Kimse beni yollayamaz, ben giderim... Görüşmek üz

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
esen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by esen »

Siteye 2004 yılında üye oldum açıkca şunu söylemek isterim kayıt olduğum zamanki kadar kaliteli ve bilgili kişiler pek fazla kalmadı. Ben başta Frp'nin ne olduğunu bile bilmiyordum Azalin, Burock, Hilmi, Türklider ve şu an askerde olan Ã?merin katkılarıyla bir çok şey öğrendim belki çok fazla katkım olmadı ama bir çok arkadaş edindim ve arkadaşlığım halen devam etmekte. Türk'ün üslubunun baştan beri böyle olduğunu her kez bilir . Yeni üyelerden bahsetmiyorum, sadece 3 ay uzaklaştırma bence abartı fazladır. Ayrıca şahsen bazı forum yöneticilerinin gereksiz yere kararlar aldığını gördüm. Frpworld belkide Türkiyenin en büyük Frp sitesi ama onu böylesine büyük yapan daimi kullanıcılarının olmasıdırki onları böyle küstürmek bence büyük bir kayıptır. Bu kararlardan dolayı inanın çok üzüldüm her şekilde msn'den konuşulur ama geniş anlamda bilgi edinme olanağını yeni kullanıcılarınızın elinden almış oldunuz...

Umarım bu gibi kararları almadan bir kez daha düşünürsünüz...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

İzninizle bende görüşlerimi bildirmek istiyorum.

Türklider'de Shevarash'ta benim saydığım ve sevdiğim arkadaşlarımdandır. Hatta benim için, kendime çokta samimi görmediğim internet ortamında arkadaştanda öte birer dostlar. İnanıyorumki gerek frp olsun gerekse başka hususlarda olsun, ortak fikirleri paylaştığımız gibi birbirimizden farklı düşündüğümüz yönlerimizde vardır. Bunları arkadaşlarım kendileri de gayet iyi biliyorlardır.

Ve yine üzerine basa basa vurgulamak isterimki her iki arkadaşımda biraraya gelip konuştuğumuzda tecrübeleri ve görüşleri ile FRPWorld ün ilerleyişine destek vermişler, bir anlamda FRPWorld'ün ulaşmaya çalıştığı yeni vizyonda söz sahibi olmuşlardır. Bu açıdan bakacak olursak elbetteki Türklider ve Shevarash'ın hakkı ödenmez. FRPWorld'e içerik olarak yaptıkları katkı hesap edilemez.

Bende FRPWorld Yönetiminden biri olarak en az sizin kadar üzgünüm, bunu belirtmek isterim. Ã?ünkü sizlerin yalnızca forumlarda tanıdığınız bu arkadaşlarla aynı masada yemek yedim, aynı evde kaldım, aynı sohbetleri paylaştım, oyunlar oynadım... İnsanlarla yüzyüze tanışıp konuşmak elbetteki farklıdır. Bende şimdi böyle arkadaşlarla artık FRPWorld de buluşamamanın üzüntüsü içindeyim.

Olaylara illaki nesnel bakılsın demiyorum, elbette yeri geldiğinde müsamaha gösterilmelidir. Sizin düşündüklerinizin aksine durduk yere kimseyi kırmak, üzmek ya da kovmak gibi bir amacımız yoktur. Sitenin vefa borcu olan kullanıcılarına karşı zaten bu asla olamaz.

Türklider'in siteye girişinin yasaklanması ise yönetimin ortak aldığı bir karardır ve bu meseleler düşünülmeden yapılmış bir hareket değildir. Aksine, üzerine uzun uzun düşünülmüş, şimdi ve ileride yol açabileceği sorunlar gözönünde bulundurulmuştur. Gösterilen davranışlar etik yönleriyle sorgulanmış ve böyle bir karara varılmıştır.
Artex'in söylediği gibi Türklider 3 yıldır sürekli bu hareketleri gerçekleştirmemiştir, geçtiğimiz yaz bu tip bir sorun daha yaşamıştık ve Türklider'den bir daha bu tip olayların gerçekleşmemesi için söz almıştık sözde verildiği gibi son dönemlere kadar tutulmuştu. Türklider düşünülenin aksine belli dönemler boyunca hiç sorun yaratmadı, ama kısa dönemler içersinde fazlasıyla gaza geldiğini kendisi de inkar edemez.

