(aklıma gelmişken john başka renk seçebilirmisin? gözü çok yoruyor mor)
lich ile undead mage arasında ne fark var
şimmdiiiii ben bir yazayım..
Ã?ncelikle herkes lich olamaz.Lich olmak için bir ayin yapılmalıdır kesinlikle.Ve ayini tam olarak yapabilmek içinde yüksek seviye bir büyücü olması gereklidir.
Lichlerin en büyük özelliği ölü bedenleri onları birçok şeye karşı dayanıklı kılmasıdır...Ölümlü vucudunun zayıflıklarından kurtulurlarken normal bir undead ın ulaşamayacagı özellikler kazanırlar..
Mesela undead o kadar zeki olmamasına karşın (vampirler ve çoğu undead hariç) Lichlerin zekası kuvvetlidir ve büyüsel oranda güçleri vardır.Yani nereden bakarsanız bakın Lich her zaman daha iyidir arkadaşlar (bana göre
)..
Ã?ncelikle herkes lich olamaz.Lich olmak için bir ayin yapılmalıdır kesinlikle.Ve ayini tam olarak yapabilmek içinde yüksek seviye bir büyücü olması gereklidir.
Lichlerin en büyük özelliği ölü bedenleri onları birçok şeye karşı dayanıklı kılmasıdır...Ölümlü vucudunun zayıflıklarından kurtulurlarken normal bir undead ın ulaşamayacagı özellikler kazanırlar..
Mesela undead o kadar zeki olmamasına karşın (vampirler ve çoğu undead hariç) Lichlerin zekası kuvvetlidir ve büyüsel oranda güçleri vardır.Yani nereden bakarsanız bakın Lich her zaman daha iyidir arkadaşlar (bana göre
Beni mutlu et tatlı kız..<br> Bana sarıl bu gece.<br> Öp beni yağmurun altında.<br> Sev beni sonsuza dek..<br>
Yanlış, büyü öğrenebilirler ve öğrenirler de. Aksi halde ölümsüz olmanın ne avantajı var lich açısından?Mark wrote:. Ama artık büyü öğrenemezler:P
Sadece Ravenloft okuyup Azalin`i gördükten sonra biliyormuş gibi sallamazsanız düzgün tartışmak isteyenler ve cevap arayanlar için daha hayırlı olur diye düşünüyorum.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Sanırım undead mage derken skeleton olup da mage olma kavramından bahsetmişsiniz. Böyle olduğu zaman int leri olmadıkları için büyü yapamazlar. Ama normal olarak da ölümsüzdürler. Yani hem ölümsüz olup hem de büyü yapabilme fırsatını veriyor lich olmak. Böylece ölümsüz olup sonsuza dek büyü öğrenme ve büyülerini geliştirme şansını veriyor lich olmak. Genel olarak lich olmanın avantajlarını yazmış oldum. İstatiksel kavramları bir kenara bırakırsak en büyük avantajı budur lich olmanın.Bu arada da neden skeleton ya da zombie olmuyoruza da cevap verebildim heralde. Anlatmak istediğim anlaşılmıştır sanırım.
Saygılarımla...
Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Evet güçlü bir templatetir ama alınması gereklimidir hayır..Bir büyücü için 4 level çok şey demektir..Neyse;
şimdi öncelikle lich in avantajlarını sayayım;
*hit dice ı d12 ye yükselio ki bu bi büyücü için mükemmel bi avantaj düşünün d4 le bile ne kadar uğraştırıyorlar..
*+5 natural armor alırlar
*Fear Aura sı war
*Paralyzing Touch(stun ı werdikten sonra olacakları düşünün)
*15/bludgeoning and magic damage resistance ı warki bludge silah kullanmayan fighterları bir hayli zorlar..Ã?oğu fighterda tercihini slashing weaponlardan yana kullanır zaten
*mind affect büyüleri yemezler
*int,cha ve wis e +2 bonus alırlar
*Phylactery si yok edilene kadar ölümsüzdür..
bide zaten karşılaştığınız leveli en az 11 olan bi büyücü olunca işiniz çok daha zor.Dezavantajı ise söylendiği gibi undeadlerin korkulu rüyaları olan positive energy bazlı büyüler ve paladin,cleric tarzında undead bonuslu karakterler.Onları da gayret etsinde kessin bi zahmet..
şimdi öncelikle lich in avantajlarını sayayım;
*hit dice ı d12 ye yükselio ki bu bi büyücü için mükemmel bi avantaj düşünün d4 le bile ne kadar uğraştırıyorlar..
*+5 natural armor alırlar
*Fear Aura sı war
*Paralyzing Touch(stun ı werdikten sonra olacakları düşünün)
*15/bludgeoning and magic damage resistance ı warki bludge silah kullanmayan fighterları bir hayli zorlar..Ã?oğu fighterda tercihini slashing weaponlardan yana kullanır zaten
*mind affect büyüleri yemezler
*int,cha ve wis e +2 bonus alırlar
*Phylactery si yok edilene kadar ölümsüzdür..
bide zaten karşılaştığınız leveli en az 11 olan bi büyücü olunca işiniz çok daha zor.Dezavantajı ise söylendiği gibi undeadlerin korkulu rüyaları olan positive energy bazlı büyüler ve paladin,cleric tarzında undead bonuslu karakterler.Onları da gayret etsinde kessin bi zahmet..