FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Ya bence örnek olarak frpnet in sayfası gösterilerilebilir. Az çerçeveli ve sade hoş gözüküyor ama çok beyaz.

Sizin ana sayfanızı bilmem ama benimkinde üstteki logo yerinde happy hallowen yazıyo bide goblin var :D Standart yapmak daha hoş olabilir bence
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

ya bende hiç yavaş değil, gayette hızlı çalışıyor site, kayan yazılarda kalsın foruma bakmaya üşenenler ordan güncel konulara bakıyor işte :)
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

lightflarer, benim attığım iletiye bir daha göz atmanı rica ediyorum.
Possessed wrote:Ben size neyin yavaşlattığını söyleyeyim: bütün yazıların çevrelerindeki çerçeve öğeleri.

Benim yurttaki internet gerçekten çok yavaş genel olarak. (256k olması lazım) FRPworld de ağır bir site olduğu için, haliyle açılırken bekliyorum. Hele birkaç sayfayı aynı anda açmaya kalkarsam solitaire açıp onu oynuyorum, o sırada sayfalar yükleniyor.

Ben slow motion sayfanın açılışını gördüğüm için sırayla söyleyeyim. İlk arka plan geliyor, sonra üstteki resim çıkıyor ve yazılar beliriyor. Sol ve sağdaki barlar açılıyor ve bir an donuyor sayfa. İşte burada çerçeveleri yüklüyor, onu bekliyoruz. Sonunda çerçeve parçaları teker teker açılıyor. Bu işlem önceki saydıklarımın toplamı kadar süre alıyor aşağı yukarı.

Yani burdan çıkaracağımız sonuç, çok fazla çerçeve öğesi var, onlar yavaşlatıyor sayfayı. Ama demiyorum ki komple kaldırılsın. Belki yavaş bağlantısı olanlara veya sayfalarda hızlıca gezinmek isteyenlere kullanıcının ayarlayabileceği bir yerden daha sade olan alternatif bir arayüz eklenebilir. Ã?nerim budur.
Yani yalan söyleyecek halimiz yok, gayet de güzel çalışmıyor site. Problem kayan yazılarda değil zaten, ilk yüklenen öğelerden biri kayan yazılar. Diğer zımbırtılar çok kastırıyor. Beklerken solitaire oynuyorum, bunun ötesi yoktur herhalde. Diyorum ki, anasayfada sağ alt tarafa bir seçenek konulsun, isteyen alternatif temalar seçebilsin. Benim gibi tarih öncesinden kalma bağlantı hızlarını kullananlar da rahat etsin.

Starfell'e katılıyorum, alternatif tema frpnet'inki gibi olsun, sade ve hızlı. Takır takır açılıyor o site.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

heh alternatif olsun bence de. yok bu arada cidden gayet güzel açılıyo site bende
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

lightflarer wrote:heh alternatif olsun bence de. yok bu arada cidden gayet güzel açılıyo site bende
Nereden girdiğin hakkında bir fikrim yok ama eğer Türkiye'dense

"Bu ne çifte standart TTNET!"

"Modemini de al git!"

"TTNET : Disconnecting People"

şeklinde daha önce internetten duyduğum sloganları buradan yeniden atıyorum, ben de sitede Possessed'ın anlattığı gibi, fakat ben komedi şov yapıyorum, oyun açmadan önce Forum ana sayfada bütün yeni ileti olan başlıklara "Sağ tuş-yeni sekmede aç" diyorum, onlar dolana kadar bir oyun açıyorum, oyunu Start'ıdır cart-curtudur derken oyun açıldığında Alt-Tab yapıp, her forum'daki yeni mesaj gelen başlıklara "sağ tuş-yeni sekmede aç" diyor oyna başlıyorum, oyun bitince başlıklar açılmış oluyor (bazen lanet bir şekilde "Sayfa Görüntülenemiyor" diyor.

Hatta bu yüzden "Kimler Online" başlığında en altta üyelerin orada, benim ne yaptığımın ne yazdığı hakkında hiçbir fikrim yok çünkü ne yazsa yanlış, aynı anda çok yerdeyim :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Valla ben Türkiyeden İstanbuldan bağlanıyorum, eskiden sorun yaşardım ama bir senedir filan hiç bağlantı sorunu yaşamıyorum hatta frpnet daha geç bile yükleniyor diyebilirim.
Been there. Seen that. Got the scars.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

çok yoğun kullanılan yerlerde sorun yaşanıyor, özellikle beşiktaş, nişantaşı, levent falan oralar felaket aynı trafik gibi internette yoğun, kadıköy'ün biraz dışı çok rahat çalışıyor :) neyse konuyu saptırmayalım
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Evet evet konuyu saptırmayalım. Sanırım hepimiz bir alternatif arayüzün konulmasında hemfikiriz. Boşuna tartışmaya gerek yok. O zaman adminlere bu talebimizi iletelim:
FRPworld Kullanıcıları wrote:Sayın adminler, biz FRPworld kullanıcıları olarak daha hafif bir alternatif arayüz seçeneği istiyoruz!
Last edited by Possessed on Sat Dec 20, 2008 9:01 pm, edited 2 times in total.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yine aynı FRPWorld Kullanıcıları wrote:Evet evet, ikincil bir arayüz hiç fena olmazdı.
Bakın duydunuz mu :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

FRPworld Kullanıcıları wrote:Sayın adminler, biz FRPworld kullanıcıları olarak daha hafif bir alternatif arayüz seçeneği istiyoruz!
SAyın kullanıcılar. Daha önce anlattığım gibi hızlandırmanın yolu sayfadan resimleri çıkartmaktır en çok onlar yer kaplıyor. Yukarıdaki resmi kaldırırsak meselaen büyüğü o site de çok hoş durmaz. Hafif alternatif bir tema? E aslında var. Pek iyi görünmediğini takdir edersiniz ama

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... p=chgtheme

buyrun burdan değiştirin.

Daha iyi görünümlü alternatif bir tema? Ne yazık ki phpnuke temas hazırlamak gibi bir yok. Olan varsa temayı bana yollasın siteye eklemeye çalışırım =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Benim şu anda kullandığım tema değişik üstte kocaman bir Php Nuke yazısı var. Koyu Mavi Açık mavi bir tema.. Bilmiyorum ne zaman seçmiştim...

Bir ara cadılar bayramını andıran bir tema ana temaydı. Sanırım o zaman ana temadan farklı bir tema olsun diye düşünmüştüm.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Yok bu temayı ellemeyin.

Teşekkürler Efla, ben nasıl da görmedim orayı, gözümden kaçmış...
Evet çok sade temalar var, işime yarar burası. Ama çok güzel şeyler de göremedim. Ya şeytan diyor, otur uğraş tema yapmayı öğren...

O zaman sorun şimdilik çözüldü, alternatif temalarımız var. Ama bir gün bize özgü bir alternatif tema olması dileğimizle..
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Yok ya Efla o temalar çok basit kaçmış siteye bence ve güzel durmuyorda. Böyle kalması daha iyi bence
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Arkadaşlar ben pek anlamam bu net olaylarından ama benim bilgisayar temayla ilgili bileşenleri siteye her girdüğümde yüklemiyor ki. Ã?rnek üzerinden gitmek gerekirse klasik temanın üstündeki resim sadece ilk girdiğimde bir zamanlar önce yüklenmiş, artık temporary internet files da saklanıyor sanırsam, böylece her girdiğimde otomatik olarak yükleniyor. Yani problem temadan çok sizin bilgisayarınızın ayarlarıyla da kaynaklanıyor olabilir, her seferinde her bileşeni tekrardan yüklemeye kalkıyor olabilir filan.
Been there. Seen that. Got the scars.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Artemis'in dediği de doğru. nternet explorr kullanıyorsanız sitenin eski durumunu TEmporary Interet Files da saklar. Sonra değişenleri yükler üstüne.

Firfox da kendi ayarlarının saklandığı bi dizinde saklıyor mesela.

Ben firefox tavsiye ediyorum. Ne demişler :
"Don't serve saurın, use firefox" :P

Haa bir de hız problemi olan arkadaşlar farklı tarayıcılarda deneyebilirler mi belki hızlandırır. Opera da başarılı mesela bizim siteyi de gayet hızlı açıyor. Opera firefox IE'a alternaitf önerebilecekelrim.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Post Reply