İşte şimdi karşılaşılan durumda bunun bir benzeridir. Türklider ikili tartışmalara girmiş ve bu tartışmalarda bilgili olduğu konuları değil kendisini savunmuştur. Bu da olayı nesnellikten öznelliğe itmiş, bariz sorunlar ortaya çıkmıştır.

Sorun Arkabahçe değildir, sorun Findor ya da Burock ya da bir başkası da değildir. Sorun verilen sözde ve buna karşın izlenen aksi tutumdadır. Yönetimin aldığı kararda bu yöndedir. Süreli uzaklaştırma ise düşünülenin aksine "git adam ol öyle dön" demek değildir. Arkadaşımıza karşı asla böyle kalitesiz bir tutum içersine girmeyiz. Yasaklamanın süreli olmasının tek bir manası vardır, o da zamanı geldiğinde Türklider'in dönüp yeniden siteyi bizlerle paylaşmasına olanak sağlamaktır. Bu Türklider için onur kırıcı olarak nitelendirilebilir, Shevarash bunu tasvip etmeyebilir. Kişisel görüşleridir, bizde açıklamamızı yapıyoruz, arkadaşlarımızın görüşlerine de saygı duyuyoruz.

Türklider'in ve Shevarash'ın siteden ayrıldıklarını açıklamaları elbetteki büyük kayıptır, bizlerde bunun bilincindeyiz. İki arkadaşa da saygı ve teşekkürü borç bilirim. Site sizlerle çok şey kazandı.

Ve umuyorumki zamanının geldiğini düşündüğünüzde yeniden FRPWorld de olursunuz, bizimde gözümüz arkamızda kalmaz.

şimdilik hakkınızı helal edin, sağlıkla kalın.

Saygılar, sevgiler.

Eldarin...

NOT: Arkadaşlar bu başlık forumlarda kalmaya devam edecek fakat bundan sonra lütfen YK'nın kararını sorgulama yollarına gitmeyin. Ben söyleyeceklerimi söyledim ve bunda da son derece samimiyim. Türklider hakkında olumlu ya da olumsuz anlamda söyleyeceğiniz birşey varsa, buyrun onları konuşalım, Türklider'in isteğide bu yöndedir zaten.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Başlığı yeni gördüm,hafta sonları girmiyorum siteye ondan görme imkanım anca oldu.Hmm şimdi ne desem ki bilemiyorum Yk nın kararlarını sorgulamak yasaklanmış o zaman bişi diyemeyeceğim.Ama Türkle muhbtm. sadece forum üstünde vardır,yani pek muhb. yok ama siteye kattıkları büyük.Bunu kimse göz ardı edemez,herşey ortada.Yani olayların nedenin de bilmediğim için birşey diyemicem,ama Türk'ü banlayan zihniyet benim kafamda hafif canlanıyor yani anlayabiliyorum Türk'ü ortak karar falan hikaye gibi geliyor bunlar bana.Mutlak ağır bir topun bunda etkisi vardır.Özüldüm gerçekten üzüldüm yani ....

Gelelim Cihan abiye şok oldum desem yeridir buna çooook çoook daha üzüldüm ah be abi yani msn den her zaman konuşuruz ama garip geldi biraz bana,siteyi bırakman,ufff valla üzüldüm yani.Bir anda siteye bilgi konusunda %70 katkı yapan 2 kişiyi kaybetmek büyük bir sarsıntıya yol açacak gibi.1-2 kişi haricinde bu tür bilgiye sahip olan kaç kişi var ki.Komik açıkcası çook komik.

Adminler arasından 2 kişinin konu hakkında suçu olmadığını tahmin ediyorum.Kuru ve yaş hesabıma gibi geliyor.Yani onlar daha masum gibimne geliyor.Gerçekten yargı değil bu sadece düşünce yönetimde sallanmalar var gibi,bana öyle geliyor.

Not:Yalnız başlığın ismi türk filmi gibi olmuş,çok güldüm ilk anda sonra içeriği okuyunca anladım.Ama gerçekten komik,bu durumda Türk Sadri Alışık oluyor herhalde ve kendine has o selamını çakıyor ve sisli bir gecede uzaklaşıyor.Yanında da Ediz Hun gidiyor sesizce kendilerine has bir melodi tutturarak diyardan uzaklaşıyorlar :!:
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bu sitenin eski üyelerinden biriyim, zamanında çeşitli görevler de aldım. bu siteyle aramda sağlam bir bağ oluştu. Bu bağ -her ne kadar eskisi kadar aktif olmasam da- hala devam etmektedir. Sadede geleyim, esen'in de dediği gibi, bu sitede çok insan tanıdım. Tanıştıklarımdan pek çok şey öğrettim, ihtiyacı olan kişilere de -elimden geldiğince- yardım ettim. Eldarin'in dediği gibi, siteden tanıştığım insanların bazılarıyla site dışında da çok yakın arkadaş oldum. Ama bahsettiğim kişilerin hiçbiri ne yüzyüze ne de FRPWorld bünyesindeki forumlarda, kişilere yönelik agresif, tersleyici, aşağılayıcı yazılar yazmış/sözler söylemişlerdir.

her organizasyonun olduğu gibi bu sitenin de belli kuralları vardır. Yönetici arkadaşlarımız durumu değerlendirmişler ve böyle bir karara varmışlardır. Bu saatten sonra bu kararı sorgulamak doğru değildir, kaldı ki bu karar site kuralları doğrultusunda verilmiştir, yani işkembe-i kübradan kural uydurmuş değildir yönetici arkadaşlarımız. Uzaklaştırma cezası bence de hoş bir ceza değil; ama bu konuda yapılacak bir şey yok. Yöneticilere kuralları uyguladıkları için kızamazsınız.

İki site müdaviminin de yollarının açık olmasını dilerim.
War, war never changes...
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

beckett lütfen yazını birkez daha oku...

yazını okudum ve bence yanlış ve talihsiz bir açıklama olarak görüyorum.
şu kesindir ki taht odasında ortak karar alınmıştır açıklaması ortak karar alınmadan yapuılamaz.türkliderin banlanması suç değil, kuralların uygulanmasıdır. bunu bir suçmuşcasına hatta bu işte sandığım kadarıyla 2 kişi daha az suçlu diğerek taht odasını bölmeye çalışman, taht odasını itham etmen çok talihsizdir.

bunun yanı sıra itham ettiğin kişilerin isimlerini yazıp onlara direk olarak hitap edersen merak ettiğin şeylerin vevaplarını kolayca alırsın arkadaşlar bu başlığa birçok msj attım birçok kez durumun nasıl bir hal tavır içinde değerlendirildiğini açıkladım.

AMA..... hala türkliderin ii vasıflarından bahsedilmelidir

LÃ?TFEN yönetimin aldığı kararları kendinizi yönetimden biri olarak görmeden yargılamayınız. açıklamalar yapılmış olmasına rağman önyargıda bulunmayınız
herker özgürdür, sonuçlarına katlandığı sürece<br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Beckett in yaptığını ben de çok talihsiz buldum... Zamanında site yönetiminde en üst düzeyde görev almama rağmen başka bir dönemde site yönetimi ile ciddi tartışmalar da yaşadım. Açıkça söyleyeyim alınan kararlar içinde işin özünü bilsem belki farklı düşünecek olsam da yanlış bulduklarım da var.

Ama olabildiğince mutlak ağır bir topun bunda etkisi var.. Adminler arasında iki kişi suçlu değil gibi muğlak, aslında herkesi zan altında bırakan konuşmalar yapmadım. Eğer suçlu bulduğun kişi varsa açıkça söylemeyi tercih ettim. Karşımdakinin de bunu yapmasını tercih ederim.

Eğer bir çekincen varsa bu sitede daha önce adminlere en ağır eleştirileri getirenlerin bile eleştirilerinin yanıtlandığını görmek için Agora nın eski sayfalarını karıştırabilirsin.

Ayrıca da merak etme bu site daha ne sarsıntılar geçirdi. Sitede bulunan üst yönetim kademesinin tamamen siteden ayrılması gibi bir durumu bile yaşadı.

Böyle durumlardan daha güçlenerek çıkmışken bu sarsıntının çok da büyük olduğunu düşünmüyorum, ne kadar üzücü olsa da.

Bunun yanında konuyu çok üzücü ve üstelik de yönetimde sallanmalar yaratacak, sitede büyük sarsıntıya neden olacak kadar ciddi bulurken başlığın komikliğini konusundaki fikrini bizimle paylaştığın için de sana teşekkür ederim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Beckett wrote:Türk'ü banlayan zihniyet..
...
ortak karar falan hikaye gibi geliyor bunlar bana.Mutlak ağır bir topun bunda etkisi vardır.
...
Adminler arasından 2 kişinin konu hakkında suçu olmadığını tahmin ediyorum.Kuru ve yaş hesabıma gibi geliyor.Yani onlar daha masum gibimne geliyor.Gerçekten yargı değil bu sadece düşünce yönetimde sallanmalar var gibi,bana öyle geliyor.
Gerçekten talihsiz bir açıklama olmuş..

Sanırım talihsiz bir de yanlış anlaşılma var ki Türklider FRPWorld'den banlanmamıştır. Türklider sadece 3 aylığına siteden uzaklaştırılmıştır. FRPWorld'den ayrılmak tamamen kendi kararıdır, saygı duyulmalıdır.

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Beyler, Türklider'in kendisi de zaten böyle bir şeyin olacağını biliyordu. İki uyarıdan sonra böyle bir şeyin geleceği belliydi. Farkındaysanız zaten alınan kararı sorgulamıyor. Ama burada insanın ağrına gidecek olan şey, Arkabahçe'ye laf edildiğinin söylenmesi. Adam o başlıkta çatır çatır Oyuncunun El Kitabı'nı savundu. Yani Arkabahçe'nin-şahsi fikrimce rezalet olan çevirisini-savunmak, o kuruma hakaret etmek mi oluyor?

Benim anlayamadığım nokta burada. Her ne kadar ben bir insanın üslubu veya biçiminden ziyade özüyle-yani yaptığı iş ile-yargılanması gerektiğini düşünsem de Yönetim Kurulu'nun kararına karşı çıkmıyorum. Ama ben bu suçlamayı açıkçası yersiz ve anlamsız buldum.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
MaNiak
Gölge Ustası

Post by MaNiak »

türkliderin arkabahçenin çewirisini çatır çatır savunduğu doğrudur ama her zaman ki gibi konuyu kişiselleştirip kendi savunduğu yayının kitabevine direk olarak frpworld üzerinden burock un hala hali hazırda editlenmemiş alıntısında da durduğu gibi hakaret etmiştir. bunun yanında aynı şekilde kullanıcılarla girdiği ikili münakaşa, diyeceğim çünki bu artık tartışma değildi, da türkliderin yapmamaya söz verdiği ama sora handikaba dönüştürdüğü bir durumdur hepimizin çok sevdiği türklidere kuralların en lage şekilde esnetilip en hafif şekilde uygulandığını bilmelisiniz ve bizim aklımızın ucundan bile geçmeyen 'git adam ol gel' laflarını lütfen sarf etmemeye özen gösterini bunu necross sana yazmadım ama içinden herkesin artık bişiler çıkarması dileğiyle

glelim firble a sana çook teşekkür ederim dostum amaçlarımızı en iyi kavrayan insanlardan birisin aktif rol oynadığın dönemlerde senden de bir çok şey öğrendiğimi gönül rahatlığıyla sölemeliyim biz neler atlattık ya... doğru ya... hemde neler...

umarım dönersiniz türk ve sheva........ ve umarım herkes tekrar sizden yararlanmayı sürdürür...
herker özgürdür, sonuçlarına katlandığı sürece<br>
CHANGES
Başbüyücü

Post by CHANGES »

Herşeyin olduğu gibi forumda tartışmanın da bir kuralı vardır.Bu kurallara uymayanlara yaptırım çeşitli uyarılarla verilir ve bu da kafi gelmezse zaman içerisinde bu tür cezalar olabilir.Burada Türklideri sevenler de mevcut sevmeyenlerde. Sevenlere ricam yönetime şöyle yapsaydınız böyle yapsaydınız demek yerine siteyi terketme kararını kendi öz iradeleri ile alan arkadaşları vazgeçirmeye çalışmalarıdır.İnsanların bir yere çok katkı yapmaları orada bazı kuralları esnetebilecekleri anlamına gelmez.
"We were young and unexperienced.We were proud and ready to die for justice.But now it is time to break the chains.Long live Chaos Legion"
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Yönetimden konuşmayan tek ben kaldım sanırım, bende bir kaç kelam etsem iyi olacak diye düşünüyorum:

Yönetimce aldığımız kararlar malumunuz, gerekçeler yönetimden arkadaşlar tarafından uzun uzadıya anlatılmış, sizlerle birlikte tartışılmıştır. Bunun üzerine daha da fazla gitmeyeceğim şahsen. Tartışma sitede olmazsa olmaz bir şey, herkes kendi fikrini dile getirecek görüşünü açıklayacak, örneğin Türklider ve Shevarash adlı kullanıcılarımız hakkında tartıştığımız gibi, tabi ki bu konuşmalar sevgi olmasa bile saygı ve kurallar çerçevesinde olacak. Yönetimdekiler de bu kuralları kişisel görüşlerini bir kenara bırakarak uygulayan kişilerdir bence. Yönetimden bir kişi olarak, sitedeki herkes hakkında kişisel görüşlerim , onlara sempati yada antipati taşıyan fikirlerim var, lakin bunları asla ama asla kuralları uygularken göz önüne almadım, hepsini bir kenara bıraktım. Tıpkı yönetimdeki diğer arkadaşlarım gibi. Bunları söyleme nedenim yönetimi eleştirenlere bir özeleştiri sebebi sunmam. Daha önceki mesajlardan bir kaçına katıldım,bir kaçına katılmadım, bir kaçını da şaşkınlıkla okudum. Sanki biz yönetimce siteye faydası olan insanları siteden uzaklaştırmaktan zevk mi duyuyoruz? Tabi ki Hayır. Buna inanan varsa zaten o arkadaşlara diyebileceğim bir şey yok . Lütfen bir şeyleri söylerken birazcık empati kuralım.
Sözümü bitirirken frp hayatımda belirli bir yere sahip olan , beraber kurduğumuz İzmir tayfasının değerli üyesi Türklider’e ve siteye bilgisiyle kattığı şeyler göz ardı edilemeyecek kullanıcımız Shevarash’a selamımı çakıyorum, yeni yollarında ikisine de başarılar diliyorum… Herkes için (özellikle de frpworld için) en iyisi neyse o olsun arkadaşlar…

Selam ve saygılarımla…
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Türklider'in uzaklaştırılma kararı denildiği gibi ortak alınmış bir karardır, bu kararda kişisel fikirlerimizin etkisi olmadığına garanti verebilirim. Kişisel görüşlerimizi işlere karıştırsak inanın çok daha değişik ve bence frpworld'ün zararına bir tablo karşımızda olurdu şu anda. (Burda bunun gibi bir olaydan bahsetmiyorum, bu frpworld gibi bir yeri için sadece üzüntü kaynağı olabilecek bir sorundur, ne birşeyi sarsar ne de bozar. O kadar zayıf bağlarla mı bu siteye bağlı görünüyoruz ? Çok komik gedi gerçekten. Bu sitenin yönetimi ne gibi durumlar atlatmışken bu gibi bir meselenin canını dişine takıp bu site için çalışan kişileri etkileyebileceğini düşünmeniz gerçekten bana çok garip geldi. )

Shavarash olayına gerçekten üzüldüm, böyle talihsiz kayıpler gerçekten hoş değil. Kendisi çok saygı duyduğum birisi idi, keşke böyle olmasaydı durum.

Türklider konusuna gelince, 3 aylık uzaklaştırmayı taht odası gerekli görmüştür, kuralların gereği ve etki tepki kuralının doğal sonucudur bu. Ama 3 ay sonra kendisini geri bekliyoruz, eğer gelmek isterse o zaman kapımız sonuna kadar açık olacaktır. Bu durumun hoş olmadığı mutlak ama bu duruma kayıtsız kalsaydık çok daha nahoş bir durum oluşacaktı. Eminim kendisi de bunu biliyordur ve benim bildiğim türklider bu konuya hak da veriyordur.

İki ustamız için üzüldük, haklarında ne daha iyi ise o olsun.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

İbrahimin tarzı açık zaten, az uğraşmadık onun bu tavırlarıyla :D ama daha öncede belirtildiği gibi kötü niyetle yaptığını sanmıyorum bu hareketleri, ama ne yazıktır ki iyi niyet ve hatır gibi kavramlar kurallara dokunmaya başladığı zaman öncelik kurallara verilmeli.. bazıları aksini iddia edebilir, ama frpworld profesyonelliği kabul etmişse artık.. bunun yaptırımı bu olmalıdır, Cihan abi içinse söyleyebileceğim bişey yok, teknik sorunlardan dolayı siteye giremiyordum uzunca bir süredir, ama bildiğim kadarıyla aktif olan pek çok projenin içinde rol oynamakta, dostunu korumanın güzelliği yanında, bazı işlerin yarım bırakılması gibi bir durumda var... verilen kararlara saygı duyulmalı elbette..
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Birincisi şunu söylüyorum ben bu sitede kimseyi korumuyorum,iddaların aksine türklider ler pek muhbtm. yoktur sadece onun site içi yaptıklarını göze alarak konuştum.Tamam üslubu sert zaman zamanda yersizdir,ama verilen ceza ağırdır.Dikkatinizi çekmek isterim ben kararı yargılamıyor sadece yorumluyorum.

Bendeki isimler bende kalsın Maniak sana söylememe gerek yok herkes kimin ne olduğunu biliyor bu sitede.Ben taht odasında kararın sadece bir kişi tarafından verildiğini de söylemedim,yazıları düzgün okuyun.Ben ağır birinin kararların verilmesinde etkisi var dedim.İkisi ayrı şeyler bu yaştan sonra burdaki insanlara "cümlede anlam" öğretmeme gerek yok herhalde.

Bu siteye üyeliğim bir sene olsada önceden neler yaşandığını gayet iyi biliyorum,kimlerin neler yaptığını ve sitenin nasıl belaya sürüklendiğini.Kimse gelipte bu site neler gördü demesin.Ben birilerinin nasıl ağlayarak şikayetler ettiğini ve nasıl cevaplar aldığınıda biliyorum.Zamanında buralarda sürünenler şimdi adam olmuş gibi karşımıza geliyor.

Dikkat ettiyseniz kelimelerimin hiç birinde isim vermedim yada şahıs belirtmedim.Kimse gelipte sen bana şunu diyorsun bunu diyorsun diye tepeme ekşimesin.Yoook illa sorunu olan gelir,yerim belli yurdum belli adam gibi sorununu çözmeye çalışır.Dikkat ettiyseniz çözmeye çlışır siyorum çünkü çözeceği bir muamma.

şimdi konuya dönersek,başta da dediğim gibi ben kimseyi savunmak amacı ile bu başlığa yazı yazmıyorum,yönetimin işine burnumuda sokmuyorum,sadece verilen kararların daha da düşünülmesi gerektiğini öneriyorum,kişisel ve duygusal verilen kararlar daima verenin alehine dönmüştür,bu açık ve barizdir.Türklider ve Shevarash gibi sitenin bilgi tabanında büyük paya sahip olan kişileri siteden soğutmak,biz iyi bir site olacaz büyük işler başaracağız diyenlerin önüne büyük bir engel olarak dönecektir.Bunların unutlmaması gerekir.3-4 kişinin yaptığı suçlamalar genel olarak algılanmamalıdır.Bu sitenin çok üyeye değil çok bilene ihtiyacı vardır.Ama ne yazık,taht odasında ki bazı hükümdarlar at gözlüğü ile olaya bakmaktadır...

Saygılarımla
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sorunun çözülmesi gereken yerin tam da burası olduğunu düşünüyorum. Türklider e verilen cezanın doğruluğunu ve yanlışlığını değerlendirmedim. Bu konudaki fikrim kendime ait... Ama bu sitede epey bi emeği geçmiş bir insan olarak açıkçası bu sitenin nasıl bir belaya sürüklendiğini düşündüğünü bilmeyi isterim.

Zamanında ağlayarak gelip cevaplar alan sürünüp de sonra adam olmuş gibi karşına gelenin kim ya da kimler olduğunu da açıkçası merak ettim.

Türkliderin ve diğer arkadaşların gitmesine üzüldüm. Hatta çok üzüldüm. Ama açıkçası ben bu sitenin çok bilene değil, öğrenmeye meraklı ve bu siteye bir şeyler katmak isteyen insanlara ihtiyacının olduğunu düşünüyordum. Türkliderin bilgisinden çok bu özellikleri benim onun ayrılmasına üzülmeme neden oldu.

Bireysel sorunlar karşı karşıya gelinip çözülür. Ya da çözülmez iki birey birbirine katlanamıyorsa olabildiğince birbirinden uzak durur bir aradayken de olabildiğince durumu idare eder. Ancak burada yazılan cümlelerde siteyi ilgilendiren konular var ve ben de bu konuyu bir site üyesi olarak merak ediyorum.

Açıkçası hiç kimsenin ona en fazla kırgın olanların bile bir bahane bulsak da Türkliderin siteden ayrılmasını sağlasak diye düşündüğünü sanmıyorum.

Belki sen de bunu idda etmiyorsun ama yazdıkların öyle belirsiz ki bu anlamın çıkarılması da mümkün.

Bunun dışında bu site neler gördü deme hakkına sahip olduğumu da düşünüyorum... Ã?ünkü bu site şu andakinden kat kat beter bir durum içindeyken siteyi yeniden doğrultmaya çalışanlardan biri idim. Üstelik bunu sadece üye olarak yapıyordum. O zamanlar sitede olanlar ne der bilmiyorum ama bu konuda da epey katkımın olduğunu düşünüyorum.

Son olarak benim yazmak istediğim Türkliderin üç ay uzaklaştırılması kararı elbette üzücü bir karardır. Siteye de zarar vermiştir. Bilgi boyutunu açıkçası önemsemiyorum. Ama siteye renk katanlardan biri buradan ayrılmış oldu en önemlisi.

Ancak bu karar belli eylemlerin sonucunda site yönetimde alınmış bir karardır. Belki site yönetimi hata da yapmış olabilir ama bu hatanın sorumluluğu da onlara ait. Açıkçası ben bu sorumluluğu paylaşmak bu ara bana önerilse de paylaşmayı çok da istemezdim. O nedenle bu kararı yargılama hakkını kendimde bulmuyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Locked