oyuncu mu - dm mi

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

İlk baştaki konudan bahsedersek. Dm tam olarak dünyayı izliyor sayılır mı ? Bence sayılmaz. DM daha çok olayları yönlendiren kişi... Bir bakıma o Dünyayı kontrol eden kişi olduğu da söylenebilir. Bu açıdan bakıldığında DM belki de olayların akışının elinde olmasından hoşlanıyor.

Oyunculara gelince onların aslında kontrol ettikleri pek bir şey yok. Oyunlarda aradabir kontrolü DMin elinden alabiliyorlar ama genelde yapabilecekleri sadece rollerini oynamak. Belki gerçek hayat gibi. DM in hep kontrolü tekrar eline almak için başka yollar bulma şansı var.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
ElessarTelemnar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElessarTelemnar »

Ben herzaman oyuncu olmaktan yana olmusumdur yani DM lik bana gore degil ama oynadigim diyemin kurallari iyi bilmesini ve ortami iyi tasvir etmesi yani agzinin iyi is yapmasi gerekir diye dusunuyorum yani oyuncularin Dmi yonettigini gordugum oyunlarda oldu
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: oyuncu mu - dm mi

Post by darkflarer »

vaenorath wrote:arkadaşlar fikirlerinizi mrk ettim. bi frp grubunda dm in ve oyuncuların karakterleri arasındaki fark nedir sizce? neden dm olunur? belki oyuncular dünyada yaşamaktan ve dm de dünyayı izlemekten zevk alıo. bu konudaki fikirleriniz ne?
en bilgili olan dm olur genelde ama bazen oyuncular dm den bilgili olabiliyor ama dm olmak çok zevkli değil bence ne biliyim oynayınca o grup olma ve rekabet olayını daha iyi yaşıyosunuz zare ne gelecek diye heyecanlanıyosunuz halbüki dmnin elinde milyonlarca karakter var.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Post Reply