Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)
Benim de bildiğim kadarıyla yapamaz.dwaxer wrote:.
Devrimk ben şimdi devin menziline gireceğim Edmond-Varfar'ı iyileştirmek için; dev kör olduğundan normal büyü yapacağım. Ama blinded karakterin AoO yapamadığı hakkında kesin bir bilgi bulamadım. (mantıken yapamaz gibi geliyor) ama yapabiliyorsa Defansif şekilde yapıyorum büyüyü.
.
.
Devrimk ben şimdi bir şey farkettim; maalesef kötü bir yanlışlık yapmışım ben meğerse; günlük yapabildiğim büyü sayılarını level-8 gibi geçmişim karakter kağıdıma.
Seviyelere birer tane fazla büyü yazmışım. Neyse ki kullanmadım daha.
6, 4+1 3+1 2+1 1+1 şeklinde olmalıymış level7 clericin günlük yapabildiği büyü, bilmiyorum neden öyle bir hata yaptım?
Comprehend Languages, Sanctuary, Silence, Invisibility Purge ve Air Walk büyülerini iptal edelim sana verdiğim listeden.
Amma bol keseden yazmışım ha. Yanlışlıkla oldu ama.
.
Devrimk ben şimdi bir şey farkettim; maalesef kötü bir yanlışlık yapmışım ben meğerse; günlük yapabildiğim büyü sayılarını level-8 gibi geçmişim karakter kağıdıma.
6, 4+1 3+1 2+1 1+1 şeklinde olmalıymış level7 clericin günlük yapabildiği büyü, bilmiyorum neden öyle bir hata yaptım?
Comprehend Languages, Sanctuary, Silence, Invisibility Purge ve Air Walk büyülerini iptal edelim sana verdiğim listeden.
.
+4 wis veren eşyan vardı ondan olmasın?dwaxer wrote:.
Devrimk ben şimdi bir şey farkettim; maalesef kötü bir yanlışlık yapmışım ben meğerse; günlük yapabildiğim büyü sayılarını level-8 gibi geçmişim karakter kağıdıma.Seviyelere birer tane fazla büyü yazmışım. Neyse ki kullanmadım daha.
6, 4+1 3+1 2+1 1+1 şeklinde olmalıymış level7 clericin günlük yapabildiği büyü, bilmiyorum neden öyle bir hata yaptım?![]()
Comprehend Languages, Sanctuary, Silence, Invisibility Purge ve Air Walk büyülerini iptal edelim sana verdiğim listeden.Amma bol keseden yazmışım ha. Yanlışlıkla oldu ama.
.
Zaten E-tools programında dizayn edip bulmuştum sayıları fazla uğraşmayayım diye; +4lük eşya yüzünden yükseltmiş program (herhâlde) günlük yapabildiğim büyü sayısını. Ben de değerleri direk yazdım. Ama bugün cleric classı incelerken tabloya baktım:devrimk wrote:+4 wis veren eşyan vardı ondan olmasın?
http://www.systemreferencedocuments.org ... leric.html
şimdi bu tablo gördüğüm kadarıyla wisdom değerine göre değil cleric leveline göre dizayn edilmiş; öyle değil mi? Yani bir şekilde wisdom:45 bile olsa level-6'ya denk gelen büyü miktarı belli. Benim hatam aslında e-tools programının bir hatasından kaynaklı.
Bilmiyorum değerlendirmelerim yanlış mı? Bendeki eşya Periapt of Wisdom+4 bu sadece wisdomu arttırıyor diye biliyorum.
Ama house rule filan yapcaksan sen bilin yani.
.
-
Mark
- Kullanıcı

Etolls'da, int e +4 veren eşyamı koydum. Herhangi bir hata vermedi. Tek orada "spellcasting prodigy" feati yoktu. Onu da ben oluşturdum. Bonus spell kazanıyorsun.dwaxer wrote:Zaten E-tools programında dizayn edip bulmuştum sayıları fazla uğraşmayayım diye; +4lük eşya yüzünden yükseltmiş program (herhâlde) günlük yapabildiğim büyü sayısını. Ben de değerleri direk yazdım. Ama bugün cleric classı incelerken tabloya baktım:devrimk wrote:+4 wis veren eşyan vardı ondan olmasın?
şimdi bu tablo gördüğüm kadarıyla wisdom değerine göre değil cleric leveline göre dizayn edilmiş; öyle değil mi? Yani bir şekilde wisdom:45 bile olsa level-6'ya denk gelen büyü miktarı belli. Benim hatam aslında e-tools programının bir hatasından kaynaklı.
Bilmiyorum değerlendirmelerim yanlış mı? Bendeki eşya Periapt of Wisdom+4 bu sadece wisdomu arttırıyor diye biliyorum.
.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Hayır, PHB sf. 8'e bakarsan büyücülerin özellikleri (Abilities) yükseldikçe (fazladan büyü) bonus spell alırlar. Eski hali doğru.dwaxer wrote:Zaten E-tools programında dizayn edip bulmuştum sayıları fazla uğraşmayayım diye; +4lük eşya yüzünden yükseltmiş program (herhâlde) günlük yapabildiğim büyü sayısını. Ben de değerleri direk yazdım. Ama bugün cleric classı incelerken tabloya baktım:devrimk wrote:+4 wis veren eşyan vardı ondan olmasın?
.
Tam gaz devamdevrimk wrote:Edmond savunmayı bıraktın mı yoksa aynı şekilde devam mı ediyorsun?
Mark scrolldan okuduğun dispel kaçıncı seviye?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
sol elimde magic missile asası olması gerekirken ray of frost yazmışım. onu düzeltebilirsek iyi olacak devrimk.
Bu devin bir itişle o ağların arasına gireceğini sanmıyorum.
Bence Edmond'un asıl ihtiyaç duyduğu özellikler combat focus marifetleri. Onun zayıf olduğu tüm kısımları rahatlıkla kapatacak ve ileride bir tank olmasına yardımcı olacak özellikler veriyor bu marifetler. Birbirlerini güçlendirmeleri ise ayrı bir güzel tarafı.
Combat Focus [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p87)
Wisdom 13
The first time you successfully hit an opponent in an encounter, you enter ‘Combat Focus’, which lasts for 10 round + 1 per ‘Combat Focus’ feat. You may only enter ‘Combat Focus’ once per encounter. While in ‘Combat Focus’, you receive a +2 bonus on Will saves. If you have 3+ Combat Focus feats, the bonus improves to +4.
Combat Stability [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p87)
Base Attack Bonus +3,Wisdom 13,Combat Focus
While in ‘Combat Focus’, you receive a +4 bonus on checks to resist Bull Rush, Disarm, Grapple, Overrun, & Trip actions. If you have 3+ Combat Focus feats, the bonus improves to +8.
Combat Defense [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p87)
Base Attack Bonus +6,Dexterity 13,Wisdom 13,Combat Focus,Dodge
While in ‘Combat Focus’, you can change your Dodge opponent as an Immediate Action. If you have 3+ Combat Focus feats, you receive an extra +1 Dodge bonus to AC vs. your Dodge opponent.
Combat Vigor [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p88)
Base Attack Bonus +9,Wisdom 13,Combat Focus
While in ‘Combat Focus’, you gain Fast Healing 2. If you have 3+ Combat Focus feats, you gain Fast Healing 4.
Combat Awareness [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p86)
Base Attack Bonus +12,Wisdom 13,Combat Focus,Blind-Fight
While in ‘Combat Focus’, you know the number of hit-points of each adjacent creature.
If you have 3+ Combat Focus feats, you also gain Blindsight 5’.
Combat Strike [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p87)
Base Attack Bonus +15,Wisdom 13,Combat Focus,any two other Combat,Focus feats
By ending ‘Combat Focus’ early as a Swift Action, you receive a bonus on all attack and damage rolls equal to your number of ‘Combat Focus’ feats for the remainder of the current round.
Scorching ray büyüsüne olan saygım biraz daha arttı bu arada
Bu devin bir itişle o ağların arasına gireceğini sanmıyorum.
Bence Edmond'un asıl ihtiyaç duyduğu özellikler combat focus marifetleri. Onun zayıf olduğu tüm kısımları rahatlıkla kapatacak ve ileride bir tank olmasına yardımcı olacak özellikler veriyor bu marifetler. Birbirlerini güçlendirmeleri ise ayrı bir güzel tarafı.
Combat Focus [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p87)
Wisdom 13
The first time you successfully hit an opponent in an encounter, you enter ‘Combat Focus’, which lasts for 10 round + 1 per ‘Combat Focus’ feat. You may only enter ‘Combat Focus’ once per encounter. While in ‘Combat Focus’, you receive a +2 bonus on Will saves. If you have 3+ Combat Focus feats, the bonus improves to +4.
Combat Stability [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p87)
Base Attack Bonus +3,Wisdom 13,Combat Focus
While in ‘Combat Focus’, you receive a +4 bonus on checks to resist Bull Rush, Disarm, Grapple, Overrun, & Trip actions. If you have 3+ Combat Focus feats, the bonus improves to +8.
Combat Defense [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p87)
Base Attack Bonus +6,Dexterity 13,Wisdom 13,Combat Focus,Dodge
While in ‘Combat Focus’, you can change your Dodge opponent as an Immediate Action. If you have 3+ Combat Focus feats, you receive an extra +1 Dodge bonus to AC vs. your Dodge opponent.
Combat Vigor [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p88)
Base Attack Bonus +9,Wisdom 13,Combat Focus
While in ‘Combat Focus’, you gain Fast Healing 2. If you have 3+ Combat Focus feats, you gain Fast Healing 4.
Combat Awareness [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p86)
Base Attack Bonus +12,Wisdom 13,Combat Focus,Blind-Fight
While in ‘Combat Focus’, you know the number of hit-points of each adjacent creature.
If you have 3+ Combat Focus feats, you also gain Blindsight 5’.
Combat Strike [Combat Focus, Fighter]
(PH2 p87)
Base Attack Bonus +15,Wisdom 13,Combat Focus,any two other Combat,Focus feats
By ending ‘Combat Focus’ early as a Swift Action, you receive a bonus on all attack and damage rolls equal to your number of ‘Combat Focus’ feats for the remainder of the current round.
Scorching ray büyüsüne olan saygım biraz daha arttı bu arada
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ben uyarmadan ilk başta yapsaydınız güzel olacaktı. şimdi de fena değil. Dispel'in özelliği bu tür büyüleri yüklenip hazırlanmış adama atınca bütün büyülere ayrı zar atıldığı için şans yükseliyor.dwaxer wrote:.
Mark, 4 level drain olmuştu adam; onları mı dispel ettin; bravo doğrusu! DM'in gazına niye geliyon kardeşim!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
.
Tur sonu itibariyle resim yükledim. Herkes bir adım attığı için son durumu görsün diye. Edmond hangi kareden saldırdığını belirtirsen iyi olur.
Darkgnome Magic missile wand'ın kaç lvl?
Magic missile wand'im 1. seviye büyücü tarafında yapılmış güçte.
Mark! O level drainler için harcadığım bütün fazladan şarjları, çatır-çatır ödeyecdeksin kardeşim.
(
)
Beyler ben ekonomikm olarak batıyorum. 9 şarj scorching ray (180 GP), 6 şarj acid orb (11 GP, 2 SP, 8 CP), 8 şarj ray of frost (15 GP, 4 CP), 8 şarj magic missile (30 GP) ile toplamda 236 GP, 3SP, 2Cp harcamış bulunuyorum. 2 tur sonra bir 1. seviye wand alacak kadar parayı harcamış olacağım sanırım. Bir an önce bitirseniz bu savaşı iyi olacak. Aslında Krithic üstünden oynayarak biraz daha ekonomi yapacaktım ama ne yazıkki o da parçalarına ayrılmış durumda. Bir süre sonra size destek olmaz hale geleceğim söylemiş olayım.
Mark! O level drainler için harcadığım bütün fazladan şarjları, çatır-çatır ödeyecdeksin kardeşim.
Beyler ben ekonomikm olarak batıyorum. 9 şarj scorching ray (180 GP), 6 şarj acid orb (11 GP, 2 SP, 8 CP), 8 şarj ray of frost (15 GP, 4 CP), 8 şarj magic missile (30 GP) ile toplamda 236 GP, 3SP, 2Cp harcamış bulunuyorum. 2 tur sonra bir 1. seviye wand alacak kadar parayı harcamış olacağım sanırım. Bir an önce bitirseniz bu savaşı iyi olacak. Aslında Krithic üstünden oynayarak biraz daha ekonomi yapacaktım ama ne yazıkki o da parçalarına ayrılmış durumda. Bir süre sonra size destek olmaz hale geleceğim söylemiş olayım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka