Sartanlar?

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Janus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Janus »

şu adama luke desek daha doğru aslında
zalhonan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zalhonan »

büyünün fiziksel kısmından gücünü çeken patrynlerin aksine sartanlar büyünün manevi çizgisi üzerine odaklanmışlardır.Bu yüzden büyünün zihinsel imgelerini uyandırır ve bir takım dans figürleriyle bunu desteklerler.
Dünyayı parçalara ayırıp ezeli düşmanalrı olan patrynleri Labirente attıktan sonra Sartan tarihi şöyle şekillenmiştir
Arianus dünyasında Alfred dışında tüm sartanlar uykuya yattıkları tabutlarında ölüp gittiler
Pryan'da Sartanlar görünüşe bakılırsa Titanların yürüyüünü durduramamış ve ortadan kaybolmuşlardı
abarrach'ın sartanları şerefini yitirmiş ve yasak olan ölü çağrıcılık sanatına yönelmişti
Chelestra'nın sartanları ise o eski günlerin azametini geri getirmeye en yakın olandılar

öyle görünmektedir ki Alfred genel Sartan kalıbının dışında bir karakterdir.Eeeee,altın bir ejderhaya dönüşmek her babayiğidin harcı değil: )))))))))9
güç içinde yükselen;
Gwindor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwindor »

Ve -farkındayım spoiler'ın alasını yapıyorum, isteyen okumasın- Sartanlar'ın düşüşünde en büyük etken Abarrach Sartanlarının ölüçağırıcılığına yönelmesidir. Bu sanat bir ölüyü ceset olarak canlandırabilir, ruhda cesette hapis kalır hatta. Fakat vakitsiz getirilen her yaşam için vakitsizce, bir yaşam gider. Yani Abarrach Sartanları -ki onlarda zorunluluktan, o aşırı zor dünya şartlarına katlanmak kolay olmasa gerek ve çözüm üretmeye çalıştıklları aşikar- her canlandırdıkları ölüyle tüm sartanlar arsaından bir tane vakitsiz ölüme sebep oluyorlardı. Arianus Sartan'larının hepsinin ölmeside buna bağlıdır. (Hatta biraz daha açmak gerekirse Arianus Sartanları bu korkunç ve açıklanamayan ölümlerden tırsmalarından dolayı "uzun" bir uykuya dalmışlardır, fakat ölüm onları uykudada bulmuştur ve sağ kalan sadece alfred olmuştur)
Pyran'daki Sartanlar ise yine bu sebep yüzünden hızla azalmakta olan nüfuslarının hızla artmakta olan insan-cüce-elf nüfusunu kontrol edememesi, ciddi karışıklıkların ve sorunların ortaya çıkması üzerine "gardiyanlar" olarak titanları yapmaları, fakat (bu kısmı tam hatırlayamıyorum) titanlarıda kontrol edemez hale gelmeleri ve bu akılsız fakat inanılmaz güçlü ve rün büyüsü kullanan yaratıklar tarafından altedilmeleri sonucu ortadan kalkmışlardır.
Chelestra da ise Sartanların büyük kısmı -ki buraya yerleşen kısım zaten Samah'ın da bulunduğu "koparılış"ı gerçekleştiren kısmın büyük çoğunluğudur.- hayatta kalmışlardır fakat saf kötülükten dalganın kendini düzeltmesi sonucu oluşmuş ejder yılanlar tarafından tehdit edilmektedirler. Hatta bu su dünyasında, su, rün büyüsünü etkisiz hale getirmektedir..
İşte 4 dünyanın sartan tarihi aşağı yukarı böyle..
İlk 4 kitapta "iyilik vs kötülük" kavramına rastlamamaız benim en hoşuma giden kısım olmuştur. Gerçek dünyadaki gibi meseleleri menfaat ilişkileri ve çıkarlar bağlıyordu. Zaten farkettiyseniz ölüm kapısında kötü bir ırkta yoktur. Fakat ama lakin dalga meselesi sonucu 4. kitapta kötü ırkı tanımışızdır. Netekim saf kötülükten oluşmuş ejder yılanlara karşı saf iyilikten oluşmuş ejderler dengeyi sağlamışlardır. vs. vs.... -Çok pis gaza geldim, valla zor durdurdum kendimi, daha yazıyodum-
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Başlığın açılışından beri çok uzun zaman geçti ve sanırım arkadaşımız artık istediği bilgiyi almıştır. :)

Başlık tarafımdan kilitlenmiştir.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Locked