Druidlik
Chauntea 'nın tüm inanları olduğunu düşünen arkadaşlara bu konuda benim duyduğum bilgileri ileteyim. Chauntea, tarlaların, bahçe planlamasının, yaz mevsiminin, yetiştirme çiçeklerin ve bahçıvanların tanrıçasıdır. Abeir Toril üstündeki neredeyse en güçlü tanrıdır. Size göre bakarsak bu tanrıçanın hiç druidi olmaması gerekir çünkü ormanı bırak ağaçla ilgili dogması bile yok. Druidleri ise Mielikki 'ye ve Silvanus 'a göre çok çok azdır. Hatta ork takipçileri bile vardır ki, bunlar kuralcı iyi çiftçi orklardır. Bunlarıda ben yanlış biliyorum zaten.
from Dawn to Wish...
ormanın bir dogma olmadığını düşünüyorum
daha önceki birkaç druidlük başlığında belirttiğim gibi
örneğin bir dağ da doğanın parçasıdır
bir dwarf druid de hayatını dağ ekolojisine adayabilir...
daha önceki birkaç druidlük başlığında belirttiğim gibi
örneğin bir dağ da doğanın parçasıdır
bir dwarf druid de hayatını dağ ekolojisine adayabilir...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
- serinafairuza
- Kullanıcı

İyi de kimse druidlerde Tanrı inancı yok demedi ki! Dedi mi yoksa ben mi kaçırdım? Chauntea'nin bütün inanırları druidler diye hatırlıyorum ben hatta! Ama bu durum druid inancının ve anlayışının temelinde kişileştirilmiş bir tanrı kavramının yer almadığı gerçeğini değiştirmez. Ayrıca doğa ormanla yada ağaçla mı sınırlandırılamaz. Dağ da, mağara da, çöl de... Hepsi doğanın parçası değil mi? Bi de anlamadım KabakTadı hatalı olduğunun iddia edilmesine neden bu kadar bozuldun. Ben senin bi önceki mesajında saldırıya uğramış ve savunmaya çekilmiş birinin tavrını sezdim. Burada tartışma amacımızın bilgilerimizin doğruluğunun başkaları tarafından tasdik edilmesi değil fikir alışverişinde bulunmak ve kendimizi geliştirmek olduğunu sanıyordum ben.
Nature protects me, cause I serve her.
Doğru ama ilginç bir şekilde yaratan birisi onu yaratanın üstüne çıkabiliyor. Yaşamın döngüsü de bu şekilde işlemiyor mu zaten. Benim tanrılara inancım vardır ama doğadaki her canlının bir ruhu olduğunu ve bu ruhların bir kısmının güçleri bile birleştiğinde bir tanri ile bile kıyaslanabilecek bir gücün ortaa çıkabileceğini düşünüyorum. Bu gücü hissetmek için doğada bir iki gün kalmak lazım doğada geçen gecelerde özellikle gece o gücün daha fazla farkına varıyor insan.
Doğa sadece ağaç çiçek börtü böcerk değildir. Doğa herşeyi kapsar. Ormanlar, dağlar, kıtalar, denizler, gezegenler. Tanrılarda bunlar gibi yaratılmış varlıklardır. Herşeyi yaratan tanrı doğanın kendisidir. Bence Druidlerin asıl taptığı doğada bu tanrıdır diğer tanrılar ise sadece diğer tüm canlı ve cansızlar gibi yaratılmış olanlardır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Yulkarıdaki yazıyı bir daha oku derim. Doğa insanın hayal edebileceği herşeydir ve hatta daha fazlasıdırdır. Doğa gerçek yaratıcının ta kendidir . Ancak elbertteki asıl yaratıcı dahada fazla şeydir. Sen hala doğaya orman gözüyle bakıyorsun. (Bilim doğanın gizemlerin, çözmedir. Senin düşüncene göre astronomi bilim değildir.)KabakTadi wrote:Nediyon sen kardeşim? Chauntea, Selûne 'dan kopup Abeir-Toril 'in temelini attığında plazma halindeydi. Heralde ozaman orman morman olmaz değil mi? Daha sonra soğuyarak yer yüzü şekilleri oluştu. Yani doğa meydana geldi. Bu durumda doğa mı tnrıyı yaratmış oluyor simdi?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Kısa bir araştırmanın ardından kendi soruma kendim bir cevap buldum:
-DL'de Druidler tanrılara inanabiliyorlar
İşte kaynaklarım:
Dragonlance Nexus:
Lost Lands of Taladas:
Her ne kadar ikinci kaynağa pek fazla güvenmesem de, birinci kaynak: Dragonlance Nexus oldukça güvenilir bir kaynak; çünkü sitenin linki resmi dragonlance.com adresinde var...
Bilgilenmemizde biraz da olsa yardımım dokunmuşsa ne mutlu bana...
-DL'de Druidler tanrılara inanabiliyorlar
İşte kaynaklarım:
Dragonlance Nexus:
Adres: http://www.dl3e.com/unofficial/display.asp?id=11125Religion: Druids who tend towards good worship Branchala, while neutral druids worship Chislev. Evil druids, though rare, usually worship Zeboim. All druids revere nature first, however, and gods second. Because of this all druids have some measure of respect for Chislev as the goddess of nature.
Lost Lands of Taladas:
Adres: http://www.geocities.com/taladasnet/oth ... erics.htmlDruids: Habbakuk (NG), Chislev (N), Zivilyn (N), Morgion (NE)
Her ne kadar ikinci kaynağa pek fazla güvenmesem de, birinci kaynak: Dragonlance Nexus oldukça güvenilir bir kaynak; çünkü sitenin linki resmi dragonlance.com adresinde var...
Bilgilenmemizde biraz da olsa yardımım dokunmuşsa ne mutlu bana...
Arkadaşlar pardon bir an İngilizce olyını unutmuşum o yüzden birinci yazıyı hemen Türkçe'ye çeviriyorum (Diğerine gerek yok; çünkü anlaşılmayacak birşey yok):
Din: İyilerin tarafında olan druidler Branchala'ya, tarafsız olan druidler ise Chislev'e taparlar. Kötü druidler -her ne kadar az da olsalar- Zeboim'e taparlar. Ancak druidler için öncelik doğadadır, önce ona taparlar; sonra tanrılara taparlar. Bunun yüzünden tüm druidlerin doğanın tanrıçası Chsilev'e saygıları vardır.