ya arkadaşlar biz bu konuyu aramızda çok kurcaladık ve bi sonuca varamadık ama ortaya iki görüş çıkdı birincisi; paladin öyle yada böyle hiç bişeyden korkarak ölmez ,ikincisi ise paladinin de korkuları vardır (örneğin bi görevi yerine getirmesi halinde ailesinin öldürülmesi) bu durumda da ailesine olan koruma görevini yerine getiremeyen bi paladin mesela kahırdan ölebilir gerçi bu büyünün insana yaptırdığı bi etki değil ama bizim oyunda oynayan büyücü arkadaşlar bu şekilde düşünüyolar bi zahmet olaya bide bu açıdan bakarmısınız
ayrıca bu büyü fear değil death effect büyüsü bunu da gözden kaçırmayın. kolay gelsin bence ihtiyacınız var
Phantasmal Killer vs. Paladin
Büyü yarı yarıya etkir.
Orada büyünün iki aşaması var. Birincisi karşısındakine en büyük korkusunu göstermek. İkinci aşamada ise kişi korkusundan kalpkrizi geçirip ölüyor. (Yada beyni patlıyor bilemeyeceğim, fortitude save attıüğından en mantıklısı kalpkrizi gibi geldiğinden öyle dedim)
Paladin karşısında en büyük korkusunu görecektir. Ã?rneğin onu cezalandırmaya gelmiş tanrısı felan. Bu paladine round kaybettirebilir belki. Burası DMnin insiyatifine kalmış. Ancak paladin bu görüntünün korkusundan etkilenmeyecektir. Will save gerekmez Fortitude save atmaz, hasar almaz, ölmez.
Role playde paladinin karşına bir ejderha çıktığını düşünün. Paladin ejderhayı görecek ancak ejderhaya saldırmaya devam edecek ve ejderha bir buhar gibi ortadan yok olacak. Büyücü ne oluyor diyecek.
Orada büyünün iki aşaması var. Birincisi karşısındakine en büyük korkusunu göstermek. İkinci aşamada ise kişi korkusundan kalpkrizi geçirip ölüyor. (Yada beyni patlıyor bilemeyeceğim, fortitude save attıüğından en mantıklısı kalpkrizi gibi geldiğinden öyle dedim)
Paladin karşısında en büyük korkusunu görecektir. Ã?rneğin onu cezalandırmaya gelmiş tanrısı felan. Bu paladine round kaybettirebilir belki. Burası DMnin insiyatifine kalmış. Ancak paladin bu görüntünün korkusundan etkilenmeyecektir. Will save gerekmez Fortitude save atmaz, hasar almaz, ölmez.
Role playde paladinin karşına bir ejderha çıktığını düşünün. Paladin ejderhayı görecek ancak ejderhaya saldırmaya devam edecek ve ejderha bir buhar gibi ortadan yok olacak. Büyücü ne oluyor diyecek.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Kaçıran olduysa bi daha okusun...Dilbao wrote:Paladin üçüncü seviyeye geldiğinde Aura of Courage özelliğini kazanır bu sayede her türlü fear(korku) etkisine -büyüsel yada değil- immune olur(bağışıklık kazanır).
Phantasmal Killer büyüsünün ilk satırında ne yazıyor:
Illusion (Phantasm) [Fear, Mind-Affecting]
Bitti, gerisini okumamıza gerek bile yok, bu büyü ne yaparsa yapsın fear etkisine bağlı olarak çalışıyor ve paladin de bune immune.
Yani Phantasmal Killer yapılan bir paladine hiçbişey olmaz. Ne fiziksel ne de zihinsel hiçbir etki görülmez. Ã?ünkü buna zaten bağlışıklı.
Yani bu tartışmanın Fire Elemantal a, Fireball atınca "ahh yancam galiba die" endişe eder mi sorusundan pek de farkı yok. Fire Elemental Fire a, (3.seviye)Paladin de Fear a immune olur. Tartışılacak bir konu yok.
Bu mesajı fark etmemiştim. Saolasın, gerek yoktu.Shevarash wrote:doğrudur önümde yoktu zaten phb... aferin dilbao Seth babadan onayı almış oldun
Wizards onaylı Master Level GM olsam da böyle şeyler insana onur veriyor.
"Lovefull Evil"
Paladinleri ilahlaştırmayın lütfen...
Bilinen bir çok canlı türünün korkuları vardır.
Paladinlerde canlıdır ve korkuları vardır.
Bunlar bir kurtadam ulumasından sakınmak tırsmak bir ejderhaya korkusunu göstermeden saldırmak olabilir ama her zaman için korkuyu hisseder sadece iradelidir ve dışarı vurmaz.
(bkz:sturm)
Etki büyü yoluyla gelir ve dolayısıyla karşı tarafa zar attırılması lazım, olmadı direk 2. hasar verilmesi lazım, yani fear effect hissedip yada hissetmeyip ölmeyebilir ama bu seferde büyünün 2. etkisi (3d6 idi sanırım) gelmesi gerekir.
Yani paladin olayım gelmiş geçmiş en baba büyülerden birinden korunayım gibi birşey olamaz, büyücüler zaten fiziki olarak zayıflar, paladin karşısında bu kadar güç duruma düşürülemez.
İstatiki bilgilerle etki etmez diyebilirsiniz o zaman açalım herşeyi istatiki bilgilere göre yapalım, hoş o bilgilerle ile paladinlerli ezecek sürü ile karakterde vardır.
