Gaziantep Dili :D

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
Post Reply
Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Gaziantep Dili :D

Post by Ares »

arkadaşlar burada (bir antepli olmayan fakat antepliler tarafından çok güldürülen bir şahıs olarak)size "anteplice" öğretmeye karar verdim bu gün sizlere sadece bir kaç cümle yazacağım ama her nete girdiimde bu sözlük biraz daha büyüyecek(benimde bilmediim kelimeler var ama) :twisted: :twisted:

- Et diye kaptım balcan börkü çıktı,
- Ne yer ne yedirir, tükürür murdar eder,
- Allah sana dünyada tad aldırmaya,
- Canından, ciğerinden bulasın,

bir kaç deyim;

- Al Allah kulunu, zapteyle delini.
- Arasada dinlenir, Gala altında sadaka verir.
- Evde var eşiklik, hamama gitme eşeklik.
- Hamalı hamıslı, bizim it bizden namıslı.
- Yemeni ile yürüdüm de habbapla kaçmam mı kaldı.

bir kaç dua;
- Allah kimseyi yaz günü ayransız, kış günü yorgansız, bayram günü oğlansız, uşaksız etmesin.
- Babanın sinine nur yağa.
- Arıca etek , kuruca yatak.
- Kızım, Allah sana ocağı küllü, körüğü kirli yer nasip etsin
The future looks pretty black.I'm scared.Only 1 person can help me but SHE does NOT want to help

:twisted: KOYAANISQATSI :twisted:
Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ares »

yaw babalar sevmediyseniz bilem sevmedik deyinde bari ben beeyle SAP gibi beklemeyeyim yaw :evil: :evil:
The future looks pretty black.I'm scared.Only 1 person can help me but SHE does NOT want to help

findor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by findor »

olum 7 kere okumuşlar sevmişler işte sen devam et işine güzel komik :D:D:D
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

bu nedir ki yaws valla okumama rağmen ben hiç bişey anlamadım....
Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ares »

cilek işte cevap= bu zaten anlamanız için değilki(diye saçmalasam nasıl olur?)sen anlamadıını bana söyle ben sana bizzat buradan açıklarım.

findor baba taamda insan gene bir teşvik edici cümle vb. zımbırtı bekliyo taam vaaz bu kadar şimdi cümlelere gelelim :twisted: :twisted:

Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ares »

- Kasaba minnet edeceene aç önündeeni ges yi.(terbiyesiz bişi yoq hiç secaat çekmeyin ADMIN beyler :twisted: :twisted: )
valla aklıma şu an başka bişi gelmiyo ben evdeki antep ansiklopedilerini kurcalayayım size sonra iletirim :twisted: :twisted:

chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

valla normalde görüş belirtmem sevmediim şeyler için okumam sadece ama, sorduun için sölüorum anlayışına sığınarak, hiç beenmedim olayı, tutulacağını da sanmıorum ama senin hoşuna gidiosa devam et, dinleme kimsei derim, ben sevmedim..

görüş ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ares »

iste boyle yaw. ne demis drizzt_chosen "begenmedim, ama istiyosan devam et!"saol drizzt_chosen baba tesekkur ederim(sakin bi alaycilik falan algilama)yaw boyle sevmeyen kisilere bile tesekkur ediyorumki ben ne yapip ne yapmayacaami bileyim(ne demekse artik)her neyse drizzt_chosen babaya burdan tesekkur ediyorum(sitedeki bazi kisilerin olamadigi kadar acik goruslu olduu icin) :twisted: :twisted:

Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

sadece 2 kelime hoş ve boş :D 3 oldu :D
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

yok yok ben güzel türkçemizi seviyorum
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Gaziantep Dili :D

Post by Logan »

cilek wrote:yok yok ben güzel türkçemizi seviyorum
ya ben türkçemizi sevmiyorum demiyorumki ordan biri çıksa deseki sen nasıl benim şivemle dalga geçersin derse ne yapcak ares mahkemye kadar gider bu :D
yuh mahkeme dedim ya :D
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Ares
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Gaziantep Dili :D

Post by Ares »

logan wrote: ya ben türkçemizi sevmiyorum demiyorumki ordan biri çıksa deseki sen nasıl benim şivemle dalga geçersin derse ne yapcak ares mahkemye kadar gider bu :D
yuh mahkeme dedim ya :D
işte böyle diyemez çünkü bende Antepliyim diye bi yalan uydururum.babamın sülalesinden girerim antepten çıkarım herif o zaman tüm antebe dava açmak zorunda kalır.

Dip not=logan bunu senden beklemezdim bari sen ismimi Ares diye yaz
Daha dip not=sen "ares" yazmışsın A harfi büyük olcak

sphnx
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sphnx »

arkadaşlar gerçektende Ã?orumca nın eline kimse su dökemez...İsteyene ders verilir...(ares getir antep dilini çarpıştıralım çorum dili ile)(Sanki bunlar türkçeden bağımsız ?!! :) )
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

deyimler ve dualar ilgimi çekiyor. Çok bilgece sözler var içlerinde.
Post Reply