Elfçe bilenler...
-
Emre Yerlikhan
- Kullanıcı

Elfçe bilenler...
şimdi garip gelecek eminim ama bu Aktüel dergisinin benden ricası olduğu için size de aktarıyorum. Hani iki üç gün evvel gazetelerde İngiltere'de Elfçe kursları açılacağına dair bir haber çıktı ya, işte acaba burada da bu konu o derecede ilgi uyandırıyor mu diye merak ediyorlar, bu konuda bir haber yapmak istiyorlar. Eğer FrpWorld üyeleri arasında Elfçe bilenleriniz ve bu konuda katkıda bulunmak isteyenleriniz varsa, özel mesaj aracılığıyla bana ulaşabilirse çok memnun olurum. -bu arada benimle konuşan şirzad bey, iyi derecede Klingon dili bilen biri
, tek bildiğim Klingon cümlesini satma imkanımda oldu kendisine : Tah Pah! Tah Peh! Yani "Olmak ya da olmamak"
-Klingonlular Shakespeare'in bir insan olamayacak kadar iyi bir şair olduğuna inanıyorlar, hatta Klingonca yazılmış çok da güzel Shakespeare çevirileri var 
Yazık kimse cevap yazmamış.
Bak ben yazıyorum zamanında bana yaptığın onca anti komünist nasihatlere rağmen.
İngiltere'de elfçe kursuna gitmek çok komik bir durumdur.Yani elfçe kursuna gideceğine İngilizce kursuna gidilir orda ana dilin gibi ingilizce öğrenilir.Elfçeden daha çok işe yarar en azından.İstanbulda elfçe kursu açılsa gidilebilir tabii ama gene bir işe yaramaz.
Bak ben yazıyorum zamanında bana yaptığın onca anti komünist nasihatlere rağmen.
İngiltere'de elfçe kursuna gitmek çok komik bir durumdur.Yani elfçe kursuna gideceğine İngilizce kursuna gidilir orda ana dilin gibi ingilizce öğrenilir.Elfçeden daha çok işe yarar en azından.İstanbulda elfçe kursu açılsa gidilebilir tabii ama gene bir işe yaramaz.
- hayaletxxx
- Kullanıcı

yazık ya
bedne birşeyler karalıyımda admı boş göndermeyelim dergiye.amca ben elfçe deilde biracık ingilizce biliom işine yararsa geliyim san bi ropörtaj weri
yim
ben
Bildiğim middle-earth dilleri : Sindarin Eflçesi , Quenya Elfçesi , Orta Düzey Rohirric , Azıcık Khuzdul
Re: ben
baba madem biliyon bize ööretsene yaw biz burda deli oluyoz elfçe elfçe diye bulsak birini yapışcaz kanını emcez herifin(yannış annamayın)bizede ööret valla burda elfçe kursu açılsın direk dalarım hiç acımam siteyede zati azcık ucundan bi Quenya koymuşlar(başka var onu biliyomda isimlerini bilmiyom)azzıcık onu öörendik haa bu arada bende ingilizce var baba röportaj möportaj neyse gelelim istiyırsan????Herneyse WILLOWbiliyırsan bize ööretsene yaw bak biz burdayız bi yere gitmiyoz bi yardımın olsun şu kardeşine beaWillow wrote:Bildiğim middle-earth dilleri : Sindarin Eflçesi , Quenya Elfçesi , Orta Düzey Rohirric , Azıcık Khuzdul
alooooo kime diyom ben Ares bana yardım edin yaw ben beeyle bir yan sanayii ürünü gibi görünmek istemiyom
baba öyle demişinde zaten orda 6 sayfa yazı var 5.Ders çalışmıyo her neyse orda sadece yazmayı öğreniriz bize (bana)okuma ve konuşma lazımfingolfin wrote:şu an bazı aksaklıklar nedeniyle ulaşılamayan fakat en kısa zamanda tekrar açılacak olan Akademi bölümümzde elfçe kursları bulunmaktadır. Arzu eden arkadaşlar bu açıklayıcı metin yardımıyla elfçe öğrenebiliir.
The future looks pretty black.I'm scared.Only 1 person can help me but SHE does NOT want to help
KOYAANISQATSI 
Arkadaşlar ben akademideki elfçe kursuna biraz bakmıştım işe yarar şeyler var.
bunun yanında ben 1-2 ay önce bişeyler bulmuştum biraz gramer , günlük konuşmaya yetecek kadar cümle ve bikaç günlük hayatta kullanılan hazır kalıp variyor. toplam 75 sayfa falan yalnız bunun çoğunu kelime ve hazır kalıplar oluşturuyor gramer çok az 3-4 sayfa falan
çok fazla incelemedim ama bana başlangıç için yeter gibi gözüktü
sorarsanız madem alinde kaynak var sen niye öğrenmedin diye
şu anda ingilizcemi toparlamaya çalışıyorumda ondan
onu biraz toparlayayım ilk işim elfçe öğrenmek olacak
en azından elimdekiler (akademi+vbendeki kaynak) başlangıç için yeter
bulduğum adresi burda vermem uygun olurmu bilmem. Ama şukadarını söyleyim araştırın bulursunuz
bunun yanında ben 1-2 ay önce bişeyler bulmuştum biraz gramer , günlük konuşmaya yetecek kadar cümle ve bikaç günlük hayatta kullanılan hazır kalıp variyor. toplam 75 sayfa falan yalnız bunun çoğunu kelime ve hazır kalıplar oluşturuyor gramer çok az 3-4 sayfa falan
çok fazla incelemedim ama bana başlangıç için yeter gibi gözüktü
sorarsanız madem alinde kaynak var sen niye öğrenmedin diye
şu anda ingilizcemi toparlamaya çalışıyorumda ondan
en azından elimdekiler (akademi+vbendeki kaynak) başlangıç için yeter
bulduğum adresi burda vermem uygun olurmu bilmem. Ama şukadarını söyleyim araştırın bulursunuz
şimdi aklıma geldi eğer bulamzsanız ben maille atabilirim. heralde elime yapışmaz.
Ama önce araştırmanızı tavsiye ederim
neden?
zahmet çekmeden ulaşılan şeyin değeri az olur
tamam yeterince iğrençlik yaptım bahsettiğim şeyin işine yarayacağıı düşünen varsa internette bulamazsa (ki bulması çok kolay) benden isteyebilir.
Ama önce araştırmanızı tavsiye ederim
neden?
zahmet çekmeden ulaşılan şeyin değeri az olur
tamam yeterince iğrençlik yaptım bahsettiğim şeyin işine yarayacağıı düşünen varsa internette bulamazsa (ki bulması çok kolay) benden isteyebilir.
allah aşkına elfçe öğrenmek işinize yarıyacak! hani ölü bir dil bile değil!
ben misal ortaokulda kopya çekebilmek ve notlaşmak için cüce rünlerini öğrenmiştim. hobbittekileri ve emin olun işe yarıyor!!
ama elfçe öğrenmek niye? gidin bir kendinizi geliştirin fransızca, almanca, çince, zuluca öğrenin; ama bence elfçe öğrenmek tıraşçılıktan başka bir şey değil.

ben misal ortaokulda kopya çekebilmek ve notlaşmak için cüce rünlerini öğrenmiştim. hobbittekileri ve emin olun işe yarıyor!!
ama elfçe öğrenmek niye? gidin bir kendinizi geliştirin fransızca, almanca, çince, zuluca öğrenin; ama bence elfçe öğrenmek tıraşçılıktan başka bir şey değil.
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
insanlar bazen kendilerine ruhzal zevkten başka bişey kazandırmayacak şeyler yaparlar bir buna hobi yada eylence diyoruz. sonuçta pul koleksiyou yapmak yada kibrit çöplerinden gemi yapmak bana elfçe öğrenmekten daha faydalı olmaz.
souçta hayatımı amanın bu benim ne işime yarıyacak, bu bana ne kazandıracak diye düşünürsem hayat çok çekilmez olur.
bence sorduğun soruları kendi hoblerine yada yapmaktan zevk aldığın bazı şeylerin sana ne kazandırdığına yöneltirsen doğru cevapları alırsın.
souçta hayatımı amanın bu benim ne işime yarıyacak, bu bana ne kazandıracak diye düşünürsem hayat çok çekilmez olur.
bence sorduğun soruları kendi hoblerine yada yapmaktan zevk aldığın bazı şeylerin sana ne kazandırdığına yöneltirsen doğru cevapları alırsın.