PSIONIC SAVAş ................. tanıtım, yorumlar

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

dwaxer wrote:.
Vaay Xan, kızın gözyaşını silmeler filan, nooluyoruz yea! :-P

..............

Clicks
bütün mesajları okumuyorsun gibi bir his oluştu bende.
Bir de kıza ben tam druid değilim demişsin? Ne bu karşı cins heyecanı filan mı; druidsin işte. Hatta druidic diye bir lisanınız var, sadece druidlerin kendi aralarında kullandığı bir dil. Senin hiçbir druid tanıdığın olmaması da hayret; 10.levelsin ama druid tanıdığın yok. :-P

.
Valla 1 gündür giremedim. O yüzden diğer bölümlere baktım edmonda ait diye sonra okurum dedim. Soruya karşılık cevap verdim. Ama zaten ben tam druid değilim ki :D (Daha doğrusu fonksiyonum farklı :-P Yani bi druid normalde 24 stryle dolaşmaz. Ayrıca benim druid tanıdığımın olmaması üvey kardeşimle yaşama tarzım ve aile bağının katı olması :D Tabii eğer benim tanıdığım bir arkadaş uygun görürsen o da olur. :)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Arkadaşlar herkesin exp olayını ayrı ayrı tutmak istemiyorum; hepinizin aynı anda level atlamasını isterim. Ama ayrıca Edmond olayında olduğu gibi başardığınız ya da tecrübe edindiğiniz desek daha doğru olur bazı işler için size çoğunlukla skill point olmak üzere bonuslar vermeyi düşünüyorum. Ben aklımca değerlendirmelerde bulunup karara varacağım ama sizler de, "bak ben şu şu işleri yaptım, şu şu yeteneklerim gelişmiş olması lazım!" diyerek beni uyarabilirsiniz çabalarınız gözümden kaçmasın diye. Çok extreem olaylara feat bonus bile gelebilir arkadaşlar.
Bonus derken seviye atladıktan sonra harcayacağımız becerilerimizi oyundaki hareketlerimize göre sen dağıtacaksan bence çok mantıklı. Fazla abartıpta saklanmasını bilmeyen adam saklanmak zorununda kalırsa 41 hide ile skill pointler yanmasın ama :D

Tersine bonus olarak kalacaksa biraz kötü sonuçlanabilir. Sonuçta 10. seviyeye kadar karakterlerimiz bazı becerileri edinipte gelmişler. Bunun dışında hareketler yapmaları karakterlerinin dışına çıkmaları anlamına gelir. Herkes karakterine göre değilde bambaşka şekilerde oynamaya başlar, havada bonuslar uçuşur.

Bu sadece bir fikir. Ã?ylede olmayabilir. Ama benim aklıma daha başından bu geldi. Powerplay sevmeyen bir powerplayer olduğumu söylememe bilmem gerek var mı? :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Yaptığım büyünün alanı kısa (Mindlink) James'i bulup konuşmaktansa böyle bir şey daha uygun geldiği için yaptım.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Yaptığım büyünün alanı kısa (Mindlink) James'i bulup konuşmaktansa böyle bir şey daha uygun geldiği için yaptım.

Yalnız o yaptığın büyünün alanı hakkatten de çok kısaymış 20 metre biele değil sanırım.

...................................

Darkgnome wrote: Bonus derken seviye atladıktan sonra harcayacağımız becerilerimizi oyundaki hareketlerimize göre sen dağıtacaksan bence çok mantıklı. Fazla abartıpta saklanmasını bilmeyen adam saklanmak zorununda kalırsa 41 hide ile skill pointler yanmasın ama :D
Tersine bonus olarak kalacaksa biraz kötü sonuçlanabilir. Sonuçta 10. seviyeye kadar karakterlerimiz bazı becerileri edinipte gelmişler. Bunun dışında hareketler yapmaları karakterlerinin dışına çıkmaları anlamına gelir. Herkes karakterine göre değilde bambaşka şekilerde oynamaya başlar, havada bonuslar uçuşur.
Bu sadece bir fikir. Ã?ylede olmayabilir. Ama benim aklıma daha başından bu geldi. Powerplay sevmeyen bir powerplayer olduğumu söylememe bilmem gerek var mı? :D

Darkgnome sizin level atlarken ki skill dağıtımlarınıza karışmıyorum. Ben sadece fazladan bonus vereceğim ama bu bonuslar havada uçuşmayacak.
Bu da nerden çıktı peki;
Edmond olayını takip ettiyseniz oyunda tek başına hareket ederek (ki tek gitmeye mecburdu oraya) pek çok işler becerdi. Bütün bu başarıların exp olarak ödülü var ama benim mantıken bu expyi sadece Edmond'un oynattığı karaktere vermem lazım, o zaman da diğerlerinden çok önce level atlayacak. Ben bunu istemiyorum. İleride uzun soluklu bir campaing yaparsak herkese ayrı exp hesaplaması yaparım ama bu oyun çok da uzun değil; bitene kadar en fazla 2 level atlarsınız ancak. Neyse yani Edmond'un kazandığı exp'yi bütün gruba yazıyorum ama ona da ekstra bir ödül vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu bir eşya da olabilir ama bence kullandığı beceriyle örtüşen bir skill puanı vermek daha hoş olur diye düşündüm. Edmond'un karakteri düzenbazlar loncasında saatler geçirdi, bir tane bilgi kaynağı edindi, birkaç değişik insan tanıdı ve racon öğrendi; bu da ona ilgili skillerde bonus kazandırdı. şimdi tekrar bilgiye ihtiyacı olduğunda kimi bulacağını biliyor. Haa, gerçi 10 level "rogue" karakterini hazırlarken biraz Gather Info, Knowledge Local skillerine (ikisi de rogue class skill) rank yatırsaymış ve yeraltına girdiğinde aklına gelip de, “insanlarla konuşup bilgi topluyorum: Gather Info check!” deseydi, ortalama bir başarıyla (DC:15)(yeraltında) bilgi satın almak için Fare lakaplı kişiyle konuşması gerektiğini öğrenecek; barmene o kadar para bayılmayacaktı. Ya da aynı sonucu Knowledge Local DC:20 ile de alabilirdi. Ayrıca Diplomacy DC:15 bile verdiği rüşvetleri yarıya düşürürdü.

Neyse konu dağıldı biraz. Ben aklıma yatarsa vereceğim ama bu bonus olayının asıl hedefi, gruptan ayrı olarak, sadece şahsi becerileriyle ve yardım almadan bir iş başarıp da bütün gruba exp kazandıran kişileri ödüllendirmekti. Senin dediğin gibi bu sefer bazıları ekipten koparak kendi başına iş yapmaya kalkabilir, kendisi bilir ama sizleri uyarayım: oyun zor; bakmayın henüz ısınma evresindeyiz ama tek başına kahramanlık yapan anında ölür gibime geliyor; o derecede güçlü düşmanlarla dolu bir dünya burası. İnanmayan varsa kendi hazırladığı karaktere bir baksın bakalım, ne kadar güçlü olduğunu görsün; karşınıza kendiniz gibi 2 kişi çıkıverse apışıp kalırsınız, grubunuzdan ayrıldığınız için fena pişman olursunuz ama son pişmanlık fayda etmez artık.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Yaptığım büyünün alanı kısa (Mindlink) James'i bulup konuşmaktansa böyle bir şey daha uygun geldiği için yaptım.

Yalnız o yaptığın büyünün alanı hakkatten de çok kısaymış 20 metre biele değil sanırım.
.
Evet ayrılmadan önce yapmış varsayarsak sonrasında mesafe sınırlaması yok.
Ya da geri dönüp konuşmuş varsay hangisi uygunsa.

Leia'yı ikna edebildik mi?
Gather info bilgilerini aldıktan sonra yola çıkabiliriz hazırız.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ya bu OotS rüzgarı bizi fena çarptı; Edmond o ne biçim yemin etmek öyle; bizim oyunumuz ciddi arkadaşlar. :mrgreen: Yanlış anlaşılmasın: espri tabii ki olsun ama bu fantastik dünyanın çerçevesi içinde olsun espriler. Lütfen. :)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Ya bu OotS rüzgarı bizi fena çarptı; Edmond o ne biçim yemin etmek öyle; bizim oyunumuz ciddi arkadaşlar. :mrgreen: Yanlış anlaşılmasın: espri tabii ki olsun ama bu fantastik dünyanın çerçevesi içinde olsun espriler. Lütfen. :)

.
Hiç sorma o konuda ben de sıkıntı çekiyorum. Oots'deki gibi yazmamak için kendimi zor tutuyorum.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar bu arada aklıma gelen bir konuyu paylaşayım:
Bizim dünyamızda mekanik kurmalı saatler mevcut. Ã?rneğin Sandor'da bazı meydanlarda, vs önemli, kalabalık yerlerde çeşitli boyutlarda saat kuleleri var. Ayrıca hepinizde de mekanik, kurmalı cep saatleri filan olduğunu kabul ediyorum.

Tabii asıl sorun saatlerin kaç para olacağı? "Water clock" için 1000 gp fiyat vermişler, bu bana biraz fahiş geldi ama masterwork kilit bile 150 200, dürbün 1000 gp Hakkatten bu D&D3,5 eşya fiyatlarını biraz acayip buluyorum

Her neyse biz cep saatlerine de ortalama 1000 gp diyelim; bunların kurmalı değil de büyüyle çalışanları da olabilir; altın, elmaslı, vs fiyatlar değişebilir.
Ancak herbirinizde önceden bir şekilde edinmişsiniz; düzgün çalışan birer kurmalı (tik-taklı) saatiniz var. İsteyen +1000 gp verip bunu sessiz çalışan büyülü model haline getirebilir.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Fakat böyle bir saat Move Silently, veya Hide gibi zarlarıma çok fena - verir mantıklı düşünmek gerekirse.Dolayısıyla ben bu saatlerden taşımıyorum, 1000 gp bulamadıkça en azından :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond wrote:Fakat böyle bir saat Move Silently, veya Hide gibi zarlarıma çok fena - verir mantıklı düşünmek gerekirse.Dolayısıyla ben bu saatlerden taşımıyorum, 1000 gp bulamadıkça en azından :D
O işleri yapacağın zaman yanına almazsın ya da sırt çantanda battaniye gibi bir şeyin içine sarılı olarak bulundurursun. Bu saatin sesini kısacaktır ama çıkartıp bakarken sorun yaşayabilirsin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Evet Edmond çantana koyarsan saatin tiktak duyulmaz. Ã?antana koyarsın. Ã?antan vardır herhalde.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Adamın başlığında Detect psionics büyüsü olduğunu tahmin ediyorum.
60 ft. range var. Bu 60 ft. range'e girmeden 50 ft. range'e öndeki 12 görevlilerden 5'ini kapsayacak şekilde
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... sionic.htm
Suggestion, Psionic
"Yapıp güney kapısında arbede çıkmış yardımınıza ihtiyaç var." diyeceğim.
ft. olayları müsaade ediyor mu?
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ben 1000 gpye büyülüsünü alayım :)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Adamın başlığında Detect psionics büyüsü olduğunu tahmin ediyorum.
60 ft. range var. Bu 60 ft. range'e girmeden 50 ft. range'e öndeki 12 görevlilerden 5'ini kapsayacak şekilde
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... sionic.htm
Suggestion, Psionic
"Yapıp güney kapısında arbede çıkmış yardımınıza ihtiyaç var." diyeceğim.
ft. olayları müsaade ediyor mu?
Detect Psionic diye bir şey varmış neyse ki :-P :mrgreen:
Devrim sen 50 ft yaklaşınca detect alanına giriyorsun; hesapladım: özel kuvvet de nöbetçilerin hizasında ama 10 ft yüksekteler; hipotenüsü 60 ft kabul edersen kapıdan 59 ft uzağı kapsıyor bu tarama.
Kapıyı şöyle düşünün Topkapı sarayındaki kapılar gibi :-P
Peki sen Detect Psionic diye bir power olduğunu bilebiliyor musun? Yoksa Psicraft check yapman gerekmez mi öncesinde?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Ben 1000 gpye büyülüsünü alayım :)
Senin o kadar paran yok maalesef. :-P

.
Post Reply