Kaliteli rock vede metal

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Ensiferum
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ensiferum »

Moonspell.Tam anlamaıyla mükemmel.
Children of Bodom.(Tüm şarkıları...)
Cradle of Filth.
Kalmah.(Özellikle Hades dinlenmeli)
Dimmu Borgir.(Burn in Hell yorumu...)
Ajattara.
Asmegin.
Pulkas.(Loaded..)
Necros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Necros »

Gerçi çoğu sölenmiş ama bende söliim sırayla yazıyorum benim için en iyi olanları :

1. Blind Guardian ( tartışılmaz bu )
2. Manowar
3. İron Maiden
4. Dargaard ( bu sölenmemiş galiba kesinlikle tavsiye ederim )
5. Iced Earth
6. Children of Bodom
7. Anathema
8. Nightwish
9. Demons & Wizards ( bunuda göremedim listelerde iyidir ama )
10. Pink Floyd :)
sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

Death ruless!!!
calis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calis »

Necros wrote:9. Demons & Wizards ( bunuda göremedim listelerde iyidir ama )
Zaten bu ıced earth&blind guardian ortak yapımıdır :)
No one hears him cry so he turns to evil...
butti
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by butti »

Ben yaşım gereği biraz eski grupları önericem malesef ama iyidirler ya hiç kimse dinlemiyormu eskileri. Kimse önerilerine yazmamış mesela SAVATAGE çok iyidir. KINGDOM COME gayet eğlencelidir. Necros'un da listesinin sonuna eklediği gibi PINK FLOYD çok çok ciddi bir gruptur, hatta Pink Floyd için öneri demem baskı yaparım; dinleyiniz lütfen. JETHRO TULL nefistir. Bunun dışında eğer müzik arkada çalsın ben de işimle gücümle uğraşayım demiyor ve müziğin içinde enstruman filan seçimi ve ayrımı yapmak, çalanın içinde bas gitarı ayrı, ritim gitarı ayrı, davulu ayrı filan dinlemek gibi bir müzik algınız varsa RUSH ' ı da öneririm enfestir. Eskidik ya eskidik valla şimdi bunlar kim albümleri piyasada varmı diye düşünecek arkadaşlar. Bizden geçmiş bir kere daha anladım. Bir rock dinleyicisi olarak önerilen grupların %90 ını tanımıyorum. Vay anasını yav... :D
Işığa uçan pervaneyim. Sonumu bilir, yine de ışığa giderim.
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

In Flames...

Listelerde görmedim ekleyeyim dedim
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

ya ben buralara kendi fikrimi yazarsam olmaz diorum sadece herkesin müzik zevki kendisine yani ceza hödüktür flm demişiz lütfen saygılı olalım bu bir seçim meselesi. ayrıca tupac ta gelmiş geçmiş en büük rapcidir.
banlanmak istemediim için ileri gitmiom :wink:
lütfen sizde gitmeyin...

saygılar... :angel:
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Aarashian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aarashian »

Geçen seneki başlık hortlamış sanırım ama yazayım ben de :)

Bunlar türlerinde bence en iyileri: (ama aynı türlerde bir sürü iyi grup var tabi ki)
Epik Metal: Bling Guardian
Power Metal: Rhapsody
Progressive Metal: Dream Theater
Senfonik Metal: Epica
Opera Metal: Therion

Bunların dışında Elvenking (Power-Folk Metal) (özellikle Winter Wake albümlerini) ve Ensiferum (Heroic-Folk Metal) (Özellikle Iron albümlerini) öneririm, kimse yazmamış ama.
Nightwish, Iced Earth, Moonspell, Wintersun falan da iyidir

Black metal sevmediğimden o dalda grup öneremeyceğim.
Ilfirin Osta Tel'quessir
----------------------------
Inde Ferunt, Totidem Qui Vivere Debeat Annos,
Corpore de Patrio Parvum Phoenica Renasci
ranger_ilvetus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ranger_ilvetus »

Aarashian wrote: Epik Metal: Bling Guardian
Blind Guardian? Epik Metal?
Blind Guardian bildiğimiz power metal.Albümden albüme Heavy ve Opera/Senfoni yanları da ağır basar,o ayrı.Kassan kassan Progresif dersin belki de,epik metal diyil kesinlikle.

Epik metal dediğin Summoning'dir,o da zaten Epic "Black" Metal'dir.
credence in my word.
written in dust,
tainted by memories.
Aarashian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aarashian »

ranger_ilvetus wrote:
Aarashian wrote: Epik Metal: Bling Guardian
Blind Guardian? Epik Metal?
Blind Guardian bildiğimiz power metal.Albümden albüme Heavy ve Opera/Senfoni yanları da ağır basar,o ayrı. Kassan kassan Progresif dersin belki de,epik metal diyil kesinlikle.

