En iyi çalgı aleti
Yav şu ki org ve piyanoda bir sorun vardır. Bu da notaların kalıp gibi yerleşmiş olması. Ã?rnein do ile re arası bi nota istase de çıkarılamayacak bir nota.. Aynı şekilde ton da deiştirilemez. Oysa örnein kemanda hemen her ses çıkarılabilir ve üstelik yayla tele vuruş teknikleri ile farklı farklı sesler de çıkarılabilir. Flütlerin bazı çeşitleri sesleri yine sınırlar ama bir çoğunda bu sınırlılık yoktur. Ayrıca ses yonu açısından neredeyse sınırsız bir olanaa sahiptir flüt.. RR liri de artık Palisdan savunsun... Naapaayım ben di mi ??? : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lirde de aynı şekilde çok fazla ses çıkarma olanağına sahipsinizdir. Lirin tellerine bir plastik üçgenle dokunmak, tırnakla veya parmağın etiyle dokunmak arasında ton farkları çoktur. Onun dışında tellere yatay keserek dokunma veya dikey olarak vururmuş gibi dokunma arasında farklılıklar vardır. Teli germe süresi de tınılamayı oldukça değiştirir tabi, akorddaki değişikliklerin zaten sözü bile edilmez. Aynı şekilde lirde de sınırsız diyebileceğimiz bir ses yelpazesi var.
Yalnız kilise orgları da yanlış bilmiyorsam piyano org türü çalgılar arasında en geniş ses yelpazesine sahip çalgı. Tabi yanlış bilmiyorsam.
Yalnız kilise orgları da yanlış bilmiyorsam piyano org türü çalgılar arasında en geniş ses yelpazesine sahip çalgı. Tabi yanlış bilmiyorsam.
Taşlar unutana dek...
Mızıka da flüt gbi yahuu. Sanistap sana beraber bi müzik grubu kurmayı önersem kabul eder misin?? Benim flüt senin mızıka epey eeleniriz yaa bi düşün istersen..
HARBE GİDEN
Ama ben flüdümü seviyom.. Yine de istiyosan vallah güzel olur yaaa. Kendimize isim bulalım. Derinsu mızıkacıları desek güzel olur mu sence???
HARBE GİDEN
Capella hani şu elleri ve dudakları falan kullanarak müzik yapma mı oluyor? Benim de ilgimi çeken bir şey. Değişik olur.
Yalnız siz isminizi biraz daha orjinal bulun, Derinsu çok sıradan. Bir ozana yakışıyor mu hiç (iki ozana belki yakışır bilemiyorum
)?
Hmm lir geride kalıyor galiba. Hadi lir geride kaldı ut falan da mı seçen yok o da güzel çalgıdır.
Yalnız siz isminizi biraz daha orjinal bulun, Derinsu çok sıradan. Bir ozana yakışıyor mu hiç (iki ozana belki yakışır bilemiyorum
Hmm lir geride kalıyor galiba. Hadi lir geride kaldı ut falan da mı seçen yok o da güzel çalgıdır.
Taşlar unutana dek...
Vallahi demek flüt çalmamakta ısrar ediyosun ehh ut da idare eder yaaa. Gerektiğinde çalgılarımızla çalar gerektiğinde de vucudumuzla çalarız... Olur vallahi. Sanistap onaylıyosan başlayalım.. İsim ama önemli ne öneriyorsun.. Ufak Çalgıcılar olabilir galiba. Ama biraz daa etkileyici bi şeyler olsa daa iyi olur galiba.. bu arada flüt galiba birinci seçildi.... : ))) vallahi artık herkes kabul etti galiba flüt diyarların en kıral efendime söleyeyim en karizmatik çalgısıdır di mi ama??
HARBE GİDEN
Evet evet destekçilerim artıyor. Gitar gerçekten hoş çalgıdır doğruya doğru çok güzel melodiler çıkar ama size de flüt gitardan bile fazla nasıl denir derin gelmiyor mu üstelik bunla neşeli parçaları da birleştirebiliyor sanki gitarın neşesi ile lirin derinliğini birleştirmiş bir çalgı aleti.
HARBE GİDEN