Ölüler Kulübü (2d6-beta oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:"Olmaz! Sınav telafisi filan yapamam! Ne not aldıysan o, bütünlemede kurtarırsın!"
Kafasına yediği darbe yüzünden Zack saçmalamaya başlamıştı.
Gürzünü savurdu ve biraz geri ölen büyücünün yanına çekildi.
8 tık saldırı, 4 tık geri
Yapabiliyorsam büyücüyü boş elimle kaldırıp kendime siper ediyorum.

Atak:2z6+3(EB)=14 => G.Defans:2z6=6 başarılı; Hasar:2d6+11-10=13
Gürz iyi bir çöküntü oluşturmuştur Golemin gövdesinde.

Zack büyücünün cesedini önünde siper gibi tutunca Golem kararsız bir şekilde duraklar. "Efendi"yi bırak!" Sanki yanlışlıkla efendiye vurmaktan korkar gibidir.

Yaralanma & Durumlar:
Golem: -9-9=-18-13=-31
Zack: -11-7=-18-12=-30

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

"Nıhahaha! Efendiye vurma vurursan daha fena ölür!"

"Ulan Lili gibi 5. sınıf roman kahramanı kötüsü oldum sanki nebiçim bir gülmektir bu." dedi kendi kendine.

saldırı 8 tık, ilerleme 4 tık
Last edited by devrimk on Tue May 25, 2010 8:45 pm, edited 1 time in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:"Nıhahaha! Efendiye vurma vurursan daha fena ölür!"
"Ulan Lili gibi 5. sınıf roman kahramanı kötüsü oldum sanki nebiçim bir gülmektir bu." dedi kendi kendine. saldırı 8 tık, ilerleme 4 tık

Atak:2z6-2(durum)+1(EB)=5 => G.Defans:2z6=9 başarısız
Zack isabet ettiremedi gürzü

"Bırak efendiyi düşman yaratık!" diye saldıran Golem ise, bir yandan da Zack"in kalkan niyetine kullandığı cesede dokunmamaya çalışır.
AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=4 => Z.Defans:2d6-1=3 başarılı; hasar:2d6+10-8=5
BuzEl atak:2d6+1-4(durum)=(1.1) HepYek! Kritik sakarlık (gelecek turda bir atak kaybeder)
Golem"in saldırıları etkisiz olur.

Yaralanma & Durumlar:
Golem: -9-9=-18-13=-31
Zack: -11-7=-18-12=-30-5=-35

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Zack manyakça bir zevk almaya başlamıştır. Büyücünün cesediyle vals yaparak savaşmaya devam etmektedir.

saldırı 8 tık, savunma 4 tık
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Zack manyakça bir zevk almaya başlamıştır. Büyücünün cesediyle vals yaparak savaşmaya devam etmektedir. saldırı 8 tık, savunma 4 tık

Atak:2z6-2(durum)+1(EB)=7 => G.Defans:2z6=6 başarılı; Hasar:2d6+11-10=9
Az bir hasar vermişti Zack

Golem de cevap verir
AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=1 => Z.Defans:2d6-1+2=(6.6) Kritik! (Defans:+1/1tur)
BuzEl atak:2d6+1-4(durum)=6

İki rakip artık birbirleriyle tekdüze bir savaşa girişirler
Z.Atak:2z6-2(durum)=3 => G.Defans:2z6=11 başarısız
G.AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=1 => Z.Defans:2d6-1+3=12 başarısız
G.BuzEl atak:2d6+1-4(durum)=4 başarısız
.....
Z.Atak:2z6-2(durum)=3 => G.Defans:2z6=(6.6) Kritik! (Defans:+1/1tur)
G.AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=3 => Z.Defans:2d6-1+2=13 başarısız
G.BuzEl atak:2d6+1-4(durum)=1 başarısız
.....
Z.Atak:2z6-2(durum)=4 => G.Defans:2z6+1=8 başarısız
G.AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=4 => Z.Defans:2d6-1+2=8 başarısız
......
Z.Atak:2z6-2(durum)=3 => G.Defans:2z6=9 başarısız
G.AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=0 => Z.Defans:2d6-1+3=6 başarısız
G.BuzEl atak:2d6+1-4(durum)=2 başarısız
.......
Z.Atak:2z6-2(durum)=1 => G.Defans:2z6=6 başarısız
G.AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=5 => Z.Defans:2d6-1+2=9 başarısız
G.BuzEl atak:2d6+1-4(durum)=2 başarısız
.......
Z.Atak:2z6-2(durum)=5 => G.Defans:2z6=6 başarısız
G.AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=6 => Z.Defans:2d6-1+2=8 başarısız
.......
Z.Atak:2z6-2(durum)=8 => G.Defans:2z6=6 başarılı; hasar:2d6+11-10=8
G.AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=7 => Z.Defans:2d6-1+2=5 başarı; hasar:2d6+10-8+3=12
G.BuzEl atak:2d6+1-4(durum)=7 başarılı; hasar:2d6+10-8=9
Zack bu darbelerle iyice hırpalanmıştır (-5 tık/tur)
........
Z.Atak:2z6-2(durum)=5 => G.Defans:2z6=4 başarılı; hasar:2d6+11-10=7
G.AteşEl atak: 2d6+1-4(durum)=2 => Z.Defans:2d6-1=8 başarısız
G.BuzEl atak:2d6+1-4(durum)=8 başarılı; hasar:2d6+10-8=7

Ve sonunda Zack aldığı yaraların etkisiyle kolunu kaldırmaz ve hatta kıpırdayamaz hale gelip yere devrilir. Büyücünün cesedi de üzerinde kalmıştır. (Zack henüz kendinden geçmediyse de ayağa kalkmasına imkan yok, ancak sürünebilir ama büyücünün cesedi üzerinde olduğu için bu da mümkün değil gibi)

Golem havada bir duman gibi uçan hayalet Olasel"e dönerek, "sen Efendi"yi iyileştirebilir misin? Yoksa yok edilmelisin davetsiz misafir gibi" diye sorar.

Yaralanma & Durumlar:
Golem: ...=-31-9-8=-48-7=-55
Zack: ...=-35-12-9=-56 (-5 tık/tur) =-56-7=-63 (-7 tık/tur)

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

"Ah, pardon. Randevu defterim dolu diyorum sana burada kızgın bir golem ile uğraşmam gerekiyor." Cep telefonunun avizesini kapatarak, goleme döner. "Döncem ben sana." der telefonu kapatır.

"Doğum günümdü de, işte bilirsin. Hayaletsin neden doğum günü kutluyorsun demeyeceksin biliyorum. Golemsin yani, taştan yüreğin var. Ondan rahat konuşuyorum. Ama dışarıdaki, gruptan biri olsaydı o tür bir espri yapardı."

"Golem, bu mr. spock gibi mantıklı davranışlarını çok beğeniyorum. Duygusuzsun, efendiyi diriltmeye odaklanmışsın. Yapabiliriz. Emin ol. Bana bak öldüm ama hala buradayım. Burası demişken, kuledeki eşyalarla onunla iletişime geçmemiz mümkün mü? Bildiğin bir iletişim küresi, ruh çağırma tahtası var mı? Bir arayalım, sende bizim zack'ı rahat bırak. Ã?abuk olalım. "
Odadaki eşyaları arıyorum. Bu ne işe yarıyor diye soruyorum goleme. Tek tek.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Mark wrote:"Ah, pardon. Randevu defterim dolu diyorum sana burada kızgın bir golem ile uğraşmam gerekiyor." Cep telefonunun avizesini kapatarak, goleme döner. "Döncem ben sana." der telefonu kapatır.

"Doğum günümdü de, işte bilirsin. Hayaletsin neden doğum günü kutluyorsun demeyeceksin biliyorum. Golemsin yani, taştan yüreğin var. Ondan rahat konuşuyorum. Ama dışarıdaki, gruptan biri olsaydı o tür bir espri yapardı."

"Golem, bu mr. spock gibi mantıklı davranışlarını çok beğeniyorum. Duygusuzsun, efendiyi diriltmeye odaklanmışsın. Yapabiliriz. Emin ol. Bana bak öldüm ama hala buradayım. Burası demişken, kuledeki eşyalarla onunla iletişime geçmemiz mümkün mü? Bildiğin bir iletişim küresi, ruh çağırma tahtası var mı? Bir arayalım, sende bizim zack'ı rahat bırak. Ã?abuk olalım. "
Odadaki eşyaları arıyorum. Bu ne işe yarıyor diye soruyorum goleme. Tek tek.

Golem söylediklerinden pek bir şey anlamadı; ama kendine güvenen tarzından dolayı bir şeyler yapacağını umarak bekliyor. Belli ki Golem eşyalar hakkında pek bilgili değil.

Olasel Bilgi:2d6+3+3(EB)=11
Olasel Dikkat:2d6+2=10

Camekandaki silah ve zırhların büyülü oldukları belli ama sen ruh olduğun halde camı geçemiyorsun, burdan da camekanlı dolapların büyülü bir tuzakla korunduğunu tahmin edebiliyorsun. Etrafta bir sürü eşya var ama ölülerle iletişime geçmek için bir şey yok ya da varsa bile büyü senin ilgi alanın olmadığından bunu anlaman mümkün değil. Etraftaki birkaç küçük asa ve parşömen muhakkak ki büyü yapmak içindir (burası büyücü kulesi neticede) ama bunu ancak büyücülükle uğraşmış veya bu konuda yeteneği olan biri bilebilir. Bu arada şu küçük ejder heykeli dikkatini çekiyor, kim yapmışsa, çok sahici gibi.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Olasel, şeffaf beyaz şeffaf sulüetiyle, dikkatini çeken ejderha heykeline doğru süzülür. Hayaletin boş mavi akı olmayan gözleri heykeli incelemeye başlarken.
Canlı gibi olan heykelin üzerinde, tüyler ürperten kendi suratını görmeden edemed.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Olasel ejder heykeine dokunduğunda heykelin gözleri oynamaya başlar. Kafasını fazla çeviremese de fıldır fıldır dönen gözlerle odayı tarar. Ağzını da açıp kapatamaz ama dudaklarını zor da olsa kıpırdatarak konuşur:

"Oh, Toxilius mu orda yatan, parçalanmış bir zombi ile sarmaş dolaş, anlaşılan belasını bulmuş sonunda, yoksa bilhassa tarif ettiğim zehirli patlayıcı karışımı kaynatmayı denemek gafletine mi düştü?.. Ah sen de kimsin, beni derin meditasyonumdan uyandıran, kurtarıcı meleğim misin yoksa!.. Taş kafalı golem ise hala orada, belki de başımız belada. Ã?ünkü taş kafalıdan dost da olmaz, düşman da; ancak kukla olur. İlginç bir tablo var burada, golem hazır ve de nazır, bir zombi, bir hayalet ve dondurulmuş bir ejderha; ölü büyücünün isteyebileceği daha ilginç bir cenaze töreni olamazdı herhalde dünyada! Ha ha ha!... Hayalet kurtarıcım şu karşı kütüphanenin 2. rafından mavi kurdele ile bağlanmış bir parşömeni bana, okuyabileceğim kadar yakına getirebilir misin diye sorsam çok mu absürt bir istek olurdu acaba?"

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Hayalet Olasel zğzı bir karış açık, konuşan ejderhaya bakar, büyülenmişcesine.
"A, ne kadar güzel konuşuyorsun, sen! Hep istediğim gibi."
Dokunmak istercesine ejderhanın altın boynuna buz parmaklarını yaslar.
"Dokunmak, çok zor. Yapabilirim, bedeli her zaman ağır."
Karanlık Olasel'i kaplarken, o vortex'in ortasında beyaz ve mavi renginde silikleşmiş kamburunu çıkarmış şekildir. Işık solarak, kütüphaneden uzaklaşırken, hayaletin nefret dolu gözleri karşıdaki kütüphaneye kararlılıkla bakmaktadır.

Birkaç saniye geçtikten sonra...

Kitaplıktan tıkırtılar gelmeye başlar.Mavi kurdeleli parşomen bulunduğu raftan havaya tozlar saçarak hayalete ve ejderhaya doğru titreşerek yaklaşmaktadır...
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Olasel Telekinezi: 2d6-5=3 başarılı

Parşömen havada süzülüp gelirken Olasel kendi varlığında ve enerjisinde eksilmeler hissetmektedir. (Olasel"in can:-1)

Parşömen önünde açılınca Ejder hızlı hızlı kadim dildeki kelimeleri okur ve parşömen parıldayıp sönükleşir ve üzerindeki yazılar kaybolarak, kağıt toza dünüşür ve dökülür. Ejder kanatlarını gerer, artık vücudunu oynatabilmektedir.

"Sağ ol hayalet arkadaşım bu iyiliğini karşılıksız bırakmayacağıma emin olabilirsin. Toksilius öldüğüne göre artık bu kule benimdir. Bu arada benim adım da Zubin. Böyle ejder tipli olduğuma bakma, aslında ben de insandım ama ejder sıfatında buraya uçarak geldiğimde Toksilius bana ihanet edip, büyüyle dondurdu. Büyücüler arası çekememezlik durumu oldu yani."

Ã?teden Golem bağırır: "Efendiyi iyileştirecek misiniz!"

Ejder, "merak etme az kaldı, büyü hazırlayıp iyileştireceğiz efendiyi!" Olasel"e fısıldayarak, yalnız bunu da parçalamamız gerek. şu camlı dolaptaki çekiç ona çok zarar verebilir..." Zubin bir parola kelimesi söyler ve bütün dolapların kilitlerinin açıldığı duyulur. "Ama tek başıma zorlanabilirim, şu zombi de senin arkadaşın mı, iyileştirebilsek yardımcı olur mu? Buraya sadece ikiniz mi geldiniz?"

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

"Eğer daha çok yardım bekliyorsan, nafile. İkimiz ve sen dışında kimse yok. Ölüler partisine hoşgeldin. "
Suratsız zombinin, delik deşik yüzünün önünde durarak, hayalet ejderhaya gülümsedi.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Mark wrote:"Eğer daha çok yardım bekliyorsan, nafile. İkimiz ve sen dışında kimse yok. Ölüler partisine hoşgeldin. "
Suratsız zombinin, delik deşik yüzünün önünde durarak, hayalet ejderhaya gülümsedi.

Zubin biraz düşünceli gözükür. "Bu zombi arkadaşını iyileştirmek için negatif enerji veren bir büyü yapmam gerekir ama buna hazırlıklı sayılmam," diyerek hemen arkasındaki balkonumsu platforma zıplayarak kitap raflarından parşömen arar ve sonunda, "oh, daha iyisini buldum!" diyerek ölü büyücü Toxilius ve altında yatan Zombi Zack"a yaklaşır. Golem merakla olacakları gözlemektedir.

Ejder kılığındaki büyücü Zubin, goleme, "işte şimdi iyileştireceğim efendini merak etme!" der. Derken elindeki parşömenden kadim dilde mısralar okumaya başlar. Sesi korkunç bir ton almış, odanın içi kararmış gibidir. Gerçekten de çoktan ölüp mosmor olmuş Toksilius"un bedeni yavaş yavaş ayağa kalkar, donuk bir ifade ile ejder Zubin"e doğru yürür ve ölü bir ses tonuyla, "emriniz efendim?" der.

Zubin dudaklarında gururlu bir gülümseme ile, artık namevt hizmetçisi olmuş Toksilius"a emreder. "Söyle goleme Sis Denizine kadar koşsun ve vardığında ise denize girerek hiç durmadan ilerlemeye devam etsin!"

Zombi Toksilius, goleme dönerek emri tekrar eder ve bunu duyan golem derhal harekete geçerek koşmaya başlar. Kuleden çıkar (dış kapı açıldı bu arada) ve bir daha dönmemek üzere uzaklaşır.

Zubin, "o golemin gözleri birer servet değerindeydi ama, henüz kaslarım açılmaya başlamışken tek başıma savaşmayı göze alamadım. Bu Toksilius"un da ne zaman dağılacağından emin değilim, en güvenli yol golemi göndermekti. Evet artık rahat ça konuşup tanışabiliriz, beni kurtardınız, dile benden ne dilersen hayalet!"

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Code: Select all

Zubin, "o golemin gözleri birer servet deðerindeydi ama, henüz kaslarým açýlmaya baþlamýþken tek baþýma savaþmayý göze alamadým. Bu Toksilius"un da ne zaman daðýlacaðýndan emin deðilim, en güvenli yol golemi göndermekti. Evet artýk rahat ça konuþup tanýþabiliriz, beni kurtardýnýz, dile benden ne dilersen hayalet!" 
"Ã?ncelikle beni affetmeni sonra da, sonsuza kadar arkadaşım olmanı diliyorum. He he he!"
Ejderha'nın boynunun çevresinde dolaşır.
"Çok soru sorduğun için, biraz tedbirli davrandım da, diğer arkadaşlarım kulenin dışında bekliyorlar."
Pullarına dokunmaya çalışır.
"Peki Zubin, hayat hikayeni anlatır mısın, bana?"
Post Reply