Power play tabanlı eğlencesine oyun

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
"Devrik cümleler can sıkıcıydı" diyen bendim; "of the Sticks" esprisi olsun dedim! :-P Artık bonusları kapmışımdır. :mrgreen:

Konu belli mi; power play yapmak amacıyla soruyorum. Büyücü dedim ama tek başıma kalcaksam barbar filan yapmak daha iyi olabilir. Shifter vs...
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Madem ki PowerPlay, sistem açıklıkları, sanırım bir ırka yakışmadığı hâlde bonusları uygun diye hep yapmak istediğim ırk-sınıf uygun olmayan karakterleri yapabileceğim :D Konuyu öğrenelim hele :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:.
"Devrik cümleler can sıkıcıydı" diyen bendim; "of the Sticks" esprisi olsun dedim! :-P Artık bonusları kapmışımdır. :mrgreen:

Konu belli mi; power play yapmak amacıyla soruyorum. Büyücü dedim ama tek başıma kalcaksam barbar filan yapmak daha iyi olabilir. Shifter vs...
.
Yok sana +1 bonus. Senin bir oyununda, bıçak kullanan kızılderilimi alnının ortasından vurulmak suretiyle öldürtmüştün sen. :D :-P Zaten güzel espri ve rollere de vereceğim bonus. Benim oyuncularım kolay ölmemeli.
dwaxer wrote:Madem ki PowerPlay, sistem açıklıkları, sanırım bir ırka yakışmadığı hâlde bonusları uygun diye hep yapmak istediğim ırk-sınıf uygun olmayan karakterleri yapabileceğim Konuyu öğrenelim hele
Edmond senin karakterine sadece OotS'den bir sayfa ile devam etmek istiyorum.
http://www.giantitp.com/comics/oots0216.html
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:
dwaxer wrote:.

.
Yok sana +1 bonus. Senin bir oyununda, bıçak kullanan kızılderilimi alnının ortasından vurulmak suretiyle öldürtmüştün sen. :D :-P Zaten güzel espri ve rollere de vereceğim bonus. Benim oyuncularım kolay ölmemeli.
dwaxer wrote:Madem ki PowerPlay, sistem açıklıkları, sanırım bir ırka yakışmadığı hâlde bonusları uygun diye hep yapmak istediğim ırk-sınıf uygun olmayan karakterleri yapabileceğim Konuyu öğrenelim hele
Edmond senin karakterine sadece OotS'den bir sayfa ile devam etmek istiyorum.
http://www.giantitp.com/comics/oots0216.html
:D çizgi de süpermiş; bu arada spiked chain de süper bir silah, 1 egzotik weapon feat almaya değer yani.

Demek alnından vurulan kızılderili ha; (meksikalı değil miydi o?) vay vay neleri de unutmuyoruz aradan yıllar geçse de! :mrgreen: Ya o oyunda da 1/50 şanstı sanırım alnından vurulma, ama şimdi anlıyorum ki o bile fazlaymış! :-P

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome bu konuda sana katılıyorum! Kesinlikle aynı oyunda benim de karakterim defalarca kritik yedi :D Bu Dwaxer hiç iyi DM değil en iyisi sensin!

(ileri mi gittim?) :-o :evil:
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Doğru meksikalıydı. Oyunu unuttum ama kinimi asla. (Ne kötü bir DM'yim ben :D )

Katılan arkadaşlar:
1- Edmod
2- Aegron
3- Dwaxer

Karakter yaratımı ve oyun ile ilgili:

- ECL 7 karakter yaratabilirsiniz. (21000 XP) (Yani 7. seviye karakter yada 5. seviye bir Drow (Drowlar daha güçlü olduğundan +2 effective class levela sahiptir)
- Eğer ırkınız +HD vererek seviye kaybına sebep oluyorsa tek seviyelerde HD, çift seviyelerde sınıf seviyesi geliştirme yapabilirsiniz.
- Abilitylerde 8 puan tabanın üstüne 40 puan dağıtın.
...13'e kadar her artım 1 puandır. Sonraki değerler için toplam gereken puan parantez içinde verilmiştir.
...14(15), 15(17), 16(20), 17(23), 18(27)

- 7000 GP ile istediğiniz alarak başlayabilirsiniz.
- Item creation feats ile büyülü alet yaratmak XP kaybına sebep olacağından düşük XP ile başlarsınız. Ancak her item creation feati başlangıç paranıza +1000GP daha ekleyecektir.
- Craft, performe gibi düzenli para kazanmanızı sağlayan becerilerdeki her +1 için 25 GP fazladan para ile başlayacaksınız. Ayrıca ilgili beceri ile yapılan malları yarı fiyatına alarak başlayabileceksiniz.
- Grup olarak başlayanlar paralarını ortak havuzda toplayabilir ve grup çalışması (PHB2: 157, Heroes of battle 115) gereksinimlerini yerine getirdikleri taktirde alabilirler.

- Bu listeden minimum 1 adet flaw seçeceksiniz.
http://www.d20srd.org/srd/variant/build ... rFlaws.htm
- Yukarıdaki bağlantıdan seçtiğiniz flaw miktarı kadar buradan da trait seçeceksiniz.
http://www.d20srd.org/srd/variant/build ... Traits.htm

Yardımcı olabilecek siteler:
http://www.crystalkeep.com/d20/index.php (DU#, DR# çoğunlukla kabul edilmez. Book of the nine swords içinde aynısı geçerlidir.)
http://www.d20srd.org/index.htm

Karakterleri gönderdiğinizde oyunu onlara göre hazırlayacağım. Tüm karakterler geldikten 1 gün sonra oyunu başlatacağım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond wrote:Darkgnome bu konuda sana katılıyorum! Kesinlikle aynı oyunda benim de karakterim defalarca kritik yedi :D Bu Dwaxer hiç iyi DM değil en iyisi sensin!

(ileri mi gittim?) :-o :evil:
ama çok kısa vadeli düşünüyorsun. Dwaxer'in benden daha çok oyunu açık ve daha da çok açacaktır ileride. Burada sana +1 verse de ilerideki oyunlarda alnına kurşun, dart, balyoz, obiwan Kenobi büstü, yeme ihtimalin artıyor :D
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Anı yaşa :D Bir Bard-Barbarian Multi-Class'ı böyle yaşar :D :D :D

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:D Korkma Edmond, artık pek oyun açacağımı sanmıyorum sadece oyuncu olacağım. Gerçi Darkgnome gibi kinci olsaydım seni oyunda sırtından pıçaklayabilirdim. :-P :schemes: Assasin olabilirim yane.

Darkgnome son verdiğin kurallarla item yapan bir karakteri özendiriyorsun ama exp kayıplarına bir house rule indirimi getiremez misin acaba? Böyle kayda değer bir penaltı indirimi olursa crafta abanmış çatlak profesör filan da düşünebiliriz.

Bir de flawlar bize ne kazandırıyordu; feat mi alıyoruz karşılığında?

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Zati o da senin +1 oldu biraz :D Biliyorum senin de üretken karakterleri sevdiğini .:D
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben Pathfinder sistemine alıştım ya, bana garip geliyor; bir wizard yapayım diyorum HD:4 diyor, bir sıkımlık canı var wizardın. :mrgreen:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond: Bard barbarian ama unutma powerplay olacak bu oyunun içinde. Sadece sizde değil NPC'lerde de olacak bu olay.

Dwaxer: Burada senin hoşuna gidebiecek bir trait var. Dez avantajının üstesinden ileride büyülerin ile gelebilirsin ama... :D

Slow

Code: Select all

You are slow, but sturdier than average members of your race. 

Benefit
Add +1 to your hit points gained at each level. 

Drawback
Your base land speed is halved (round down to the nearest 5-foot interval). 

Special
You must have a base land speed of at least 20 feet to select this trait. 

Roleplaying Ideas
Characters with this trait tend to be relatively immobile in combat. They typically prefer to wear strong armor (or other protective devices), since it's hard for them to flee a fight. 
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Hit pointleri ilk seviyede max HD, sonraki seviyelerde yarısının bir fazlası şeklinde hesaplıyabiliyor muyuz? Ya da nasıl?

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Yer kaldı mı acaba :| ? Darkgnome'la oyun oynama ayrıcalığına erişmek istiyorum :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yerden bol şey yok. :ayyyy!: Daha karakterler bile gelmedi ki bu ya beni mutlu etmeli çünkü karakterler üstüne çok düşünüldüğünü ortaya koyuyor :w00t: , ya da üzmeli çünkü oyunu kaale bile almıyorlar :roll: . Pesimist bir insan olduğıumdan ikinci yöne sapacağım :cry: ama karakter yaratımı hakkında gelen sorular ve böylesi katılma istekleri beni mutlu ediyor :w00t: .( :evillaugh: )

Dwaxer: ilk seviyede en yüksek atılmış gibi. Sonraki seviyelerin çift olanlarında yarısı, tek olanlarında ise yarısının 1 fazlası şeklinde ilerletelim.
Fighter: 10+5+6+5+6+5+6...
Wizard: 4+2+3+2+3+2....

Multi classlarda karakter seviyesi değil sınfın seviyesi etkindir HP ilerleyişinde ve sadece ilk karakterseviyede en yüksek zar gelmiş gibi düşünülür.
Fighter5/wizard3: 10(f)+5(f)+3(w)+2(w)+6(f)+3(w)+5(f)+6(f)... gibi
Eskisi ka
Post Reply