Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Illyra, Darkgnome
Nerede kamp kurmayı düşünüyorsunuz? Bunu belirtmenizi rica ediyorum.

Mark
Sabah kalktığında herhangi bir büyü yapacaksan belirtmeni istiyorum. Tabii ezberlediğin büyüleri de.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Koordinat sistemi tarzından korkunç yaratığın çıktığı kapıya 0 der isek X(6)/Y(-9) benim düşüncem. illyra başka bir şey yazmaz ise sanırım orada bekleyeceğiz. Neden der ise benim korkum o ışıktan başka birilerinin daha geçmesi ve bize saldırması. Burada en azından her tarftan görülme ihtimalimiz düşük olur.

Bu günüde sanırm eşya yapmadan geçireceğim :(
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Sadece karakterimin levelini ayarliyorum, tabi yazarım bugün bitiririm, Devrim :)
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk ben Maester prestijini almak istiyorum ama bir sorun var. Gnome olmam gerekiyor. Sanırım sadece büyücüler düşünülerek yartatılmış bir sınıf ama tam artificierlere göre bir sınıf. Güöleri çu şekilde gelişiyor.

1. +1 marifet, büyülü aletleri yarı zamanında yapma
2. +1 büyü seviyesi
3. +1 büyü seviyesi, Elinde tuttuğun büyülü aletin büyüsünü anlayabilme
4. +1 büyü seviyesi
5. +1 marifet, +1 büyü seviyesi

Sanırım Büyücülerin bir şeyleri üretmeye en yatkını gnomelerdir diye düşünerek yapmışlar ama tam artificier için yaratılmış bir prestij sınıfı aslında.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Yenendithas'ın büyükitabından ezberlediği büyüler:

Spells:
0\ DC:14
Acid Splash
Detect Magic
Flare DC:15
Feather Fall
Magic Missile X2 DC:16
Mage Armor
2\ DC:16
Augment Familiar
Invisibility X2
Yenendithas's Offensive Sphere
Scorhing Ray
3\ DC:17
Haste
Fireball DC:18
Abolish Shadows
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome ve Illyra sizde seviye atlatın karakterlerinize.
Tabii bu seviye atlatma işiyle uğraşırken rp atmayı ihmal etmeyin.

Darkgnome Maester class'ını alabilirsin istersen, ilk seviyede gelen Bonus feat yerine
Gnome Heritage:
+2 bonus to saving throws against illusions.
+2 bonus on Craft (any) checks.

Özelliğiyle değiştirelim, daha uygun olur.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ya arkadaşlar bizim grubun tehlikeli durumlarda kullandığı şifreli sözler vardı. Ben unutmuşum nasıl dı o sözler?

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Ya arkadaşlar bizim grubun tehlikeli durumlarda kullandığı şifreli sözler vardı. Ben unutmuşum nasıl dı o sözler?

.
:D aklımızda tutamayacağımızı söylemiştim. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Demiştim ya, " masraflı" ya da " pahalı" kelimesi geçmeli, kurduğumuz cümle içinde :D
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

sevgili dm devrimk yeni sheetimi yapmam birgün kadar aksayabilirm ricam lütfen ben post atmadan turn dönmesin.
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Ah, Benji ile Darthu falan siz kontrol ediliyorsunuz, sanırım?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Aslında sanırım bizde daha yattığımız anda yada diğerlerini gördüğümüz anda seviye atlayacaktık. Yani bu küre aktif hale gelmeden önce atlamamaı gerekecekti. Eğer öyle ise ben daha ilk save'imde tutturduğum için kontrol edilememem lazım. Devrimk bu konuda beni aydınlatana kadar rol atmasam daha iyi olacak.

Karakterime seviye atlatayım da o gnome özellikleri bana koydu. 2 marifet alacakken ancak tek marifet ile ilerleyebileceğim. Ã?nümde 2 yol var. Biri maester olarak atlamak ve ardından daha hızlı büyülü alet yapabilme imkanına kavuşmak. Ama caster seviyem yine 5 olarak kalacak ve artificier özelliklerinde geri kalacağım.

