin'lerin kaçacağını ümit etmektedir.Yer gök inler. Ardından Ejderha dostlarının ortalığı ateşe vermesini ümit eder.Eğer Darthu havaya ateşini üflerse biraz gerçekçilik katabilirdi duruma.
................
--Ghost Sound ile kandırma; Arcana check(4):16, Bluff check(15):16, Intimidate (görsel temas olmadığından -5) check(6):7
Goblinlerin hepsi de ağaçların ardında gerçekten bir ejderha olup olmadığından şüpheye düştüler ve bu endişe onların savaş konsantrasyonlarını sabote eder. (Goblinler 1 tur boyunca attacklarına:-2 ceza aldılar)
--Force Orb; IntvsRef attack(14):20 başarılı – Hit:2d8+Int modif+1=5+4+1=10 force dmg
Patlama Gob.8’i öldürür ve şarapneller 7’ye de sıçrar
2.IntvsRef attack(14):20 başarılı – Hit.1d8+Int modif+1=2+4+1=7 force dmg
Bu da Gob.7’yi cansız yere sermişti.
ASH:
İplerinden kurtulmaya çalışsa da başaramaz
Aegron:
Kamp ateşine doğru yuvarlanmak istedi ama Ash yolu tıkadığından başaramadı.
......... goblinler att:-2
1-Goblin Hexer:
(x6/y5)’e gelerek Darthu’ya ranged saldırısını yapar
Stinging Hex; +7vsWill attack(2):7 başarısız
2-Goblin Sharpshooter:
Handcrossbowunu Darthu’ya yöneltir
Attack(13):20 başarılı – Hit:1d6+4=5+4=9
Ardından (x8/y6)’da otların arasına gizlenir.
3-Goblin Sharpshooter:
(x2/y4)’e geçerek Wintere sallar okunu.
Attack(4):11 başarısız
4-Goblin Skullcleaver:
(x6/y8 )’e gelir.
5-Goblin Skullcleaver:
Winter’in yanına gelen kurukafalı savaşçı baltasını acımasızca indirir.
Attack(17):21 başarılı – Hit:1d10+5=6+5=11
Baltayla kesmişti Winter’i!
6-Goblin Warrior:
Hareket ederek kendine uygun pozisyon (Great Position:+1d6 dmg) sağlayıp Winter’i hedef alır ve javelin fırlatır.
Attack(13):17 başarılı – Hit:1d6+2+1d6=4+2+5=11
Kötü vurmuştu büyücüyü
Kondüsyon durumları:
ASH: (bağlı)
Aegron: (bağlı)
Hit Points:
Darthu(46):46-10-9=27
Winter(29):29-11-11= 7
..................
7-Goblin Warrior:29-6-18-7= -2 öldü
8-Goblin Warrior:29-12-10-10= -3 öldü

.
Gülümsedi.2 kişi hallolmuştu bile.Kendisinin işi zordu, ölüm döşeğindeydi.Ama aklına şeytani bir fikir gelmişti.Kendisinin canı azalınca, düşmanının da canı azalacaktı.Goblin 6'ya baktı.Gülümsedi, dostundan öğrendiği büyüyü uygulama zamanıydı.Parmağını uzattı.
"Hellish Rebuke" (Warlock Power, Multiclass feat almıştım, elimde PHB yok maalesef sayfaya şu an bakamıyorum güce de zaten Bilgi Bankası'ndan baktım, söyleyeyim dedim
)
"Hellish Rebuke" (Warlock Power, Multiclass feat almıştım, elimde PHB yok maalesef sayfaya şu an bakamıyorum güce de zaten Bilgi Bankası'ndan baktım, söyleyeyim dedim
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Mark
- Kullanıcı

Karanlık kıyafeti içindeki hope ilerleyip ejdersoyundan müttefikinin yanında durdu.
Sakince olacak olanı söyledi: "Büyücü bugün ölücek." Kan kaybı yaşayan müttefike; " şu yaralarını hallet! Seninde ölmeni istemiyorum."
Uzakta büyücüyü sıkıştıran goblini lanetleyip, demir çubuğunu doğrulttu.
"Alevler içinde yan!"
Shadow Walk -- x7y13
Warlock's Curse
Flames of Phlegethos (PHB 133)
Goblin5'e.
Sakince olacak olanı söyledi: "Büyücü bugün ölücek." Kan kaybı yaşayan müttefike; " şu yaralarını hallet! Seninde ölmeni istemiyorum."
Uzakta büyücüyü sıkıştıran goblini lanetleyip, demir çubuğunu doğrulttu.
"Alevler içinde yan!"
Shadow Walk -- x7y13
Warlock's Curse
Flames of Phlegethos (PHB 133)
Goblin5'e.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Büyücüye bakarak hırladı. "Bugün ölmeli. Ölümü benim elimden olmayacak ne yazık ki! Kendisine edinecek başka bir çomar bulsun öbür tarafta." sonra iplere bağlı olan kendi soyundan ejderi göstererek "Bunun gibi." dedi.
Warlockunda araya girmesiyle akıllı olanı yaptı. Kendini iyileştirmeye başladı. (Second Wind) Alev gibi parlayan silahını düzgünce tuttu elinde. "Birbirimizden ayrılmamalıyız. Ayrıca şu esirleride uzaktan kurtarmanın bir yolu olmalı. İşimize yararlar. Büyücünün yüzünden girdiğimiz şu goblin işine başka yoldaşlarla devam bile edebiliriz." dedi. Bu konudan pek hoşlanmıyordu ama gerekli olucakları için söylemişti. Yeni yoldaşlar yeni kavgalar demekti. Ve yeni güvensizlikler. Hoşlanmamasının nedeni buydu.
Warlockunda araya girmesiyle akıllı olanı yaptı. Kendini iyileştirmeye başladı. (Second Wind) Alev gibi parlayan silahını düzgünce tuttu elinde. "Birbirimizden ayrılmamalıyız. Ayrıca şu esirleride uzaktan kurtarmanın bir yolu olmalı. İşimize yararlar. Büyücünün yüzünden girdiğimiz şu goblin işine başka yoldaşlarla devam bile edebiliriz." dedi. Bu konudan pek hoşlanmıyordu ama gerekli olucakları için söylemişti. Yeni yoldaşlar yeni kavgalar demekti. Ve yeni güvensizlikler. Hoşlanmamasının nedeni buydu.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı