FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

Arkadaşlar Türkçe'den ve dilbilgisinden iyi anlayan bir arkadaş bir başlık açsa ve paragraf kullanımı, noktalama işaretlerinin kullanımı, anlatım bozuklukları gibi konularda bilgiler verse.
Mesela ben öykülerimi yazarken ne zaman yeni paragrafa geçeceğimi tam olarak bilemiyorum. Ne dersiniz ?
Mesela ben öykülerimi yazarken ne zaman yeni paragrafa geçeceğimi tam olarak bilemiyorum. Ne dersiniz ?
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Possessed
- Site Çizeri
Ukalalık olarak algılamayın ama benim "yazım yanlışı-anlatım bozukluğu" bilgim fena değildir. Hobi olarak gördüğüm her yazıda yazım yanlışları bulurum 
İsterseniz bir başlık açayım, oraya sorusu olanlar sorsunlar. Ã?ünkü baştan sona yazmakla bitmez zaten Türkçe kuralları. Asgari bilgi de TDK'nin sitesinde bulunmakta. Bunların dışında sorularınız varsa ya da oraya bakmaya üşenip armut piş ağzıma düş yapmak isterseniz bu açacağım başlığa sorarsınız.
şuradan başlayayım Dragon_Knight, "Türkçe'den" yazımı yanlıştır. Doğrusu "Türkçeden" olmalı. Çok basit bir kurala dayanır. Yapım ekinden sonra çekim eki gelirse özel ad bile olsa kesme işaretiyle ayrılmaz. Yani yapım eklerinden sonraki bütün çekim eklerini bitişik yazın, kolay bir kural. Ã?rneğin, "Mehmetgiller" gibi. "-gil" yapım ekidir, ondan sonra gelen "-ler" çekim ekidir.
---
Paragraf yazımı ise sana kalmış. İstediğini yapabilirsin, yazının mimarı sensin. İstersen hiç paragraf açma, dümdüz yaz gitsin. Ama düzgün yazmak istiyorsan anlamsız yerlerde paragraf açma yeter. O sırada anlattığın konu bittiyse ya da yeni bir açıklamaya geçeceksen aç paragraf.
---
Eğer böyle bir soru başlığı açılacaksa nereye açmalıyım? (Edebi Kürsü? Serbest Kürsü?)Onu belirtirseniz sevinirim, yanlış yere açmayalım
Benim dışımda da bilenler o başlığa yazabilirler, "tek bilgili benim" demiyorum.
İsterseniz bir başlık açayım, oraya sorusu olanlar sorsunlar. Ã?ünkü baştan sona yazmakla bitmez zaten Türkçe kuralları. Asgari bilgi de TDK'nin sitesinde bulunmakta. Bunların dışında sorularınız varsa ya da oraya bakmaya üşenip armut piş ağzıma düş yapmak isterseniz bu açacağım başlığa sorarsınız.
şuradan başlayayım Dragon_Knight, "Türkçe'den" yazımı yanlıştır. Doğrusu "Türkçeden" olmalı. Çok basit bir kurala dayanır. Yapım ekinden sonra çekim eki gelirse özel ad bile olsa kesme işaretiyle ayrılmaz. Yani yapım eklerinden sonraki bütün çekim eklerini bitişik yazın, kolay bir kural. Ã?rneğin, "Mehmetgiller" gibi. "-gil" yapım ekidir, ondan sonra gelen "-ler" çekim ekidir.
---
Paragraf yazımı ise sana kalmış. İstediğini yapabilirsin, yazının mimarı sensin. İstersen hiç paragraf açma, dümdüz yaz gitsin. Ama düzgün yazmak istiyorsan anlamsız yerlerde paragraf açma yeter. O sırada anlattığın konu bittiyse ya da yeni bir açıklamaya geçeceksen aç paragraf.
---
Eğer böyle bir soru başlığı açılacaksa nereye açmalıyım? (Edebi Kürsü? Serbest Kürsü?)Onu belirtirseniz sevinirim, yanlış yere açmayalım
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Hoş fikir bence.Hem öğretmeni de bulduk değil mi Possessed ?Dragon_Knight wrote:Arkadaşlar Türkçe'den ve dilbilgisinden iyi anlayan bir arkadaş bir başlık açsa ve paragraf kullanımı, noktalama işaretlerinin kullanımı, anlatım bozuklukları gibi konularda bilgiler verse.
Ultima bırakılmaz, ara verilir 
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

İşte bundan bahsediyorum. Böyle şeyler yazının güzelliği için çok önemli bence. Mesela hangi noktalama işaretleri nerede kullanılır, hangilerinden sonra büyük başlamalı? Başlık açarsan bunun gibi gerekli bilgileri kısa notlar şeklinde düşebilirsin.Possessed wrote:
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
-
Possessed
- Site Çizeri
Yoğun istek (2 kişi
) üzerine bir Türkçe başlığı açtım. Yazım yanlışlarıyla ilgili sorularınız için buraya:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 133#182133
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 133#182133
Ama gördüğün gibi firble her zaman takip ediyorum. Devamsızlığımı gördün mü
Gitmesemde dünya hakkında yeni şeyler yeni yerler öğrenmek çok hoşuma gidiyor. Birde olayın içinde yaşayan biri varsa daha bi iyi oluyor.
Benim bi kuzenim var Dallasta yaşıyor. O her geldiğinde adamı karşıma oturturup anlattırıyorum ne gördüysen nasıl yaşıyorsan onu anlat abi diyorum. Adam başlıyo anlatmaya saolsun
O yüzden sanada teşekkür ederim Firble... Umarım orda bi buluşma ayarlıyabiliriz. Ancak sanıyorum ki kısa vadede olacak şey değil
Benim bi kuzenim var Dallasta yaşıyor. O her geldiğinde adamı karşıma oturturup anlattırıyorum ne gördüysen nasıl yaşıyorsan onu anlat abi diyorum. Adam başlıyo anlatmaya saolsun
O yüzden sanada teşekkür ederim Firble... Umarım orda bi buluşma ayarlıyabiliriz. Ancak sanıyorum ki kısa vadede olacak şey değil
Yok abi öyle deme ben de sürekli takip ediyorum yorumlarda bulunmasam da.Firble wrote:Hayırlı olsun kardeş başlığın... Senin başlığına istek daha yoğun bak benim açtığım başlığı bir kişi istedi yine de açtım...
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-
Possessed
- Site Çizeri
Teşekkür ederim! Umarım yardımcı oluruz birilerine...Firble wrote:Hayırlı olsun kardeş başlığın... Senin başlığına istek daha yoğun bak benim açtığım başlığı bir kişi istedi yine de açtım...
Hadi bak, seninkinin de baya takipçisi varmış.
Amerika'yı düşünen arkadaşlar için müthiş bir kaynak. Bence bölümün en tepesine sabitlenmeli ki herkes bulabilsin rahatça. İnsanlar sırf bunun için blog kuruyorlar. Belki de ileride bloga taşırsın...
Kardeş sadece New York için blok kurmak olmaz cidden... Amerikanın tamamı bile değil New York sadece... Başka ülkeleri ve başka şehirleri anlatan da olsa ne güzel olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
Possessed
- Site Çizeri
Bir önerim olacaktı, acaba moderatörlerin girebildiği ama kullanıcıların bakamadığı başlıkların adının yanına bir işaret koysanız da biz kullanıcılar her seferinde o başlığa bakmaya çalışmasak... Ã?rneğin başlığın adı "Site Sorunları" olsun, bu başlığı gördüğüm zaman giresim geliyor. Ama başlığın yanında bir işaret olursa, atıyorum (*) gibi bir belirleyici sembol konulsa iyi olmaz mı? O zaman şöyle gözükecek:
Site Sorunları(*)
Artık ben bu başlığın moderatörler için olduğunu bilip girmeye çalışmayacağım. Küçük ama önemli bir ayrıntı bence. Acaba moderatörlerimiz buna dikkat ederler mi?
Site Sorunları(*)
Artık ben bu başlığın moderatörler için olduğunu bilip girmeye çalışmayacağım. Küçük ama önemli bir ayrıntı bence. Acaba moderatörlerimiz buna dikkat ederler mi?
-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

Katılıyorum. Mesela 'Yeni bir hikaye yarışması" Catboy her ne kadar sadece yöneticilerin görebildiğini belirtsede başlığı her gördüğümde girmeye çalışıyorum.Possessed wrote:Bir önerim olacaktı, acaba moderatörlerin girebildiği ama kullanıcıların bakamadığı başlıkların adının yanına bir işaret koysanız da biz kullanıcılar her seferinde o başlığa bakmaya çalışmasak... Ã?rneğin başlığın adı "Site Sorunları" olsun, bu başlığı gördüğüm zaman giresim geliyor. Ama başlığın yanında bir işaret olursa, atıyorum (*) gibi bir belirleyici sembol konulsa iyi olmaz mı? O zaman şöyle gözükecek:
Site Sorunları(*)
Possessed'in belirttiği gibi bir işaret koyabilir ya da yöneticilerin başlıklarının 'Forumlardan' menüsünde gözükmemesini sağlayabilirsiniz.
Güzel bir fikir. Açılan başlıklarda dikkat edilebilir. Ama saray zaten uzun zamandır ilk defa bir konuyu tartışıyor. Eh arkadaşlar, umarım yeni yeni saray üyelerimiz ve daha çok tartışmalarımız olur sarayda... Bu da yaşlı bir frpworld üyesinin naçizane dileği...
HARBE GİDEN
* koymak olayı teknik olarak sağlamak güç olabilir elle * koyabiliriz ama o da başlık ayrımını körüklemek gibi oluyor. Bakın siz göremiyorsunuz haaa gibi sanki çok iyi bir his vermedi ama çoğunluk isterse yaparız tabi.
Ama yıldızsız da anlayabilirsiniz bence. Giremiyorsanız muhtemelen saraydadır
Ama yıldızsız da anlayabilirsiniz bence. Giremiyorsanız muhtemelen saraydadır
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.