En iyi yayınevi
Arkabahçeyi taktir ediyorum gerçekten çok hızlı kitap çıkartıyor. Ve iki ana fantazi edebiyatı dünyasını bize tanıtan bu yayınevi idi. Ancak ben doğrusu İthakiyi daha cesur buluyorum. Ã?ünkü genel olarak fr ve dl dışı kitaplar çıkarıp risk alıyor üstelik içlerinde epey güzel kitaplar da var. Ancak bu ikisi benim için de en fazla öne çıkan yayınevleri ithaki sadece birkaç adım önde.. Artemis (gerçi burada adı yok galiba) de hoşuma gidiyo bayağı.. şu yeryüzü çocukları gerçekten muhteşem. Altı kırkbeşi pek tanımıyorum. Ama şu Phoneix le ankiraya biraz kızgınım doğrusu . Phoneix yahu bizi iki yıl bekletti yaa bir çeviri yapacaktı. Evet Phoneix e kızgınım. Ankira ise bana nasıl desem amatör gibi geliyor. Güzel bir şey tabii ama bence diğer yayın evlerinin biraz gerisinde. Bi de adamlar dl e yoğunlaşmışlar yahuu. Ravenloft u bize tanıtmalarını taktir ediyorum gerçi hatta dark sunu da bir gün çıkaracak olmalarını (bunu da epey zamandır bekliyorum gerçi) Ama yine de bence bir parça gerideler diğerlerinden.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Yav bu wotc ne anlamadım. Ama ben şunu kastetmiştim. Ben dahil bi çok kişi fr ya da Dl kitabı çıktıında onu almak isteycek kadar frp ve dl fanatiği hatta önce alıp sonra ii ya da kötü diyoz kitaplara ama atıyorum örneğin şannara adlı bir deri çıktıında kitle bulunup bulunamayacağına o kadar emin olunamaz gibi geliyo tabii şannara en ünlü kitap örneğin bir de yeni çıkan Darci adlı bir kitap var galiba belki çok güzel ama bir fr kitabı ile yanyana durduğunda fr daha fazla çekiyo beni..
HARBE GİDEN
Wotc Wizards of the Coast oluyor, yani tüm bu bahsettiğimiz kitapların ana merkezi desek yeridir herhalde.
İthaki'nin hamlesini ben de cesur buluyorum. Dl ve Fr'a başlayanlar ordan çıkan kitapları seri halinde alıyor hangi yayınevi olduğuna bakmadan ama diğerlerini sıfırdan tanıtma gerekiyor. Diskdünya sevilen bir dünya mesela ve bence İthaki onu çevirerek güzel bir iş yapıyor.
Ancak gene de en sevdiğim yazar olan Elaine Cunningham'ın yazarlarını çevirmeye başladıkları için ben Arkabahçe'yi seçiyorum. Teşekkürler, herkesin gözünden kaçıyordu uzun süredir Elaine Cunningham. Ben kafayı yemeden serileri çevrilmeye başlanmış, çok sevindim. Gelecek kitapların listesine bayıldım epey Elaine Cunningham kitabı vardı.
İthaki'nin hamlesini ben de cesur buluyorum. Dl ve Fr'a başlayanlar ordan çıkan kitapları seri halinde alıyor hangi yayınevi olduğuna bakmadan ama diğerlerini sıfırdan tanıtma gerekiyor. Diskdünya sevilen bir dünya mesela ve bence İthaki onu çevirerek güzel bir iş yapıyor.
Ancak gene de en sevdiğim yazar olan Elaine Cunningham'ın yazarlarını çevirmeye başladıkları için ben Arkabahçe'yi seçiyorum. Teşekkürler, herkesin gözünden kaçıyordu uzun süredir Elaine Cunningham. Ben kafayı yemeden serileri çevrilmeye başlanmış, çok sevindim. Gelecek kitapların listesine bayıldım epey Elaine Cunningham kitabı vardı.
Taşlar unutana dek...
Wotc vallah aklıma gelmezdi ne kadar düşünsem saol yaaa Vallahi aslında İthaki de okumak gerekiyo ama ben de bildik serilere kaçtıımı itiraf etmeliyim evimdeki arkabahçe kitaplarının sayısı o nedenle dierlerinde daa fazla. Ama cunnighamın ben de deli gibi hayranıyım hatta fr dışında kitabı çıkarsa falan haber verin onu dahi okurum. Gerçekten harika yaa entrika örme yeteneği muhteşem bence fantzi dünyasında muazzam bir yere gelebilecek bir potansiyelde.
HARBE GİDEN
Cunningham'ın kitaplarının arkasında Salvatore'un bir lafı var ve bence çok iyi bir noktaya değiniyor:
"Elfgölgesi'ni okuduğumdan beri Elaine Cunningham'ın hayranlarından biriyim, çünkü lirik yazım tarzında ve karakterlerinde iki boyuttan fazlası var."
Bence kısa bir anlatımla Cunningham hakkında çok şey ifade eden bir söz bu.
İthaki çok değişik bir şey yapıyor, çok farklı zevklere hitap edecek farklı farklı seriler çıkarıyorlar. İlginç bir şey, fakat aynı zamanda aldığın kitabın nasıl bir şey olduğunu daha ilk seferde tam anlamıyla farkedemiyorsun öyle bir yanı da var.
"Elfgölgesi'ni okuduğumdan beri Elaine Cunningham'ın hayranlarından biriyim, çünkü lirik yazım tarzında ve karakterlerinde iki boyuttan fazlası var."
Bence kısa bir anlatımla Cunningham hakkında çok şey ifade eden bir söz bu.
İthaki çok değişik bir şey yapıyor, çok farklı zevklere hitap edecek farklı farklı seriler çıkarıyorlar. İlginç bir şey, fakat aynı zamanda aldığın kitabın nasıl bir şey olduğunu daha ilk seferde tam anlamıyla farkedemiyorsun öyle bir yanı da var.
Taşlar unutana dek...
Nedenlerini söylerseniz daha rahat tartışabiliriz kanımca.
Arkabahçe'nin iyi huylarından birisi başladığı bir serinin ardını bırakmaması insanları merakta bırakmaması, ben de takdir ediyorum o huylarını ve çok aşırı da uzatmıyorlar araları. Mesela Phoenix Danışmanlar ve Krallar Serisinin ilk iki kitabını yakın zamanda çıkardıktan sonra üçüncü kitap Büyücüsavaşı'nı iki yıl sonra çıkardı. Seriyi takip edenler de haliyle meraktan biraz öldüler. Önemli o açıdan serilerin devamını getirmek.
Arkabahçe'nin iyi huylarından birisi başladığı bir serinin ardını bırakmaması insanları merakta bırakmaması, ben de takdir ediyorum o huylarını ve çok aşırı da uzatmıyorlar araları. Mesela Phoenix Danışmanlar ve Krallar Serisinin ilk iki kitabını yakın zamanda çıkardıktan sonra üçüncü kitap Büyücüsavaşı'nı iki yıl sonra çıkardı. Seriyi takip edenler de haliyle meraktan biraz öldüler. Önemli o açıdan serilerin devamını getirmek.
Taşlar unutana dek...
-
LordAriakas
- Kullanıcı

-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı