2d6 Basit Oyun Sistemi (Deneme Ölü Klübü YORUM)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:İyidir bence, çevikliğim iyi ne de olsa, hoş şanssız da olsam yine de az biraz kurtulabilirim galiba :D

(Bu arada mesafenin canımızı acıtacak kadar olduğunu öğrendik :D )
:D fazla değil 10 metre kadar bir yükseklik var.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

En iyi ihtimalle 2d6 eksildiğine göre ki buda asyılı kişide var.

En iyi ihtimalle 3-18 arası bi hasar alacaksınız.. :)
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

dwaxer wrote:Vaayy, bakıyorum bazı arkadaşalr açıldı sonradan; :mrgreen: yarasaya dönüşmeler, negatif enerji patlamaları filan... Baktınız pabuç pahalı, ekstra güçlerinizi meydana çıkardınız görüyorum ki. :-P
He baktık kızıyo DM yola gelelim dedik :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:En iyi ihtimalle 2d6 eksildiğine göre ki buda asyılı kişide var.
En iyi ihtimalle 3-18 arası bi hasar alacaksınız.. :)
Yok Aegron sanırım yanlış hesapladın; şimdi arkadaşların atladıkları kuyu 10 metre. 5 metre için zaten sorun yok, diğer 5 metre için en kötü ihtimal 1d6 hasar alırsınız. Bence kimse hasar almaz (almayabilir)

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:
dwaxer wrote:Vaayy, bakıyorum bazı arkadaşalr açıldı sonradan; :mrgreen: yarasaya dönüşmeler, negatif enerji patlamaları filan... Baktınız pabuç pahalı, ekstra güçlerinizi meydana çıkardınız görüyorum ki. :-P
He baktık kızıyo DM yola gelelim dedik :-P
:-P Ne kızcam, olan sizin namevt bedenlerinize olacak. Zaten namevt olduğunuzdan dirilme filan da yok. :evil:

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Yeter zaten usta diril diril nereye kadar :)
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

umarım benim çeviklik 11 üzeri gelmez :d lakin baktığında ben 11 üzeri attıktan sonra hesin 1.1 atarım. böylece -2 hasar alırım. 11i geçmezse 1d6-3den -4 garanti :D
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

fmc wrote:umarım benim çeviklik 11 üzeri gelmez :d lakin baktığında ben 11 üzeri attıktan sonra hesin 1.1 atarım. böylece -2 hasar alırım. 11i geçmezse 1d6-3den -4 garanti :D
Hımm sanırım tam açık anlatamadım. Zaten düşününce formülü biraz değiştirdim. Tekrar izah edeyim düşme hasarı testini:

şimdi çevikliği filan boşverin; yüksekten düştüğünüzde hasar görürsünüz ya; 10 metreden düşüş 1d6, 15 metre 2d6, 20 metre 4d6, 25 metre 8d6, 30 metre 16d6 diye her 5 metrede katlanarak artıyor.

Gördüğünüz gibi 30-40 metreden, hatta daha yüksekten düşerek sağ kalma imkanınız bile var. Böyle durumlarda DM çevresel bir faktörü olaya dahil ederek tasvir yapar. Ã?rneğin, "düşerken pelerini bir paraşüt gibi yavaşlattı," gibi. :mrgreen:

Ã?eviklik de ayrı bir olay; düşerken atik davranıp sağa sola tutunmak ya da yere çarpmak üzereyken yana yuvarlanarak çarpmanın şiddetini azaltmak vs gibi akrobatik hareketlerle alacağınız hasarı azaltmaktır. Başarılı bir hareketle Azaltabileceğiniz hasar 1d6-2d6 arasındadır.

Ã?rneğin 25 metreden düşen bir arkadaşımız normalde 8d6 hasar alacakken; çeviklik=9 tutturup -1d6-3 acı indirimi alırsa 8d6-1d6-3 yani sonuçta 7d6-3 hasar alacaktır. Burda tabii şöyle bir DM açıklaması gelir: "düşerken bir sarmaşığa tutundu, sarmaşık koptu ama biraz olsun hızı kesildi" vs.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Peki düşeş atarsa sarmaşığın kopmaması ve hasar almaması gibi bir olayı yok mu? Bana mantıklı geldi de?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Peki düşeş atarsa sarmaşığın kopmaması ve hasar almaması gibi bir olayı yok mu? Bana mantıklı geldi de?
Tabii, kritik zarlarda duruma uygun bazı gelişmeler oluyor bildiğiniz gibi.

.
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

ben anladım onu. demek istediğim hasar indirimi olarak. ben kısa yazdığımdan anlatamadım. şimdi şöyle oluyor.
ben çevikliği 9 tutturursam kafadan en kötü ihtimal olan -4 indirim cepte :D
ama olaki hatta olacak olan benim çevikliği 11 üstü tutturup, 2d6 ile 1.1 kritik atıp yerin dibini boylamam ihtimali olacaktır demek istediğim benim. yani sadece -2 indirim alcam. 11den düşük atarsam -4 :)
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

fmc wrote:ben anladım onu. demek istediğim hasar indirimi olarak. ben kısa yazdığımdan anlatamadım. şimdi şöyle oluyor.
ben çevikliği 9 tutturursam kafadan en kötü ihtimal olan -4 indirim cepte :D
ama olaki hatta olacak olan benim çevikliği 11 üstü tutturup, 2d6 ile 1.1 kritik atıp yerin dibini boylamam ihtimali olacaktır demek istediğim benim. yani sadece -2 indirim alcam. 11den düşük atarsam -4 :)
:D Zarlara üfleyin arkadaşlar. :mrgreen: EB var biliyorsunuz düşerken bile esprili olun.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

dwaxer wrote:
Edmond wrote:Peki düşeş atarsa sarmaşığın kopmaması ve hasar almaması gibi bir olayı yok mu? Bana mantıklı geldi de?

.
Atladığın yerin altında yıllardır sana aşık oldugunu dile getiremeyen birinin kucagına düştün ve hayatın kurtuldu gibi mi? :)
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

Aegron Linwelin wrote:
dwaxer wrote:

.
Atladığın yerin altında yıllardır sana aşık oldugunu dile getiremeyen birinin kucagına düştün ve hayatın kurtuldu gibi mi? :)
ben 1.1 atarım atlayınca şöyle olur.
"atladığın yerde kazık lar varmış. her kazık 1d6 dan 10 kazık +2 eb -5 kazık bonusu 7d6+5 hasar aldın. seni gören akadaşların sana acıyarak baktı ve kuyuya atlamadı"

:D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Dwaxer sen diyince farkettim ben

--Hortlak"ın 1 turda en az 12 hasar verdiği kişi 1/3 ihtimalle 1d6 tur paralize olur!

Biz bunu hiç kullanmadık galiba, benim her tur hatırlatma gibi bir gerekliliğim de yok sanırım?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply