Leonardo da Vinci gözlem yeteneği çok iyi olan bir kişiydi. Onun bilim dalında da, sanat dalında da başarılı olmasının en büyük sebebi buydu. Bence kendisi bir sanatçı ve aynı zamanda bir mucitti. Ancak şimdiki bilimimiz konusunda ne kadar başarılı olurdu bilemiyorum. İleri bilim artık gözle görülmeyecek boyutlara ve daha göreceli olarak soyut kavramlara dönüştü ve burada gözlem gücü ne kadar başarılı olurdu bilemiyorum.
Bilim konusunda Albert baba yada tesla baba kadar ileri gidebilirmiydi onuda bilemiyorum ama tesla babanın alternatif akımı onun ilham kaynaklarından biri olurdu kesinlikle.
Alternatif akımı tanıtmaya çalışan Tesla'nın yaptıkları modern çağ büyücülüğü olarak görülebilecek gösterilerdi. şu anda dahi insanların büyük bir kısmının kendisini bilmemesinden dolayı hayretlere düşeceğine eminim.
Sanatta Leonardo da Vinci...
off konuyu toparlamaya büyünün sanatmı bilimmi olduğuna getirmeye çalıştım elime yüzüme bulaştırdım. Biz buraya nasıl geldik birden.

Neyse;
Büyü sanatmıdır, bilim midir?
Cevap: Büyü içinde saconunda açıkladığı gibi zanaat içerir. Ancak bilime daha yakındır ve sanatla alakası yoktur. Sanat diğer insanalra duygu, düşünce anlatma yoludur. Büyüyü yapan hiç bir büycünün büyü sırasında böyle bir amacı yoktur, onun amacı büyüy doğru bir şekilde yapmaktır. (Bazı küçüklük kompleksi olanlar dışında yani)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka