Lupus_Nigra wrote:Yaw en sevdiğim karakter LG idi ama ben o paladini neredeyse CG onatıyodum. DM'nin de hoşuna gidiyordu doğrusu. O yüzden pek bişey demiyordu.
Ama benim karakterim CG olmalı. Emir almadan, başına buyruk ve kendinden önce başka insanları düşünen biri olmalıdır.
Kendinden önce diğerlerini düşünenlere gıcık oluyorum.
Kendi başının çaresine bile bakamazken diğer kişilere yardım edenlere gıcık oluyorum.
Anlamsız bir şekilde en kötü adamın içinde bile iyilik potansiyeli aranları Myrkul'un surlarına
taş yapıyorm. (Myrkul'a herhangi bir sempatim yoq)
Sürekli verilen emirler yoluyla herkese aşırı iyilik saçıp kendi hayatını gereksiz bir tanrı veya prensip üzerine tehlikeye atıp nedensiz bir şekilde kötülüğü yok etmeye çalışıp canından olanlardan tiksiniyorum. Fakat anlamsız prensipler üzerine kurulu bir şekilde herkesi gıcık edip her tarafa ölüm saçan, kötülük yapanlardan da tiksiniyorum.
Benimkini sorarsanız NG oluyor en yakını. Hani şu kurallar iyilere zarar vermediği sürece korunlamalı ama bir iyiye zarar veriyorsa bazı istisnalar yapılmalı diyenlerden. LG olamam çünkü bana emir verilmesine dayanamıyorum ve çok belirli prensiplerim yok.
Karakterlerim çoğunlukla CG yada NG oluyorlar (Olmasalarda dönüyorlar(dı) zamana). Ancak oynamaktan en çok zevk aldığım karakter CG yada CN yani daha deli dolu bela ile arası iyi olan karakterler.
Bide şunları belirtmekte fayda var;
LG: Kuralcı iyi: Kendine, bir topluma yada başka bir konuya ait presipleri olan ve bunların yıkılmasına izin vermeyen, ancak bu prensipleri iyi olduğu için yada bu prensipleri iyi yönde yorumladığı için iyi davranan ve prensipleri ile kesişmeyen kısımlarda iyi davranmaya çalışan.
NG: Tarafsız iyi (Gerçek iyi): Kuralların bir sebebi olduğunu düşünüp onlara uymaya çalışan ama kurallar bir iyiye zarar vereceği zaman kuralları çiğneyen. Damarlarımızda akan kişilik. "Gerçi burada park edemezsin ama hadi 1-2 dakika izin vereyim!", "Aslında ayakta yolcu alamazsın ama şimdi bunlarda işlerine geç mi kalsın!".
CG: Karmaşık iyi: Kısıtlayıcı prensiplerden arınmış, prensiplerin bazı yerlerde doğru bazı yerlerde ise yanlış olduğunun bilincinde ve yerine yada kişisine göre prensip belirleyebilen ancak bu prensiplerini iyilik için belirleyen. Ona bir haftalık bir yolculuk görevi verseniz 2 haftada varması normaldir. Yolda zor durumdaki bir kıza yardım edip, bir köyün yardımına koşup, bir büyükanne yolda karsıdan karşıya geçerken yardımına gitmiş olabilir. Hatta bu yardımları dünyanın kurtarılması için çıkılan bir yolculukta bile yapabilir.
LN: Kuralcı tarafsız: Yıkılmaz prensiplerin koruyucusu. Prensipleri çiğneyenlerin cezalandırılması gerektiğine inanan ve herkes için farklı farklı prensipler koymanın ikicilik yaratacağını, herkesin aynı haklara sahip olması gerektiğine inanan.
TN: Gerçek tarafsız: Bu tanımı zor bir karakter. Çok sıkı bir şekilde prensiplerine bağlanmamış, başkaları tarafından yıkılmasına göz yuman ancak kendi kararlarında olabildiğince bağlı kalan iyi ve kötü kim olursa olsun aynı şekilde davranılması gerektiğini, herkesin sadece büyük bir parçanın içinde küçük parçalar olduğumuza inanan. Bu kişiler herkesle anlaşma yapar kafalarına göre hareket eder demiyorum ama büyük parçaya en az hasarın verileceği şekilde hareket ederler.
