Hikaye Yarışması ( hikayeler ve yorumlar )

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Batıdan Yorumlar --

asiork için...

Diğer hikayelerle kıyaslandığında -- hımm nasıl desem -- yazım tarzı en 'basit' hikaye seninki
asiork. Sadece olayları anlatmışsın, ne bir detay, ne de bir benzetme var. Kurmuş olduğun
güzel kurguyu aktarmaya çalışmışsın ama bir kaç süslemeyle çok daha başarılı bir çalışma
çıkarabilirdin. Hikayen tüylerimi ürpertti, güzel bir sonla bitirmişsin.

Yalnız pek çok hikayede rastlandığı gibi senin yazının da hikayenin başıyla pek alakası yok
ha ne dersin? Karakterimizin midesinin bulanıyor olması, aynadaki iğrenç görüntüsüyle
karşılaşması ve cama yazılmış olan o kırmızı sözcükler çok sönük izler taşıyor hatta taşımıyor
bile denebilir. Başlangıcın basit ve kısa olması, hikayenin bütünlüğü açısından onu ihmal
etmenizi gerektirmez. Yazını beğenerek okudum hatta dostlarıma bile okuttum (: Ellerine
sağlık der, devamını bekler, ve teşekkür ederim.

Possessed için

Possessed keşke 2800 kelime yazmasaydın çünkü kuralımız belirtildiği gibi 1500 kelimeydi.
Neredeyse iki katına çıkmışsın. Uzun bir 'kısa' hikaye olmuş. Elfide olayına çok farklı ve
inanılmaz bir şekilde yaklaşmışsın, diğer tüm kurallara sadık kalmışsın. Diyorum ya keşke
daha kısa yazabilseydin veya sınırımız 3000 filan olsaydı ne biliyim.

şunu söylemekte fayda var ki hikayesini uzun görüp de okumaktan vazgeçecek olanlara
yazık olur çünkü possessed in hikayesi çok ihtişamlı. Daha önce yazmakla uğraştın mı
bilmiyorum ama karakter mekan ve dövüş tasvirlerin güzel olmuş. Kendimi aksiyonun
içinde hissettim. Sonu- en sonu değil- dışında her noktasından tad aldım.

Ama ne yazıkki puanlama kısmında kuralları bozduğundan dolayı puan indirimi olacaktır.
Bu önemli mi bilmiyorum çünkü senin bu hikayeyi yazarken dahi çok eğlenmiş olacağını
düşünüyorum. 1. olmak kimin umrundaki. Ellerine sağlık, bir sonraki yarışmada görüşürüz
umarım, teşekkürler.

-----------------------------------------

Ben çok eğlendim arkadaşlar, yarışmada emeği geçen tüm arkadaşlara, isteyip de
yazamamış olanlara, okuyanlara, okutanlara, saygıdeğer jüri üyelerimize, onların
verdikleri emeklere teşekkür ederim. Efla ve Oren'in notları elime ulaştı. Ben de notları
çıkardım. Son olarak yılmax'ın notları da gelince 1. açıklanacaktır. Bu zamana kadar
herkes düşündüklerini yazıversin lütfen. Teşekkürler.

Birde belirtmekte fayda varki, Nocturna'nın hikayesinin başlığı 'Ruhun Aynası' olarak
geçiyor ve ben bu çok önemli ayrıntıyı atlamışım. Modlardan biri (sözüm sana efla :P)
başlığı değiştirebilirse memnun olurum.
Been there. Seen that. Got the scars.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Jüriden gelen oylar sonucunda FRPWORLD 1. KISA HİKAYE YARIşMASININ 1.'si Possessed seçilmiştir. Tebrik ederiz. Umarım herkes eğlenmiştir.

Not : ( possessed adres bilgilerini benim e-malıma atarsan en kısa zamanda ödülünü yollayacağım. )
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

yeni yarışma ne zaman? ve ödül nedir?
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Tamamdır değiştirdim. Arkadaşlar Bütün katılanları tekrar tebrik ederim.. YEni bir yarışmada görüşmek dileğiyle. :)

Biraz sabırlı olun canım :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Bir dakika, birinci ben miyim?! :shock:
a-aa cok sasırdım :D sağ olun var olun arkadaslar :)
Ben eglencesine yazmıstım, Artemis Entreri'nin dediği gibi, cok eglendim yazarken. Kurgum guzel olmuştu (bence), biraz da anlatımla desteklemiştim; ama sınırı taştıgım için birinciliği cok da beklemiyordum. Gorath'ın cok iyiydi, cok farklıydı, biraz V for Vendetta sezdim, cok basarılıydı onun. Bir de asiork'un guzeldi ama anlatımı biraz sadeydi galiba. Sonu iyiydi.

Olaylara cok agırlık verince kelime sınırını taştım, hosgoruyle karsılamıssınız tesekkur ederim. Beni bu odule layık goren herkese tesekkur ederim :)
:w00t:

Not : Efla, benim için SinCity havası sezdim demişsin yorum yaparken. Siyah-beyaz bir cizgi roman hiç fena olmaz aslında, dediğin gibi, hikaye biraz karanlık geciyor :D yapsam mı :P
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Possessed wrote: Not : Efla, benim için SinCity havası sezdim demişsin yorum yaparken. Siyah-beyaz bir cizgi roman hiç fena olmaz aslında, dediğin gibi, hikaye biraz karanlık geciyor :D yapsam mı :P
Walla possesed bi kere yapma dediğimi gördün mü :D
Diyeceğimi de sanmam.

Aslında bu çizgi roman işi güzel ya ekiple de çalışılabilir. Hoş bişeyler çıkar ortaya çizecek olduktan sonra sitede senaryo mu aramaya çıkarsın :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
asiork
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by asiork »

yarışma da 1. olan arkadaşı tebrik ederim. benim öyküm hakkında ki eleştirilerinizi dikkate alıcam. hepsi benim için çok değerli.

önemli olan sizin aranızda bulunmaktı ben çok eğlendim.. bi daha ki yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Affetmem;Mahvederim!!
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Possessed'ı tebrik ederim ve yarışmaya katılan tüm diğer arkadaşlarımızı da. Ellerinize sağlık...

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Hikayeleri ancak okumaya başladım ve zaten bitmiş bir yarışma için yorum yapmak ne kadar anlamlı bilemeyeceğim. Uyuşuk kişiliğimden dolayı ilk 2.5 hikayeden sonra bakalım birinci kim olmuş dedim.

Birinci Possessed'i kutlarım ilk olarak ancak bazı yorumlarda bulunmam gerektiğini düşünüyorum hikayesi hakkında. Hangi konuda olursa olsun yorum yaparken kırıcı olmamaya dikkat etsemde acımasızımdır. Bu sebeple arkadaşlarım sizin hoş görünüze sığınarak yazıma başlıyorum.
Artemis Entreri wrote:Possessed'in Hikayesi
Son 24
...
Hayatımızda sadece bilgisayar oyunlarda elimize silah alıp adam öldürmüş insanlardık.
...
:-o
Bu kısım hiç olmamalıymış. Yarattığın karakter sadece bilgisayar oyunlarında adam öldürmüş biri ise nasıl oluyorda onca insan arasına girip bir gözünden, bir kafasından vurabiliyor. Maşallah yıllardır bu işlerle uğraştığından etrafa korku salmış mafyanın adamları dahi onun 2 günde yaptığı gelişimi gösteremiyor.

Yazında çok fazla çocukça saflık gördüm. Yani kan, vahşet, argoya meyilli bir konuşma arkasında kalan kısımda o kadar sığ bir hikayeki sadece olayları anlatmak tarzında bir ilerleyiş var. Onu vurdum bunu vurdum.

Hikayede sürekli yeni karakterler girdikçe giriyor ve hepside "Süpriiiz! Aslında bizde buradaydık" diyor. Yani hikayede birden aslında bu da vardı diye koyduğun uzatmalar canımı sıktı. Heleki sonundaki olaylar "pes" ettirdi beni.

Aslında sonuna kadar çok heyecanlı bir şekilde okudum, çünkü bu yazının sonunda tahmin edilebilir bir süpriz yattığını sanmıştım. Son kelimesine kadar umutla o sonu bekledim ama gelmedi. Beklediğim son şunun gibi bir şeydi

"... ve sonrasında başımda ani bir acı hissettim. Daha deminki kurşum yarasından daha acı verici ve ardından etrafı bulanıklaştıran bir baş ağrısı. Hala hayatta olduğumu anlamamı sağlayan başımın yataktan düşmem sonrası yerle sertçe olan temasıydı. Hayatım boyunca gördüğüm en acayip rüyaydı."

Hatta şu şeklide devam da edebilirdi:

"Dün akşam FRP oynadığım arkadaşlarım bana kocaman sırıtışlarla bakıyorlardı. Sonradan anlattıklarına göre yaklaşık 5 dakika boyunca sayıklamışım. Herhalde kendimi çok kaptırmışım. Arkadaşlar rüyamda sayıkladıklarımdan bana bir şaka hazırlamışlar. Yüzümü yıkamaya aynanın başına gittiğimde aynanın üstünde kırmızı rujla "Elfideyi bul!" yazıyordu."

İşte bunun gibi bir son bana "valla bravo. Nasıl bir yaratıcılık." dedirtecekti. Sırf o yazıdan bu kadar saçma bir hikaye ve sonunda hikayenin açıklaması. Neyse ama zaten birincisin ve jüri de başkasıda benim kadar rahatsız olmamış.

Kızı anlatış kısmın ise muhteşem. Yani senin kız arkadaşın senin ona düzdüğün şiiirlerden, methiyelerden sürekli rüyada gibi geziyordur. Babanda mı şairdi bea. :D

Diyeceksiniz bu kadar söyleyeceğine sen bir şeyler yaz. Ben hikaye yazamam, yazmaya kalksamda asla böyle bir yarışmaya koyacak kadar güvenmem yazılarıma.

Gorath:
Hikayen çok güzel. Zaten Melerandan dolayı belli bir form tutturmuşsundur. Hikaye pek çok kişinin düşüneceği bir şekilde ilerliyor. Zaten bomboş bir odada ağzı yüzü dağılmış biri dersen önce herkesin aklına böyle bir sorgulama gelir. İnsan zihnini sade ama güzel bir şekilde anlatmışsın. Kayıp nerede peki.

Hkaye çok havada kalmış. Sadece adamın gözünden anlatınca olayı herşey havada asılı duruyor. 1500 kelime sana az gelmiş anlaşılan ve bu hikayenin gerisinin silmarilion felan gibi geleceği havası veriyor. :)

Birde anime gibi çok fazla tekrar var ve ortamları tasfirinde, sınır olmasa dolgu bölümler bile ekleyip onlarda tekrar yapacatın herhalde. Bilmiyorum seni tanıdağımdan mı, anime gibi boş bir mükemmelliyetçilik seziyorum. Yani sana 1 hafta boyunca animeyi yasaklıyorum. :D

Frontsideair:
Ya abi anla işte sende bende yazar değiliz. Kasma kendini ustaları oku. Acaip bir kafa yapın var ve aklının içinde inanılmaz fikirler dönüyor. Ancak yazım dilin aklındakileri açıklamaya asla yetmeyecek. En azından 1500 kelime içinde. Eminim sen o 1500 kelime içinde inadına derin bir şeyleri vermek istedin ama yapamadın. Bittiğinde ise sende sezmişsindir bu yazdıkların altındaki manaları herkesin çıkartamayacağını.

Diğer arkadaşları okuyamdım ve benim gibi uyuşuk birnin okuması çok zor onları. Ancak ouduğumda onlarda da beni rahatsız eden kısımlarını belirteceğim.

Sürçü lisan ettim ise affola, :)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Efla wrote: Walla possesed bi kere yapma dediğimi gördün mü :D
Diyeceğimi de sanmam.

Aslında bu çizgi roman işi güzel ya ekiple de çalışılabilir. Hoş bişeyler çıkar ortaya çizecek olduktan sonra sitede senaryo mu aramaya çıkarsın :)
Efla, dedigin gibi, bu işler tek başına zor :) bir kere cizgi roman (manga tarzında) denemem oldu 3 sayfalık. Yok, zor :D Ama kendimi daha da ilerletince (cunku bazı hareketleri anlatmada cizim kabiliyetim az kalıyor) yavas yavas tek basıma da olsa cizgi roman cizmek istiyorum.

Arkadaslar, begenilerinize ve yorumlarınıza tesekkur ederim. Zaten bir arkadasımız bir yazısını buraya koyarsa olumlu olumsuz tum elestirilere hazır demektir. Begendiğinizi de begenmediginizi de belirtebilirsiniz.
Darkgnome, elestirilerine tesekkur ederim de biraz sert mi olmuş :D Onemli degil, eksiklerimin olması dogal, profesyonel degilim, dikkate aldım elestirilerini. O nedenle birkac sey belirtecegim.
Hikayenin tahmin edemediğin bir sonla bitmesini mi begenmedin? Onu tam anlayamadım. Ben filmleri hikayeleri sonu tahmin edemedigim zaman daha cok begenirim. Heyecanla okudum demişsin, amacım da oydu, son kelimesine kadar baska bir sey beklenilsindi. Amacıma ulasmısım galiba, ama sonunu tahmin edememen senin hosuna gitmedi galiba.
Bazı anlatımlar arasında kalan kısımları sığ bulmuşsun, haklısın. Sınır 1500 oldugu için kısa kestim hep, ona ragmen taştım sınırı :)
Bir de ana karakterin onune geleni vurması konusunda haklısın. Ama hikaye cabuk ilerlesin diye oyle yapmıstım, daha guzel olabilirdi belki. En azından bas karakter polis olabilirdi belki, bilmiyorum. (qoute aldığın yerde başlık da var, başlığı da mı begenmedin?)
Kızı anlatım kısmını begendiğine sevindim :) sen belirtince simdi bir daha okudum, guzel olmuş hakkaten (ki biraz kısaltmıstım). Maalesef bunları soyleyecek bir kız arkadasım yok :D sanatcı yalnızdır hesabı :P
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yok yok senin bitirişinin böyle olacağını düşünüyordum aslında ama aslında heyecabla değilde, umutla bekledim diyelim. Sonu istediğim gibi bitmediğinden değil, sonu çok şey bittiğinden, şey işte...

Neyseeeee! :) Yarışma bitmiş bir possessed kazanmış yarışmayı. :clap: Bravo, bravo. :clap: Yeni ya rışmayı heyecanla bekliyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Ehehe :D tamam anladım, sağ ol arkadas :)
Yeni yarışmayı merak ediyorum ben de. Ama arka arkaya da cok yarısma beklemeyelim, herhalde biraz ara olur.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

En kısa zamanda efendim, bu aralar acaip yoğun işlerim var. Mart ortalarına doğru yeni yarışma başlayacaktır. Darkgnome seni de görmek isteriz.
Post Reply