Wenom wrote: "Seninde bütün ırklara eşit yaklaşabilen bir bilgeliğe sahip olmanı dilerdim kara adam."
Yilmax, yarı-ork'un sözlerini aklında tartmaya başlamıştı ve söylediği sözlerden pişman olmaya başladı içteniçe. Kendisi de aynı önyargılı bakışlardan rahatsız olmuş, birçok kez nefretini o insanlara akıtacakken kendisini durduran Linaeylen'in hayali ve sözleri olmuştu.
Code: Select all
Sen farklısın Yilmax, sen o habis ırkına benzemiyorsun. Sen belki de en büyük kurbandın. Beni burada çıldırtacak işkencelere maruz bırakacaklar ve sonunda birşey hatırlamadan tanrım Corellon'a kavuşacağım. Ama sen ırkına ihanet ettikten sonra tanrın da seni reddedecek. Keşke beni kurtaracağına oracıkta bıraksaydın...Yarı-ork'un ayağa kalktığını gördü ayağında yara vardı ve görebildiği kadarıyla yara onun rahat hareket etmesini engelliyordu. Belki de gerçekten diğer orklar gibi değildi. Yarı-orka baktığında onun da gözlerinin içerisine baktığını gördü.
" On kasabayı bu şekilde yakanlar orklardı ve ben de yaralı adamı yaralayanın sen olduğunu düşündüm ki orada çalıların kenarında tehditkar bir şekilde duruyordun yarım-ork. Ama sen de benim gördüğüm şekilde görseydin herhangi birini benden farklı düşünmezdin. Bu sıralar etrafta tehlike kol geziyor. Sözlerin çok güzel ancak açıklama yapması gereken sensin diye düşünüyorum. şimdi kimsin ve neden o şekilde saklanıyordun?" Yarım ork'un gözlerine bakarak bir tehdit yaratıp yaratmayacağını anlamaya çalışıyordu. Bu sırada gnom büyücüsü de kendini güvenli bir duruma sokabilirdi...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kainatta mutlak iyilik ya da mutlak kötülük diye birşey yoktur.
Yalnızca güç vardır.
Güce sahip olan herşeye hükmeder.
Ta ki karşısına daha güçlü birisi dikilene dek...
Yilmax Z'yl Arnen
Red Robe Mage