ravenloft
benim 2nd.ed. domains of dreadde okuduğum kadarıynan detect evil/good/align (ki bildiğiniz üzere divin. okulundandır) tam ters sonuç verir. bu da paladinin o andaki yoldaşlarını töhmet altında bırakacağından paladinin ruh sağlığı için iyi olmaz. Ayrıca summoning okulu büyüleri ile ilgili de şöyle bi sorun var: Ravenlofta summon edilen hiçbir şey, ait olduğu yere dönemez. RL, sadece girişin olduğu, çıkışın olmadığı bi diyardır ve zamanı geldiğinde bu diyarı terk edemediğini gören summoned yaratıklar summonerine düşman olur. Mesela benim oynadığım RL campaigninde gate scrollum var ama kullanmak yemiyo; zira gelecek yaratık büyük ihtimalle bana düşman olucak. ben böyle biliyorum
War, war never changes...
summoninge hakkında söyledikelrin tamanem doğru... ancak elbetteki burdan çıkış var...mistler arasındaki geçişler... bazı break pointler.... ve tabi inanılmaz vistaniler....
ancak detect büyüleri terds etki deilde hiç bilgi vermezler...yani... büyüyü yaparsın ancak sadece yapmış olursun...sonuç nötr dür... ayrıca rl de daha birçok büyü, hatta artifact ve relic lerde "altered" durumdadır....
mesela yapılan darkness lar daha büyük alanda, daha uzun süre kalır... ama light tam tersi..... yada animate dead 1-2/ lvl daha üst den cast edilmiş gibi olur....
ancak detect büyüleri terds etki deilde hiç bilgi vermezler...yani... büyüyü yaparsın ancak sadece yapmış olursun...sonuç nötr dür... ayrıca rl de daha birçok büyü, hatta artifact ve relic lerde "altered" durumdadır....
mesela yapılan darkness lar daha büyük alanda, daha uzun süre kalır... ama light tam tersi..... yada animate dead 1-2/ lvl daha üst den cast edilmiş gibi olur....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
hmm... demek detectler öyle. benim RL oyununda, dm benim detect evilime tam ters yanıt verip bu şekilde açıklamıştı da. neyse, ben xtro'yu bi ziyaret ediyim(dm olur da kendisi...)
sislerden geçiş konusunda dediğin doğru da, summon edilen yaratıklar başka planelerden geldiklerinden oraya dönemiyolar. o yüzden dellenip summonera kaynıyolar bildiğim kadarıynan.
ortam tamamen negatif bi ortam olduğundan negatif büyüler ve bu güçleri kullanan her türlü item (artifactlar dahil) daha güçlü oluyo. tabi tersi de doğru
sislerden geçiş konusunda dediğin doğru da, summon edilen yaratıklar başka planelerden geldiklerinden oraya dönemiyolar. o yüzden dellenip summonera kaynıyolar bildiğim kadarıynan.
ortam tamamen negatif bi ortam olduğundan negatif büyüler ve bu güçleri kullanan her türlü item (artifactlar dahil) daha güçlü oluyo. tabi tersi de doğru
War, war never changes...
ewt ...abi...hepsi domains of dread de yazıo.. ben rl dm i olmaya çok kastığım ve az çok da olduğum için.... nerdeyse bazı şeyleir ezbere biliorum... ama her zaman yanılmaya payım vardır tabe....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
-
XtroTheArctic
- Kullanıcı

yok öyle bişi. olsa olsa o büyü bu sislerin küçük versiyonudurflintfireforge wrote:Yıllardır ölümün kendisi mi yoksa toprağın ruhu mu diye atılıp tutulan sisler meğer FR Campaign Setting'deki bir büyünün güçlü haliymiş.![]()
![]()
![]()
![]()
Ayrıca ilk iki kitap daha güzeldi ve bana göre sonrakiler o kadar da güzel ve etkileyici değil.
-
XtroTheArctic
- Kullanıcı

mekanda Detect Evil yanıt vermez. paladinin başı bile ağrımaz.AZALIN wrote:kesinlikle.. ööle ... domainlere ayrılmış olan dünya... neredeyse hepsi undead olan ve kendi domainlerinden çıkamayan dark lord lar tarafından yönetilen bi r dünya... ööle bir yerki.... detect evil yapan bir paladin.. .orda ayrım yapamaz... çünkü evil topraktan bile gelir.... bu yüzden ayrı bir tartışma konusu bile vardır....yani detect evil yapan paladin in yaşadığı şoktan ötürü ne hale geleceği hakkınad... gerçekten ne olur acaba.... orda detect evil yapan bir paladin e ...... adam çıldırırmı acaba......
-
XtroTheArctic
- Kullanıcı

-
XtroTheArctic
- Kullanıcı

sen öyle biliyo olabilirsin de oyundaki karakterin biliyomu bakalım. düzgün roleplay yap kafamı bozmaburock wrote:benim 2nd.ed. domains of dreadde okuduğum kadarıynan detect evil/good/align (ki bildiğiniz üzere divin. okulundandır) tam ters sonuç verir. bu da paladinin o andaki yoldaşlarını töhmet altında bırakacağından paladinin ruh sağlığı için iyi olmaz. Ayrıca summoning okulu büyüleri ile ilgili de şöyle bi sorun var: Ravenlofta summon edilen hiçbir şey, ait olduğu yere dönemez. RL, sadece girişin olduğu, çıkışın olmadığı bi diyardır ve zamanı geldiğinde bu diyarı terk edemediğini gören summoned yaratıklar summonerine düşman olur. Mesela benim oynadığım RL campaigninde gate scrollum var ama kullanmak yemiyo; zira gelecek yaratık büyük ihtimalle bana düşman olucak. ben böyle biliyorum
(bu günkü mjs larımı fazla sallamayın. asabiyim nedense
-
XtroTheArctic
- Kullanıcı

lan nerden çıkardın ters yanıt verdiğimi. ben hiç hatırlamıyom. benim bildiğim de hiç etki yapmazburock wrote:hmm... demek detectler öyle. benim RL oyununda, dm benim detect evilime tam ters yanıt verip bu şekilde açıklamıştı da. neyse, ben xtro'yu bi ziyaret ediyim(dm olur da kendisi...)
-
XtroTheArctic
- Kullanıcı