Diğeri ise artificier olarak atlamak ve daha iyi büyülü aletler yapmanın yanında craft construct featini alıp üstüne yapmayı düşündüğüm bir effigy'i yapmak. Bu effigy oldukça iyi bir savaşçı ve benim tüketmeyi başaramadığım sadece construct'ları etkileyen büyülerimden etkileniyor. Benim büyülerimle gerçekten iyi bir savaşçımız daha olabilir bu sayede.

Ancak bu seferde yapılış s,ürelerim yarıya düşmeyeceği için büyülü aletleri ve bu effigy'i uzun sürede bitirebileceğim. (effigy 8000 gp tutacak ve 8 gün alacak.)

Aklımdaki effigy'leride bir sonraki mesajımda yazayım da rahat canlandırın.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yapmayı düşündüğüm 2 affigie bunlar. Hangisini yapsam bilemiyorum. Aslında 7HD'lik yaparsam her vuruşta 3 değil 5 hasar düşeceği için daha uzun vadeli olur ama onun için 2 seviye beklememiz gerekecek. Her ikiside oldukça iyi savunma ve saldırı güçlerine sahip ve bize çok destek olacak yaratıklar.

1. yaratık uzaktan da ateş edebilmesi ve yüksek öncelik zarı ve inanılmaz yüksek AC.

2. nin özelliği ise vurma olasılığının yüksekliği ve bir turda verebileceği yüksek hasar gücü (Hepsi vurursa Ortalama 58 hasar) ve toprağı kazarak ilerleyebilmesi ve orta karar olsada flatfooted'da dahi abartı zırhı.

Affigie: Clock work construct that mimics a corporeal beast. (Devrimk, bu yaratığın ruhsuz olması benim bunu repair ile Hp'si 0'a düşse dahi tamir edebileceğim anlamına mı geliyor?)

Adult Kruthic Affigie (Miniatures handbook P: 63)
Medium construck
HD: 6d10+20 (53)
initiative: +5
Speed: 40 ft
AC: 23 (+5 dex, +8 Natural), touch (15), flatfooted(18)
Bab/Grap: +4/+9
Att: Claw +9 melee (1d10+5) or +9 ranged spikes (1d6+5)
Full att: 2 claws +9 melee (1d10+5) and bite +4 melee (1d4+ 2);or 2 ranged +9 ranged (1d6+5)
space reach: 5/5
Special Attacks: Spikes (12 times per 24 hours, range; 1 spike in a round 100 ft, 2 spike in a round 30 ft.)
Special qualities: Damage reduction: 3/Adamantine (*), constuct
Saves: +2 fort, +6 ref, +2 will
Abilities: Str 21, Dex 20, Con -, Int -, Wis 11(**), Char 1
Feats: Point blank shot, Precise shot, Weapon finesse
Cost to create: 8000 gp (8 days)
*: If 7HD 5/Adamantine, but needs 7th level caster level and costs 9000 (9 days to work) gp.

Lesser Knel beetle Affigie (Monster Manual P: 89)
Medium construck
HD: 6d10+20 (53)
initiative: +0
Speed: 40 ft, burrow 10
AC: 21 ( +11 Natural), touch (10), flatfooted(21)
Bab/Grap: +4/+10
Att: Claw +10 melee (1d10+6)
Full att: 2 claws +10 melee (1d10+6) and bite +8 melee (1d6+ 3)
space reach: 5/5
Special Attacks: Rend 2d10+9, Shake the earth ( DC: str based (17), 5 ft around become pinned), Trample (DC: 17 str based)
Special qualities: Damage reduction: 3/Adamantine, construct
Saves: +2 fort, +2 ref, +2 will
Abilities: Str 22, Dex 10, Con -, Int -, Wis 11(**), Char 1
Feats: Alertness, İmproved naturel attack(claw), Multi attack
Cost to create: 8000 gp (8 days)

**: Construc'ta benden çok empati yeteneği var. Nasıl bir olaydır bu :D

Bunların dışında uçabilen bir yaratık yada ona benzer yaratıklar da yaratabilirim ama bize çok yardımı dokunacağını sanmıyorum. Bizim savaşçıya ihtiyacımız var en çok.
Eskisi ka
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Eline emeğine sağlık darkgnome hepsi çok süper olmuş, ama görüş istersen ( :-P ) ben sana Adult Kruthic Affigie derim, bana daha sağlam gözüktü :)
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ve sonunda karakterim hazır. birazdan rolümüde atıyorum.
Image
Post Reply