Hakmarun........Van Helsing.........OYUN

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Hana dikkatle göz gezdirdi. Gözüne çarpan birşeyler, bir ipucu arıyordu. İnsanları dikkatle inceledi. Özellikle hancıyı. Ve sonrasında hanın mutfağına bile girmeyi düşünüyordu.

Perception
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Buçukluk Alvin'e doğru güvenli adımlarla yaklaştı.
"Söyle bakalım Alvin efendi. Hanımınla aran nasıl? Onun senin mirasına konmak için bu işleri karıştırdığına dair kuvvetli delillerim var."
Adamın üzerine doğru iyice eğildi.
"Sakın yalan söylemeye çalışma şu arkadaşım yalan söyleyeni hemen anlar!"
dedi Androner'i göstererek.

"Ayrıca şunu da döyle rahmetli sağken de obur muydu? Eğer öyle değilse karnı aç bir Nekromensırla karşı karşıyayız demektir."
Bluff: +8
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

liero wrote:Carric, korumanın yanına gidip "Sanırım boynundaki izlerin kaynağı zombinin pençesi. İzin verirsen yarayı incelemek istiyorum. Kötü gözüküyor. Belki iyileştirebilirim." dedi.

Koruma izin veririse Heal. Ayrıca yaradan zombinin özelliklerini anlamak için Nature
Zombi özelliklerini anlamak Religion Check,
Yaranın tipini anlamak Heal Check

Carric Heal Check(10):19 başarılı
Bu yara ile zombi lanetini Surti'ye de bulaştırmış. Kendisi farkında olmasa da 24 saat içinde kendisi de ölerek zombiye dönüşebilir.

Surti, "yok önemli bir şey değil, biz böyle ne yaralar gördük!" der. Rahip Thomas ise senin uyarmanla durumun ciddiyetinin farkına varır ve koruma Surti'ye yaklaşarak kulağına bir şeyler fısıldar. Ardından, "benimle gel, tapınakta şu yaranı iyileştirelim!" diyerek Surti'yi tapınağa götürür. (adamın hayatını kurtarıp, enfeksiyonun yayılmasını engellediğiniz için 20 exp kazandınız)

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Hana dikkatle göz gezdirdi. Gözüne çarpan birşeyler, bir ipucu arıyordu. İnsanları dikkatle inceledi. Özellikle hancıyı. Ve sonrasında hanın mutfağına bile girmeyi düşünüyordu.Perception
Perception: başarısız; dikkati çeken bir şey bulamadın!

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Buçukluk Alvin'e doğru güvenli adımlarla yaklaştı.
"Söyle bakalım Alvin efendi. Hanımınla aran nasıl? Onun senin mirasına konmak için bu işleri karıştırdığına dair kuvvetli delillerim var."
Adamın üzerine doğru iyice eğildi.
"Sakın yalan söylemeye çalışma şu arkadaşım yalan söyleyeni hemen anlar!"
dedi Androner'i göstererek.
"Ayrıca şunu da döyle rahmetli sağken de obur muydu? Eğer öyle değilse karnı aç bir Nekromensırla karşı karşıyayız demektir."
Bluff: +8
Mr Bigg Bluff Check(16):24 başarılı

Alvin gözlerini faltaşı gibi açar. Biraz önce üzgün ve sarhoş duran adam şimdi adeta şok olmuş, saçları dikilip beyazlamıştır sanki. "Ama... ama nasıl olur!.. Samantha'yı mı kastediyorsunuz? 1 sene önce vefat eden 110 yaşındaki büyükannem mezarından hortlamış, siz de şimdi bütün bunların arkasında sevgili eşim Samantha'nın mı olduğunu söylüyorsunuz! Oh kutsal ışık adına!.. Ama Samantha kendi hâlinde bir ev hanımıdır, böyle uğursuz büyülü işlerle ne ilgisi olabilir... Bayım bunlar büyük ihtimal iftiradır, ilk eşim öldükten sonra 3 sene yas tuttum ve şimdi (6 ay önce) genç ve güzel bir kızla evlendim diye beni kıskananların uydurmasıdır bunlar; benim küçük Samantha'm yapmaz öyle şeyler, yapmaz!"

Muhabbet biraz daha ilerleyince, market sahibi zengin Alvin'in, yöredeki fakir bir çiftçinin genç ve güzel kızlarından Samantha ile henüz 6 ay önce evlendiği anlaşılıyor. Handaki diğer müşteriler de Alvin'i sevseler de, kırkını çoktan devirmiş bu adamın çıtır kızı kapmasını, zenginliğine veriyorlar. Ama kimse de tatlı Samantha'nın böyle uğursuz işlerle ilgilenebileceğini düşünmüyor, çok iyi bir kızmış çünkü.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

"Bildiğimiz birşey var ki, o da Alvin'in büyükannesini birisi büyü ile hayata döndürdü. Ama birşeyler ters gitti. Burada büyü ile uğraşan, özellikle ölüm büyüleriyle uğraşan büyücüler var mı? Ve mezarlıkta vakit geçiren biri, olayı görmüş olabiir. Bunun bize çok yardımı dokunurdu."
Diplomacy

Zombiler et yer mi?, dwaxer.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Mr. Bigg bu sefer alttan almaya karar verir, adamın belli ki bir şeyden haberi yoktur.
"Peki eski karınız neden ölmüştü? Tuttuğunuz yası yetersiz gören bir akrabası olabilir mi acaba?"
Diplomacy +3
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

Thiefling Koruma Narrit'in omuzuna hafifçe dokunur ve dostane bir şekilde kulağına fısıldar.
Buralarda zor günler geçirdiğinizi biliyorum. konuyu aydınlatmak için daha fazla söylemek istediğin bir şeyler varsa bana söyleyebilirsin. Seni, söylediklerinden dolayı zor durumda bırakmayacağım.
Diplomacy
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Anlatılan şeylerin doğru olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.
Insight check
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Diplomacy Checkler:
Mr. Bigg(12):15 başarılı
Androder(19):24 çok başarılı

Alvin’in anlattığına göre eski karısı başka bir kasabadaki anne baba ve ailesini ziyaret ettiğinde, bir piknik esnasında aniden fırtına bastırmış ve evlerine dönerlerken kadıncağızın kafasına yıldırım düşmüş. Alvin yanında değilmiş öldüğü sırada.

Asker tiefling Nerot aslında belli ki bu konuda daha fazla konuşmak istemiyordu. “Nöbetim var, gitmem lazım!” diyerek masadan kalkar ve bir gümüş parayı masaya bırakırken garson bayana, Androner’i işaret ederek, “arkadaşın hesapları benden olsun!” der. Ayrılmadan önce paladinle tokalaşır ve hafifçe öne eğilerek adeta fısıldar gibi, “her kasabada, büyü ve iksir malzemesi satan bir dükkan muhakkak bulunur, büyücüleri arıyorsan oralara bakmalısın!” der.

Skill Challenge bitti!
Handaki sorgu ve araştırmalarınızdan daha fazla bir şey elde edemeyeceksiniz. Yer değiştirme vakti, ya da artık ne yapmak istiyorsanız. Saat 13:00 Garson gelip, öğle yemeği yemek isteyip istemediğinizi soruyor? (adam başı 1 gp)

.
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

"tabii ki güzel yemeklerinizden tatmak isteriz mutlaka" dedi savaşçı ve oturabileceği masalara göz gezdirdi.

yemek yedikten sonra ve ya yemek yemezsek, arkadaşlar bir araya toplandığında. başka kimsenin duymayacağından emin olarak.
"ben bu Alvin'in yeni eşini araştıralım diyorum dostlarım, bence ilk eşinin ölümü ile bu olaylar arasında bağlantı var. Belki iksir dükkanının sahibi bize buradaki diğer büyücülerle tanıştırabilir" dedi.
Image
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Yüzünde sinsi bir sırıtış belirdi. Fısıldayarak arkadaşlarıyla konuştu. "Ben bu handaki insanlara pek güvenmiyorum. Aklımda bir fikir var. Ama uygulaması zor başarı oranı az. Ya da biri yaralanabilir. Hana zombi kılığında herhangi birini ya da içimizden birini daldıralım. İnsanların tepkisini bekleyelim. Ya da bir büyücü cüppesi içinde içimizden biri hana girebilir. Bu olayın arkasınındaki adamın çırağı rolünde. Eğer kandırabilirsek bazı kişilerin ötmesini sağlayabiliriz." Arkasına yaslandı. Söyledikleri kendi kulağına komik geliyordu.

"Ama bence ilk olarak mezara gitmeliyiz. Bir ipucu bulma umudumuz her saniye azalıyor."
Albert Einstein
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

Carric
"Evet, güzel bir yemek iyi olur." dedi. "Hancının karısını araştırmalıyız. Ama mezarlığa da gitmeliyiz. Bence ayrılalım. Bir grup hancının karısıyla konuşsun, diğerleri mezarlığa gitsin."
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Grup üyeleri öğlen yemeğini handa yediniz ve ardından kasabanın büyülü eşya ve iksir satan dükkanına gittiniz. (Mezarlıkta pusuya yatma düşüncesini gece uygulayacağınızdan, zamanı değerlendirmek amacındasınız. Bir ara Alvin’in eşini de ziyaret etmeye niyetiniz var) Saat:14:00

Büyü iksir dükkanına girdiğinizde 17 yaşlarında genç bir adam karşılar. (başka kimse yok) “Buyrun ne istemiştiniz!” der. Bu kişinin dükkanın asıl sahibi wizard Alex’in yardımcısı Dave olduğunu tahmin edersiniz. (kılık kıyafetinden ve henüz iksir dükkanı sahibi olmak için genç durduğundan anlaşılıyor)

Androder ve Spike Spoiler:

Code: Select all

Ã?ocuk sanki ilaç almış gibi uyuşuk, sizlerle konuşurken sanki aklı başka yerde gibi
İçeride bir sürü raflı dolap ve raflarında çeşit çeşit otlar, bitkiler, renkli sıvılarla dolu şişeler, kurutulmuş küçük hayvan ve böcekler, tozlar, keseler, kutular, kavanozların içinde alkole batırılmış çeşitli yaratıklar, vs vs dolu. Ayrıca kapaklı ve kilitli dolaplar da var. Bazılarının köşesinde asılı boş scroll kutuları, kapalı dolaplarda scrollar olabileceğini düşündürüyor. Odanın atmosferi egzotik bir kokuya sahip. Odanın arka duvarında dolapların arasında fazla göze batmayan, belli ki arka odalara açılan bir kapı daha var.

Syran ve Carric Spoiler:
Odanın egzotik otlarla bulandırılmış tuhaf kokusunun içinde zar zor da olsa çok hafif bir çürümüş ceset kokusu hissediyorsunuz. Normalde bu kokunun raflara asılı yarasa kurularından geldiği zannedilebilir ama sizler bu kokunun arka odalara açılan kapı tarafından geldiğini hissettiniz.

Vud Kasabasında gittiğiniz yerler:
Image

.
[/b][/size]
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Aldığı kokuyu göz önünde bulundurarak blöfünü yapmaya başladı.

"Lanet olsun dün gece içkiyi çok kaçırdım. Sabahtan beri işemeden duramıyorum. Tuvaletimi yapmam lazım." deyip kasıklarını tutarak hafif seke seke kokunun geldiği kapıya doğru ilerler ve kapıyı açar. [Bluff]
Albert Einstein
Post Reply