AoE 3(Age of Empires)
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

AoE 3(Age of Empires)
Evet çıktı bnde oynadım beyendim herkezede tavsiye ederim de bi de sizin görüşlerinizi alıyım dedim zzzeeeggg beyenmemiş bi de size sorıyım dedim
Dün akşamüstü aldım, gece bir, iki saat oynadım ve... Tam bir hayal kırıklığı gibi geldi bana. Yapılan yenilikler oyun zevkini hiç arttırmamış gibi gözüküyor. Grafikler öyle söylediği gibi çok iyi falan da değil. Belki, multi-player modu daha iyidir ama açıkcası hiç zannetmiyorum.. Hani, bir defa oynadıktan sonra ikinci kez açmak zor gelen oyunlardan.. bir özelliğini, çekiciliğini yakalayamadım.
Not: Yav, hala bir starcraft tadında orjinallik, yenilik yakalayamadılar ya sekiz yıldır, inanılacak gibi değil.
Not: Yav, hala bir starcraft tadında orjinallik, yenilik yakalayamadılar ya sekiz yıldır, inanılacak gibi değil.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

Starcraft yakalanamaz onu yakalarlarsa zaten onun kadar büyük bir klasik yaratmış olurlar.
Ama bn baazı yenilikleri gayet beyendim snin aksine. Bu güne kadar hep AoE 2 oynuyodum. Mitoloji pek sarmadı ama bn mesele o kart olayını çok sevdim. Tabii bide puanların başkentle olan ilişkisi ticaret yoollları fln iiydi bnce. Ama sanki oyuna oynanıştan bi Empire Eart tarzı olmuş ne biliyim onun gibi bişe eski AoE havası yoq pek ama bn peyen dim bayaaa vee dierlerinin yorumlarınıda bekliyorum.
Ama bnce sen oyunu bidaha aç ve oynamaya başla ilkl bn de ısınamadım pek ama oyun ii ce kavrayınca sarıyo.
Ama bn baazı yenilikleri gayet beyendim snin aksine. Bu güne kadar hep AoE 2 oynuyodum. Mitoloji pek sarmadı ama bn mesele o kart olayını çok sevdim. Tabii bide puanların başkentle olan ilişkisi ticaret yoollları fln iiydi bnce. Ama sanki oyuna oynanıştan bi Empire Eart tarzı olmuş ne biliyim onun gibi bişe eski AoE havası yoq pek ama bn peyen dim bayaaa vee dierlerinin yorumlarınıda bekliyorum.
Ama bnce sen oyunu bidaha aç ve oynamaya başla ilkl bn de ısınamadım pek ama oyun ii ce kavrayınca sarıyo.
grafikler güzel.. ama oynanabilirlik bakımından pek güzel olmuş diyemem.. çok fazla oynamadım klasik age of tadını bulamadığım için.. şimdiye kadar biraz fazla oynamış olanlar biraz fazla ayrıntıyla anlatırlarsa çook makbule geçer..
..
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Trial versiyonundan oynamaya başlamıştım ama pek beğenmemiştim. Tam sürümünü oynadım ve çok hoşuma gitti. II ye çok alışmıştım III'e geçiş yapamayacağımı düşünüyodum ama baya iyi adapte oldum.
Yenilikler hoş baya, grafikler de fena değil. Oyun daha mantıklı olmuş ama hala çok kolay, o beni rahatsız etti. Expert denilen seviye bile expert liğin yanından geçemiyor.
İlk oyunda 3 moderate ikincisinde 2 hard ve üçüncü oyunumda 1 expert i yenebildim. Yapay zekası iyi olmamış yani. Hala II alışkanlığı saldırıları tek yönden yapıyo, kurnazlığı sadece arada arkana dolaşmakla sınırlı. Ha kötü olmamış, II de arkadan dolaşma işini bile yapmıyordu.
+ olarak artık biraz daha fazla adamla gelebiliyo ama hala ordu mantığını ve birleşik saldırı mantığını yakalayamamış. Ayrıca ticarete daha az önem veriyor, karşıdakinin cılkını çıkartacak gibi oynamıyor. Oynadığım oyunların beni deli gibi zorlamasını, kafamı çalıştırmasını isterim ama malesef III de II gibi yapay zeka konusunda geri kalmış. Multisini denemedim daha, II de multinin tadına doyulmuyodu, umarım bunda da öyledir.
II de olduğu gibi herşeyin bir karşılığı vardır meselesini aşmış, iyi mi olmuş kötü mü olmuş deneyemedim ama yenilik işte, ama eski gibi herşey kapalı değil gibi geldi.
şu vizeler biraz fırsat versin çok daha derinlemesine incelemeyi düşünüyorum ama şöyle yüzeysel bakınca ben bunları gördüm. Beş altı kez oynadım şimdiye kadar ve sadece Osmanlıyla, diğer milletleri de denemek gerek bi ara.
Yenilikler hoş baya, grafikler de fena değil. Oyun daha mantıklı olmuş ama hala çok kolay, o beni rahatsız etti. Expert denilen seviye bile expert liğin yanından geçemiyor.
İlk oyunda 3 moderate ikincisinde 2 hard ve üçüncü oyunumda 1 expert i yenebildim. Yapay zekası iyi olmamış yani. Hala II alışkanlığı saldırıları tek yönden yapıyo, kurnazlığı sadece arada arkana dolaşmakla sınırlı. Ha kötü olmamış, II de arkadan dolaşma işini bile yapmıyordu.
+ olarak artık biraz daha fazla adamla gelebiliyo ama hala ordu mantığını ve birleşik saldırı mantığını yakalayamamış. Ayrıca ticarete daha az önem veriyor, karşıdakinin cılkını çıkartacak gibi oynamıyor. Oynadığım oyunların beni deli gibi zorlamasını, kafamı çalıştırmasını isterim ama malesef III de II gibi yapay zeka konusunda geri kalmış. Multisini denemedim daha, II de multinin tadına doyulmuyodu, umarım bunda da öyledir.
II de olduğu gibi herşeyin bir karşılığı vardır meselesini aşmış, iyi mi olmuş kötü mü olmuş deneyemedim ama yenilik işte, ama eski gibi herşey kapalı değil gibi geldi.
şu vizeler biraz fırsat versin çok daha derinlemesine incelemeyi düşünüyorum ama şöyle yüzeysel bakınca ben bunları gördüm. Beş altı kez oynadım şimdiye kadar ve sadece Osmanlıyla, diğer milletleri de denemek gerek bi ara.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Oyun birçok konuda stratejiye yenilikler getirmiş mesela bir explorerın olması bunun hero gibi işlev görmesi hazinelerin olması bu hazinelerin guardlarını yendikten sonra odundan xp'a sizin yönetiminize verilen leoparlara kadar çeşit var.Haritalarda ticaret yollarını olması ve belirli yerlere post yapıp bunlardan xp odun et altın kazanabiliyorsunuz.Peki hep bahsettim bu Xp neyin nesi ne işe yarar?Bunun için öncelikle biraz daha önceye bakmamız gerekiyor.Amerika yeni keşfedilmiş ve hüküm için İngiltere,Almanya,Fransa,Rusya(galiba),Osmanlı ve 1-2 tane daha ülkeden birini seçiyoruz peki bu yabancı evimizden uzak yere hazırlıksız mı gönderiyoruz hayır bizi besleyecek sürekli yardımda bulunacak bir HOME CİTYimiz var Xp kazanarak gelişen bu şehrimiz Lvl atladıkça kazandığımız kartlarla Askeri,Ticari ve çeşitli konularda kendi seçtiğiimz kartları oyun sırasında Shipmentlerle alabiliyoruz mesela 300odun yada 6yeniçeri 3top gibi...Oyunun birkaç kısmı kotu olmuş mesela tum harıtaların sadece amerkada geçmesi yada anaşehri büyük olanın daha avantajlı olması gibi ekstaradan bazı birimlere çeşitli özellikler gelmiş mesela explorerlara snipershot gibi yada bazı gemilere tüm topları ateşle gibi ama genede alınıp oynanması gereken oyunlardan biri sonuçta şu hayata bi kere geliyoruz ve klasikleri oynamadan geçmiyelim dimi 
güzel güzel..
bende daha yeni yeni başladım. oyunda ilk dikkatimi çeken deniz ve gölge efektleri oldu. neredeyse gerçekten farksız bi deniz efekti var oyunda. denizdeki savaş gemilerinin suya yansıyan gölgesine dikkatle bakınız. çok gerçekçi olmuş. son olarak savaş anında mancınıklardan fırlayan topların kale duvarına çarptığı anda oluşan efekten söz edeceğim. o anda gerçekten kusursuz bi efekt var yine. oluşan toz bulutu ve kaleden düşen taş parçacıkları oyuna gerçekçilik katmış. bende tam anlamıyla oynayamadım oyunu henüz. boş vakit bulunca baya bi takılmayı düşünüyorum. o yuzden şimdi sadece efektler hakkında bilgi vermeyi tercih ettim. ama oyun genel olarak güzel gözüktü gözüme. ne de olsa bir age of empires. hangisi kötüydü ki

bende daha yeni yeni başladım. oyunda ilk dikkatimi çeken deniz ve gölge efektleri oldu. neredeyse gerçekten farksız bi deniz efekti var oyunda. denizdeki savaş gemilerinin suya yansıyan gölgesine dikkatle bakınız. çok gerçekçi olmuş. son olarak savaş anında mancınıklardan fırlayan topların kale duvarına çarptığı anda oluşan efekten söz edeceğim. o anda gerçekten kusursuz bi efekt var yine. oluşan toz bulutu ve kaleden düşen taş parçacıkları oyuna gerçekçilik katmış. bende tam anlamıyla oynayamadım oyunu henüz. boş vakit bulunca baya bi takılmayı düşünüyorum. o yuzden şimdi sadece efektler hakkında bilgi vermeyi tercih ettim. ama oyun genel olarak güzel gözüktü gözüme. ne de olsa bir age of empires. hangisi kötüydü ki
Only God can Judge me!
