Wizard vs. Sorcerer
kender- merhaba liç amca, alınmayın ama bir deri bir kemik kalmışısınız, yemekle aranız iyi değil galiba
yeminer- böööö, ben yürüyen demiliiiiç
kender- a ne hoş sesiniz var, size kanım çok ısındı -aslında bir undead olarak kanımı dondurmanız gerektiğini biliyorum, ama napayım-
yeminer- hödööö dedim lan kender hödööö, alırım aşaa
kender- şey size bir şey söyleyeceğim, galiba göğüs kafesinizdeki 7. kaburga elimde kaldı, korkmayın yerine geri takabilirm.....
yeminer- yaklaşma, kemik hırsızı, hayııır hayııır
çotank çatınk tangır tungur yere yığılan kemik sesleri
yeminer- böööö, ben yürüyen demiliiiiç
kender- a ne hoş sesiniz var, size kanım çok ısındı -aslında bir undead olarak kanımı dondurmanız gerektiğini biliyorum, ama napayım-
yeminer- hödööö dedim lan kender hödööö, alırım aşaa
kender- şey size bir şey söyleyeceğim, galiba göğüs kafesinizdeki 7. kaburga elimde kaldı, korkmayın yerine geri takabilirm.....
yeminer- yaklaşma, kemik hırsızı, hayııır hayııır
çotank çatınk tangır tungur yere yığılan kemik sesleri
- Drizzt_Dourden
- Kullanıcı

Yazi biraz hali hazirda giden mesajlar disi olacak ama...
Bana Sorcerer class'ı .. hani vardir ya eski bir atari oyunu ama çok eski.. ilk ateri oyunlarından.. Packman gibi bir labirent vardı.. Siz bir adamı yönlendirirdiniz.. ates tusuna basinca adamdan bir nokta sizi yok etmeye çalısan düsmanlara giderdi.. iste tam buna benziyor.. Azıcık büyüsü var. Birde evocation büyüleri seçilir olar (Magic missile,fireball, vs.) sonra sagda düsman var..: Oraya dön ates..
Solda düsman var dön... ates..
gibi birsey oluyor.. Ne bonus featleri var.. Büyü gelişme taplosu çok kötü.. Skill listesi ve sayisi fena... Çok zayıf.. çok..
Bir de sunu eklemeden yapamıyorum...
1th level Sorcerer/ Monk.. Mage Armor, Shield 'i al sonra monk ol... Ne ala dünya..
Bana Sorcerer class'ı .. hani vardir ya eski bir atari oyunu ama çok eski.. ilk ateri oyunlarından.. Packman gibi bir labirent vardı.. Siz bir adamı yönlendirirdiniz.. ates tusuna basinca adamdan bir nokta sizi yok etmeye çalısan düsmanlara giderdi.. iste tam buna benziyor.. Azıcık büyüsü var. Birde evocation büyüleri seçilir olar (Magic missile,fireball, vs.) sonra sagda düsman var..: Oraya dön ates..
Solda düsman var dön... ates..
gibi birsey oluyor.. Ne bonus featleri var.. Büyü gelişme taplosu çok kötü.. Skill listesi ve sayisi fena... Çok zayıf.. çok..
Bir de sunu eklemeden yapamıyorum...
1th level Sorcerer/ Monk.. Mage Armor, Shield 'i al sonra monk ol... Ne ala dünya..
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
sorcererların evoc. büyülerini seçmesi benim bildiğim sadece neverwinter gibi CRPGlerde yapılan bi şeydir. o da normal. magic missile ise her arcane büyücünün repertuarında olması gereken bi büyüdür hatta evoc okulundan çıkarılıp her okula açık olan ve her büyücünün öğrenmesi zorunlu olan bi büyü olmalıdır bence. o derece farz bi büyüdür yani.
ayrıca sorcerer, multiclass olunmaya en müsait sınıftır. Ã?ünkü bi karakter sorcerer olmayı seçmez. sorcerer olunmaz doğulur (
) bu nedenle bi çok karakter, kendi seçtiği yolda da ilerlemeyi seçer. sorcerer/monk da çok iyi olur.
ayrıca sorcerer, multiclass olunmaya en müsait sınıftır. Ã?ünkü bi karakter sorcerer olmayı seçmez. sorcerer olunmaz doğulur (
War, war never changes...
SORCERRER
Kendi büyüsünü kendisi yapabilen ve onu güçlendirebilen sorcerrer her zaman daha iyidir--------->> ayrıca bence önemli olan çok büyü değil güçlü büyü yapabilmektir!!!
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
sorcerer, repertuarının zayıflıı nedeniyle özünde zayıf bi karakterdir. sorcereri güçlendiren esas etmen metamagic featlerin kullanılmasıdır. wizardlar için de önemlidir tabi metamagic featler ama sorcererların büyüleri ezberlemeden kullanabilmesi, metamagic feat mantıına cuk uyuyo.
esasında sorcerer vs. wizard karşılaştırmasına girdiimizde ulaşacağımız yanıt, belli seviye aralıklarında değişir bence. düşük seviyelerde sorcerer, wizarddan daha avantajlıdır; ama seviye yükseldikçe ibre bence wizard tarafına kayıyo.
esasında sorcerer vs. wizard karşılaştırmasına girdiimizde ulaşacağımız yanıt, belli seviye aralıklarında değişir bence. düşük seviyelerde sorcerer, wizarddan daha avantajlıdır; ama seviye yükseldikçe ibre bence wizard tarafına kayıyo.
War, war never changes...
Sorcerer agresiftir,ezber zorunluluğunun olmaması büyülerini istediği gibi yapabilmesi onun belli koşullarda wizarddan çok daha başarılı sonuçlar üretmesini sağlar.Aynı şey aynı zamanda onun kötü yanıdır.Sorcerer sadece belirli konularda faydalı olabilir,büyü çeşidi azdır.Bu yüzden wizard genel anlamda daha başarılıdır.bir gruba veya kendisine çok farklı şekillerde yardımı dokunur.