tattoo bilgi...

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Konu tamamen farklı bir noktaya kaymış. Bence bunu tartışmak bile yersiz. Herkesin inancı kendinedir.

O halde Kur'an-ı Kerim'de yer alan böceklerin yenilmesinin günah olduğu ifadesinden yola çıkarak karides yemiş olan bütün insanlar günah işlemiş olurdu.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
nezihbil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by nezihbil »

yaw bu gusul abdesti olayını hiç anlamam abicim banyo yapıyor musun bitti işte. temiz misin ? önemli olan budur. ben zaten dinleri reddettim bence din tanrıyla olan ilişkinde araya abuk bir şey sokmaktan başka bir şey değildir. bence gereksizler (dinler ve kuralları). ben tanrıyla böyle gayet mutluyum.
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Neyse bu konu dövmelerle daha ilgili bir yöne gitsin bence.

Dövme yaptıracak olsaydınız dövme şekli olarak neyi seçerdiniz? Ve niye?

Ben güzel ve basit bir kuş resmi seçerdim herhalde. Kuşlara bakmak beni hep iyimserleştirmiştir ve karmaşık şekilleri sevmiyorum o yüzden basit olsun diyorum.
Taşlar unutana dek...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

ben geçici bir cüce savaşçı dövmesini ciddi ciddi düşünüorm
hele bi yaz gele...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ben tribal ejderha ya da boğa (burç) yaptırmayı düşünüyorum ileride...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
chillnbn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chillnbn »

slm ben chiLL yazdırırdım ve nbn japonca yaşım tutsa :) ah 14 yaşım çok isterim dövme
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Ben valla boynumun altına yarım daire ekseninde kupa maça karop ve sinek dövmesi yaptırdım :) hmn öss sonrası şimdi onu tamamlamak ,için jokere ihtiyacım var onu da yardımsever oern arkadaşımız çizicek bekliyourz valla ;)

bu arada dövme yaptırınca abdets değil de allahın yarattığını bozmak namına günah işlemiş oluyorsunuz...yoksa dövme deri altında al abdestin gez dolaş.
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Hükümlü wrote:bu arada dövme yaptırınca abdets değil de allahın yarattığını bozmak namına günah işlemiş oluyorsunuz...yoksa dövme deri altında al abdestin gez dolaş.
abi bir elinizi vicdanınıza koyun. din ruhani bir şey değil midir? öyleyse neden dövme yaptırmak günah olsun...
ben de dövmeye oldukça sıcak yakalşıyorum fakat maalesef dövmeler acaip pahalı...
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Kızıltoprakta var birtane.Kalıcı yapıyor.İyide yapıyor.Ayı gibi bir herif çok ince bir sesi var.
Bizim bir arkadaş yaptırmıştı sağ kola bir ejderha.Bir süre kabuk olarak kalıyor dövmen.Sonra kabuk kendiliğinden çıktıktan sonra dövmenin kendisi gözüküyor.Yalnız sağlıklı değil fazla ve 100 milyon üstü fiyatı.Bence değmez.
Ayrıca İstiklalde Shade Tatoo vardır.Atlas pasajının yakınlarında.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

fingolfin wrote:
Hükümlü wrote:bu arada dövme yaptırınca abdets değil de allahın yarattığını bozmak namına günah işlemiş oluyorsunuz...yoksa dövme deri altında al abdestin gez dolaş.
abi bir elinizi vicdanınıza koyun. din ruhani bir şey değil midir? öyleyse neden dövme yaptırmak günah olsun...
ben de dövmeye oldukça sıcak yakalşıyorum fakat maalesef dövmeler acaip pahalı...
aynen öyle abicim ben sadece olanı söledim. yani kurana gre olanı. yoksa bende bu şekilde düşünmeseydim yaptırmazdım kesinlikle.
hayaletxxx
Kullanıcı
Kullanıcı

tatooo

Post by hayaletxxx »

abi yaptır walla ama öle küçüçük bişi yaptırma mesala tam göğsüne bi ejderha yaptır.sonrada karate kursuna katıl bütün kızlar hasta olur walla sana :twisted:
CoLLanBore
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CoLLanBore »

hükümlü iyi diyosun ama dinimiz gereğince dövme yaptırmak günah. Tabi herkesin görüşü farklıdır saygı duymak lazım ancak dövme yaptırınca az öncede bahsedildi, abdest alamazsın alsan da kabul olmaz. Bi de sen din ruhani bi kavram dedin (GaLiba) Ruhani görüşle dövmenin ilişkisini açıklarmısın?
BerLin Fani Laikn Biz Kuduzi - oL MakineLi oLmyanDa War 2 U.Z.I - KamikaZ BerKazi BaZi BaZi - şanSın WaR NiyaZi oLmaZsan Sonun G.A.Z.İ.
Arcuna
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Arcuna »

aslinda bu topic hazir kapanmaya basliyordu ki ben yine gaza geldim bu sefer kalici dovme yaptiracam ama bir takim seyler duydum
mesela dovmesi olanlar askerde fena dayak yiyormus :
bi tane daha var bu duyduklarim arasinda eger surekli gozuken bi yerine yaptirirsan ise almiyolarmis falan filan bunlarin ne kadari dogru.
siizin de bi goruslerinizi alayim dedim. yaptiracagim dovmede super bisey
bi anagram yaptiricam ama tirsiyorum hafiften.
bu din islerine gelince simdilik umrumda degil eger ki ileride dindarligim tutarsa onu bilmem. aama bi de aklima eger muslumanlik iicin kotu bisey ise neden araplar ve bazi anadolu kavimleri yaptirmis ve yaptiriyor.bunu anlamiyorum. bence din sekil itibariyle degil ruh guzelligiyle ilgili bisey.
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

şincik askerde dövme işi falan filan emin değilim onlardan olabilir olmayabilir :D lakin görünen yere dövme yaptırmak sakat tavsiye etmem ben yani mantıklı düşünce dövmen olduğunu görünce ikinci bir defa düşünür işveren yani öle abi....

ruhani görüşle dövmenin nası bi açıklaması olabilir? yani benim ve fingolfiin demek istediği dövmenin senin inancını zayıfkatmıyacağı. ha biz böle düşünüyoruz. lakin islamiyete gçre dövme yaptırmak şöle günah allahın yaptığını bozuyorsun. bu dururmda ağaç kesiyorz, yollar yapıyoruz, esetik ameliyatfalam filam bunun sonu yok :D
ama abdest alamam falan hikaye :D dövme derinin altında zaten suyun her yerine değmeesi lazım
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

nezihbil sakın diyim çocuğum 6 aylık yada 2 yıllık dövmeler yoktur.senin söyldiklerin yurtdışına ait şeyler daha türkiyede yok.yaptıracaksan ya kına (henna) yada kalıcı yaptıracaksın ve sakın diyim sokakta yaptırmaya kalkma dövme işi masraflıdır yapaan ve yaptıran için.ortamın steril olmasına iğnelerin tek kullanımlık olmalı buna da dikkat et.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Post Reply