Edmond wrote:İyidir bence, çevikliğim iyi ne de olsa, hoş şanssız da olsam yine de az biraz kurtulabilirim galiba![]()
(Bu arada mesafenin canımızı acıtacak kadar olduğunu öğrendik)
2d6 Basit Oyun Sistemi (Deneme Ölü Klübü YORUM)
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Yok Aegron sanırım yanlış hesapladın; şimdi arkadaşların atladıkları kuyu 10 metre. 5 metre için zaten sorun yok, diğer 5 metre için en kötü ihtimal 1d6 hasar alırsınız. Bence kimse hasar almaz (almayabilir)Aegron Linwelin wrote:En iyi ihtimalle 2d6 eksildiğine göre ki buda asyılı kişide var.
En iyi ihtimalle 3-18 arası bi hasar alacaksınız..
.
Aegron Linwelin wrote:He baktık kızıyo DM yola gelelim dedikdwaxer wrote:Vaayy, bakıyorum bazı arkadaşalr açıldı sonradan;yarasaya dönüşmeler, negatif enerji patlamaları filan... Baktınız pabuç pahalı, ekstra güçlerinizi meydana çıkardınız görüyorum ki.
![]()
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Hımm sanırım tam açık anlatamadım. Zaten düşününce formülü biraz değiştirdim. Tekrar izah edeyim düşme hasarı testini:fmc wrote:umarım benim çeviklik 11 üzeri gelmez :d lakin baktığında ben 11 üzeri attıktan sonra hesin 1.1 atarım. böylece -2 hasar alırım. 11i geçmezse 1d6-3den -4 garanti
şimdi çevikliği filan boşverin; yüksekten düştüğünüzde hasar görürsünüz ya; 10 metreden düşüş 1d6, 15 metre 2d6, 20 metre 4d6, 25 metre 8d6, 30 metre 16d6 diye her 5 metrede katlanarak artıyor.
Gördüğünüz gibi 30-40 metreden, hatta daha yüksekten düşerek sağ kalma imkanınız bile var. Böyle durumlarda DM çevresel bir faktörü olaya dahil ederek tasvir yapar. Ã?rneğin, "düşerken pelerini bir paraşüt gibi yavaşlattı," gibi.
Ã?eviklik de ayrı bir olay; düşerken atik davranıp sağa sola tutunmak ya da yere çarpmak üzereyken yana yuvarlanarak çarpmanın şiddetini azaltmak vs gibi akrobatik hareketlerle alacağınız hasarı azaltmaktır. Başarılı bir hareketle Azaltabileceğiniz hasar 1d6-2d6 arasındadır.
Ã?rneğin 25 metreden düşen bir arkadaşımız normalde 8d6 hasar alacakken; çeviklik=9 tutturup -1d6-3 acı indirimi alırsa 8d6-1d6-3 yani sonuçta 7d6-3 hasar alacaktır. Burda tabii şöyle bir DM açıklaması gelir: "düşerken bir sarmaşığa tutundu, sarmaşık koptu ama biraz olsun hızı kesildi" vs.
.
Peki düşeş atarsa sarmaşığın kopmaması ve hasar almaması gibi bir olayı yok mu? Bana mantıklı geldi de?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
ben anladım onu. demek istediğim hasar indirimi olarak. ben kısa yazdığımdan anlatamadım. şimdi şöyle oluyor.
ben çevikliği 9 tutturursam kafadan en kötü ihtimal olan -4 indirim cepte
ama olaki hatta olacak olan benim çevikliği 11 üstü tutturup, 2d6 ile 1.1 kritik atıp yerin dibini boylamam ihtimali olacaktır demek istediğim benim. yani sadece -2 indirim alcam. 11den düşük atarsam -4
ama olaki hatta olacak olan benim çevikliği 11 üstü tutturup, 2d6 ile 1.1 kritik atıp yerin dibini boylamam ihtimali olacaktır demek istediğim benim. yani sadece -2 indirim alcam. 11den düşük atarsam -4
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
fmc wrote:ben anladım onu. demek istediğim hasar indirimi olarak. ben kısa yazdığımdan anlatamadım. şimdi şöyle oluyor.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Atladığın yerin altında yıllardır sana aşık oldugunu dile getiremeyen birinin kucagına düştün ve hayatın kurtuldu gibi mi?dwaxer wrote:Tabii, kritik zarlarda duruma uygun bazı gelişmeler oluyor bildiğiniz gibi.Edmond wrote:Peki düşeş atarsa sarmaşığın kopmaması ve hasar almaması gibi bir olayı yok mu? Bana mantıklı geldi de?
.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

ben 1.1 atarım atlayınca şöyle olur.Aegron Linwelin wrote:Atladığın yerin altında yıllardır sana aşık oldugunu dile getiremeyen birinin kucagına düştün ve hayatın kurtuldu gibi mi?dwaxer wrote:Tabii, kritik zarlarda duruma uygun bazı gelişmeler oluyor bildiğiniz gibi.Edmond wrote:Peki düşeş atarsa sarmaşığın kopmaması ve hasar almaması gibi bir olayı yok mu? Bana mantıklı geldi de?
.
"atladığın yerde kazık lar varmış. her kazık 1d6 dan 10 kazık +2 eb -5 kazık bonusu 7d6+5 hasar aldın. seni gören akadaşların sana acıyarak baktı ve kuyuya atlamadı"
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Dwaxer sen diyince farkettim ben
--Hortlak"ın 1 turda en az 12 hasar verdiği kişi 1/3 ihtimalle 1d6 tur paralize olur!
Biz bunu hiç kullanmadık galiba, benim her tur hatırlatma gibi bir gerekliliğim de yok sanırım?
--Hortlak"ın 1 turda en az 12 hasar verdiği kişi 1/3 ihtimalle 1d6 tur paralize olur!
Biz bunu hiç kullanmadık galiba, benim her tur hatırlatma gibi bir gerekliliğim de yok sanırım?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury