PSIONIC SAVAş ................. tanıtım, yorumlar

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.

Psionic büyücü arkadaşlar;
Birden fazla hedefe büyü atmışsınız. Hedefler benzer ve aynı tip spell resistantları var ama şimdi her biri için ayrı ayrı caster level check yapmak lazımdır herhalde?

.
O konuyu ben de hatırlayamadım, ayrı ayrı olması lazım.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome; senin şu Kalas karakter kağıdında monk5/war mind5 yazıyor ama war mind bir prestij classmış sanırım ve Knowledge (psionics) 8 ranks istiyor Requirements olarak?
http://www.d20srd.org/srd/psionic/prest ... arMind.htm
nasıl oldu; bir yanlışlık olabilir mi orada?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:.
Darkgnome; senin şu Kalas karakter kağıdında monk5/war mind5 yazıyor ama war mind bir prestij classmış sanırım ve Knowledge (psionics) 8 ranks istiyor Requirements olarak?
http://www.d20srd.org/srd/psionic/prest ... arMind.htm
nasıl oldu; bir yanlışlık olabilir mi orada?

.
Bir de şöyle bir power kullanmışsın:
http://www.d20srd.org/srd/psionic/powers/expansion.htm
Ama bu Psişik Warrior tarafından kullanılıyormuş...

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

War Mind'ler de Psişik Warrior'ların power'larını kullanırlar, böyle hatırlıyorum ben.

Ama Monk olarak nasıl Psişik Warrior olduğunu anlayamadım.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Büyüler ve psionicler aynı olayları etkilyorsa o zaman j-knowledge arcana ile knowledge psionic's te aynıdır diye düşündüğümden. Aksi taktirde zaten psişik sınıflara geçiş olamazdı sanırım. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer 4.ed'e alışmışsın hemen. 3.5.da büyücülerin hasar zarı bir kere atılıyor. Tabii böyle de yapabilirsin ama zamanına yazık.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer 4.ed'e alışmışsın hemen. 3.5.da büyücülerin hasar zarı bir kere atılıyor. Tabii böyle de yapabilirsin ama zamanına yazık.
şimdi, evet 4 ve 3,5 birbirine geçti o ayrı bir konu da; bu attığınız herkese ayrı ayrı giden enerjiler, bir nevi magic missile tarzında sanki. Fireball gibi alan etkili değil yani. (psionic büyüleri süper ya ortaya atıyor ama kalabalıktan sadece düşmanlara çarpıyor maşallah)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Dwaxer 4.ed'e alışmışsın hemen. 3.5.da büyücülerin hasar zarı bir kere atılıyor. Tabii böyle de yapabilirsin ama zamanına yazık.
şimdi, evet 4 ve 3,5 birbirine geçti o ayrı bir konu da; bu attığınız herkese ayrı ayrı giden enerjiler, bir nevi magic missile tarzında sanki. Fireball gibi alan etkili değil yani. (psionic büyüleri süper ya ortaya atıyor ama kalabalıktan sadece düşmanlara çarpıyor maşallah)

.
Sen yazınca farkettim bu arada:
no two targets can be more than 15 ft. apart.
diyor.

Darkgnome'un saldırısında sorun yok ama Mark dördüne birden vuramaz.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Sen yazınca farkettim bu arada:
diyor.

Doğru bak, Mark hep yapıyor bunu, benim de gözümden kaçmış. Enerjiler uzaktaki hedefleri de vurdu ama sadece 1 hp zarar verdi kabul edeceğim. :schemes:

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Sen yazınca farkettim bu arada:
diyor.

Doğru bak, Mark hep yapıyor bunu, benim de gözümden kaçmış. Enerjiler uzaktaki hedefleri de vurdu ama sadece 1 hp zarar verdi kabul edeceğim. :schemes:

.
Ya, ben demiştim KOCAKARI (:D) hariç diye.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Mark wrote:Ya, ben demiştim KOCAKARI (:D) hariç diye.

:mrgreen: Haa öyle mi pardon! James yaratıklardan ikisini öldürünce, attıkların bari boşa gitmesin diye enerjileri diğer hedeflere yönlendirdim. (iyi niyetli DM düşüncesi :-P) sonra da seni suçluyorum değil mi uzağa magic atmış diye! :mrgreen: Ama sen sabıkalısın ya; eski oyunlarda da hep range dışına büyü atardın sen.

.......................

Ya ben anlamadım; hata mı yaptım bilmiyorum ama size monster çıkarırken sitelerin CR hesaplama sayfalarında hesap ettirip encounterleri öyle ayarlıyorum. Bu psioniclerin encounter güya "very difficult" olması gerekiyordu ama bir turda silip süpürüldü monsterler. :roll: 5 tane CR:6, bir de CR:10 yaratık size çok hafif geldi. Bundan sonra hepsinin CR size denk mi çıkarsam acaba? Tecrübeli arkadaşlar biraz fikir verin. ("yok biz çok güzel oynuyos" diye espri yapmayın yalnız)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Spell resistance oldukça etkili bir kuvvet, fakat zarları yüksek atmışsın.

Psioniclerin dezavantajı pp kullanma sorunu. Aynı gün içinde bir kaç savaş yaptırarak ve pplerin bitmesini sağlayarak gayet güzel zor durumlara sokabilirsin.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Psioniclerin dezavantajı pp kullanma sorunu. Aynı gün içinde bir kaç savaş yaptırarak ve pplerin bitmesini sağlayarak gayet güzel zor durumlara sokabilirsin.
Yok normal sorcerer de bir yerde büyüleri bitince dinlenmek zorunda; o konuda bir fark göremiyorum ben. Normal büyücüler de günde birkaç savaşa girerse aynı sorunu yaşayacak. (bakınız Darkgnome'un oyunu; benim büyülerim bitmiş, zaten başka bir numaram da yok, DM niye ilerlemiyorsunuz yahu! filan diye fırça atıyor :mrgreen: oldu...)

Ben "augnment" olaylarıına sinir oluyorum asıl, işleri abartıyorlar.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Psioniclerinki daha çabuk bitiyor gibi aslında. Uzun yorucu savaşlar sıonunda büyücüler daha fazla büyüye sahipken psişikler düşebilir. Ancak Psişiklerin sınırsız güçlenen büyüleri ve durumuna göre büyülerinin türlerini değiştirmeleri çok daha etkili büyüler ile daha savaş başlamadan bitmesini sağlıyor.

Mesela Bu benim attığım büyü 28 DC ile gitti vurdu. Yarı hasar alma şansları yok gibiydi.

Düz sınıflar içinde psişikler çok güçlü. Prestijleri ve sonlara doğru çıkan kitapları ile büyücüler ancak yakalayabiliyorlar ki büyü kullanıcısı sınıfların en güçlüleri olduğu bana göre tartışılmaz bile.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome sen şu monk5/psi-warrior5/warmind5 karakterini bir şekilde indir4geyeceksin herhalde? Ben hiç bakmıyorum; düzeltirsin bir ara :-P

.
Post Reply