hayatınızda seyrettiginiz en iyi filmler...

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Peki sanırım çoğu arkadaşın bilmediği bir filmdir ama benim çok hoşuma gitmişti.. İsmi Ekim Düşü... Konunun geçtiği yıl 1954 bilin bakalım bu yılın dünya tarihinde ne önemi var ??
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Yüzüklerin Efendisi, 6. His, Ucuz Roman, Kural Dışı, Yeşil Yol, Kill Bill, Tez, Küp..
valla daha bi ton var ama sonra yazarım tekrar.şimdilik yeter bu kadar
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

bence en süper filmeler
1. sırada M. Night Shyamalan'ın filimleri gelir (gerçek ismi Manoj Nelliyattu Shyamalan ). Ben 3 tane izledim (Wide Awake (1998) Praying with Anger (1992) diye iki fili daha varmış ) üçüde süperdi; 6. his, İşaretler ve Unbreakable (ölümsüz diye çevirmişlerdi). Bunların içinden en iyisi tabiki işaretler'di. en zayıfıda Unbreaklable. Ama gende bu üçünün yeri ayrı. Tabi üçününde hem yönetmeni hem senaristiydi. tabiki şimdi ağzımın suları akarak 12 kasımı bekliyorum çünkü The Village geliyor. Ustaya güveniyorum inşallah benim yüzümü kızartmaz :D

2. sırada BABA serisi müziklerde süperdi oyuncularda Vito Carlione'nin ( Marlon Brando)'nun o yanak şekli yokmu süperdi ya. Bu arada katılıyorum 1 ve 2 daha güzeldi ama bu 3'ü asla kötü bir film yapmaz ben hala bu üçünüde çok iyi sayıyorum. Yanlız anlmadığım bişey var 3'de Robert Deniro'nun oynadığını söylüyorsunuz eminmisiniz. ben onu sadece 2. filmde hatırlıyorum üçüncü filmde de vito carlione'nin geçmişine dönüşvarmıydı çümkü Robert Deniro Vito Carlione'nin gençliğini oynamıştı. Tabi bende yanılıyor olabilirim en son izlediğimin üzerinde bikaç sene geçti ama ben Deniro'yu sadece 2. filmden hatırlıyorum

3. tabi yüzüklerin efendisi de çok güzeldi ama onun güzelliği mükemmel bir kitaptan gelmesine bağlı. Film ne kadar güzel olsada kitabı geçemeyecekti ve ne kadar kötü olsada ben an azından bikaçkere izleyecektim. Ama kendi dalında en iyisi tabiki.

bunun dışında başka güzel filmlerde vardı (mesela Pulp Fiction, Ã?ingeneler Zamanı ) ama ben benim en favorilerimi yazdım.

Bu arada böyle şaheserler varken tutupta Ocean's Eleven, City of Angels, Küp, Dövüş Klubü, Er Ryan'ı kurtarmak gibi filmlerden bahsedenleri kınıyorum. tamam bunlarda oldukça iyi filmler ama Film dendiği zaman kesinlikle ilk akla gelecek olanlardan değil.

bide tutupta blade, x-men, hayvan mezarlıgı yazan arkadaşlar var artık size söyleyecek laf bulamıyorum. Neyse belkide siz şuana kadar pek iyi filmler izlemediğinizden dolayı izlediğiniz filmler içinde en iyilerini yazdınız. o zaman haklısınız. koyunun olmadığı yerde tekeye abdurrahman çelebi derler hesabı. Ã?ünkü bu filmler kendi türlerinde bile en iyi değil. hatta hayvan mezarlığı kötü bile denebilir korkuyla gerilimle alakası yok.

Neyse ben çenemi kapatayım en iyisi yoksa ama ben çok beğendim, yok zevkler ve renkler tartışılmaz gibi cümlelerler oratada dönmeye başlar. olayın tadı benim yüzümden kaçmasın :P
ALL THE POWER
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
YesTERFoX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by YesTERFoX »

Firble wrote:Peki sanırım çoğu arkadaşın bilmediği bir filmdir ama benim çok hoşuma gitmişti.. İsmi Ekim Düşü... Konunun geçtiği yıl 1954 bilin bakalım bu yılın dünya tarihinde ne önemi var ??
O filmi biliom arkadaşım...Bence de çok ii bi fikirdi...Babam zorla seyrettirmişti ama... 8)
Gerçekler,hayallere karşı koyamazlar.....
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben tesadüfen gitmiştim. Bir sinemada kötü olup olmadığı konusunda bir fikrimin olmadığı tek filmdi (yani kalan yedi film de berbattı) Ama film muhteşem çıktı.. Hatta Homer a e-posta atmayı bile düşünmüştüm.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
White_Scorpio
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by White_Scorpio »

beni frpye eğimlendiren film ZiNdAn Ve EjDeRhA
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bahsedildiğini çok duydum.. Ã?oğu insan beğenmemişti ama yine de merak ediyorum. Özellikle de şu meşhur sıraya dizilmiş tüfek ateşler gibi fireball atan büyücüleri
Ancak ejderha deyince benim aklıma ilk ejder yürek gelir. Film ilk başta bir japon dövüş filmini andırsa da iskoçyada geçiyor. Kalbini bunu haketmeyen bir çocuğa (ilerde kral oluyor) bir ejderha ve yine bu çcuğa zamanında güvenmiş ve krallığında zalim olmasını ejderhanın kalbi olarak gören bir adamın hikayesi. Tek kelime ile muhteşem ... Ve mütişti. Bir o kadar da müzikleri güzeldi. Özellikle son sahnesini hiç unutamam...
HARBE GİDEN
esen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by esen »

izlediğim tüm filimler arasında

1. Esaretin bedeli ( ciddi anlamda çok beyendim)

2. dikey limit ( inanılmaz aksiyon doluydu )

