Öğrenciliğin Kitabını Yazdık üstelik kopya
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Hmm... Ama yine de bugünün öğrencilerinden de anilar içermeli, sonuçta bugünün öğrencilerinin kendilerine özgü anıları vardır ama belki içeriyordur zaten. Ben yurda döndüğümde alırım mutlaka...
Yahu belki buralardayım diye aklıma geldi, ama bu tarz bir şeyin, Dünyanın farklı yerlerindeki öğrencilerin anılarını birleştireni de belki olabilir. Hatta belki farklı yıllardakileri de... Sonuçta öğrenci anıları benim en çok konuşmayı ve dinlemeyi sevdiğim anılardır.
Yahu belki buralardayım diye aklıma geldi, ama bu tarz bir şeyin, Dünyanın farklı yerlerindeki öğrencilerin anılarını birleştireni de belki olabilir. Hatta belki farklı yıllardakileri de... Sonuçta öğrenci anıları benim en çok konuşmayı ve dinlemeyi sevdiğim anılardır.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Günümüzün öğrencilik halleri de var, hatta yazarların çoğu genç olduğundan günümüz çok daha baskın. (yazarları araştırın; çoğu daha öğrenciyken romanlarını yazmış) Ã?rneğin "Facebook ve öğrenci" durumunu irdeleyen bir başlık var.Firble wrote:Hmm... Ama yine de bugünün öğrencilerinden de anilar içermeli, sonuçta bugünün öğrencilerinin kendilerine özgü anıları vardır ama belki içeriyordur zaten. Ben yurda döndüğümde alırım mutlaka...
Beni de zaten eski zaman öğrenciliği uzmanı olarak dahil ettiler.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Alenthas wrote:Gittim sordum yok dediler. Sayesinde sürekli gittiğim kitapçıdaki bıyıklı adamın ne kadar kafa olduğunu öğrenmiş oldum. Birden orada çalışasım geldi yav
Vay! Sorman bile yeterli sağolasın... Israr etseydin bari, "nasıl olmaz kardeşim! Bütün ülke bu kitaptan bahsediyor!" felan deseydin; getirtirler mecburen.
....
Peki size kitaptan son anda çıkarılan
Romalılar döneminde çarpım tablosunu ezberlemek daha da zordu.
M.Ã?. 74 yılından kalma bir çarpım tablosu

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Hmm bu Romalilarin sanirim, 0 rakami kesfedilmeden once... : ) ) Ama niye 9da durmuslar. : ) )
Bu arada Carpim Tablosunu ezberleyisim en iyi hatirladigim okul anilarimdan biri idi, 5lilere kadar idare ediyordum. Ama 7ler cok zordu vallahi...
Bu arada Carpim Tablosunu ezberleyisim en iyi hatirladigim okul anilarimdan biri idi, 5lilere kadar idare ediyordum. Ama 7ler cok zordu vallahi...
HARBE GİDEN
Ben 3. sınıfa geldiğimde daha ezberleyememiştim. Hoca her sorduğunda hızlı hızlı aklımdan topluyordum. 6 tane 7'yi. Biraz düşünüyordum her seferinde. Hatırlamaya çalışıyorum bahanesiyle
Hâlbuki hesaplıyorum. Allah'tan hesap yeteneğim hafızam kadar kıt değil
Sonra hocalar sormayı kestiler. 5. sınıfta falan ezberledim
Ã?aktırmadan geçmek çok zordu ama o zamana kadar
Ama Romen rakamlarında 0 olmadığına hiç dikkat etmemiştim. Zaten bizimki gibi 10 rakam da yok. Sistem tümüyle farklı. Karşılaştırmak garip oluyor
Ama Romen rakamlarında 0 olmadığına hiç dikkat etmemiştim. Zaten bizimki gibi 10 rakam da yok. Sistem tümüyle farklı. Karşılaştırmak garip oluyor
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Onun taktigi sudur. 6 kere 7 yi bilmiyorsan... 6 kere 6 yi mutlaka bilirsin. Tekerlemesi bile vardir.
Eee 6 kere 6yi biliyorsan tek yapman gereken 6 kere 6 kacsa ona bir 6 daha eklemektir. Eh o da vakit aliyor ama daha az aliyor.
Yani bana inanin, anaokulundan doktora ogrenciligine kadar ogrencilik biraz da bilmediklerini telafi edecek en dogru yolu bulma sanatidir.
Hakkaten Dwaxer, doktora master konusunda yardim istersen ben sevinirim. : ) )
Eee 6 kere 6yi biliyorsan tek yapman gereken 6 kere 6 kacsa ona bir 6 daha eklemektir. Eh o da vakit aliyor ama daha az aliyor.
Yani bana inanin, anaokulundan doktora ogrenciligine kadar ogrencilik biraz da bilmediklerini telafi edecek en dogru yolu bulma sanatidir.
HARBE GİDEN
Burs felan gibi mi?Firble wrote:Onun taktigi sudur. 6 kere 7 yi bilmiyorsan... 6 kere 6 yi mutlaka bilirsin. Tekerlemesi bile vardir.
.