Epik metal dediğin Summoning'dir,o da zaten Epic "Black" Metal'dir.
BG'ye Progressive de Opera da denemez bence. Bu da Dream Theater, Ayreon, After Forever gibi progressive gruplarla karşılaştırarak veya keman, yan flüt vs gibi daha senfonik aletlerin olmamasıyla teyit edilebilir. Epik olarak sadece Epik Black bir metal grubu alınırsa epik metal kavramı yanlış anlaşılabilir. İlk dönemlerinde Power etkisi daha çok olmakla birlikte, son dönemlerde BGde Epic tarz Power tarzın üstüne çıkmıştır, "bence".
O yüzden Epik dedim, belki Epik Power demek daha doğruydu. Ha sen Power dersin, başkası başka şey der, önemli değil. Aşmış oldukları gerçeği değişmiyor.
Ilfirin Osta Tel'quessir
ranger_ilvetus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ranger_ilvetus »

Aarashian wrote:
BG'ye Progressive de Opera da denemez bence. Bu da Dream Theater, Ayreon, After Forever gibi progressive gruplarla karşılaştırarak veya keman, yan flüt vs gibi daha senfonik aletlerin olmamasıyla teyit edilebilir. Epik olarak sadece Epik Black bir metal grubu alınırsa epik metal kavramı yanlış anlaşılabilir. İlk dönemlerinde Power etkisi daha çok olmakla birlikte, son dönemlerde BGde Epic tarz Power tarzın üstüne çıkmıştır, "bence".
O yüzden Epik dedim, belki Epik Power demek daha doğruydu. Ha sen Power dersin, başkası başka şey der, önemli değil. Aşmış oldukları gerçeği değişmiyor.
"Bence" demişsin olay bitmiş zaten :)

Tabi ki karşında Ayreon,Dream Theater gibi gruplar varken BG'yi yanlarına koymuş gibi "BG rogresiftir" diyemezsin.Ama özellikle son albümdeki (ve hatta bkz: Fly) klavye partları da almış başını gitmiş durumda,buna müziğin değişkenliği de eklenince BG - abartırsam, belki de Nightfall'dan beri - progresif öğeleri müziğinde barındırmaya başladı,ve yine tekrarlıyorum müzikteki bu değişkenlik ve klavye hakimiyeti A Night At The Opera'da zirveye ulaştı,bu gözüme bu denli çarparken de,"BG progresiftir de" derim ben,bu da benim "bence"m olsun:)

Bi de opera konusunda hala ısrarlıyım,çünkü Nightfall'dan beri geri vokaller ve koro kısımların işlevi sürekli artıyor,And Then There Was Silence'daki koro kısımlarını düşün..
Tabi BG tüm bunları müziğinde barındırıyor,bir tür içinde değerlendirmek gerekirse, bence Heavy/Power Metal en doğru tanımlamadır.

Bi de Epic meselesi var,orda da direk kategorizasyon yapmışım,şimdi farkına vardım eheh.
Ya,bi Time Stands Still,ne biliyim belki bi Soulforged ya da ATTWS epik şarkılardır ama albüm geneline yayılmış böyle bi ruh yok.Dinlemediysen,Summoning'in (ilk albüm dışında, aman diyim :D ) herhangi bi şarkısını dinle,işte "Epic" öyle bişey,hissediyosun direk o duyguyu.Yani bana bu duyguyu direk veren bi grup varken de,BG'ye epic diyemiyorum ben,mesele bu :)

Ayrıca evet,adamlar "aşmış",yerden göğe kadar haklısın
Ne olursa olsun dinlemekten asla sıkllmayacağımı bildiğim 2-3 gruptan biridir.

(Bu arada sürekli Nightfall ve ANATO'dan örnek vermişim, bi o albümleri biliyorum gibi olmuş haha)
credence in my word.
written in dust,
tainted by memories.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

ranger_ilvetus wrote:..Başta bir Opeth putperesti olarak söylemek isterim ki Opeth sakın dinlemeyin,kimse dinlemesin hatta,sadece ben dinliyim o adamları mümkünse..
Buna ben de katılıyorum. Eğer hastası olmak istemiyorsanız Opeth dinlemeyin. :)

Bunun dışında önerebielceklerim:
Evanescence
Nightwish
Cradle of Filth

Aklıma daha da gelirdi ama çok geç oldu.. :embarrass:

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Chade_Fallstar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Chade_Fallstar »

Iced Earth
Iron Maiden
Blind Guardian
Opeth
In flames
Demons&Wizards(iced earth ten jon schaffer ve blind guardian dan hansi kursch)
Moonspell
.
.
ranger_ilvetus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ranger_ilvetus »

Chade_Fallstar wrote:Iced Earth
Opeth
Opeth yok.
Yok yani öyle bişey,kandırmaca bunlar.
credence in my word.
written in dust,
tainted by memories.
Aarashian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aarashian »

Aşağıdaki adreste rapidshare olarak kimi grupların son (2006) albümleri var. Ã?oğu benim sevmediğim gruplar ama baya sağlamlar da var aralarında. Gerçi benim sevmediklerimi de çok sevenler vardır elbette. Neyse, buyrun indirin.

http://heavymetalshare.50webs.com/

Daha önce verilmedi sanırım ama verildiyse mesajı silmekle uğraştırdığım için kusura bakmayın :wink:
Ilfirin Osta Tel'quessir
Post Reply