Power play tabanlı eğlencesine oyun

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Wizard: 4+2+3+2+3+2....i
Yani level-6 bir wizardın HD toplamları 16
Bunun Con:10 ise toplam HPsi kaç olur?

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Darkgnome wrote:

- Abilitylerde 8 puan tabanın üstüne 40 puan dağıtın.
...13'e kadar her artım 1 puandır. Sonraki değerler için toplam gereken puan parantez içinde verilmiştir.
...14(15), 15(17), 16(20), 17(23), 18(27)
Ben bu kısmı anlamış değilim 14 yapmak için abilityi 15 puan mı harcamamız lazım? :|
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

CLiCKs wrote:
Darkgnome wrote:

...13'e kadar her artım 1 puandır. Sonraki değerler için toplam gereken puan parantez içinde verilmiştir.
Ben bu kısmı anlamış değilim 14 yapmak için abilityi 15 puan mı harcamamız lazım? :|
8 puan üzerinden diyor, yani bu değerlerden 8 çıkartacaksın.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

HD: Yaratıklar için kullanılan ve o yaratık türü için kaçlık zar atılıyor o zardan kaç defa atılarak toplanacağını belirleyen değer. Kahramanlarda seviye olarak adlandırılan şey, canavarlarda HD olarak belirlenir.

HP: Karakterin darbeler karşısında ne kadar dayanabildiğini belirten can puanı. Alınan her türlü hasar bu değerden düşülür.

HP 0 olduğunda karakter artık rahat hareket edemiyordur yani bir şekilde incinmiştir. 0'ın altına indiği anda ise karakter ölmeye başlar. -10 öldü demektir.

0-(-10) arasındaki HPlerde bazı özel durumlar dışında karakter acı çekmektedir ve hareketleri kısıtlanır (Sadece 1 standart action ya da daha düşüğü). Ayrıca bu değer aralığında her round save atar ve tutturamadığı her round 1HP kaybederek -10 daha da çok yaklaşır.

Büyücüler büyüleri sayesinde çok güçlü olmalarına rağmen ani saldırılara tepki vermekte oldukça zorlanırlar. Yani HP'leri ve zırh seviyeleri çok düşüktür ve macera adamı değillerdir. Ancak bir sebeplten maceraya çıksalarda bu dez avantajlarının üstesinden gelebilirler.

Zırh: Armor büyüsü uzun süreli kaldığından büyücüye hafif, rahat ama orta derece bir koruma sağlar. Bunun yanında telikeli yerele girerken yapılacak shield büyüsü ile büyücü zırh seviyesini daha da artırabilir. İLeleyen seviyelerde bu tarz savunma büyüleri daha da gelişir.

HP: Büyücüler uzaktan savaşan ve asıl yükü çekenlerin ardından büyük zararlar veren karakterlerdir. Ancak bu HP değerlerinden hoşlanmayan büyücülere bazı büyüleri yardımcı olabilir.

False Life (PH p229) (LVL 2)
<Necro, VSM(alcohol), 1StdAct, Personal, until discharged up to 1hr/lvl>
– The caster gains 1d10 + 1/lvl (max +10) Temporary HP.

Bear’s Endurance(PH p203) (LVL 2)
<Trans, VS/DF, 1StdAct, Touch, 1min/lvl>
– +4 Enhancement bonus to Constitution.

Sorunun cevabı ise evet HD değil ama HP olarak

4+2+3+2+3+2= 16 HP olacaktır.

"Slow" trai'i ile bu değer 22, false life ile 22-32, bears endurance ile 28, improved thoufness marifeti ile 22 ve hepsi birlikte kullanılırsa

16+6+12+7/16+6= 43-52

olur. Büyücüler bu tip eklentilerden en çok yarar sağlayan sınıftır.

Ne olursa olsun bir barbarın HPsine yetişmesi oldukça zordur.

12+6+7+6+7+6= 44

Bir barbarın sahip olduğu düz miktardır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond wrote:
CLiCKs wrote:
Darkgnome wrote:

8 puan üzerinden diyor, yani bu değerlerden 8 çıkartacaksın.
Anlatım bozukluğu olmuş. Teşekkürler Edmond.

14 yapmak için 40 puanlık dağıtacağın değerden, toplam 7 puan harcamak gerekiyor. (8+7=15)

8'den 15' çıkartmak için ise 40 puanlık dağıtacağın değerden, toplam 9 puan harcamak gerekiyor. (8+9=17)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Birde bu 7000 gpyi harcamak için nerelerden item bakabileceğimi söylermisiniz? Yoksa elimde npc long sword, dagger vb şeylerle gezmek durumunda kalıcam :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

CLiCKs wrote:Birde bu 7000 gpyi harcamak için nerelerden item bakabileceğimi söylermisiniz? Yoksa elimde npc long sword, dagger vb şeylerle gezmek durumunda kalıcam :D
www.d20srd.org da yeterince eşya var :) Solda

Magic Items
Equipment & Special Materials

Diye bir bölüm var.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yardımcı olabilecek linlker diye iki adet bağlantı verdim bu başlık altında karakter yaratım kurallarınddan olduğu mesajda. Bir kere daha atıyorum.

http://www.crystalkeep.com/d20/index.php

Ayrıca Edmondun bahsettiği bağlatı da kullnılabilir. Crystalkieep'teki .php'leri indirmenizi tavsiye derim. Kural sistemi hakkında çok derinelemsine ve güzel bilgiler veriyor. Özellikle Skills&Actions becerilerin kullnımlarını çok güzel açıklamış. Kullnılabilir ırklar, tüm kitaplarda size izin verilmiş animal companionlar ve familiarlar ve bunları almak için ne gibi marifetler ve başka belli özelliklere sahip olmanı gerektiği, sınıflarına göre ve kaynak içinde okullarına göre ayrılmış büyüler, tiplerine göre büyülü eşyalar... Pek çok güzel bilgi derlenmiş ve toparlanmış durumda. Gerçekten değerli bir çalışma bence.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

When not wearing armor or using a shield, a duelist adds 1 point of Intelligence bonus (if any) per duelist class level to her Dexterity bonus to modify Armor Class while wielding a melee weapon

Birisi bu cümleyi açıklayabilir mi?

İlave olarak Darkgnome o sitenin neredeyse tamamı DR üzerine kurulu olduğundan ayıklaması uzun sürüyor :D

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

http://www.crystalkeep.com/d20/rules/All3.5Indexes.zip
E o zaman siz doğrudan bunu indirin. BUnun içinde tüm kaynaklar mevcut. Çok fazla kaynak olduğundan ayıklaması güç ama oldukça sistemli bir çalışma yaptıklaından bunca bigi içinde aradığınıza rahtlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Bu kaynaklara daha pek çok kaynak eklenmemiş durumda. Bilgiler bu bakımdan biraz eski ama temel olarak sağlam durumdalar. Yeni pek çok sınıf, ırk, özellik (...) daha çıkmıştır unların üstüne.
Edmond wrote:When not wearing armor or using a shield, a duelist adds 1 point of Intelligence bonus (if any) per duelist class level to her Dexterity bonus to modify Armor Class while wielding a melee weapon

Birisi bu cümleyi açıklayabilir mi? ayıklaması uzun sürüyor :D
Zırh giymemen ev kalkan kullanmaman durumunda zırh artını hesaplarken, intellegence modifier'ını dexterity modifier'ın üstüne ekleyebiliyorsun ve bu sayede sanki dexterity modifier'ın daha yüksekmiş gibi oluyor. Ancak bu eklenecek değer seviyeni geçemez.

Daha açık olarak, 14 dex ve 14 int var diyelim. Normalde dex modifier'dan +2 AC kazanırsın. Ancak Duelist 1. seviye isen +3 Ac dexten gelir. 2. seviye duelist olduğunda ise dexterity'den +4 AC gelir. 3. seviye duelist olduğunda intellegence değerin bir şekilde yükselmdiyse artık duelistten gelen AC artın eklenmeyecektir.

Swashbucler tarzı daha akrbatik bir savaşçı isen ve yüksek zekası sayesinde yüksek hasar veren ve yüksek dexterity sayesinde vurma şansı artan bir karakterin var ise bu prestij sayesinde yüksek intellegenceniz aynı zmanda sizin zıh değerinizi de geliştirecek ve zırhssız olduğunuzdan akrobatik hareketleri aynı rahatlıkla yapabileceksiniz.

Her iki ability'inizi de 18'den başlatmanız ve her ikisine de büyülü alet yada başka bir şekilde +2 vermeniz durumunda AC +10 alacaktır. Ama bunu Ancak duelist 5. seviye olduğunu başarabilecektir. O seviyede de ne kadar etkili olacaktır bilemiyorum. Duelist'in getirdiği fiğer artılar işine gelmiyorsa çokta etkili bir özellik değil.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tılsımlı craft featlerinden alırsak, (zaten bu seviyede alabileceklerimiz: scroll, potion ve wondrous item) bu eşyaları kendimiz yapmış gibi yarı fiyatına getiriyoruz değil mi?
Bir de 21000 exp'den düşecek miyiz exp kaybını, o zaman level kaybımız da mı olacak?

Mesela diye soruyorum, henüz tam karar veremedim classa
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben de karar veremiyorum, SoulKnife sınıfı hoşuma gitti aslında :D

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Hikaye çok güzel olmuş Darkgnome. :D Güldürdü beni. şimdi anladım nasıl OotS oyunu oynatacağını. :-P Esprili, beğendim konuyu.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Ben de karar veremiyorum, SoulKnife sınıfı hoşuma gitti aslında :D
Off süper!

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »