evrende sadece bizmi varız?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Ben de ikilemdeyim işte. O değil de anket demişsin hani nerde bu anketin sorusu ve şıkları? :D
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
tako
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tako »

ya mesaj yapım aşamasında diyo bende anlamadım
=[#TaKo#]=
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Sen özelden soruyla şıkları yolla bana ben aşamayı bitireyim :D
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
tako
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tako »

tamm daaya hakikaten tam bir editörsün :D
=[#TaKo#]=
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

Bence yalniz degiliz. Gün gelecek diger gezegenleri ve uzaylilari bulacagiz bizden kacamiyacaklar. Sonra da demokrasi götürecegiz onlara. Tabi bu arada yer alti zenginlikleride elimize gecer ve pis uzaylilarin baskaninida salandirip bunu ceker ve youtube a koyariz .
Anliyacaginiz, ben uzaylilarin bizi degil bir bizim uzaylilari istila edecegimizi düsünüyorum. :evil:
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Bogus'un bahsettiği, "daha büyük bir canlının içindeki yapıtaşları" meselesini düşünedim değil. Aslında ilginç ve eğlenceli gelmişti. Fakat biraz günlük hayatı düşününce mantıksız geliyo. Mesela herhangi bi yaratığın içinde yaşıyo olan varlıklar, biz, yemek yiyoruz, müzik dinliyoruz. İnternette bişeyler yapıyoruz, göbek atıyoruz vs... Biraz garip geliyo di mi :)
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Valla ben varım. Yeminle.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Daeya wrote:1- Hayır değiliz.
2- Evet yalnızız.

1- Neden yalnız değiliz kocamaaaaaan boşluk bir tek biz mi yaratıldık? Sanmıyorum. Evrenin diğer bilinmeyen ucunda kimbilir neler var.

2- Neden yalnızız. Ã?ünkü yaratıcımız sadece dünyayı tasarlamış onu mükemmel kılmak için her şeyi yaratmış, başka yaratacak şeye de ihtiyaç yokmuş.

2. sığ bir düşünce şekli olur, olaylara dar bir perspektiften bakan bir düşünce. Bu insanları nasılsa yanlızız araştırmaya gerek yok gibi bir bilinçsizliğe yönlendirir. Ayrıca hiç bir dini kitapta evrende yanlız olduğumuz veya olmadığımız konusunda açık ve net bir ibare yoktur (var ise bilgilendiriniz ben raslmadım).

1. Bu biraz daha soruşturmaya yönelik olsada pek araştırmacı değil :) .

(Umarım kızmadın Daeya :D )
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
jinakuma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by jinakuma »

bence degiliz belkide başka canlılar dunyada aramızda ne bilim bir kopek gibi dolaşıyor:D düşüncesenize dünyayı birden köpeklerin ele geçirmeye başladıgını. Bunun gibi bir filmde vardı. Aklıma gelmişken işaretler filminde uzaylılar dünyayı ele geçirmek istiyor ayrıca sudan zarar görüyorlar bu adamlar salak mı o kadar şeyi yapmışlar 4 te 3 su olan bir yeri ele geçirmek istesinler. (signals)
I will show you the fear in a handful of dust
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

- Evren çok büyük, sonu olmadığını var sayarsak, ihtimal hesabıyla kesin vardır.

- Var olması bizi ilgilendirir mi? Hayır - Evren çok ama çok büyük, biz çok küçüğüz... Gene ihtimal hesabıyla ne kadar hızlı araç kullansalar bile başka bir ırkla iletişime geçme şansımız yok denecek kadar az.

Not:

Sanırsam,

şimdiki şartlarda, bunu okuduğunuz anda kutuplarda 60cm boyunda yavru erkek bir penguenin, yürümeye çalışırken annesine çarpıp, ufak yükseltiden düşüp 2 metre kayması ve sonra ayağa kalkmaya çalışırken tekrar düşüp 1 metre daha kayıp başka bir penguenin ayaklarına çarpması, ve başı yerde iken gözlerini açıp yukarı baktığında hayatının aşkı olacak bir dişi yavru penguenle göz göze gelmesi, benim yaşamımı ne kadar etkiliyorsa, uzayda bir yerlerde başka bir ırkın olması da o kadar etkiliyor.

Anchorite - Kendi yazısını tekrar okuduktan sonra, bir an için uzaylıların Penguen kılığına girip giremeyeceğini düşündü !.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Yok yener kızmadım yahu neden kızayım. Bu konuya pek açıklık getirebileceğimizi sanmıyorum. Aslında ne kadar mantıklı olursak olalım, ne kadar çok bilimle ilgilenirsek ilgilenelim mutlaka zıt bir soru karşımıza çıkar ve tezimiz çürütülür. Uzay uzay diyip duruyoruz kocaman uçsuz bucaksız...Karanlık...Peki ne kadar karanlık??

Yaşamda, gerçekte karanlık ışığın yokluğudur. Biz ışık üzerinde çalısabiliriz ama karanlığı çalışamayız, inceleyemeyiz. Gerçekte, biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz ışığı kırar ve renklerin çesitli dalga uzunlukları üzerinde çalışabiliriz. Ama karanlığı ölçemeyiz. Bir basit ışık işini karanlık bir mekanı aydınlatarak karanlığı kırmış olur, yani karanlığı geçersiz kılar. Belli bir mekanın, uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin olursunuz? diye bir şey mesela :)
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

çok önce bir filmde şu laflar geçmişti
--eğer bu evrende yalnız olsaydık bu kadar yer boşa harcanmış olurdu
ben de bu görüşe katılanlardanım,hala kanıtlanmış bir şey olmasa da benim hala umudum var :)
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Dün izlediğim o "Alien" şarkısından sonra kesin var diyorum :D .Tabi film falan bir yana yine de başkaları mutlaka vardır diyorum.Ve galiba da Dünya'dan yolladığımız sonic titreşimleri karşılıklıymış.Yani orda ya da oralarda birşeylerin varlığının kanıtlanmamasının tek sebebi ordaki olan şeyleri gözle görmeyişimiz kanımca.
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

"gerçek orada biyerde " :D yanlız değiliz bence yada olmamalıyız.
1900 lerin başından beri uzaya radyo sinyalleri yayıyoruz.elvis dinleyen uzaylılar geyiği de buradan grliyor ama bu gerçek bir olay.
beatles de verelim mahrum kalmasınlar :D valla ciddiyim bi best of yayınlayalım direk buradalar :D
E_A_M
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by E_A_M »

eğer evrende sadece biz varsak neden milyonlarca yıldız , sistemler,gezegenler falan var nie yaniiii olmasaydı ne işe yarıolarki bence kesin başka varlıklar da var bu evrende :idea: :-P
Post Reply