Fantastik Sinema

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Ya bu bolumde Herkül ve Zeyna konuşulmayacak mı hiç. :D Gerçi bunlar biraz fantastik dizi oluyor ama idare edin:D hakkaten bi ara zevkle izlediğim dizelerdi. şu an televizyonlarda pek göremiyorum. :(
Only God can Judge me!
findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

obareyy harbiden bende çok severdim abi onları ama bitti yaff onlar
hele o zeyna ın bağırması yokum yaff helelelelelel die :D:D:D kopuyorum o olaya ben yaaa

şimdi pazar günleri şey çıkıyor hayvanların efendisi die bi dizi oda güzel
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

trt 1 de bugun ve ya yarın (ne zaman oldugunu goremedim) gladyator var kaçırmayın :!: izleyen bidaha izlesin :)
Only God can Judge me!
Grunlore_Warhammer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Grunlore_Warhammer »

valla bende severdım zeyna ıle herkülü dıer sayfalara pek bakamadım aam bı zamanlar bı CİZGİ FİLM vardı dungeons and dragons dıe bılen var mı cok guzel dı ya o
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Dungeons & Dragons'un çizgi filmi mi? Hiç haberim yok valla ama geçenlerde bi fransız kanalında frp içerikli bi anime görmüştüm o muydu acaba
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
legacy_user_8335

Post by legacy_user_8335 »

pardon.hangi kanaldaymış bu çizgi film.bende bi arkadaşımdan drizzt in dizilerinin cnbc_e de yayınlanacağını duydum ama ne derece doğru bilemiyorum.
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

fantastik filmlere ilginin bu kadar az olduguna inanmıyorum yaw bu başlığın aşağılara gitmesine izin verilmemelidir. bi bakıma boyle düşünülmeli: biz filmlerin ve kitapların bize bıraktığı etkiden dolayı buradayız. Lütfen gereken ilgi gösterilsin ve fantastik filmler üzerine yorumlarımızı yapalım. :!:
Only God can Judge me!
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

King Arthur (Kral Arthur)

Tarihçiler başlangıçta yüzyıllar boyunca Kral Arthur'un gerçekten yaşamadığını, sadece bir efsane olduğunu düşündüler. Ancak bu efsanenin çıkış noktasında, kendi kişisel tutkularıyla halkına hizmet arzusu arasında sıkışıp kalmış gerçek bir kahraman vardı.

Roma İmparatoru Marcus Aurelius tarafından Britanya'ya gönderilen Arthur'un, tek amacı bir an önce Britanya'dan ayrılmak ve Roma'nın barış ve huzurlu ortamına dönmekti. Ancak geri dönüş yolculuğuna çıkmadan önce son bir görev üstlendi. Yuvarlak Masa şovalyeleri olarak bilinen yardımcıları Lancelot, Galahad, Bors, Tristan ve Gawain ile birlikte Britanya'da son bir kurtarma operasyonu yapmaları gerekiyordu.

Roma'nın geri çekilişi sonrasında Britanya'da boşluğu dolduracak bir lidere ihtiyaç olacaktı. Bu yeni lider, ülkesini işgalci Saxonlar'ın tehdidine karşı savunmakla yetinmeyip adayı yepyeni bir döneme taşıyacak çapta olmalıydı. Eski düşmanı Merlin ile cesur yürekli Guinevere'nin desteğini alan Arthur, tarihin akışını değiştirecek gücü kendisinde buldu.

Kaynak: www.film.gen.tr
Only God can Judge me!
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Bu benim hatırladığım Arthur Efsanelerine pek benzemiyor ya, neyse :)
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

filmin fragmanlarını falan gordum kaliteli bi yapıma benziyor. izleyip gorecez artık..
Only God can Judge me!
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

Arthur efsanesinin cıvkı çıkana kadar (ki benim için hiçbir zaman çıkmıycak :)) filmini yapmaya devam edicekler galiba, şimdiye kadar çekilmiş olanların hemen hepsini izledim en iyisi '81 yapımı Excalibur'du (daha önce hakkında yazmıştım). En tırt olanı da ondan seneler önce çekilmiş ismini tam olarak bilmediğim versiyonuydu, klasik filmleri sevmeme rağmen Arthur'u mide bulandırıcı bi şekilde canlandıran şahsiyet sayesinde Arthur gözümde nerdeyse efsanelikten çıkıp kestane halini alacaktı ki Excalibur onun hakkını verdi. First Knight'ta da efsane senaristin kafasına göre şekillenmiş ve ancak Sean Connery'nin Arthur'u oynaması sayesinde hatırlanır bi film olabilmişti.

Yeni çekilen Kral Arthur'u sadece efsanenin ardındaki gerçeği işlediği için ve tarihe olan merakımdan bekliyorum, inşallah hayal kırıklığına uğramayız.
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

King Arthur (Kral Arthur) 28 Ekim Perşembe sinemalarda... Ben Cumartesi giderim artık.. :)
Only God can Judge me!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Başka bir film daha var Artur efsanesi konusunda gerçekten bence ilklere girmesi gereken bir film.. Avalonun Sisleri Arthur efsanesinden ve daha fazlasından bahsediyor. Arthur direk Romanın gönderdiği biri değil burada ama Roma sonrası karışıklık sırasında doğuyor. Ve ingiltereyi bileştiriyor. Ve ne yazık ki sonunu getiremiyor. Umarım sorun yaratmaz arkadaşlar ama sanırım hepini İngilterenin Anglo Saksonlarca istila edildiğini biliyorsunuz. Yani filmi izlemeden tıpkı titanikte geminin batacağını bildiğmiz gibi Arthurun başarısız olduğunu biliyoruz. Bu bu tip filmlerin ardındaki acı gerçeklerden biri. Benzer bir gerçek de Robin Hoodun o kadar çaba ile mücadele ettiği John un sonunda İngiltere tahtına geçmesi. Hatta ondan sonra gelen hanedan üyelerinin de Johnun çocukları olması..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
TheoDorus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by TheoDorus »

efsanesini bilmiom ama(ulen ne kadar cahalım bea) izlicemmmmmmmmmm :D
Kazanmak hersey degildir ama kaybetmek hicbir seydir.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Avalon'un Sisleri güzel bir filmdi ama nasıl desem.. Gişe alması için mi yoksa yönetmen mi sapık olduğundan yapılmış saçmalıklar vardı...
Post Reply