En Sıkı Düşman
"Kendimle hiç gerçekten yüzleşebildim mi?"
Bu soruyu kendi kendime defalarca sordum. Her sorduğumda da, sadece bu soruyu sormuş olmamın bile gidecek daha çok yolumun olduğunu hatırlattı. Cesaretimi toplayıp artık kendimle karşılaşmanın zamanı geldi diye düşündüğüm zamanlar, acaba kendime yüzleşmek için birisi mi yaratıyordum. Kaç kere "Artık kendimi biliyorum" dediğim halde, daha da derinlerde başka bir ben buluyorum. Tibet'te kendileri arama yoluna çıkan keşişlerin "Nirvana" dedikleri şey, gerçek mi acaba? Veya ulaşılabilir mi? Ulaşanlar için hayatın bir anlamı kalır mı?
Belki de, bir kaçış da olsa, hayatı alayla karşılamak gereklidir. Bir kaçış ama asla kolay değil.
Bu soruyu kendi kendime defalarca sordum. Her sorduğumda da, sadece bu soruyu sormuş olmamın bile gidecek daha çok yolumun olduğunu hatırlattı. Cesaretimi toplayıp artık kendimle karşılaşmanın zamanı geldi diye düşündüğüm zamanlar, acaba kendime yüzleşmek için birisi mi yaratıyordum. Kaç kere "Artık kendimi biliyorum" dediğim halde, daha da derinlerde başka bir ben buluyorum. Tibet'te kendileri arama yoluna çıkan keşişlerin "Nirvana" dedikleri şey, gerçek mi acaba? Veya ulaşılabilir mi? Ulaşanlar için hayatın bir anlamı kalır mı?
Belki de, bir kaçış da olsa, hayatı alayla karşılamak gereklidir. Bir kaçış ama asla kolay değil.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
en büyük düşmanın kendin diyebilirsin belki mesela benim lich olmamı sağlayan yine kendimdir ve birçok kötülük yapmamı da sağlayan ama sorun bakalım benn bundan rahatsız mıyım hayır. kişi kendisine düşman olursa ancak yok olabi,klir. daha önce de dediğim igbi en büyük düşman sinis olandır.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
legacy_user_1144
Ivellius wrote:eğer karakter olarak düşünürsek de en sıkı düşman yine bir elf'tir bence.
sana verdiğim kitabı oku iice anla bakalım elflerden ne kadar korkman gerektiğini.
oku da gör feanor'un morgoth'a olan öfkesini.
Ben öyle düşünmüyorum.Elfler düşman olabilecek kadar yada şöyle diyim insanlar kadar hırslı değildir.
Ne oldu en son ölünce.Lanetimi duy diye haykırdı.
ah feanor demeyin bana harbiden karizma adam ya. üstadın oluşturduğu en sıkı karekter bence ama ona elf gözüyle bakmak biraz yetersiz. elflerden nefret ederim her ne kadar yaşarken bir elf olsam da ama feanor farklıdır. o elflerin çok ötesine geçmeyi başarabilmiş onların mıymıntılıktan kurtulabilmiştir. her elf biraz feanora benzese valla diyarlar yerinden oynardı ama nerde onun tam tersiler o yüzden elf ten sağlam düşman olmaz ama bi kez daha söylüyorum feanor başka
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Abi en sıkı düşman insanın kendisidir demiştim ama ondan sonra bir şey daha var öyle büyük şeyler yapacağım ne bileyim krallık kuracağım yok çok bilge olacağım her şeyi bileceğim çok saygın olacağım karizma süper olacak kızlar bana bakacak gibi şeyler düşmandır (bu hem gerçek yaşam hem rp içi yaşam için geçerli)
Baki kalan nedir eğlence bunların aklında olması dünyadan alabileceğin tek şeyi almamana neden olur.
Yalansa söyleyin öyle prensiplere çok bağlı kalacağım ya da bir sürü kötü adam keseceğim diyerek asıl eğlenceyi yaşamımızdan atmıyor muyuz?
Siz ne diyorsunuz?
Baki kalan nedir eğlence bunların aklında olması dünyadan alabileceğin tek şeyi almamana neden olur.
Yalansa söyleyin öyle prensiplere çok bağlı kalacağım ya da bir sürü kötü adam keseceğim diyerek asıl eğlenceyi yaşamımızdan atmıyor muyuz?
Siz ne diyorsunuz?
-
Cyan Bloodbane
- Kullanıcı

İhanetten bahsedilmişken aklıma başka bir düşman geldi.
Ã?evresindeki herkesin ihanet edeceğinden, kendisinin kötülüğünü istediğinden kuşkulanıp da dostlarını düşmanlarından ayıramayanlar için insanın içini kemiren kuşku en büyük düşmanıdır. Ã?ünkü verilen zararı kişinin kendisi, en fazla yarar sağlayacak dost ve en büyük yıkımı yapacak düşman, vermektedir.
Aslında bu da kişinin en büyük düşmanı kendisidir lafının içine giriyor ancak biraz daha açıp özelleştirmek istedim.
Efla da güzel bir noktaya değinmiş. Kişinin zayıflığı neyse o zayıflığa saldırmada güçlü olan düşman kişinin en büyük düşmanıdır. Bu da bizi farklı bir noktaya götürüyor, ortak bir en kötü düşman kavramı yoktur kişiye göre en kötü düşman değişir.
Ancak öyle mi yoksa herkesin de en kötü düşmanı kendisidir diyebilir miyiz
Ã?evresindeki herkesin ihanet edeceğinden, kendisinin kötülüğünü istediğinden kuşkulanıp da dostlarını düşmanlarından ayıramayanlar için insanın içini kemiren kuşku en büyük düşmanıdır. Ã?ünkü verilen zararı kişinin kendisi, en fazla yarar sağlayacak dost ve en büyük yıkımı yapacak düşman, vermektedir.
Aslında bu da kişinin en büyük düşmanı kendisidir lafının içine giriyor ancak biraz daha açıp özelleştirmek istedim.
Efla da güzel bir noktaya değinmiş. Kişinin zayıflığı neyse o zayıflığa saldırmada güçlü olan düşman kişinin en büyük düşmanıdır. Bu da bizi farklı bir noktaya götürüyor, ortak bir en kötü düşman kavramı yoktur kişiye göre en kötü düşman değişir.
Ancak öyle mi yoksa herkesin de en kötü düşmanı kendisidir diyebilir miyiz
Taşlar unutana dek...