3. Yüzüklerin efendisi

4. Yıldız savaşları

5. RADYO ( FİLİMİN ADI )

6 MUMYA

7 BENİM ADIM SEM

8 GENÃ? VE Ã?FKELİ

9 VAMPİRLE BULUşMA

10 AşK MEKTUBU
Amras__Fefalas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Amras__Fefalas »

Başta tabii ki YÖZÃ?KLERİN EFENDİSİ,sona EJDER YÃ?REK var, HALKA var, BİR ZAMANLAR ASKERDİK var,sona KARDEşLER TAKIMI(dizi ama olsun9 var....

Yani çooook var :lol:
Denizleri seviyorsan,dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan,önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan,düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan,yalnızca hayati seyredersin.

Ad: Arwil Deathbringer Irk:Elf Clas
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ama böyle olmuyor ki liste halinde vermek biraz filmi anlatın ama....
Neyse Esenin yazdıklarının çoğunu biliyorum. Ama esaretin bedelini bir anlatsanıza merak ettim genel konusu ne.. Bu arada beni çok etkileyen yine ilk başta kendisinden bunu hiç beklemediğim bir film .. Dogville. Hatta sitesinde yorum bile yaptım. Kesinlikle korkunç bir film bence... Ve korkunçluğu sahnelerinden kayneklanmıyor. İnsana kendi içindeki kötülüğü gösteriyor. (filmi izlememiş ama izlemeyi düşünecek olanlar bu sözümü unutun. : ) ) Film sonrasında uzun uzun kendimi her karakterin yerine koyup ben naapardım demiştim. İzleyen herkese de tavsiye ediyorum. Ama bunu dürüst olarak yapın.. Filmdekiler gibi ne yapacağınızı inkar etmeyin.. (benim kafam uzun süre karışmıştı)
Yine de filmin sonunda kızın davranışını onaylamıyorum. Her şeye rağmen.
HARBE GİDEN
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

Dogville'i bana önermişlerdi. izlemeyi çok istedim özellikle tiyatro tadında geçtiğini söyledikleri için. Fakat insafsızın biri bana hikayeyi anlattı hatta sonunu bile anlattı kızın neler yaptığını falan . Sonunu bildiğim filmlerden pek zevk alamam. Biri aynı olayı Fight Club'da da yapmıştı gerçi onu sonra izledim ama tüm zevim kaçtı zira F C asla sonu bilinerek izlenecek bir film değil izliyenler bilir iş zaten sonunda belli oluyor (gerçi filmin içinde sonunu açık eden tonla olay var ya)

bu arada daha önce belirtmemişim I'm Sam de iyi bir filmdi esen söyleyince aklıma geldi de. bence izlemeyen var kesin izlesin. Zeka seviyesi 7 yaşındaki bir çoçuk kadar olan bir babanın zihinsel sorunları nedeniyle yetkililer tarafından kızı elinden alındıktan sonra onu geri alma mücadelesini anlatıyor. yanlız bence asıl önemli olan Sean Penn'in (Sam rolünde) oyunculuğu tek kelimeyle mükemmel. ben en az Dustin Hoffman'ın Rain Man'deki oyunculuğu kadar zevk aldım (bilmeyenler için not D. Hoffman'da o filmde zihinsel özürlü birini oynamıştı, hemde ne oynamıştı be).
ALL THE POWER
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi ben okulun sinemasında izlemiştim Dogville i. Mutlaka tekrar izlemek istiyorum. Bazı sahneleri özellikle dikkat ederek izleyeceğim.
HARBE GİDEN
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

şimdi aklıma geldide bide The Ususal Suspects (Olağan şüpheliler) vardı oda çok güzel bir filmdi harbiden adamı sonunda şok eden cinsten. Hem Fight Club gibi film içinde ipuçlarıda vermiyor tamamen şok ediyor. çok hş bir filmdi

Bide filmde aradıkları efsanevi suçlu vardı adamın adı yanılmıyorsam Kayser Soze. hatırlayan varsa yardım etsin yanılmıyorsam filmde kayser soze'ye türk diyorlardı
arsembelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arsembelin »

Doğru hatırlıyorsun, filmdeki Kayzer şoze İsimli kahramanın lakabı Türk'tü.
Benim favori film listem:
Baba serisi, Knocking on the heaven's door(her iki versiyonu da), Bladerunner, Esaretin Bedeli, Yeşil Yol, Yıldız Savaşları serisi, Jamaican Bobsledders-cool runnings, Reindeer Games, şeytanın Avukatı...
biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

TURK 185 gibi bir film vardı. Bir itfayecinin kardeşi abisine yapılan haksızlığı protesto için her yere TURK 185 yazıyordu. Çok güzel filmdi. Bayağı coşturmuştu beni.. : )
HARBE GİDEN
Post Reply