Biraz dikkat ederseniz topun yada mancılığın çarptığı binada çarpan yere göre hasar alıyor.İlk gördüğümde çok şaşırmıştım eee boru değil arkasında microsoft var gerçi yazılımlarına benzetseydi kötü olurdu o ayrı bir konuFalcoN wrote: son olarak savaş anında mancınıklardan fırlayan topların kale duvarına çarptığı anda oluşan efekten söz edeceğim. o anda gerçekten kusursuz bi efekt var yine. oluşan toz bulutu ve kaleden düşen taş parçacıkları oyuna gerçekçilik katmış.
Oyunun grafikleri hoş,fizik motoru ise zaten tanıtımlarındada çok vurgulanan iddialı olduğu yönlerden birisiydi.Bu konulardaki iddialarını kesinlikle haksız değilmiş.Ama bunların dışında çok özel birşey yok ben ilk oyunlarıda sevmezdim bunuda sevmedim ancak AOE sevenler bu oyundanda hoşlanırlar diye düşünüyorum.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
-
Chade_Fallstar
- Kullanıcı

AoA 1 i oynadım zamanın en ii oyunuydu gerçi nbn biraz küçüktüm o zman ama yinede çok etkilenmiştim AoA 2 yi oynadım beyendim 3 de mütiş ilerleme gördüm gayet gerçekçi olmuş herşey ama esas eylencenıin multi de olduğuna inanıyorum sonuçta yapay zeka haala insan zekasıyla yarışamıyo yani haala yapay grafikler şaheser bi Aoa türüne göre ii oyunlar dilerim 
Grafikler çok iyi olmuş, arkadaşların bahsettiği gibi deniz efektleri fizik motoru falan çok iyi olmuş,
bence oyunda çok zevkli,
beğenmeyenlere şaşırdım açıkçası, benim beklediğimden iyi çıktı açıkçası...
fikir ve saygılarımla...
bence oyunda çok zevkli,
beğenmeyenlere şaşırdım açıkçası, benim beklediğimden iyi çıktı açıkçası...
fikir ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
En son age of mitology hüsranından sonra bu kadar iyi beklemiyodum. Benim de beklentilerimin üzerinde çıktı. Umarım bir gün multisinin de tadına bakabilirim
Bu arada hep şikayet ettiğim şu nufus sorunu gene var. Ben binler kontrol etmek istiyorum ama 200
de kalıyor. Keşke onu da biraz (500-1000) yükseltselerdi. değişl 500, 300 bile iyi olurdu. Hiç değilse gelişmiş derdim ama genel olarak çok hoşuma gitti.
Bu arada hep şikayet ettiğim şu nufus sorunu gene var. Ben binler kontrol etmek istiyorum ama 200
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Cossacks o zaman tam senlik.Biz arkadaşlar fantezi olsun diye 2,500/2,100 İngiltere/Fransa savaşı yapmıştık sonuc mu...300 tüfekliyle adeta cesete duvarı oluşturuyorsunuzyeminer wrote:Bu arada hep şikayet ettiğim şu nufus sorunu gene var. Ben binler kontrol etmek istiyorum ama 200de kalıyor. Keşke onu da biraz (500-1000) yükseltselerdi. değişl 500, 300 bile iyi olurdu. Hiç değilse gelişmiş derdim ama genel olarak çok hoşuma gitti.
Arkadaşım almış, en çok sesleri beğendiğini söyledi. Savaşın olduğu yerden uzaklaşınca sesin tam kıvamında kısılması ve böyle yankı gibi falan olduğundan bahsetti =P Ben de almak istiyorum orjinalini gördüm bugün 79 'ytl' yazıyodu kalakaldım
Artık ya birinden ödünç falan alırım ya da korsan alırım sonra evi basarlar ve 5 yıl ıslahevine giderim