Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ã?rnek:
Olaf gürzünü çeker ve havaya kaldırır. Kalkanının ardından karşısındaki yaratığa nefret ve tiksintiyle bakmaktadır. “Ey iblislerin uşağı aşağılık yaratık! Yaptığın kötülüklerin hesabını bugün vereceksin! Zavallı Alicia’nın intikamını alacağım senden. Gazabımın tadına BAK şİMDİ!!” diyerek canavara saldırır.
Benimde bu hoşuma gitmiyor şte. Ya kısacık br zaman dilimi var. Karşında iblis sen baüıra bağıra tiyatral konuşmalar yapıyorsun. Ben gerçekçiliği düşünüyorum. Etrafınız bu kadar mimik bu kadar hötö konuşan kim var. Anime çizgifilmi gibi olmuyor mu?

Ey iblislerin uşağı aşağılık yaratık! Yap...
Cırk!
İblis kazanmıştı!

Ben yazar adam olmadığım için, adamların nefes alış verişlerindeki düzensizliği bile düşünüyor hesaba katıyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome wrote:
Ã?rnek:
Olaf gürzünü çeker ve havaya kaldırır. Kalkanının ardından karşısındaki yaratığa nefret ve tiksintiyle bakmaktadır. “Ey iblislerin uşağı aşağılık yaratık! Yaptığın kötülüklerin hesabını bugün vereceksin! Zavallı Alicia’nın intikamını alacağım senden. Gazabımın tadına BAK şİMDİ!!” diyerek canavara saldırır.
Benimde bu hoşuma gitmiyor şte. Ya kısacık br zaman dilimi var. Karşında iblis sen baüıra bağıra tiyatral konuşmalar yapıyorsun. Ben gerçekçiliği düşünüyorum. Etrafınız bu kadar mimik bu kadar hötö konuşan kim var. Anime çizgifilmi gibi olmuyor mu?

Ey iblislerin uşağı aşağılık yaratık! Yap...
Cırk!
İblis kazanmıştı!

Ben yazar adam olmadığım için, adamların nefes alış verişlerindeki düzensizliği bile düşünüyor hesaba katıyorum.
Harikaydı yahu :D

Ama belki de iblisi öldürdükten sonra, hırs için gürzü indir kaldır yaparken bu konuşmayı yapacktır :D Ama Zaten gazabın tadına baktığından şöyle olacaktır konuşma:

*Bu anam için!*

*Acımadı kiii :D *

Uzar gider :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond, senin Edmon Dantes karakterinin hikayesini geçen gün başlattım, gözünden mi kaçtı acaba?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar geçen gün dükanın birinde Fallaut2 oyunu buldum oynuyorum şimdi. Hani bizim Wahşi Batı'yla ilişkilendirmiştiniz ya (ya da miştik) aslında bir benzerliği var; o oyunda da bir takım yeteneklere puan veriyorsun, aksiyonlarını etkiliyor. Demek o yüzden görenlerin aklına hemen Fallaut geldi. :-P Ama o oyun da çok zormuş; en kolay seviyesinde oynadığım halde neler çekiyorum neler. Karşımda duran düşmanı vurma ihtimalim %33 filan gözüküyor böyle bir şey olabilir mi yahu? Bence Wahşi Batı’nın formül sistemi çok daha akla yakın!
Tabii ben ilerlemiş başlangıç yeteneklerini savaş değil de “tamir, bilim ve kilit açma” olarak seçtim bu yüzden de biraz savaşma yeteneğim kısıtlı oluyor herhalde. Ã?ünkü deneme maksatlı bir izbandutla başladığımda vurma oranı %50lerin çok üzerine çıkıyordu.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ya insan haber vermeden hikayeyi yayınlarmı? :mad:
Bir baktım aha Douglas'da beynine kurşunu yedi dedim içimden ter döktüm. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Edmond, senin Edmon Dantes karakterinin hikayesini geçen gün başlattım, gözünden mi kaçtı acaba?

.
Anaaa, görmemişim, başlattın mı yahu :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Ya insan haber vermeden hikayeyi yayınlarmı? :mad:
Böyle düşüneceğini düşünmüştüm de ondan yayınladım. :schemes: şaka oldu sana! :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Tersyuz wrote:Ya insan haber vermeden hikayeyi yayınlarmı? :mad:
Böyle düşüneceğini düşünmüştüm de ondan yayınladım. :schemes: şaka oldu sana! :mrgreen:

.

Ben de, yahu bu adam elinde delikli metal varken nasıl öldü diye düşünmüştüm :D Ben bile elimde yay olmasına rağmeni kritik yiyerek zor öldüm :D

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Arkadaşlar geçen gün dükanın birinde Fallaut2 oyunu buldum oynuyorum şimdi. Hani bizim Wahşi Batı'yla ilişkilendirmiştiniz ya (ya da miştik) aslında bir benzerliği var; o oyunda da bir takım yeteneklere puan veriyorsun, aksiyonlarını etkiliyor. Demek o yüzden görenlerin aklına hemen Fallaut geldi. :-P Ama o oyun da çok zormuş; en kolay seviyesinde oynadığım halde neler çekiyorum neler. Karşımda duran düşmanı vurma ihtimalim %33 filan gözüküyor böyle bir şey olabilir mi yahu? Bence Wahşi Batı’nın formül sistemi çok daha akla yakın!
Tabii ben ilerlemiş başlangıç yeteneklerini savaş değil de “tamir, bilim ve kilit açma” olarak seçtim bu yüzden de biraz savaşma yeteneğim kısıtlı oluyor herhalde. Ã?ünkü deneme maksatlı bir izbandutla başladığımda vurma oranı %50lerin çok üzerine çıkıyordu.
.
En azından bir özelliğini "small guns" özelliğine ver. Seni götürecektir zati o bayaa. İlk seviyelerde vurmak çok zor ileride daha da kolaylaşacak. Ama mesafenin buradakinden daha etkili olduğu bir gerçek. Onun üstesindende perception ile geliyorsun.

Oynadıkça daha ok seveceksin oyunu :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

tamir, bilim ve kilit açma pek iyi tercihler değil. :wink:
Bilim ve tamir için kitap bulup okunabiliyor 90'a filan çıkıyor o sayede. :D
kilit açma için alet kullanınca +20 ve +50 yanlış hatırlamıyorsam bonus var.

Smallguns! mutlaka olsun, anormal tüfekler çıkıyor sonra.
Doktor! kendini iyileştirmek güzel, hem bi perk var anatomi bilgin yüzünden +2 hasara ekleniyor. :D

3 önemli stat: :embarrass:
Inteligence: 10
Agility: 10
Perception: 7-8 uzaktan farketme ve vurma şansın artıyor.

Str:4-5
Con: 4. hp istersen lifegiver perki +4hp veriyor.

ayrıca ismini hatırlayamadım başlangıçta 2 şey seçilebiliyordu:
Fast Shot ve Gifted tavsiye ederim. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

CIk! Fast shot alma. Hiç hedef alarakl ateş edemezsin o zaman. Becerilere dağıtmak istiyorsan skilled al. Ben gifted ve skilled gitmiştim süper oluyor. Perkler yavaşlıyor ama 12 seviyede 4 yerine 3 tane oluyor. Büyük bir kayıp değil. Hem üst seviye perklerde açıldığından bazı perkleri daha erken bile alıyorsun.

Agility de 8 yeterli. Oyundaki en önemli özellik ama 8 ile 10 arasında sadece 1 hareket puanı fark oluyor ve gerisi sadece zırhına veriyor. Zırhta zaten ileride deli gibi olacak. Yerine sen Luck al mesela. Hatta asenin oyun stilne uygun olan karizmadan da koya,bilirsin. Ama Luck kesin yükesek olsun ileride çok işe yarıyor ve Fallout'un en güzel kısmı olan adamların parşalanıp acı çekerekk yere düşmleri daha çok yaşanıyor.

Kesin yapman gerekenlerden biri bir düşmanın dibinden çifteli ile ateş etmek. Bir kaç düşmen ard ardayke kurşuna kıyıp taramalıo atmak ve ... neyse bu kısım oyunun zevkini kaçırmasın. Ama takılırsan tam çözüme bakmaktan çekinme. Bazı ğeyler baltığına emin olduğun yerlerden çıkıyor. Bazı şeylerde sen bilmeden geçip gidiyor.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bir tane tek tek doldurulan tüfek buldum, small gun mı sayılır acaba? Bir de bir görev vardı, birine yardım etmekle ilgili, ben ertelemek isterken adama "yok sana yardım etmeyeceğim," dedim adam darıldı artık benimle konuşmuyor. Ben çok kafaya takarım böyle şeyleri, hayır darılmasını değil de bitirilmemiş görev bırakmak istemiyorum. En baştan mı başlasam acaba?
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bitirilmemiş görev istemiyorsan ya yanlış oyuna bakıyorsun ya da tam çözümüne bakarak oynaman gerekiyorHemde iyi bir tam çüzüm. Hele birde oyundaki herşeyi görmek istiyorsan o zaman ya okuyacaksın yada oyunu farkl karakterlerle 10 defa felan bitireceksin.

Bazı görevler var ki karakterine hangi becerileri verdiğine bakıyor.

Bazı görevler var ki karakterine verdğin statlara bakıyor.

Bazı görevler var ki ancak yanındaki karakterin kim olduğuna bakıyor.

Bazı olaylar var ki ancak şansın varsa çıkıyor karşına.

Bazı beceriler var ki....

Sonuç: Baştan başla adamın görevini yap. bende dayanamazdım. ama tam çözümü görünce zaten baştan başlayacaksın önce onu inir ve neleri kaçırdığını gör. :schemes: :D
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bir tane tek tek doldurulan tüfek buldum, small gun mı sayılır acaba? Bir de bir görev vardı, birine yardım etmekle ilgili, ben ertelemek isterken adama "yok sana yardım etmeyeceğim," dedim adam darıldı artık benimle konuşmuyor. Ben çok kafaya takarım böyle şeyleri, hayır darılmasını değil de bitirilmemiş görev bırakmak istemiyorum. En baştan mı başlasam acaba?
.
Fallout'a sardırdın bizim oyunları unuttun galiba. :D
Bu DM'yi kaybettik galiba arkadaşlar. :cry:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İnsaf eyle Tersyüz. dwaxer'in forumda attığı her 2 mesajdan biri TERSYÖZ diye başlıyor. Hani buradaki mesajlarını söylemiyorum bile :D
Eskisi ka
Post Reply