Elminster

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

burock wrote: şu bi gerçek ki DL bi masaüstü oyunundan çıkmıştır.
Bu gerçekten dogru mu? Ben sadece bir iki karakterin gerçek bir oyundan 'esinlen'diğini duşmutum... Hani kitaplar kısmen bir oyunu andırıyor ama...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

evet gerçek abi....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

DL bi masaüstü oyunundan çıkmıştır, doğru ama ben bu ifadeyi DL'yi aşağılamak, onu hakir görmek için belirtmedim. Sadece, DL'nin bu nedenle karakterler üzerine döndüğünü söylemek istedim.
War, war never changes...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

zaten dl, yaratılmış en heroic setting.... ravenloft tan sonra 2 n cidir benim için.....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

elminster'ın nasıl bu kadar çok level aldığına dair birtek şey söylemek istiyorum;
myth drannor savaşında elminster vardı...o savaştan sağ kurtuldu...elminster tam olarak bilmesemde birkaç bin yaşında olmalı...yani adam sırf hamamböceği öldürse level 70 olur...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Böcekle o iş olmaz, belli bir seviyeden sonra böcekler xp. vermez.

Drizzt hakıında o kadar kitap var adam hala 17. seviyede sürünüyor. Elminister hakkında da o kadar çok kitap varmı acaba. Sonuçta adam 1000 yıl yaşamış.

Myth drannor savaşından bir tek El... abilizmi kurtulmuş?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

ya myth drannor'dan birtek o kurtulmadı bildiğim kadarıyla ancak hali hazırda yaşayan ve dünya meselelerinde aktif rol oynayan bir el abimiz var, abi adamın içinde mystra'nın essencei var, 2 kez mi ne tanrı olmayı reddetti, midnight denen karı yerine gelmeden öncede mystra ile düzenli bir cinsel yaşamları vardı...hesapla bakalım tanrı şeetmek kaç XP :)
time of troubles'da bane'le kapıştı etti, efendime söliyim birkaç kez cehenneme gezi düzenledi...adam yapılabilecek herşeyi yaptı nerdeyse...

el hakkında o kadar kitap yok lakin az ve öz kitaplar var...

ha ayrıca elminster drizzt'i döver :) :)
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bence dövmez paşa paşa anlaşırlar birbirileriyle :)

ama bir şekilde dalaşırlarsa elminster kesinlikle iki sözde zavallı drizzti haklar sanırım

herif Abyss'te lambır lumbur demon tokatlıyor, böyle tanrılığa falan burun kıvırıyor...
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

hocam abyss'ten yarık açılıyo shadowdale üstüne, herif dikmeye gidiyo, hazır gitmişken 10-20 tane dragon, imp filan öldürüyo..dragonun ağzına girip kuyruğundan çıkıyo filan sona paşa paşa dikiyo yarığı...oeh be kardeşim....
zaten character sheetini gördünüz mü adamın? rogue,fighter,cleric,wizard,sorcerer hepsi var...female'de oldu...bi de 2000 yıla yakın bi tomb'da hapis kaldı...hold person'mu ne yedi öle "bık" edip kaldı havada yüzyıllarca...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

zaten ed greenwoodun kendi karakterine gıcığı var galiba
koca elminsterı halden hale soktu adam :)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

2000 yıl tabutta ha. Helal olsun adama. Her bir sakal kılının hakkını vermiş valla. (/Bundandan sonra El.. abi değil El... amca diyeceğim)
Adamın belli bir seviyeye geldikten sonra yaptıkları değilde o seviyeye nasıl geldiği benim merak konumdu. Drizzt'in yaptığı şeyleri okudum "bu adam en aşşa 25. seviyedir" dedim, 18 çıktı. Ayni 35 de 18'in yaklaşık 4 katı XP. gerektiriyor. Onu bırak belli bir seviyeden sonra godzilla öldürsen xp. vermez. Ancak El... amcaya saygı duymak lazım o kadar güçlüsün ve hala başkaları için çalışıyorsun.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

Elminster'dan çırak ya da genç büyücü diye bahsedildiğini hiç duymadım ama kendisi Myth Drannor'un düşüşünden önce de vardı ve sonrasında da her zaman olabildiğince (hapis olduğu dönemler için yukarıdaki entrylere bakınız) aktif olmaya devam etti. Harperların gözbebeği olan elminster aynı zamanda bir çok maceracının haytında en az bir görevini bizzat veren kişidir. Eh haliyle siz gidip Elminster adına ejderhalar kesip seviye atlarken herhalde o ejderhaların yok edilmesi ile ilgili kurduğu planların gerçekleşmesi ile Elminster'da gelişiyor, bir şeyler öğreniyordur. Bunu Elminster arkadan düzenbazlık yapıyor anlamında değil sadece komutanlık seviyesinde tecrübe kazandığını belirtmek için söylüyorum.

Bu arada FR vs. DL muhabbetine gelince kanımca aralarındaki en büyük ayrım DL'de herşeyin siyah ve beyaz olması, FR'da ise herşeyin grinin tonlarında dolanmasında. bütün bunlardan anlam çıkarılmaz. yazan neyse odur. Kim hangisinden keyif alırsa onu oynar.
yola devam...
...barış için
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

ayrıca elminster abinin nasıl aşmış olduğunu anlamanız adına bir noktayı daha belirteyimki, hani seven sisters varya, mystranın chosenları..işte onlara babalık yaptı elminster. o chosen kızlar altlarında bezle dolaşırken bezlerini değiştiren adam elminsterdi

Herifin bir kitaptaki tanımında şöyle yazmışlar son cümle olarak;
"he's also a passible fighter and thief and a superb dancer"
:)
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

düzeltme:
"(...)passible fighter(...)"
değil,
"(...)passable fighter(...)"
olucak.
midnight_poet
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by midnight_poet »

Ã?ncelikle herkese selamlar,

Elminster'in Mystranın seçilmişi daha sonra da onunla bir ilişki içine girmesi büyücüye çok çok şeyler kazandıracağını unutmamak gerekir. Bu noktada düşünmek gerek. Mystra olmasaydı El nereye kadar gidebilirdi?
Midnight Poet; The Arranger Of Gatherings, The First Born Old Member, The Bounty Hunter
Post Reply