Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Fallout benim de çok beğendiğim bir seri, oyunla ilgili bir kaç başlık var forumda, en fazla bilgi paylaşılan bu başlık olmuş.
Fallout konusunu oradan devam edersek hem bu başlığı kirletmemiş oluruz, hem diğer başlığı canlandırırız.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6546
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome wrote:İnsaf eyle Tersyüz. dwaxer'in forumda attığı her 2 mesajdan biri TERSYÖZ diye başlıyor. Hani buradaki mesajlarını söylemiyorum bile :D
YALAN! Tersyuz yazıyor bikere U ile. :D
Kimse oynamadı cumartesi, ben sevgili DM'mimle oynadım güzel güzel ne yapabilirim? :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer, neden Illyrayla bana üvey evlat muamelesi yapıyorsun? :( Sandım pazartesi ilk bize gönderirsin çumartesi pazar oynayamadık diye ama yanlış düşünmüşüm. :cry: :cry:
Ayrıca

"Benim hiç GM'em olmadı. Benim hiç ödülüm olmadı.

Nım nım nırırnım nırı nırı.

Acılarıııın çocuğuyuuuum...."
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:dwaxer, neden Illyrayla bana üvey evlat muamelesi yapıyorsun? :( Sandım pazartesi ilk bize gönderirsin çumartesi pazar oynayamadık diye ama yanlış düşünmüşüm. :cry: :cry:
Ayrıca
"Benim hiç GM'em olmadı. Benim hiç ödülüm olmadı.
Nım nım nırırnım nırı nırı.
Acılarıııın çocuğuyuuuum...."
GM neydi?
Darkgnome sana harita çiziyorum o yüzden sona kaldın!
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

GM: Game master. Oyun efendileri için kullanılan genel tabir. D&D'de buna DM (Dungeona master), WoD'da ise St (Story teller) diyorlar. Senin oyununda sanırım GM demek en doğrusu oluyor. Ama istersen WM (Wld master) yada SM (Supreem Master) diyebiliriz.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome wrote:GM: Game master. Oyun efendileri için kullanılan genel tabir. D&D'de buna DM (Dungeona master), WoD'da ise St (Story teller) diyorlar. Senin oyununda sanırım GM demek en doğrusu oluyor. Ama istersen WM (Wld master) yada SM (Supreem Master) diyebiliriz.
Bem de WM düşünmüştüm, "The Master of The West!" MW oldu bu :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Illyra

.

Code: Select all

Illyra sen böyle karanlıkta yola devam edecek misin, yoksa kamp kurup sabahı mı bekleyeceksin? İzleri kaybettin ve karanlıkta yeniden bulman imkansız. En mantıklısı sabah tekrar o çitliğe dönüp gündüz gözüyle yeniden izleri takip etmek. Ama sen bilirsin kararını yaz ben de ona göre yürüteyim senin rolünü.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

2. macera harcamalar:
8$ tren
1$ ahır
Ã?aydanlık: 2 
Yemek, kumanya: 5
Kibrit(50): 1 
Gaz yağı(1şişe): 2 
pişirme kabı 1
küçük fıçı (su için)1

106 gp. kaldı
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben bu işi anlayamadım Geceleri görülmeme +50 duyulmama -20 derken beni geceleri daha kolay duyacakları anlamına mı geliyor?

Birde ben bu mesafeleri anlayamıyorum ki benim karkater için hayati öneme sahip. Her bir kare kaç metre geliyor?Ã?aprazlamasına ilerlersen kaç metre geliyor? Adam beni duyarken 40 mt öteden demişsin, buradan her bir kare 4 mt diye bir çıkarım yapıyorum. Doğru mu?
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome & Arkadaşlar.

Biliyorsunuz saklanma ve sessiz yürüme zarlarını "Gizlenme" adı altında tek yetenekte birleştirmiştik. Bu daha kullanışlı ancak yine de bazı pozisyonlarda aynı "gizlenme" bonusunu kullansam bile, saklanma ile sessiz yürüme zarlarını ayrı ayrı atmam gerekiyor.
Ã?rneğin geceleri!
Geceleri saklanma zarınıza +50 ekliyoruz, çünkü karanlık.
Geceleri sessiz yürümek isterseniz zarınıza -20 ceza veriyorum çünkü geceleri sesler daha belirgin olur.
(Tabii Darkgnome, sen diyebilirsin ki; açık arazide fark eder mi ama dikkatini çekerim ordaki sığır sürüsü ve atlar gündüz olsaydı gürültü yapardı)

Ayrıca tekrar hatırlatayım: Haritalarda her kare 5 metredir. Ã?apraz giderseniz 7.5metre. Ã?rneğin adamınızı 30m düz yürüttüğünüz zaman 6 kare ilerlersiniz. Ancak tamamen çapraz yürütürseniz 30m=4kareçapraz olur.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben sanki isyan etmişim gibi deme ben anlamadım sadece geceleri sessiz yürüme -20 alabilir çünkü etrafını iyi göremiyor neye bastığını göremiyor. Benim dediğim orada bir yazaım hatası varda aslında +20 yada farkedilme -20 yerine ferk etme -20 olabilir mi? Ona göre hareket edeceğim çünkü.

Mesafelerde D&D sistemindeki gibi dediğinden her bir kare 5 feet yani 1.5 metre olabilir diye aklıma geldi. Aoo sistemi D&D'nin bir sisitemi olduğundan ben acaba bu Aoo'ları 2 metre sağıma ve soluma yapabilecek miyim bu durumda?

Birde normalde bu çiftenin kurşunu adamın dibinden ateşlenirse adamı deler geçer 2. adamıda deler geçer. Böykle kurallarda da geçerliyse,yapmak isteediğim 3 nolu adam tam 2nin önünden geçerken dibine girip bir kere ateşlemek. BU durumda onun hemen arkasındaki 2. adamda sanki ona ateş edilmiş gibi hasar alacağından aynı anda iki adamı birden egale etme şansım var değil mi? Geriye sadeec son adam kalacak bu durumda ve ona karşıda insiyatif atacağız ilk saldırım süpriz olduğu için. E birde üstüne diğer adamlardan birini önümde tutacak olursam +20 cover alırım diye düşünüyorum. BU planda bir sorun var mı? Senin kurallarında olmayacak bir şey var mı?
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome neden bu kadar isyankarsın? :schemes: Sen şu James Dean tavırlarından ne zaman vaz geçeksin yaa!

O söylediğin şeyleri yapman için bir marifeat var:
Mermi Sektirme:
Min. Gereksinim: Zeka:30, Bilgi:+30, Keskin nişan:+50, Tüfek:+50
Sağladığı Avantaj: Tek kurşunla, arka arkaya duran iki kişiyi birden vurabilme. (mesafe en fazla menzilin yarısı kadar olmalıdır)

Ama bunu çifteliyle yapmak için Tüfek yerine çifte, keskin nişan yerine hızlı nişan gelebilir; (mesafe de burun buruna) adına da "Saçma sektirme" ya da daha iyisi "Ã?ifteyle yarma" isminde bir benzer marifeat yaratılabilir (hatta en kısa zamanda yaparız) ama henüz bir çömezsin, şimdilik yapamazsın.

Açıkçası tek başın 3 kişiye saldırma planını çok gözükara buluyorum. Bence çılgınsın. Bu saldırının başarılı olması için bence tek yol var ama söylemem tabii. :schemes:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bomba değil mi? şerefsizim aklıma gelmişti aslında :-P

Ya her şeyi düşündüm gibi geliyor. Red, Alvarezle olsaydı iş olurdu ama ... Neyse zaten dönüpte Red'i bulmak bu adamlarla kovboyculuk oynamaktan daha önemli karkaterme. Kolay olsaydı adamları indirirdim ama şimdi hepsi uyanıksa ancak şimdi hiç bir anlamı yok gibi. Off ya amma plan yaptım oysa.

Hepsini sessiz ce öldürmeyi düşündüm; Hepsi uyanık çıktı.

Tek tek tüfekle dalayım dedim, karşıma marifet çıktı. (Ki bu marifet kurşunun ilerlemesini ve adamı yarmasını nasıl etkiliyor anlayabilmiş değilim)

Adamların atlarını yok edeyim erzaksız bırkayım dedim ama düşününce saçma geldi.

Hayvanları korkutup adamların üstüne süreyim dedim ama o zamanda tepki vermeyen yada versede adamları ezmeyen hayvanlar yüzünden hem lendmi açık etmek hem de salak yerine konmak var. Zati ineklerin o kadar da korkak olmadıklarını bildiğimden sanmıyorum ki işe yarasın.

Nöbetçiyi vurup sonra diperşerine "Kıpırdayanı vururum" demeyi düşündüm aam kesin sen karizmada deli bir zar atmamı istersin.

Olmadı işte sağlık olsun. :) 
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kritik vuruşlarla ilgili bir öneri:
100'ün her zaman kritik vurma şartı korunacak,

Kritik vurma ihtimali
Saldıranın seviyesi - Saldırılanın seviyesi +1

1. seviye 1. seviyeye saldırırsa:
1-1+1=1 (99-100)

1. seviye 5. seviyeye saldırırsa:
1-5+1= -3 (100)

5. seviye 1. seviyeye saldırırsa:
5-1+1= 5 (95-100)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk, güzel bir fikir uygulayalım bunu hemen. (umarım Edmond itiraz etmez, çünkü 99'la vurulmuştu)

Devrim bu arada oyuna yazmayı unuttum, senin Kid'in posta arabası çatışmasından kazandığı exp:435

Post Reply