Öğrenciliğin Kitabını Yazdık üstelik kopya

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Ilyra emin ol o kitap hiç imzalanmayacak :mrgreen: dwaxer kısa yoldan bunu anlatmaya çalışmış :D
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Arkadaşlar kitabın büyük kapak resmini koyayım bir de; bakın ne kadar hoş: :mrgreen:

Image

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Hafta sonu bir işim çıkmazsa gidip sorayım şunu iyice merak ettim ya :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hmm... Ama yine de bugünün öğrencilerinden de anilar içermeli, sonuçta bugünün öğrencilerinin kendilerine özgü anıları vardır ama belki içeriyordur zaten. Ben yurda döndüğümde alırım mutlaka...

Yahu belki buralardayım diye aklıma geldi, ama bu tarz bir şeyin, Dünyanın farklı yerlerindeki öğrencilerin anılarını birleştireni de belki olabilir. Hatta belki farklı yıllardakileri de... Sonuçta öğrenci anıları benim en çok konuşmayı ve dinlemeyi sevdiğim anılardır.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Firble wrote:Hmm... Ama yine de bugünün öğrencilerinden de anilar içermeli, sonuçta bugünün öğrencilerinin kendilerine özgü anıları vardır ama belki içeriyordur zaten. Ben yurda döndüğümde alırım mutlaka...

Yahu belki buralardayım diye aklıma geldi, ama bu tarz bir şeyin, Dünyanın farklı yerlerindeki öğrencilerin anılarını birleştireni de belki olabilir. Hatta belki farklı yıllardakileri de... Sonuçta öğrenci anıları benim en çok konuşmayı ve dinlemeyi sevdiğim anılardır.
Günümüzün öğrencilik halleri de var, hatta yazarların çoğu genç olduğundan günümüz çok daha baskın. (yazarları araştırın; çoğu daha öğrenciyken romanlarını yazmış) Ã?rneğin "Facebook ve öğrenci" durumunu irdeleyen bir başlık var.

Beni de zaten eski zaman öğrenciliği uzmanı olarak dahil ettiler. :mrgreen: Ekip çalışmasının amacı konuyu her yönden görebilmekti.

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Gittim sordum yok dediler. Sayesinde sürekli gittiğim kitapçıdaki bıyıklı adamın ne kadar kafa olduğunu öğrenmiş oldum. Birden orada çalışasım geldi yav :D
Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Alenthas wrote:Gittim sordum yok dediler. Sayesinde sürekli gittiğim kitapçıdaki bıyıklı adamın ne kadar kafa olduğunu öğrenmiş oldum. Birden orada çalışasım geldi yav :D
Dwaxer bir kitap ile nelere vesile oluyorsunuz görün :clap: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Alenthas wrote:Gittim sordum yok dediler. Sayesinde sürekli gittiğim kitapçıdaki bıyıklı adamın ne kadar kafa olduğunu öğrenmiş oldum. Birden orada çalışasım geldi yav :D

Vay! Sorman bile yeterli sağolasın... Israr etseydin bari, "nasıl olmaz kardeşim! Bütün ülke bu kitaptan bahsediyor!" felan deseydin; getirtirler mecburen. :mrgreen:

....

Peki size kitaptan son anda çıkarılan :mrgreen: bir resmi sunuyorum. Resim koymamaya karar verildiği için bu fevkalade detaylı araştırmamı sadece siz Frpworld üyeleri görebileceksiniz, başka hiçbir yerde bulamazsınız (orijinal metin Kahire Müzesinin bodrum katındadır)

Romalılar döneminde çarpım tablosunu ezberlemek daha da zordu.

M.Ã?. 74 yılından kalma bir çarpım tablosu

Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

:D Süpermiş bu...
Biraz karışık gözüküyo sadece
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

harbiden zormış :d sayılara bak :P
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hmm bu Romalilarin sanirim, 0 rakami kesfedilmeden once... : ) ) Ama niye 9da durmuslar. : ) )

Bu arada Carpim Tablosunu ezberleyisim en iyi hatirladigim okul anilarimdan biri idi, 5lilere kadar idare ediyordum. Ama 7ler cok zordu vallahi...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben 3. sınıfa geldiğimde daha ezberleyememiştim. Hoca her sorduğunda hızlı hızlı aklımdan topluyordum. 6 tane 7'yi. Biraz düşünüyordum her seferinde. Hatırlamaya çalışıyorum bahanesiyle :D Hâlbuki hesaplıyorum. Allah'tan hesap yeteneğim hafızam kadar kıt değil :D Sonra hocalar sormayı kestiler. 5. sınıfta falan ezberledim :D Ã?aktırmadan geçmek çok zordu ama o zamana kadar :D

Ama Romen rakamlarında 0 olmadığına hiç dikkat etmemiştim. Zaten bizimki gibi 10 rakam da yok. Sistem tümüyle farklı. Karşılaştırmak garip oluyor :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Onun taktigi sudur. 6 kere 7 yi bilmiyorsan... 6 kere 6 yi mutlaka bilirsin. Tekerlemesi bile vardir.

Eee 6 kere 6yi biliyorsan tek yapman gereken 6 kere 6 kacsa ona bir 6 daha eklemektir. Eh o da vakit aliyor ama daha az aliyor.

Yani bana inanin, anaokulundan doktora ogrenciligine kadar ogrencilik biraz da bilmediklerini telafi edecek en dogru yolu bulma sanatidir.

Hakkaten Dwaxer, doktora master konusunda yardim istersen ben sevinirim. : ) )
HARBE GİDEN
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Firble wrote:Onun taktigi sudur. 6 kere 7 yi bilmiyorsan... 6 kere 6 yi mutlaka bilirsin. Tekerlemesi bile vardir.

Eee 6 kere 6yi biliyorsan tek yapman gereken 6 kere 6 kacsa ona bir 6 daha eklemektir. Eh o da vakit aliyor ama daha az aliyor.

Yani bana inanin, anaokulundan doktora ogrenciligine kadar ogrencilik biraz da bilmediklerini telafi edecek en dogru yolu bulma sanatidir.

Hakkaten Dwaxer, doktora master konusunda yardim istersen ben sevinirim. : ) )
Burs felan gibi mi? :-P :mrgreen: Evet bir öğrencinin asıl öğrenmesi gereken şey, nasıl öğrenebileceğini öğrenmektir, gerisi zaten kolaydır.

.
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

Edmond wrote:Ben 3. sınıfa geldiğimde daha ezberleyememiştim. Hoca her sorduğunda hızlı hızlı aklımdan topluyordum. 6 tane 7'yi.
aynı işlemci mantığı :) bilgisayarların işlemcileride böyle çarpma yaparken bir döngü açıp toplama yaparlar. bölerkende çıkarma :)
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Post Reply