Bilmeceler
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Ben de bulamadım ve bulabileceğimi de hiç sanmıyorum. Söyle artık.
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..peki söyliyim artik. BiRAZ GÖZELLiK BiRAZ EKONOMi
yani: 1+50+1+10=62 nolu kitap bulunacaktı. gayet basit aslında sadece kelimeler içerisindeki sayılar toplanacaktı. tek olayı karıştıran biraz lardaki AZ lar. böyle bulmaca olmaz diyenlere bu bulmaca oyun içerisinde oynanmış ve oyuncular tarafından çözülmüştür.
Daha sonra 62 nolu kitap bulunduğunda kitapda. You break it even if you named it yazıyor olacak. yani bu nedir? SESSİZLİK. Bu kelimeyi adlandırdığınız an 3 parça halinde tavana kadar uzanan kitaplık ters dönecek ve bir bulmaca tablosu ortaya çıkacaktır. bu tabloda da 3 e 3 olan bir karedeki 9 noktayı 4 doğru çizgiyle aynı noktalara değmeden çizilecektir. daha sonra kitaplığı mekanizması çalışarak dungeon a inilecek. Çizilen diyagramın şekline göre bir dungeon haritası ortaya koyulacak ve %30 eğimle bu dungeon labirentlerinde ilerlenecek. bazı bölgelerde büyülü kapılar bulunmaktadır. diyagramda bulunan 9 noktanın her biri aşşağıda dungeon da bir mekanizmalı basamak olarak karşınıza çıkacak. trap vs yok. bastığınız taşlar bunlar ama yukarıdaki diyagramla alakalı. 9 tane taş. kabirentin sonunda aradığınız sandık bulunmaktadır. sandığın açılması için 9 tane mekanizmayada ağırlık verilmesi zorunludur hepsi basılı olacak yani. Ve sandık açılır. mekanizmaların çalışması ile dungeondaki belli kapılar açılır ve bu kapılardan blackguard lar ve 1-2 tane "allip" çıkacaktır.
Bukadar:)
Saygılarımla. oha demeyin gayet keyifli bir oyundu herkes zevk aldı:)
yani: 1+50+1+10=62 nolu kitap bulunacaktı. gayet basit aslında sadece kelimeler içerisindeki sayılar toplanacaktı. tek olayı karıştıran biraz lardaki AZ lar. böyle bulmaca olmaz diyenlere bu bulmaca oyun içerisinde oynanmış ve oyuncular tarafından çözülmüştür.
Daha sonra 62 nolu kitap bulunduğunda kitapda. You break it even if you named it yazıyor olacak. yani bu nedir? SESSİZLİK. Bu kelimeyi adlandırdığınız an 3 parça halinde tavana kadar uzanan kitaplık ters dönecek ve bir bulmaca tablosu ortaya çıkacaktır. bu tabloda da 3 e 3 olan bir karedeki 9 noktayı 4 doğru çizgiyle aynı noktalara değmeden çizilecektir. daha sonra kitaplığı mekanizması çalışarak dungeon a inilecek. Çizilen diyagramın şekline göre bir dungeon haritası ortaya koyulacak ve %30 eğimle bu dungeon labirentlerinde ilerlenecek. bazı bölgelerde büyülü kapılar bulunmaktadır. diyagramda bulunan 9 noktanın her biri aşşağıda dungeon da bir mekanizmalı basamak olarak karşınıza çıkacak. trap vs yok. bastığınız taşlar bunlar ama yukarıdaki diyagramla alakalı. 9 tane taş. kabirentin sonunda aradığınız sandık bulunmaktadır. sandığın açılması için 9 tane mekanizmayada ağırlık verilmesi zorunludur hepsi basılı olacak yani. Ve sandık açılır. mekanizmaların çalışması ile dungeondaki belli kapılar açılır ve bu kapılardan blackguard lar ve 1-2 tane "allip" çıkacaktır.
Bukadar:)
Saygılarımla. oha demeyin gayet keyifli bir oyundu herkes zevk aldı:)
Gerçekten iyi bir bilmeceymiş.
Hadi şimdi de ben sorayım. Kendi hazırladığım bi şifre biraz kastınç gelebilir.
Newton'un gerçeği
Anlamlı yaprak besleyeni
Masalın kardeşi
Biraz ip ucuyla başlayayım çünkü cidden zor. İlk 2 satırda kelime oyunları fazla son dize de bulduğunuz kelimenin anlamıyla ilgili. Hadi biraz kafa yorun bakalım
Hadi şimdi de ben sorayım. Kendi hazırladığım bi şifre biraz kastınç gelebilir.
Newton'un gerçeği
Anlamlı yaprak besleyeni
Masalın kardeşi
Biraz ip ucuyla başlayayım çünkü cidden zor. İlk 2 satırda kelime oyunları fazla son dize de bulduğunuz kelimenin anlamıyla ilgili. Hadi biraz kafa yorun bakalım
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
uLtior, sessizlik ile ilgili bilmeceni duymuştum, hatta bu başlığın altında 
Senin bilmecene gelirsek, Slach, roman olabilir mi?
Bir bilmece de ben sorayım, aslında düzenlemeye fazla vaktim olmadı ama...

Senin bilmecene gelirsek, Slach, roman olabilir mi?
Bir bilmece de ben sorayım, aslında düzenlemeye fazla vaktim olmadı ama...
Biraz zor.Bilmece wrote:Eğer onu bilirsen onu öğretmen de kolaydır,
Ama onu bilmen de başka bir işe yaramaz.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Özgünüm roman değil. Biraz daha yardım edeyim
Gerçek anlam yönünden yaprağı besleme de sadece bir kelime yerine onun yaptığı işi yaptım.
şöye bir kolaylık daha yapayım
3. mısrayı şöyle değiştiriyorum
Masalın ve hayalin kardeşi.
Senin bilecenin de cevabı sanırım "duygu" ( Sevgi aşk ...) olabilir mi?
Gerçek anlam yönünden yaprağı besleme de sadece bir kelime yerine onun yaptığı işi yaptım.
şöye bir kolaylık daha yapayım
3. mısrayı şöyle değiştiriyorum
Masalın ve hayalin kardeşi.
Senin bilecenin de cevabı sanırım "duygu" ( Sevgi aşk ...) olabilir mi?
Oyunların kralını bozan hep benim, gırgırı şamatayı seven hep benim, bilin bakalım ben kimim?
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Kusura bakma, biraz karışık yazmışsın sanırım, demek istediğini anlayamadım. Bilmecenin yeni halini yazabilir misin zahmet olmazsa?slach wrote:Gerçek anlam yönünden yaprağı besleme de sadece bir kelime yerine onun yaptığı işi yaptım.
Malesefslach wrote:Senin bilecenin de cevabı sanırım "duygu" ( Sevgi aşk ...) olabilir mi?
Sorulan şeyi bildiğin zaman onu öğretmen de başkalarına göre daha kolay olmaktadır ama bunun dışında başka bir faydası yoktur onu bilmenin.
Umarım daha faydalı olmuştur bilmecenin bu hali.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..-
paul sernine
- Gölge Ustası
onu bilende öğretebilir bilmeyende ve bilenin öğretmekten başka bir işine yaramaz.Sorulan şeyi bildiğin zaman onu öğretmen de başkalarına göre daha kolay olmaktadır ama bunun dışında başka bir faydası yoktur onu bilmenin.
nefret olabilir.nefret duygusuna sahip olmadanda nefreti anlatabiirsin,ne olduğunu öğretebilirsin.eğer nefreti yaşadıysan,ne olduğunu biliyorsan öğretmen daha kolay olur.nefretin ne olduğunu bilmen bir işine yaramaz,daha kolay öğretmekten başka.çünkü nefret içten gelir.ne olduğunu bilmene gerek yoktur,nefretini yaşarsın.
slach bilmecene kafa yordum ama işin içinden çıkamadım.FrontsideAir'ın dediği gibi yeniden ve ipuçlarıyla birlikte yazarsan daha kolay olacak.
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Biraz eksik anlamışsın sanırım. Bilmeyenin öğretebileceği konusunda yorum yapmadım. Sadece onu bilen çolayca öğretebilir dedim. Tekrar düzelteyim.paul sernine wrote:onu bilende öğretebilir bilmeyende ve bilenin öğretmekten başka bir işine yaramaz.
nefret olabilir.nefret duygusuna sahip olmadanda nefreti anlatabiirsin,ne olduğunu öğretebilirsin.eğer nefreti yaşadıysan,ne olduğunu biliyorsan öğretmen daha kolay olur.nefretin ne olduğunu bilmen bir işine yaramaz,daha kolay öğretmekten başka.çünkü nefret içten gelir.ne olduğunu bilmene gerek yoktur,nefretini yaşarsın.
Nefret olamaz çünkü bakış açısına göre onun da faydası olabilir (rage gibiBilmece wrote:Onu bilirsen öğretmen kolaydır
Onu bilmenin bundan başka faydası yoktur.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..[quote="paul sernine"
slach bilmecene kafa yordum ama işin içinden çıkamadım.FrontsideAir'ın dediği gibi yeniden ve ipuçlarıyla birlikte yazarsan daha kolay olacak.[/quote]
Bilmece
Newton'un gerçek eylemi
Anlamlı yaprak besleyeni
Masalın ve hayalin kardeşi
İp uçları
1. Gerçek. Orda başka bir kelime yerine kullanılmış
2. Yaprak besleyen. İki kelmenin yerine gelcek olan kelimenin görevi.
3. Masal ve hayal kardeşi. Bu iki kelime bir noktada ortak. Sonuç olan kelime de masal ve
hayalle ortak.
Not: Bilmecenin ilk haliyle biraz oynama yaptım. şimdi sanırım bulmak biraz daha kolay olacak.
slach bilmecene kafa yordum ama işin içinden çıkamadım.FrontsideAir'ın dediği gibi yeniden ve ipuçlarıyla birlikte yazarsan daha kolay olacak.[/quote]
Bilmece
Newton'un gerçek eylemi
Anlamlı yaprak besleyeni
Masalın ve hayalin kardeşi
İp uçları
1. Gerçek. Orda başka bir kelime yerine kullanılmış
2. Yaprak besleyen. İki kelmenin yerine gelcek olan kelimenin görevi.
3. Masal ve hayal kardeşi. Bu iki kelime bir noktada ortak. Sonuç olan kelime de masal ve
hayalle ortak.
Not: Bilmecenin ilk haliyle biraz oynama yaptım. şimdi sanırım bulmak biraz daha kolay olacak.
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
"Sorun" veya "çözüm" doğru cevap değil. "Bilmece" güzel cevap gibi ama benim aklımdaki değil. Bilmecede yerine koyarsak küçük bir hata olduğunu görürüz. Bilmeceyi bilirsen öğretmen kolaydır ama bilmecenin asıl ve tek amacı onu öğretmek değildir.
Devam edin arkadaşlar, değidiğini göreceksiniz.
Devam edin arkadaşlar, değidiğini göreceksiniz.
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests