En iyi yayınevi

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Gerçekten bütün yayınevleri olumlu bir çaba içerisinde. Umarım bu çabalarıyla birlikte özenleri de artar. Favori yayınevine gelince, aslına bakarsanız pek bir ayrım yapamıyorum bu konuda. Herkes kendince çabalıyor ve iyi işlere imza atıyor. Ama 6-45'in tarzını her zaman sevmişimdir :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Arkabahçeyi taktir ediyorum gerçekten çok hızlı kitap çıkartıyor. Ve iki ana fantazi edebiyatı dünyasını bize tanıtan bu yayınevi idi. Ancak ben doğrusu İthakiyi daha cesur buluyorum. Ã?ünkü genel olarak fr ve dl dışı kitaplar çıkarıp risk alıyor üstelik içlerinde epey güzel kitaplar da var. Ancak bu ikisi benim için de en fazla öne çıkan yayınevleri ithaki sadece birkaç adım önde.. Artemis (gerçi burada adı yok galiba) de hoşuma gidiyo bayağı.. şu yeryüzü çocukları gerçekten muhteşem. Altı kırkbeşi pek tanımıyorum. Ama şu Phoneix le ankiraya biraz kızgınım doğrusu . Phoneix yahu bizi iki yıl bekletti yaa bir çeviri yapacaktı. Evet Phoneix e kızgınım. Ankira ise bana nasıl desem amatör gibi geliyor. Güzel bir şey tabii ama bence diğer yayın evlerinin biraz gerisinde. Bi de adamlar dl e yoğunlaşmışlar yahuu. Ravenloft u bize tanıtmalarını taktir ediyorum gerçi hatta dark sunu da bir gün çıkaracak olmalarını (bunu da epey zamandır bekliyorum gerçi) Ama yine de bence bir parça gerideler diğerlerinden.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

Ã?ünkü genel olarak fr ve dl dışı kitaplar çıkarıp risk alıyor
biz ona halk arasında RİSK ALMAK değil, wotc a parayı bastırıp yayın hakkını almak diyoruz...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yav bu wotc ne anlamadım. Ama ben şunu kastetmiştim. Ben dahil bi çok kişi fr ya da Dl kitabı çıktıında onu almak isteycek kadar frp ve dl fanatiği hatta önce alıp sonra ii ya da kötü diyoz kitaplara ama atıyorum örneğin şannara adlı bir deri çıktıında kitle bulunup bulunamayacağına o kadar emin olunamaz gibi geliyo tabii şannara en ünlü kitap örneğin bir de yeni çıkan Darci adlı bir kitap var galiba belki çok güzel ama bir fr kitabı ile yanyana durduğunda fr daha fazla çekiyo beni..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Wotc Wizards of the Coast oluyor, yani tüm bu bahsettiğimiz kitapların ana merkezi desek yeridir herhalde.
İthaki'nin hamlesini ben de cesur buluyorum. Dl ve Fr'a başlayanlar ordan çıkan kitapları seri halinde alıyor hangi yayınevi olduğuna bakmadan ama diğerlerini sıfırdan tanıtma gerekiyor. Diskdünya sevilen bir dünya mesela ve bence İthaki onu çevirerek güzel bir iş yapıyor.
Ancak gene de en sevdiğim yazar olan Elaine Cunningham'ın yazarlarını çevirmeye başladıkları için ben Arkabahçe'yi seçiyorum. Teşekkürler, herkesin gözünden kaçıyordu uzun süredir Elaine Cunningham. Ben kafayı yemeden serileri çevrilmeye başlanmış, çok sevindim. Gelecek kitapların listesine bayıldım epey Elaine Cunningham kitabı vardı.
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Wotc vallah aklıma gelmezdi ne kadar düşünsem saol yaaa Vallahi aslında İthaki de okumak gerekiyo ama ben de bildik serilere kaçtıımı itiraf etmeliyim evimdeki arkabahçe kitaplarının sayısı o nedenle dierlerinde daa fazla. Ama cunnighamın ben de deli gibi hayranıyım hatta fr dışında kitabı çıkarsa falan haber verin onu dahi okurum. Gerçekten harika yaa entrika örme yeteneği muhteşem bence fantzi dünyasında muazzam bir yere gelebilecek bir potansiyelde.
HARBE GİDEN
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Kesinlikle Arkabahçe.Sonrasında İthaki var...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

: ) Senle de benzeşiyoz o zaman pug aslında benim de en çok okuduum yayıni Arkabahçe.... Ama işte İthaki bi burun önde gibi sanki..
HARBE GİDEN
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Cunningham'ın kitaplarının arkasında Salvatore'un bir lafı var ve bence çok iyi bir noktaya değiniyor:
"Elfgölgesi'ni okuduğumdan beri Elaine Cunningham'ın hayranlarından biriyim, çünkü lirik yazım tarzında ve karakterlerinde iki boyuttan fazlası var."
Bence kısa bir anlatımla Cunningham hakkında çok şey ifade eden bir söz bu.
İthaki çok değişik bir şey yapıyor, çok farklı zevklere hitap edecek farklı farklı seriler çıkarıyorlar. İlginç bir şey, fakat aynı zamanda aldığın kitabın nasıl bir şey olduğunu daha ilk seferde tam anlamıyla farkedemiyorsun öyle bir yanı da var.
Taşlar unutana dek...
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

Arkabahçe. Tüm serilerin ana hatlarını çıkardı
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NOOB »

Kim ne derse desin en iyi yayın evi ithakidir!!!!!!
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Nedenlerini söylerseniz daha rahat tartışabiliriz kanımca.
Arkabahçe'nin iyi huylarından birisi başladığı bir serinin ardını bırakmaması insanları merakta bırakmaması, ben de takdir ediyorum o huylarını ve çok aşırı da uzatmıyorlar araları. Mesela Phoenix Danışmanlar ve Krallar Serisinin ilk iki kitabını yakın zamanda çıkardıktan sonra üçüncü kitap Büyücüsavaşı'nı iki yıl sonra çıkardı. Seriyi takip edenler de haliyle meraktan biraz öldüler. Önemli o açıdan serilerin devamını getirmek.
Taşlar unutana dek...
LordAriakas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LordAriakas »

Walla ben her zaman arkabhce`nin cikardigi kitaplari begenmisimdir o yüzden benim oyum onlara.
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

önce ithaki,sonra arkabahçe,sonra ankira ee sonra... 8)
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
ThePatryn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ThePatryn »

İthaki ,Ankira ve Arkabahçe yayınları çok kaliteli basımları ve güzel çevirileri ile bence bu alemde en iyiler.
Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor
Post Reply