Bir dm buna göre bir korku oluşurabilir ve zar attırmadan direk 2. etkisine geçirebilir(immune fear)
Bir dm korku oluşturur ama bizzar paladinlerin korktuğu birşeydir sonuçta oa canlıdır, bir arkadaş, tanrısı onu cezalandırmya gelir demiş katılıyorum, tanrısının gazabından korkmaycak paladin tanımıyorum ben, dolayısıyla ölüm etkiside gelebilir.
Sonuçta frp de ve phb un bir çok konusunda olduğu gibi işinin ehli bir dm ve herşeyi kurallara göre oynatmayan bir dm ile herşey olabilir, ama fear immune diye yapılamaz diye birşeyde olmaz.
Ben kurallara ve bilgilere genelde oldukça sağdık kalırım, ama bir paladin dahi olsabir büyücüden heleki bir ilizyonistten hayali katil büyüsünü eksik etmem edemem...
Respectly...
Bilinen bir çok canlı türünün korkuları vardır.
Paladinlerde canlıdır ve korkuları vardır.
Bunlar bir kurtadam ulumasından sakınmak tırsmak bir ejderhaya korkusunu göstermeden saldırmak olabilir ama her zaman için korkuyu hisseder sadece iradelidir ve dışarı vurmaz.
(bkz:sturm)
Etki büyü yoluyla gelir ve dolayısıyla karşı tarafa zar attırılması lazım, olmadı direk 2. hasar verilmesi lazım, yani fear effect hissedip yada hissetmeyip ölmeyebilir ama bu seferde büyünün 2. etkisi (3d6 idi sanırım) gelmesi gerekir.
Yani paladin olayım gelmiş geçmiş en baba büyülerden birinden korunayım gibi birşey olamaz, büyücüler zaten fiziki olarak zayıflar, paladin karşısında bu kadar güç duruma düşürülemez.
İstatiki bilgilerle etki etmez diyebilirsiniz o zaman açalım herşeyi istatiki bilgilere göre yapalım, hoş o bilgilerle ile paladinlerli ezecek sürü ile karakterde vardır.
Bir dm buna göre bir korku oluşurabilir ve zar attırmadan direk 2. etkisine geçirebilir(immune fear)
Bir dm korku oluşturur ama bizzar paladinlerin korktuğu birşeydir sonuçta oa canlıdır, bir arkadaş, tanrısı onu cezalandırmya gelir demiş katılıyorum, tanrısının gazabından korkmaycak paladin tanımıyorum ben, dolayısıyla ölüm etkiside gelebilir.
Sonuçta frp de ve phb un bir çok konusunda olduğu gibi işinin ehli bir dm ve herşeyi kurallara göre oynatmayan bir dm ile herşey olabilir, ama fear immune diye yapılamaz diye birşeyde olmaz.
Ben kurallara ve bilgilere genelde oldukça sağdık kalırım, ama bir paladin dahi olsabir büyücüden heleki bir ilizyonistten hayali katil büyüsünü eksik etmem edemem...
Respectly...
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Paladinler korkuya bağışıktır. Bunun ötesi yoktur. Daha fazla tartışmaya lüzum yok. Tanrısı filan da görünmez. O seviyede bir büyüyü yapacak bir büyücü de karşısında paladin varsa o adamın o büyüyü yemeyeceğini bilsin artık. En güçlü büyü veya değil, sonuçta paladin "fear effect"lere immune. Bu kadar. O büyü de direkt descriptorunda "fear, mind influencing" diye yazmış; Olay bitmiştir. PALADİNE O BÃ?YÃ? ETKİ ETMİYOR... Bu olayın oyun dengesiyle filan alakası yok. O seviyedeki bir büyücüyse bilsin, ona göre davransın, gitsin meteor swarm atsın, başka yollardan gücünü düşürüp pwk bassın, forcecage+cloudkill yapsın... ZRİLYAR KERE KATTİRİZİBİLYON imkan varken tikindirik bi büyü yüzünden bu kadar tartışma niye? Yemiyor işte...
Saygılarımla...
Saygılarımla...
Türklider...
Kural olarak bakılınca paladain(lvl3 ve yukarıdaysa) kısaca korkuya bağışıktır ve v3.5 player's handbook phantasmal killer ı fear effect olarak tanımlıyor yani etkisi olmaz.
Biraz daha rp ağırlıklı bakarsak büyü death effect diğil, büyü bir görüntü oluşturuyor sadece siz o yüzden öüyorsunuz.Paladin de tabii ki insandır ve korkuları olur ama bunun davranışlarını etkilemesine izin vermez.Ve illa da paladin tanrısının gazabından korkar vs. diyenlere paladin bunun büyücünün yarattığı bir görüntü olduğunu büyüsel özzelliği nedeniyle anlar(aura of courge).
Biraz daha rp ağırlıklı bakarsak büyü death effect diğil, büyü bir görüntü oluşturuyor sadece siz o yüzden öüyorsunuz.Paladin de tabii ki insandır ve korkuları olur ama bunun davranışlarını etkilemesine izin vermez.Ve illa da paladin tanrısının gazabından korkar vs. diyenlere paladin bunun büyücünün yarattığı bir görüntü olduğunu büyüsel özzelliği nedeniyle anlar(aura of courge).