Barış Akarsu-ve medya..

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

Phantom son noktayı koymuş bence ölenin arkasından konuşmak yersiz. dağ gibi delikanlının ölmesine de çok üzüldüm ayrıca.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Rhalazarn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhalazarn »

Merak etme Raistlin kişisel algılamıyorum yazdıklarını :D

Benim de ölen yakınlarım oldu, bu ilginç ya da ender rastlanan bir olay değil. Herkesin ölen yakını olmuştur. Ama ben zaten böyle bir ölümün güzel olduğunu söylemedim ki? Savaşta ölmenin güzel olduğunu söyledim ve bu konuda kararlıyım. Eski kabilelerin sürekli savaş halinde olduğunu bilmiyor değilim ki! Benim özlem duyduklarımın içinde en büyük yerlerden birini bu savaşlar alıyor. Buradaki "özlem" kelimesinin yanlış olduğunu da düşünmüyorum. Kabilelerin bulunduğu zamanların yaşam tarzını masallardan değil tarih kitaplarından öğreniyoruz çünkü.

Afrikadaki kabilelere gelince... Atalarımız demiştim. Benim atalarım Afrikalı değil :D Tabii bu işin esprisi onları önemsemeyip geçmek doğru olmayacaktır. Ancak teknoloji olmadan önce, Afrikalılar yine aç mıydı araştırmak lazım. Diğer milletler onları sömürmeden önce?

Ayrıca dünyadan nefret etmekle insanlardan nefret etmek farklı şeyler yine söylüyorum. İnsanlar dünyanın sadece bir parçası. Kendimizi dünyanın ta kendisi olarak görmemiz doğru olmaz. Dünyanın isterse %99 u insan olsun, bu %1 inin insan olmadığı gerçeğini değiştirmez. Sayılar önemli değil bu noktada.

Ölünün arkasından konuşmamak doğru olabilir, ancak şu an konu zaten başlıkla ilgisiz bir hale geldi biraz :D O yüzden ölünün arkasından konuşuyor sayılmayız. Ayrıca ölünün arkasından konuşmak, başka "medyatik ölümlere" engel olabilecek sonuçlar doğuracaksa neden konuşulmasın?
<div> Wir sind nicht gestorben. Wir haben nie gelebt.<br>                   <br> -Ragnar Lodbrok</div>
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

ölenin arkasından konuşmak değil bence bu.konu çok başka yerlere de kaydı gerçi..
benim isyanım bu ölümün sömürülmesi her şey gibi ve bu ölümle ilgili tartışacak şeylerden sadece biri bu o kazanın olduğu yerde daha öncede birçok kaza olmuş.
bunu ekşi sözlükte okudum doğru mu bilemem ama;o kavşakta hala trafik ışığı yok ama ambulans bekliyormuş şuan.biraz saçma ama beklenir de gerçi kısa ve saçma çözüm yolları üretirler ya yetkililer onun gibi.birde orada neden trafik ışığı yok sorusuna da gerek yok denmiş zamanında.ancak (ünlü)biri ölünce yapılır bir şeyler.bu gibi ihmalkarsızlıklar yüzünden çok daha fazla kişi neden ölsün daha önce olduğu gibi.burada fikirlerini merak ettiğimden insanların açtım bu konuyu sonuçta forumlarda sadece başsağlığı diler susarsak ne olur bırak forumu bunu daha etkin göstermek gerek Raistlinin de önerdiği gibi mail atılabilir.
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Rhalazarn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhalazarn »

Bir dakika sanırsam kafam karıştı bir noktada hata yapmışım son yazımda. :D

Ben insanlardan nefret etmiyorum, sadece doğaya karşı olanlardan nefret ediyorum yanlış anlaşılmasın. Doğaya saygı duymayanlardan nefret ediyorum. Sonuçta insan da doğanın bir parçası neden geri kalanından nefret edeyim ki?
<div> Wir sind nicht gestorben. Wir haben nie gelebt.<br>                   <br> -Ragnar Lodbrok</div>
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

ya arkadaşlar bu nefret konusunu bıraksak asıl..fazla uzamadı mı?nefret etmek doğru değil belki ama ben birşeyi dile getirdim yazının biryerinde nefrete bağlanmamalı bu konu sadece.doğadan nefre etmiyoruz tamam ben de etmiyorum dediğim gibi.sen ben doğadan nefret edenden nefret ediyorum diyosun o diyecek ben de şundan nefret ediyorum..bundan ediyorum.insanlardan nefret etmemek isterdim tamamından nefret ediyor da değilim elbet ama bazı şeyler varki artık bu kadar olmaz dedirten bunu dile getirdim burda o yüzden bence lütfen doğa-insan nefret döngüsüne girmeyelim daha fazla.
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

/UYARI: Laf Kakofonisi/

- Arabesklik(sade müzik tarzını kasdetmiyorum) tam tarzımız. Acayip seviyoruz..

"Batsın bu dünya, bitsin bu rüya"

İsyan et, rahatla.. Heh.

- Annem çok üzüldü ölüme, ama ağlamadı. Diana'nın ölümünü hatırlayan var ise, Dünya ağlamıştı, annem de.

- Ölüm&Yaşam falan metafizik kavramlar. Tartışılması çok keyifli olabilecek ama ciddi sağlam bir temel üzerinde konuşulmazsa sadece laf kalabalığı olan mevzular.

- Hepimiz Öleceğiz!!!

- Dünya'nın Sonu Geliyor!!!

- Ölen birisi için ağlamak olayını mantığım almıyor. Hayır ağlanacak bir şey varsa, kendimiz için veya ölenin arkasında bıraktığı kişiler için ağlarız heralde.

- Klingonlular birisi ölünce gözlerini kapatıyorlar, ve başlarını yukarı kaldırıp böğürüyorlar. Anlamı: Uyarıyorlar ölümü, "Dikkat et bir klingonlu savaşçı yanına geliyor" diyerek.

- Antik Mısır adetlerinden bir tanesi şöyle bir şeydi galiba. Sevilen birisi ölünce millet partiler veriyor, kutlamaya çalışıyorlar sonsuza kadar yaşayacak diye.. Ama savaş esirler, sevilmeyenler, katiller, vs. ölünce veya öldürülünce ağlıyorlar. Öldü, bir ruh daha kayboldu diye.

- "Düşen uçakta ateist olmaz" lafını çok seviyorum. Doğruluğunu 70li yaşlarımda bizzat kontrol etmeyi umuyorum.

- "Bir söz yüksek sesle söylenince daha doğru olmaz" - Cicero sanırım. Yav, çok hoş bir laf.

- Öldükten sonra birisinin sizi hatırlamasını umarmısınız bilmiyorum, ama kişisel olarak ben emin değilim. Neyse, Bu üstat öldüğünde yer yerinden oynadı bence çok iyi bir ölüm. Heralde ölmek istemezdi gene de; iyi ve kötü ölüm diye bir şey olduğuna inanıyorum ve bu iyi bir ölümdü.

- Vatan sevgisi, asker, vb..... Jean J. Rousseau amcanın dediği gibi belki de sanat ve bilim ahlakı gerçekten yok ediyordur. Ã?atışmalarda ölen insanlar, sanatçılardan, bilim adamlarından ülkeye daha büyük bir katkı yaparken ölmüşlerdir. Bilmiyorum, ben katılmıyorum. Bizim için hayatını tehlikeye atan insanlar için ne yapsak az, ancak yapılabilecek en iyi şey de onların çocuklarının savaşmamasını sağlamaktır gibi geliyor bana. Ama yanılıyor da olabilirim tabi. J.J amcam kafa bir adam.

- Antik Anadolu uygarlıklarındaki inançların çoğunda öldüğünüzde eğer ne yapmanız gerektiğini yaşarken öğrenmemişseniz, başınız bir sonraki dünyada büyük belaya giriyor. Ruh olarak yapmanız gereken bir ton şeyi biliyor olmanız gerekiyor. Ölüme hazırlanmak kavramının tam karşılığı heralde... Ölünce bile sınavlardan kurtuluş yok diye de yorumlanabilir tabi. heh.

- Hani pek izlediğim bir mecrada olmadığından çok az biliyorum ama Barış Akarsu çok iyi bir şarkıcı değildi sanırsam, yada iyi bir oyuncu. Çok sempatik bir kişiydi. Halk olarak ne çok sevmişiz. Kimlerden nefret ediyor, kimleri seviyoruz. Ben ilgiye çok şaşırdım doğrusu. Çok sıcak bir tepki.

- Ali Poyrazoğlu'dan duymuştum: "İnsan kendi hayatında başrolü oynamalı". Umarım Barış Akarsu'da başrolü oynamıştır, ve keyifli oynamıştır.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Eski Türklerin yaşam biçimi ne kadar rahattı bilemiyorum. Adamlar zevkine göçebe hayat sürmüyorlardı. Gereksiz yere silah kuşanmıyorlardı yada gereksiz yere kadın çocuk herkes savaşçı olmuyordu. İnsanı bu dünyadan söküp atsanız geriye ne kalacak İnsanlardan daha güzel zarar verenler var. Mesela yiyecekleri kadarını yiyen sonra artanı yuvalarına taşıyan karıncalar. Bu taşıdıklarının da hepsini bitirmek için daha çok ürüyorlar. Bence insanlardan çok karıncalardan nefret edilmesi gerekebilir. Ha küresel ısınma deniyorsa onun da hızlandırıcısıyız aslında. Yani buzul çağından beri bir ısınma mevcut. İnsanlarda teknoloji yokken de gittikçe çölleşme vardı. Özellikle eski Türklerin yaşadığı Orta Asya'nın kuraklaşması ve Türklerin göçünü düşünürsek dünya zaten yaşanmaz bir yer olma yolunda gidiyordu. İnsanlar bunu hızlandırdığı için elbetteki normalde uyum sağlayabilecek canlıların ve belki de insanlığın hiç şansı kalmayacak.

Savaşta ölümün onuru yoktur. Bu sadece savaşa gidenleri bir kandırmadır. Başkasını öldürme ve şansın yaver gitmediğinde ölme ancak onursuzca bir ölüm olur. Doğru olan fikirleri savunurken ölüm onurlu bir ölümdür. Hep onurunla yaşayıp insanlara yardım etmiş birinin hayatı onurludur ve ölümünü de onurlandırır.

Eski Türkler onuruyla ölme olayını farklı düşünülerdi. Avrupanın barbarları Keltler için savaşta ölüm onurlu bir ölümdü. Onlar saçmalıyordu ve tam anlamıyla barbardılar. Savaştan zevk alıyorlardı. Filan falan.

Türkiye'de ki medya aptallaştırıyor, yurt dışındakiler en azından bir şeyler gösteriyor. Bu sebeple Türkiye'deki medya ile Yurtdışındakini karıştırmamak lazım. Yurt dışı diye gördüklerimde aslında küçük bir kısmı. Bizim gibi "Gelişmekte olan ülkeler" kategorisindeki pek çok ülkenin medyası bu şekilde halkını aptallaştırıyordur herhalde. Ã?rneğin Mariyanna, Eduardo ve peder Hozenin memleketi Brezilya (yada Latin Amerika) insanlarına daha çok acıyorum. Gerçi bizde onların seviyesine geldik gibi ha gayret.

Nerden nereye işte oradan buraya. Siz dağıtmışsınız, birileri toparlamış, ben yine dağıttım. Barış Akarsu demeyin bana bir kaç gün boyunca çünkü hafızamda fazlaca yer edinmeye başladı. Konuyu da fazla dağıtmayalım benim gibi yoksa pek çok şey ile Barış Akarsu arasında bağlantı kuracak zihnimiz ve yazık olacak bize.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Rhalazarn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhalazarn »

Sadece savaşta ölenler Valhalla'ya giderler. :D

Savaşta ölümün onursuz olduğunu kesin bir şekilde söyleyemezsin ya da bunun kandırmaca olduğunu. Onur göreceli bir kavramdır, savaşta ölmek "sence" onursuzdur, bence en onurlu ölümdür.

Savaş coşkusunun nesi kötü ya da barbar olmanın? Eski kabilelerin hepsinde neredeyse savaş kutsaldı, ancak özellikle dikkat çekenler Arilerinki sanırsam. Neyse konu tanrılar değil onlarla ilgili başka bir başlıkta yeteri kadar şey yazmıştım :D Ama barbar olmanın hiç bir kötü yanını göremiyorum. Tersine, barbar olmamak kötü olurdu.

Romalılar gibi yabancılara barbar diyen bir süt çocuğu olmaktansa, barbar olurum.

Savaş coşkusuna da anlam veremeyenlere anlam veremiyorum, ama yine konuyu fazla dağıtmış olacağım sanırsam o yüzden daha fazla yazmak doğru olmayacak gibi :D
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

Rhalazarn, tek nişey sorucam, sen, 21. yüzyılda istanbulda yaşayan bir insan, kendini barbar olarak mı görüyorsun? :D
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Arkadaşlar konu sapmış, toparlamak lazım....

Evet ben de işin magazinsel kısmını savunmuyorum. Evet Barış Akarsu geçirdiği trafik kazası yüzünden komada kaldı, diğer iki kız arkadaşıyla birlikte yaşamını yitirdi.

Hayranı değilim ama ikinci bir Barış Manço, Cem Karaca'ydı benim için.

Haber kanalları demogojinin kralını yaptı, ama bu sadece Barış için geçerli olan bir şey değil. Barış Manço, Cem Karaca, Ecevit gibi isimler de yaşamlarını yitirdiğinde aynı demogoji yapıldı kimse de ses etmedi herkes ağladı, şarkılarını dinledi vs...

Barış trafik kazasında öldü ve bunu basın bas bas bağırdı. Bunu magazinleştirerek yaydılar ana haber bültenlerinin yanı sıra. Belki oradaki kavşakta gerekli güvenlik tedbirleri alınır.

Kısaca demek istediğim magazin hayatın her bölümünde var, kimse buna engel olamaz. Çok rahatsız olan izlemez, kanalı değiştirir yada tv.yi kapatır.

Son olarak bize toprağı bol olsun, Allah rahmet eğlesin, Allah ailesine sabır versin demek düşer!
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

normalde ne dizisine bakarım ne de şarkılarını dinlerim ama genç yaşta hele birde doğum gününde trafik kazası geçirmiş. Allah rahmet etsin.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

herşeyden önce allah rahmet eylesin...

komaya girmeden önce adını haber bültenlerinde veya herhangi bir yerde duyan varmıydı. ekranda yırtınan insanlar belki 1 şarkısını dinlemiş veya diziden bir bölüm izlemiştir en fazla.

3 gündür medyada olsun nette olsun hatta msn'de olsun akıl almaz şeyler dönüyor barış için ve artık gerçekten baydı. insanın ölümüne üzülesini bırakmıyorlar.

biraz sert bakarsak olaya sonuçta bu 3 kişi bir parti çıkışında trafik kazasında ölüyorlar. ve partilerde zem zem suyu içilmez. yani ne bir saldırıda nede herhangi bir "aa buda olmazki" denilecek bir şekilde ölüyorlar. ama bakıyorum daha önce bana bir kere bile adından söz etmemiş insanlar resimlerini koyuyorlar hatta "sabahtan beri pc başında ağlıyorum" diyebiliyorlar. bende şaşkınlıklardan şaşkınlık beğeniyorum. bu kadarmı bizim insanlarımız medyanın kölesi bu kadarmı bize diretilen senaryoyu gözümüz kapalı oynuyoruz. ve bunlar sanki normal birşeymiş gibi davranıyoruz.

tüm bunlara bakıldığında yukarda yorum yazan arkadaşlarımın "dünyadan tiksinme" yorumlarını anlıyabiliyorum. ama bir fark var bence. dünyadan değilde türkiyeden olabilir.

o kadar göz yaşı görüntüsü içinde bana en samimi gelen dizideki rol arkadaşının göz yaşlarıydı nedense. tabi anne babasını saymazsak...
<div>the master of past and NOW!</div>
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Basinin bu haberdeki baska bir ayibi da kaza sirasinda direksiyon basinda bayanlardan birinin oldugunu yazmasiydi. Daha sonradan haber duzeltildi ve surucunun trafik raporlarina gore Baris oldugu belirtildi. Bu durumda magdur kalmis olan kizin ailesinin sitemleri de gazetedeki haberde 1 paragrafta silikce belirtildi.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

Raistlin wrote:Basinin bu haberdeki baska bir ayibi da kaza sirasinda direksiyon basinda bayanlardan birinin oldugunu yazmasiydi. Daha sonradan haber duzeltildi ve surucunun trafik raporlarina gore Baris oldugu belirtildi. Bu durumda magdur kalmis olan kizin ailesinin sitemleri de gazetedeki haberde 1 paragrafta silikce belirtildi.
dostum umurlarında değilki. insanlıkmış hataymış düzeltmeymiş hiç umurlarında değil. nerde yırtınma nerde abartı işte o zaman orda basın oluyorlar. mahkeme kararı harici herhangi bir medya organının kocaman puntolarla düzeltme yaptığını gördünüzmü...
<div>the master of past and NOW!</div>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Barış Akarsu eğer bu komada ölmeseymiş, hapiste ölcekmiş!

Barış Akarsu aşırı hız yapmış, kazanın sebebi buymuş.Hapse girmesinin nedeni ise, 2 kızın ölmesi!!!!

Evet, ilginç bir gelişme, ancak basından duymayı beklemeyin

Bu arada, ilginç rastlantıyı duydunuz mu?Geçen sene kazanın olduğu tarihte, başka bir şarkıcı daha ölmüş.Ve o şarkıcı da, yarışmalardan melhur olmuş
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply