Gnom'un direk kendisine bakarak konuşmasıyla Yilmax, büyüsünün süresinin dolduğunu anladı. "Son zamanlarda büyüler veya büyülerim mi, dengesiz çalışmaya başladı." Büyüsünün daha uzun bir zaman sürmesini bekliyordu Yilmax. Birkaç anlık düşüncelerinden sıyrılan Yilmax Gnom'un söylediklerinin vahametini o anda farketti arkada birileri vardı! Nasıl oldu da onları farkedememişti! Onlar için büyük tehlike olabilirdi. Arkadakilerin nasıl birileri olduklarını görebilmek amacıyla aklından birkaç saldırı büyüsü geçiriken hızla arkasına dönerek Gnom'un söylemiş olduğu kişilerle yüzleşmek üzere etrafa bakındı. Aradığını görememişti. Tam bir panik buhranı geçirecekken Gnom'un sözlerini tekrar düşündü.Darkgnome wrote: Birden bir "Guuk" sesi ile irkildi gnom. Bu sadece bir ses değildi bu ayrıca onun dostu Schön"ün sesiydi.
"Ne kadar yakındalar?"
"Guuk"
"Etrafımızı sarmaya mı çalışıyorlar?"
"Guk"
Gnom yakınındaki kara elfe dönerek
"Schön yakınımızda iki kişi görmüş. Oldukça zor yürüyorlarmış ve biri üstüne post giymiş biriymiş. Baskından kurtulmuş ve yardımımıza ihtiyaçları olabilir. Biri oldukça kötü topallıyormuş ve şuradaki binanın arkasından yaklaşıyormuş. Diğeri de..."
Karaelfe oldukça yaklaştı ve ağzının nakh"ın olduğu tarafını eli ile kapatarak
"Diğeri de ileride çalılıkların içine girmiş. Oda yerde ancak sürünebiliyormuş. Belkide onlara yardım etsek iyi olacak."
Acaba bunlar kasabaya giden yol arkadaşları olabilirmiydi? "Hastlisch, belki de kuşunun gördükleri kasabaya giden yoldaşlarımız olabilir ve yaralı olduklarını söylüyorsun. Hızlıca yardıma gitmeliyiz belki de. Daha fazla kayıp vermememiz en iyisi." Tam gnom'un tarif ettiği *Biri üzerine post giymiş, diğeri çalıların arasına saklanmış* " Ooov dur dur dur bir dakika. Bunlar goblinler gibi ordunun askerleri olma ihtimalleri nedir sence? Daha fazla riske girmelimiyiz? Off öte yandan yoldaşlarımız da olabilirler ama en azında temkinli olarak gitmeliyiz. Bu arada şu fazla gelişmiş böceği de kontrolün altına aldığını varsayıyorum. Hoş, pek sorun çıkaracak kadar zeki değiller ama. Neyse ben çalılar arasında gizlenmiş olana yardım etmeye çalışayım sen de diğer post giymiş olanı al. Senin için de uygunsa tabii ki." Sözlerini tamamlar tamamlamaz gnom'a bakarak yavaşça ormandan dışarıya çıktı. çalıların arasında saklananı tedirgin etmeden yavaşça gidecek eğer saldırgan bir varlıksa aklında belirginleştirdiği saldırı büyüsünü yapacaktı..."Schön yakınımızda iki kişi görmüş. Oldukça zor yürüyorlarmış ve biri üstüne post giymiş biriymiş. Baskından kurtulmuş ve yardımımıza ihtiyaçları olabilir. Biri oldukça kötü topallıyormuş ve şuradaki binanın arkasından yaklaşıyormuş. Diğeri de..."
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kainatta mutlak iyilik ya da mutlak kötülük diye birşey yoktur.
Yalnızca güç vardır.
Güce sahip olan herşeye hükmeder.
Ta ki karşısına daha güçlü birisi dikilene dek...
Yilmax Z'yl Arnen
Red Robe Mage