2008 Yılının en iyi aksiyon oyunu

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

gta FTW! (for the win)
Image
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

AlenthasLeasess wrote:Ubisoft zaten sevdiğim pek nadir oyun firmalarından birisidir. Yeni çıkan PoP'u bilmem ama Assassin's Creed oynadıktan sonra hayran kaldığım PoP oyunlarını oynayamadım, yapamadım yani. Yanında o kadar zayıf kaldı ki :D
ben pop ve gow'u the force unleashed'dan sonra bıraktım, ne güzel ne salak saçma bilmeceler var ne git şunu getir bunu götür, duvardan atla bunu keşfet, yok öyle şeyler, gücün içinizde akığını hissediyorsunuz.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Diğer oyunları ağır bir dille eleştirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Pop, aksiyon-bulmaca ve platform türü olarak anılır, bulmacalar hoşuna gitmiyorsa zaten pop sana göre bir oyun değildir.
Lütfen oyun fanlığı yapmayın, tek bir oyuna saplanıp diğer popülee oyunları aşağılamak hiç doğru bir davranış değil. Force unleashed ise star wars fanlarının gazabına uğramış durumda zaten, bu yüzden o oyunun da ne derece pop ile karşılaştırılma hakkının olduğundan da şüpheliyim ki ikisi yakın türler bile değil. Birinde aksiyon tabanlı platform ve bulmaca oyunu diye geçer. Diğeri ise sırf aksiyonuyla ön planda. Madem sadece aksiyon olsun istiyorsun, seni tutan yok, oyna istediğin oyunu.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

lightflarer wrote:
AlenthasLeasess wrote:Ubisoft zaten sevdiğim pek nadir oyun firmalarından birisidir. Yeni çıkan PoP'u bilmem ama Assassin's Creed oynadıktan sonra hayran kaldığım PoP oyunlarını oynayamadım, yapamadım yani. Yanında o kadar zayıf kaldı ki :D
ben pop ve gow'u the force unleashed'dan sonra bıraktım, ne güzel ne salak saçma bilmeceler var ne git şunu getir bunu götür, duvardan atla bunu keşfet, yok öyle şeyler, gücün içinizde akığını hissediyorsunuz.
İşin garip kısmı, her oyunda küçük bir tahta parçası üzerinde uyanarak başlıyoruz :D (Tabii Warrior Within'de gözünüzü alıp doğru düzgün savaşabilirseniz ilk bossu yendikten sonra :roll: )

Hem görevlerin saçmalığı hem atmosferin saçmalığı hem de hiç bir şeyi alternatif yollardan yapamayışımız gerçekten oyundan soğutuyor. Oynayanlar bilir zaten, sütuna tırmanıyosun, duvara atlıyosun, duvardan yürüyüp bir platform sayesinde zıplıyorsun hopluyorsun falanda filan. İnsan zamanla anlıyor böyle şeyleri :P

Edit: Catboy, yalnız ben PoP'daki bulmacalara bulmaca demem :) Mesela bi Dracula Origin oyna, ya da ne bileyim, Broken Sword gibi bir adventure oyunu oynarsan asıl bulmaca oyunları bunlar. PoP'un içersine bulmaca koymak cidden çok saçma bir seçim. Bulmaca çözmek isteyen Adventure oynasın :)
Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Evet ya ilk pop serisinin oyununun( the sand of time) oynadığım zamanki aldığım zevkle bir diğer warior within oynunda alamamın nedeni de oyunun giderek belli bir senaryo üzerinde bazı şeyleri değiştirilerek vereilmesinden kaynaklanıyor. Assasin Creed da ise böyle bir problemin yaşanmamasının sebebi oyunun ince ayrıntılarına kadar hesaplanarak yapılması. Oysaki pop serisinin üçünün arasındaki zaman farkı Assasin Creed ın yapımında bile azdır.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

catboy wrote:Diğer oyunları ağır bir dille eleştirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Pop, aksiyon-bulmaca ve platform türü olarak anılır, bulmacalar hoşuna gitmiyorsa zaten pop sana göre bir oyun değildir.
Lütfen oyun fanlığı yapmayın, tek bir oyuna saplanıp diğer popülee oyunları aşağılamak hiç doğru bir davranış değil. Force unleashed ise star wars fanlarının gazabına uğramış durumda zaten, bu yüzden o oyunun da ne derece pop ile karşılaştırılma hakkının olduğundan da şüpheliyim ki ikisi yakın türler bile değil. Birinde aksiyon tabanlı platform ve bulmaca oyunu diye geçer. Diğeri ise sırf aksiyonuyla ön planda. Madem sadece aksiyon olsun istiyorsun, seni tutan yok, oyna istediğin oyunu.
ya biliyorum bulmaca tarzı bir oyun olduğunu ama bulmacalar bulmaca değilki resmen ayak işi, yani myst 4'ten sonra başka adam gibi bulmaca içeren oyun oynamadım.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

lightflarer wrote:
catboy wrote:Diğer oyunları ağır bir dille eleştirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Pop, aksiyon-bulmaca ve platform türü olarak anılır, bulmacalar hoşuna gitmiyorsa zaten pop sana göre bir oyun değildir.
ya biliyorum bulmaca tarzı bir oyun olduğunu ama bulmacalar bulmaca değilki resmen ayak işi, yani myst 4'ten sonra başka adam gibi bulmaca içeren oyun oynamadım.

Evet bu konuda catboy a tam oalrak katılıyorum. Bir oyunu değerlendireceksen o oyunun serisi içinde yada sadece kendisini baz alarak incelmen ve yorum yapman daha doğru olur.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Aegron wrote:
lightflarer wrote:

Evet bu konuda catboy a tam oalrak katılıyorum. Bir oyunu değerlendireceksen o oyunun serisi içinde yada sadece kendisini baz alarak incelmen ve yorum yapman daha doğru olur.
lütfen bir Force Unleashed, ardından Myst 4, ardından Prince of Persia'yı oyna, bulmacaların ne kadar anlamsız olduğunu anlarsın. Yani ilk defa Sands of Time'da çıktığında güzeldi, çünkü ilk defa o tür bir şekilde sunulmuştu önümüze, ama sonra çok sıradan ve saçma gelmeye başladı bana sizi bilemem tabii, fikirler değişir.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Assassin's Creed'i yarısında sıkılıp bırakmıştım hep aynı şekilde kurgu ilerliyor ama sonra dayanamadım kaldığım yerden devam ettim ve gerçekten de edmond'un dediği kadar varmış, son bölümler çok süper kurgulanmıştı, heyecanla ve zevkle oynadım.

Oyun bittikten sonra çıkan credits ekranının tamamen bitmesini bekledikten sonra tekrardan desmond'un kontrolünü alıyoruz ve o sakallı doktorun kalem şeklindeki dijial anahtarını önceden yürüttüyseniz adamın bilgisayarına girip maillerini okuyabilirsiniz. Bir sürü ilginç bilgi var mesela afrika kıtasının tamamen yaşanılmaz bir hale geldiği, meksikada iki grubun savaş halinde olduğu ve 300 milyondan fazla insan öldüğü, ve bu deneklerde bir süre sonra atalarının güçlerini kullanabilme becerisi (bizim altair gibi görebilme yeteneği kazanmamız gibi) geliştirdiğine dair bir sürü assassin creed 2'ye bırakılmış ilginç bilgiler var, onları okumadan geçmeyin sakın.

Code: Select all

oyunun sonunda uzaya bir uydu fırlatıldığını  ve uyduya takılacak olan o ilüzyon taşıyla dünyadaki herkesin beynini yıkayabileceklerini öğreniyoruz. Diğer taşların yerlerini bulmadan önce onları durdurmamız 2. oyunun baş konusunu oluşturacak.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Catboy oyun bittikten sonra yerlere şahin gözüyle baktığımızda ortaya çıkan bulmacaları da çöz, harikalar, birkaç tanesi hariç hepsini kendim çözdüm :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Konferans salonuna da girebilmiş miydin sen? oradaki bilgisayardan bayağı bir şey öğrenebiliyoruz. :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Catboy, artık yeni oyunlara yelken açsak diyorum? 2009'da bir sürü oyun çıktı. Onlara da bir geçsek mesela! F.E.A.R. 2, Dead Space, Mirror's Edge, Empire: Total War... ve daha nicesi!
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

catboy wrote:Konferans salonuna da girebilmiş miydin sen? oradaki bilgisayardan bayağı bir şey öğrenebiliyoruz. :)
Girdim, ama konferans salonundaki bilgisayarlardan birini açamadım :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

şu an için pek fazla oyun oynayamıyorum, wow'un son çıkan ek paketinde death knight açtım, bir kaç seviye atladım sonra sıkıldım. Assassin'i de anca bitirebildim. Fırsatım olunca mirror's edge'i bir oynamak istiyorum aslında. bir de her ne kadar tam bir fiyasko olsa da lotr conquests'i de lotr hatrına bir oynamak istiyorum.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

catboy wrote:şu an için pek fazla oyun oynayamıyorum, wow'un son çıkan ek paketinde death knight açtım, bir kaç seviye atladım sonra sıkıldım. Assassin'i de anca bitirebildim. Fırsatım olunca mirror's edge'i bir oynamak istiyorum aslında. bir de her ne kadar tam bir fiyasko olsa da lotr conquests'i de lotr hatrına bir oynamak istiyorum.
LOTR'u hiç denemesen de olur açıkçası, ben o hataya düştüm :D

-Freddie Mercury
Post Reply