Evcet sistemi bozuyor. Ã?ıkar şunu karşıma 100 metreden alnının ortasından vurayım, rahatlasın.dwaxer wrote:Darkgnome Bıçak olayını senin istediğin gibi yaptık ama bakıyorum hala sistemin temel taşlarını koparmaya çalışıyorsun. :schemes:
Bıçak İsabet zarı: 1d100+Güç+Ã?eviklik+Bıçak+Yakın Dövüş
Tersyuz o dediğin feat güzel hoş ama gerek yok çünkü eğer düşmezsen bir dahaki turda tekrar deneyebilirsin nasıl olsa.
.
Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz onlar bir arada oldukları için birbirleriyle çetleşiyorlar, devamlı yazıp durmaları çok normal. Role Play yapıyorlar işte. Diğerlerine ise ben cevap vermek zorunda kalıyorum ve inan 10misli fazla yazmak zorunda kalıyorum. Ã?rneğin Edmond'a yazdığım son mesaj: 365 kelime=72 satır. O da 3 cümlelik bir cevap yazmış (öyle olması gerekiyordu çünkü) şimdi ben tekrar uzun uzun hesaplar yapıp krokiler çizeceğim filan...Tersyuz wrote:Oyun ne oldu oyun?
şu darkgnome'la Illyra devamlı bişiler yazıp duruyorlar kıskanıyorum ama.
Anlayacağın grup halinde oynansa işime gelirdi; kendi aralarında role play yaparlar bol bol sıkılmazlar beni beklerken.
.
Ya tabiiki yapabilirsin. Sonuçta elinde uzun menzilli silahın var. Benim sana karşı pek şansım yok zaten. Ancak hani yakınıma gelipte el sıkışıp adil bir dövüş olsun felan dersen belki o zaman bir şansım olabilir. Sonuçta tüfeklerin zamanında yaşıyoruz.
Ama benimde yandaşım var:D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Adil bir dövüş ha! HahahahaDarkgnome wrote:Ya tabiiki yapabilirsin. Sonuçta elinde uzun menzilli silahın var. Benim sana karşı pek şansım yok zaten. Ancak hani yakınıma gelipte el sıkışıp adil bir dövüş olsun felan dersen belki o zaman bir şansım olabilir. Sonuçta tüfeklerin zamanında yaşıyoruz.
Elini sıkarsam bilki zehirli iğne saplanacaktır eline.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Peki toplanmıycak mıyız? Herkes ayrı mı oynayacak?dwaxer wrote:Tersyuz onlar bir arada oldukları için birbirleriyle çetleşiyorlar, devamlı yazıp durmaları çok normal. Role Play yapıyorlar işte. Diğerlerine ise ben cevap vermek zorunda kalıyorum ve inan 10misli fazla yazmak zorunda kalıyorum. Ã?rneğin Edmond'a yazdığım son mesaj: 365 kelime=72 satır. O da 3 cümlelik bir cevap yazmış (öyle olması gerekiyordu çünkü) şimdi ben tekrar uzun uzun hesaplar yapıp krokiler çizeceğim filan...Tersyuz wrote:Oyun ne oldu oyun?
şu darkgnome'la Illyra devamlı bişiler yazıp duruyorlar kıskanıyorum ama.
Anlayacağın grup halinde oynansa işime gelirdi; kendi aralarında role play yaparlar bol bol sıkılmazlar beni beklerken.![]()
.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Niye ayrı oynuyoruz? Ben müthiş karizmamla ( 8 ) Red Ally'ı kendime aşık edecek Rodrigez'in kederden ölmesini sağlayacaktım. AtlıAvcı'yı tüfekle vurduktan sonra Johnny'nin suratına asit atacaktım.dwaxer wrote:Ayrı oynamanın bir mahsuru yok Tersyuz; yalnız işte benim hızla yetişmem bazen zor olabilir, sabırlı olman lazım.![]()
şimdi Call of Juarez diye bir oyun yükleyeceğim western! (gerçi ben first person oyunları oynayamıyorum ama...) Heves ettim kowboy zamanında takılayım biraz.
.
Kıskanma diye bende uzun yazdım rp'mi.
Call of Juarez güzelse haber versene bende oynıyim.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Benim dha iyi bir fikrim var. Sne beni uzaktan vur sonrada başkası vurmuş gibi göster. Üstünde de askeri üniforman olsun (kızlar eskiden informalı erkekleri severlermiş) benim hayatımı kurtar hemde Red'in kalbini kazan. Toy delikanlıda bir ara oyuna dahil olur sonra gider nasıl olsu. Ha bana ateş edende mesela Atlı savaşçı diye bir kızılderiliymiş. 
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Call of Juarez'i yüklediğim gibi sildim (şimdi hatırladım ama geç oldu) ara yüklemeleri o kadar uzun sürüyor ki oyuniçinde geçen zamandan fazla. Gerçi bendeki oyun "bozuk" olduğundan olabilir.
Tersyuz dikkat ettim sen çok sabırsızsın!
Ã?ifte, shotgun gibi fişekli silahların İsabet zarına +20 veriyoruz ama hasarı da mesafeyle ters orantılı hale getirmek istiyorum. Ã?nce direk çıkarayım dedim ama öyle içime sinmedi 20d5-mesafe şeklinde düşündüm ama ne dersiniz daha iyi bir önerisi olan var mı?
.
.
Tersyuz dikkat ettim sen çok sabırsızsın!
Ã?ifte, shotgun gibi fişekli silahların İsabet zarına +20 veriyoruz ama hasarı da mesafeyle ters orantılı hale getirmek istiyorum. Ã?nce direk çıkarayım dedim ama öyle içime sinmedi 20d5-mesafe şeklinde düşündüm ama ne dersiniz daha iyi bir önerisi olan var mı?
.
.
Yahu sabırsız olması gereken Tersyuz değil benim ya
Neyse
Pek muhterem DM'm benim, 40 metreye çıkart şu menzili yahu, yahu 20 metre ne ya!
Pek muhterem DM'm benim, 40 metreye çıkart şu menzili yahu, yahu 20 metre ne ya!
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
10d10 bence yeterince korkutucu. Bu silahlar biraz saçtığı için aslında isabet sarına koymak değilde tek kişiden çok bir çok kişiye ateş olsun. Mesela Her 10 mt için sağdan bir kare daha eklesin kare sistemine gmre kullancaksan. Ama verdiği hasarda buna göre düşsün. mesela her 5 mt için 2/3 yada her 10 mt için 1/2 ama daha geniş alan tarzı olabilir.
2 kurşun attırdığında 20d10 gibi acaip bir hasar verecek. Her 10 mt'de 1/2 hasar dersek 10 mt de 10d10, 20 mt de 5d10 gibi yine yabana atılamaycak hasar demek bu. Adamın dibinden ateşlersen Allah rahmet eylesin demek düşer bize. Gerçi senin HP sistemin tam çözemedim ama olsun. Sistem her 5 mt için 3/4 inme de olabilir. O zaman ama hesap kolaylığı olsun diye bunlara dediğin gibi 20d5 gibi bir hasar verdirtmek gerekir.
Bunların kısalarını her biri bir elimizde kullanabilecekmiyiz yeterince güçlü olursak?
2 kurşun attırdığında 20d10 gibi acaip bir hasar verecek. Her 10 mt'de 1/2 hasar dersek 10 mt de 10d10, 20 mt de 5d10 gibi yine yabana atılamaycak hasar demek bu. Adamın dibinden ateşlersen Allah rahmet eylesin demek düşer bize. Gerçi senin HP sistemin tam çözemedim ama olsun. Sistem her 5 mt için 3/4 inme de olabilir. O zaman ama hesap kolaylığı olsun diye bunlara dediğin gibi 20d5 gibi bir hasar verdirtmek gerekir.
Bunların kısalarını her biri bir elimizde kullanabilecekmiyiz yeterince güçlü olursak?
Eskisi ka
Eskisi ka
Bir fikir daha aklıma geldi. şiftelide saçma işlemi sebebiyle arkadaşını da vurma tehlikesine sebep olbilecek bir olay.
ilk 5 mt boyunca hiç biir sapma yok. 5 mtden sonra adamın sağında ve solunda bulunana 1d10 vuruyor yani
5m den sonra--------1d10---7d10----1d10
10m den sonra-------1d10---6d10----1d10
15m den sonra-------2d10----5d10---2d10
20m den sonra-------2d10----4d10---2d10
25m den sonra-------2d10----3d10---2d10
30m den sonra-----------------1d10----------
Mesafeyle ıskalama şansı 1/3 olur ama gücünde düşme çok fazla olur.
Bu şekilde çifteyi kullanmak çokta bir meziyet gerektirmeyecek ama. Yani tabanca ve tüfek özelliklerine sahip olanlar hangisini isterlerse onu kullansınlar.
ilk 5 mt boyunca hiç biir sapma yok. 5 mtden sonra adamın sağında ve solunda bulunana 1d10 vuruyor yani
5m den sonra--------1d10---7d10----1d10
10m den sonra-------1d10---6d10----1d10
15m den sonra-------2d10----5d10---2d10
20m den sonra-------2d10----4d10---2d10
25m den sonra-------2d10----3d10---2d10
30m den sonra-----------------1d10----------
Mesafeyle ıskalama şansı 1/3 olur ama gücünde düşme çok fazla olur.
Bu şekilde çifteyi kullanmak çokta bir meziyet gerektirmeyecek ama. Yani tabanca ve tüfek özelliklerine sahip olanlar hangisini isterlerse onu kullansınlar.
Eskisi ka
Eskisi ka
.
Darkgnome saçılma durumunu abartmışsın biraz. Saçılıyor deddiysek o kadar da değil!
Ama yeri gelmişken şöyle bir hatırlatma yapayım: Birine ateş ederken yanlışlıkla başkasını vurma olayını hesaba katıyorum! O yüzden hedefe ateş ederken, nereden nasıl ateş ettiğinize dikkat ediniz.
Ã?rneğin hedefle tam aranızda başka birisi varsa, önce (eğer korunma zarı düşükse) %50 ihtimalle onun vurulabileceğini hesaplıyorum. Vurulmazsa asıl hedefe denk getiriyorum mermiyi.
Eğer ateş ettiğimiz hedefin arkasında biri varsa ve hedefinizi ıskalarsanız bu sefer %50 ihtimalle arkasındaki kişiye denk gelebiliyor mermi.
Eğer ateş ettiğiniz hedefin sağında ve(ya) solunda birileri varsa ve asıl hedefinizi vuramazsanız %25 ihtimalle yanlardakilerden birine isabet edebilir.
Ã?ifte kullanıldığında ise bu ihtimalleri %25 arttırıyorum. (saçılma olduğu için)
O yüzden dikkat edin de sizden taraf olanları vurmayın ya da hedefe yakın durup dost ateşiyle kendinizi vurdutmayın.
.
Darkgnome saçılma durumunu abartmışsın biraz. Saçılıyor deddiysek o kadar da değil!
Ama yeri gelmişken şöyle bir hatırlatma yapayım: Birine ateş ederken yanlışlıkla başkasını vurma olayını hesaba katıyorum! O yüzden hedefe ateş ederken, nereden nasıl ateş ettiğinize dikkat ediniz.
Ã?rneğin hedefle tam aranızda başka birisi varsa, önce (eğer korunma zarı düşükse) %50 ihtimalle onun vurulabileceğini hesaplıyorum. Vurulmazsa asıl hedefe denk getiriyorum mermiyi.
Eğer ateş ettiğimiz hedefin arkasında biri varsa ve hedefinizi ıskalarsanız bu sefer %50 ihtimalle arkasındaki kişiye denk gelebiliyor mermi.
Eğer ateş ettiğiniz hedefin sağında ve(ya) solunda birileri varsa ve asıl hedefinizi vuramazsanız %25 ihtimalle yanlardakilerden birine isabet edebilir.
Ã?ifte kullanıldığında ise bu ihtimalleri %25 arttırıyorum. (saçılma olduğu için)
O yüzden dikkat edin de sizden taraf olanları vurmayın ya da hedefe yakın durup dost ateşiyle kendinizi vurdutmayın.
.
Ya şu ölü ya da diri olayını getirsek oyuna. şimdi adamı görür görmez vurasım geliyor cezası yok diye.
Dirisine para veriliyor deseler mecbur canlı yakalamaya çalışırım.
Code: Select all
Toplam=20$ + otel 3$
Bir de ip alacağım.
Acab şöyle birşey almak mümkün mü? Eski tip kelepçe. :evil:
http://www.magicity.com/images/handcuffsanti.jpgWulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12