CN: Karmaşık tarafsız: Ã?küz deli. Dengezi karakter. Prensip arasan bulamazsın. İknası kolay ama tehlikeli kişiler. İnandığınız bir yola döndürmek için bir iki anlamlı söz söylemeniz yeter ancak bir yanlış sözünüz ile kafanıza sandalyeyi geçirmesi içten bile değil. Ayrıca onu sizin gibi başkalarıda kolayca ikna edebilir! Planlı hareket etmektense yerine göre plan yapmayı severler ve bu onları bazen aptalca planlar yapmaya götürür.
LE: Kuralcı kötü: Kendi, yada kendine uygun bulduğu başkalarının prensipleri uğrunda mücadele eden kişi. Bu prensipler yıkılmamalı çünkü bu prensiplerin açtığı yoldan ilerlendiğinde onun çıkarı hemde büyük bir çıkarı vardır.
NE: Tarafsız kötü: (Gerçek kötü) Sadece kötü. Zevk için değil o an öyle gerektiği için kötülük yapan kimse. Ã?ncelikle bir kendi paçasını kurtarmaya çalışan prensipler onun adına çalıştığı sürece onlara sadık olan ancak prensipler yoluna çıkınca onlardan vazgeçmesini bilen, manasızca değil kendi adına yerine göre, en karlı çıkabileceği şekilde hareket eden.
CE: Kuralsız kötü: Kötülüğün kuralımı olurmuş. Sadece bir kural vardır ve o da güçlü olan kazanır gerisi ise manasızdır. Gürzüm kafana geçince bakalım prensiplerin ne kadar anlamlı olacak.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Kendimi Kaotik Good olarak görsem de zamanında şıklı bir yönelim testi beni Nötral good olarak tanımlamıştı. İkisinin ortası da olabilir belki. Karakterlerim de tıpkı Darkgnome da olduğu gibi ikisi arasında gidip gelir. Tek istisna Mask karakteri idi. Onun da öyle olması gerekiyordu.
Genelde de Kaotik başlayıp olaylar zinciri karakterlerimi nötrale kaydırıyor. Bunun en acıklı örneği sanırım Firble... : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Blingdenstone da yaşayan Firbleyi değil kendi Firble mi kastediyorum. O Firble çok açıktaki bir karakter değildi. Çok açıkta olmayan karakterleri severim. Genelde isimlerimi onlar oluşturur. Ama Firble Salvatorun değil benim Firblem kendi isteği ile değil de olayların sürüklemesi ile ciddi bir değişim geçirdi.
Aslında ilk başlarda son derece kaotikti ama Dünya zamanla onu nötrlüğe sonra tekrar kaotikliğe savurdu. Sanırım daha hareketli ve daha dramatik bir öyküsü var Salvatorun Firblesine göre...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
CE karakter aldım, ve benden başka herkesin good olduğu bir partye düştüm. ölmemek için kıvırdımda kıvırdım. Rp hatası yapmaktan Dm hasta oldu.
Ama ben şimdilik NG um.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
NG: Tarafsız iyi (Gerçek iyi): Kuralların bir sebebi olduğunu düşünüp onlara uymaya çalışan ama kurallar bir iyiye zarar vereceği zaman kuralları çiğneyen. Damarlarımızda akan kişilik. "Gerçi burada park edemezsin ama hadi 1-2 dakika izin vereyim!", "Aslında ayakta yolcu alamazsın ama şimdi bunlarda işlerine geç mi kalsın!".
Yaşasın NG.Rp'lerde En rahat good olmadır.İşine geldimi kurallara uy, gelmedimi kendi bildiğini oku ortak amaç=goodluk
Kaybetmek ölmektir... Binlerce savaştan galip çıkabilirsin; ama sadece bir savaşta mağlup olursun.
en serbest oynanış bir kere CN alingment'ıdır. Ã?ünkü tüm kurallarını sen belirlersin ve senin sözlerinin üzerinde emir yoktur kendin için, istediğini yaparsın hesap soranı kesersin.