Ufak bi Öadır
Ah sevgili ranger bir büyücüden daha fazla şey bildiğini zannediyorsun anladığım kadarıyla...ben bu diyarın usta büyücülerinden birisiyim ve büyü konusunda senden ders alıcağımı zannetmen ne kadar komik...haddini bil ve sus.Buraya dini konularda teorik tartışmalar yapmaya gelmedim,rahibiniz beni çağırdığı için geldim...ayrıca bu konudaki bilginizin azlığıda dikkat çekici ve konuşmayı iyice gereksiz hale getiriyor.
şimdi size büyünün ne olduğunu söyleyeyim büyü hava gibidir,dünyanın hertarafındadır...yada bir örümceğin ağları gibi ve hayır büyü canlı bir varlık değildir...ancak hırs ve büyüyü yönetme isteği bir büyücünün sonu olur,bu denli büyük bir gücü yönetmeyi çok kudretli bir varlık başarır yalnızca...ben ancak büyünün bir hizmetkarı yada bekçisi olabilirim....
zaten benim tanrınızın kudreti hakkında bir şüphem yok...benim şüphem tanrınızın amacı hakkındadır...benim inancımla ne yapacağı hakkındadır...
şimdi size büyünün ne olduğunu söyleyeyim büyü hava gibidir,dünyanın hertarafındadır...yada bir örümceğin ağları gibi ve hayır büyü canlı bir varlık değildir...ancak hırs ve büyüyü yönetme isteği bir büyücünün sonu olur,bu denli büyük bir gücü yönetmeyi çok kudretli bir varlık başarır yalnızca...ben ancak büyünün bir hizmetkarı yada bekçisi olabilirim....
zaten benim tanrınızın kudreti hakkında bir şüphem yok...benim şüphem tanrınızın amacı hakkındadır...benim inancımla ne yapacağı hakkındadır...
Büyücü içeri girdi.Bir çağrı duymuştu ya da öyle sanıyordu. Zaten pek birşey değiştirmezdi. Uğraması gerekiyordu artık.
Herkesi selamladı. Bu günlerde birtakım kayıpları olmuştu bunları düşünerek üzüldü. Daha sonra önceden öğrendiği birşey geldi aklına. Birşeyin iyi ya da kötü olduğuınu anlamak için acele etmemesi gerekirdi böyle düşününce üzüntüsü hafifledi. Yerini huzura bıraktı...
Herkesi selamladı. Bu günlerde birtakım kayıpları olmuştu bunları düşünerek üzüldü. Daha sonra önceden öğrendiği birşey geldi aklına. Birşeyin iyi ya da kötü olduğuınu anlamak için acele etmemesi gerekirdi böyle düşününce üzüntüsü hafifledi. Yerini huzura bıraktı...
Firble tartışmayı dikkatle dinlemiştir. Erethana döner.. Büyünün ve zamanın canlı ya da ölü olup olmadığı konusunda tartışmayacağım.. Kimileri toprağı da ölü zannederler neyse.. Tanrımın amacını merak ediyorsun. Ã?ncelikle büyünün daha iyi anlaşılması büyü kullanan ve onu anlayan insanların sayısının artması tanrımın ilk amacıdır erethan.. Aynı şekilde zamanın da ne olduğu mantığının anlaşılmasını ister onun aslında kendi iradesi olan bir şey olduğunun anlaşılmasını ister. O nedenle o gizemli görünen büyüyü keşfetmeye yönelmiş herkes büyüyü köle haline getirmeye çalışmıyorsa tanrımca desteklenir. Bunun dışında da kaoun karşısında yer alan her şeyin düzen içinde gitmesi de tanrımın amacıdır. Ona göre düzen ve insanların genel iyiliği de düşünmesi gerekli ve zorunludur. Ancak inanlarından bu prensiplere tamamen uymasını istemez sadece açık bir şekilde meydan okumamalarını ister. Ya da bu kavramları yaymaya çalışmasalar da aksi karamları yaymaya çalışmamaları. Onun dışında asıl bu kavramların gereklerini yerine getirmesi gerekenler onun rahipleri ve şovalyeleridir. Sana bu görevleri önermeyeceğim bu görevleri ancak sen kendin isteyerek alabilirsin. Ancak sana kalbindeki inancı keşfetmeni tavsiye edeceğim .. Bana senin anlatımından o inanç lordumun inancı gibi gözüktü. Eğer öyle ise ona inan.. Onun senden tek isteyeceği şey kalbinin sesini dinlemen. Tabii büyü ile uğraşman ve bu gücü kullanırken ona saygı duyman da ayrıca hoşuna gidecektir. Karar senin Erathan.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla hoş geldin zor zamanlarda geldiğini belirtmeliyim sana tapınağımzıın büyük kayıpları var.. Ama bunları belki başka zaman konuşmalıyız. Yeminerin kulesinin yükselişini duymuşsundur. Büyücü kulesi. Oraya gitmeni isteyeceğim senden. Lord Dragonfire inanı olarak kendini geliştirmeni isteyeceğim. Eğer kabul edersen gerektiğinde lordunu yanında hissetmeni sağlayacak bir yüzük de vereceğim sana. Git ve öğrenebildiğin her şeyi öğren Efla.. Lord Dragonfire inanalarının güçlü olması gereken günler olabilir. Seninle zihin bağı kuracağım ve seni dikkatle takip edeceğim büyücü. Oldukça kudretli bir büyücü haline geleceğine şüphem yok.
HARBE GİDEN
Hımm...demek büyünün canlı veya ölü olması konusunda tartışmak istemiyorsun bense isterdim, bilgeliğin aşikar ,seninle bu konuları konuşmak güzel olurdu...
yalnızca şu kadarını söyleyeyim o zaman toprak cansızdır kutsanmış kişi benim için,birçok şeye hayat verecek kadar kudretlidir,birçok hayatı içinde barındıracak kadar engindir ama kendisi cansızdır,ben onun meyvalarından faydalansamda bu bana onun canlı olduğunu hissettirmez...
Ancak toprak canlıdır kutsanmış kişi...bir çiftçi için çünkü o toprağın özüne dokunur...
Sen ve ben büyüye aynı şekilde dokunmuyoruz kutsanmış kişi sen büyüye tanrın vasıtası ile dokunuyorsun,bu yüzden büyü senin için canlı olabilir,ama ben bu şekilde değilim sanırım sende bunu anlıyabiliyorsundur.
Gelelim tanrının amaçları hakkındaki fikirlerime
temel amacı hakkında olumsuz bir fikrim olamaz zaten ve bu konuda elimden gelen yardımı yapmaya hazırım...Zamanın anlaşılması benim için pek önem taşkil etmiyor,kaos veya düzende umurumda değil,iyilik veya kötülük dersen ikiside mevcudiyetini korumalıdır bence ama şahsen iyileri desteklerim,çünkü onlara sırtını dönebilirsin en azından...
Tanrın için kalbimde bir inanç oluşmadı kutsanmış kişi...Ancak zor günlerinizde bir müttefik kazandınız,ihtiyacınız olduğunda yardıma hazırım.
yalnızca şu kadarını söyleyeyim o zaman toprak cansızdır kutsanmış kişi benim için,birçok şeye hayat verecek kadar kudretlidir,birçok hayatı içinde barındıracak kadar engindir ama kendisi cansızdır,ben onun meyvalarından faydalansamda bu bana onun canlı olduğunu hissettirmez...
Ancak toprak canlıdır kutsanmış kişi...bir çiftçi için çünkü o toprağın özüne dokunur...
Sen ve ben büyüye aynı şekilde dokunmuyoruz kutsanmış kişi sen büyüye tanrın vasıtası ile dokunuyorsun,bu yüzden büyü senin için canlı olabilir,ama ben bu şekilde değilim sanırım sende bunu anlıyabiliyorsundur.
Gelelim tanrının amaçları hakkındaki fikirlerime
temel amacı hakkında olumsuz bir fikrim olamaz zaten ve bu konuda elimden gelen yardımı yapmaya hazırım...Zamanın anlaşılması benim için pek önem taşkil etmiyor,kaos veya düzende umurumda değil,iyilik veya kötülük dersen ikiside mevcudiyetini korumalıdır bence ama şahsen iyileri desteklerim,çünkü onlara sırtını dönebilirsin en azından...
Tanrın için kalbimde bir inanç oluşmadı kutsanmış kişi...Ancak zor günlerinizde bir müttefik kazandınız,ihtiyacınız olduğunda yardıma hazırım.
Başbüyücü erethanın dragonfire ın tapınağına girip orda hizmetini sunacağını duyan Firan Zalhonan , derhal onu ziyeret etmek ve teşşürlerini sunmak için yanına gitti.
"hoşgeldiniz, başbüyücü açıkçası sizin kadar kudretli birini aramızda görmek büyük bir keyif. eminim diyar siz ve benim ortak çalışmalarımızla daha iyi günlere gidecek"
"tabii birde bunlar ı yaparken sadece diyara değil, büyüye de hizmet olacağız."
"hoşgeldiniz, başbüyücü açıkçası sizin kadar kudretli birini aramızda görmek büyük bir keyif. eminim diyar siz ve benim ortak çalışmalarımızla daha iyi günlere gidecek"
"tabii birde bunlar ı yaparken sadece diyara değil, büyüye de hizmet olacağız."
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
o şeref bana ait başbüyücü, yardımın bile yeterlidir.
şu aralar maalesef güç kaybetmiş olan dragonfire inancı, senin gibi kudretli birinin katılımıyla daha iyi günlere gitmek için adım atmıştır diye umuyorum.
şu aralar maalesef güç kaybetmiş olan dragonfire inancı, senin gibi kudretli birinin katılımıyla daha iyi günlere gitmek için adım atmıştır diye umuyorum.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Gnom firanın ve Azalinin Erethanla konuştuğunu görür Noob a döner.. Noob şovalyeliğin sadece okçuluk olmadığını söylemekle başlayayım .. Kendini her türlü savaş sitiline hazırlamalısın. Kılıç mızrak hatta balta gürz bile ne zaman hangi silahın gerektiğini bilemezsin.. Ayrıca büyüyü gerektiğinde nasıl yardımına çağıracağını bilmelisin.. Daha da fazlası var acıya dayanıklı olmalısın çok fazlasına.. Ve inancın tüm acıları aşacak kadar güçlü olmalı.. Gnom hüzünlenerek gözlerini eğer... Bunun olmamasının ne sonuca yol açtığını sanırım gördün.. Ve sonra gözlerini kaldırır. Ve görevin şovalye birçok kişiden zor olacak hedef olabilieceksin birçok kişiye... Tercih senin Noob ama eğer şovalye olursan sadece okçu yetiştirmen yeterli olmayacak.. Artık her bakımdan usta denebilecek şovalyeler yetiştirmen gerekecek. (rp dışı: ve bunlar foruma üye olan arkadaşlar olmalı bu önemli) Bir şovalye yetiştirmek zordur... şovalyeler için bile bu görevi reddetme hakkın var ancak sadece ok kullanan savaşçı yetiştirmek ne yazık ki yetersiz olur.. Ve bunun da dışında Noob ne zaman öldüreceğini gücünü ne zaman kullanacağını bilmen gerek.. Ayrıca diğer din temsilcileri hatta diğer insanlarla ilişkilerini şahsi duygularını aşarak kurman da gerekir. şovalye prensipleri ağırdır ve ne yazık ki uymamanın bedeli büyüktür.
Bunları kabul etmeden lordumun taktirine ve desteğine sahip bir korucu olarak yaşamına devam etme şansın var.. Bir defa bir arkadaşımı bu konularda uyarmadığım için sonsuz acı çekeceği bir yola sürükledim.. O nedenle bu defa uyarı yapma ihtiyacı duydum.. Tüm bunları Noob kabul ediyor musun?? şovalye olmayı kabul ediyor musun?? Bir defa daha düşün bve kararını söyle.
Bunları kabul etmeden lordumun taktirine ve desteğine sahip bir korucu olarak yaşamına devam etme şansın var.. Bir defa bir arkadaşımı bu konularda uyarmadığım için sonsuz acı çekeceği bir yola sürükledim.. O nedenle bu defa uyarı yapma ihtiyacı duydum.. Tüm bunları Noob kabul ediyor musun?? şovalye olmayı kabul ediyor musun?? Bir defa daha düşün bve kararını söyle.
HARBE GİDEN