2d6 Basit Oyun Sistemi (Deneme Ölü Klübü YORUM)
valla ne yalan söyliyim benimde aklıma ilk ben geldimMark wrote:fmc wrote:benden nie bekliyon hayalet kardeş goleme saldırmamıilk karşılaşmamızda kaçtım ben vampir atlara vurdum vurdum ama yetişti deccal
:D Valla aklıma ilk sen geldin.
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Mark wrote:"Ah, zack. İşte bak bunu kemiketor'dan beklerdim de, senden beklemezdim. Dm kızıcak."
Kahkaha atarak, bulmacalı odada hayaletimsi avuclarını sıktı.
"Eh, o kadar uğraş et. Bulmaca oda hazırla. İnşallah kızmaz."
Mark wrote:Oyunda, shaman king gibi anime sinde olduğu gibi, diğer oyuncularla birleşebilmem mümkün mü? sonuçta ruhum ben?
Mümkün ama henüz değil.
Ve kötü haber: oyunda da anlayacağın gibi Golem'e ruhsal bir etkin olamayacak, çünkü ruhu yok onun, fiziksel olarak da pek bir hasar veremezsin zaten +10 Dayanımı var
.
Evet olabilir;devrimk wrote:Bir de bu sistemde yardımlaşma ya da savunma gibi hareketler mevcut mu?
Ã?rneğin 8 tık saldırıya 4 tık savunmaya verebilir miyim?
Defansif dövüşte 2tık'a, +1 defans artışı mümkün ancak maksimum: +2 defans artışı yapılabilir, daha fazla olamaz.
Yani iki seçenek var:
2 tık = Defans:+1
4 tık = Defans: +2
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Ã?ıkamazsın; uyuyosun şu anda.Aegron Linwelin wrote:TAbuttan çıkabilirim demi birinin çıkartmasına ihtiyaç duymadan.. Metagame olmaz herhalde..
Hem de çok metagame olur ve direk güneş ışınlarından yanarak öldü diye bağlarım hikayeyi.
Dışardakiler artık biraz bekleyeceksiniz ne yapalım; içeri girmediniz madem. (ne yapalım, siz de sıkılmayın diye Aramil ve yanında ekstra adamlarıyla sizi mi buldurayım
.
Mark wrote:"şu büyücü kesin duvarları türüme karşı mühürlemiştir
Sana bir adet +3'lük bonus jokeri veriyorum; sakla, eğer bir zarda kullanmak istersen önceden haber vermek koşuluyla kullanabilirsin.
Aslında bir de sana (şu son RP.lerin sebebiyle) eğer oyun siz seviye atlayana kadar ilerlerse; alacağın yeni ekstra özellik normalde 1 puan ama sana bedava gelecek! (seviye yükselirken hatırlatırsın)
.
devrimk wrote:"Yahu bu soğuktan etkilenmemem lazım değil mi benim?" diye düşündü Zack.
Yok biz tersi bir durum uyguluyoruz; Zombi kesici silah ve ateşten +3 fazla hasar alıyor.
şöyle de olabilirdi; klasik bir biçimde zombiler kesici silah ve ateş haricinde hasarları -3 az alırlar da diyebilirdim ama o zaman bütün savaşlarınızda ateş ve kesici olmayan her hasar zarına -3 yazmam gerekecekti, bunun yerine sadece ateş ve kesici silaha +3 yazmak çok daha az işlem getiriyor. Tabii bu dezavantaj gibi görünen durum (iskelet ve zombilerin) "Dayanıklılık" özelliklerinize baştan fazla eklenerek telafi edildi.
Golem'in yumruğu için ise şöyle söyleyebilirim; aslında 20+ bir hasar alırsan o zaman görürsün soğuğu sıcağı!
Yazayım buraya özelliklerini (ama normalde bilmiyorsunuz) örnek olarak, monsteri nasıl hazırlıyorum görün: (tabii bunlar bütün özellikleri değil, her karakter gibi güç, dayanım, zeka vs var golemin de)
GoleM: (5 tık) atak:2d6+1, hasar=2d6+10
Buz Yumruk: 20+ hasarda 1/3 ihtimalle: 1d6 tur= -4 tık/tur
Ateş Yumruk: 20+ hasarda 1/3 ihtimalle 1d6 tur= +1d6 yanma
Yakalama: Yumruk hasarı & hedef bütün zarlarına:-2 alır
.
Doğrudur; köprü başında Aramil'e yaptırdım bunu birkaç kere hatırlarsanız; haydut reisinden 2 atak almamak için 1 kare geri çekiliyordu.devrimk wrote:Attack of opportunity yok değil mi bu oyunda? 8 tık vurup 4 tık uzaklaşırsam sadece 1 yumruk yerim gibime geldi.
Bir de saldırı otomatik başarılı da olsa kritik atma şansı var, her halükarda zarı atmak gerekir.
Zar atayım ama 1.1 gelme ihtimali de var o zaman
.
Devrimk bu olamaz maalesef; çünkü sen büyücünün cesedini aldın, (x3, y5)"te olmalısın şu anda; Golem ise peşinden gelmedi sana vurmak için.devrimk wrote:saldırı 8 tık, savunma 4 tık
Ayrıca belirteyim:
senin bir kolunda ceset ile savaştığın için Atak:-2 (dengesiz çünkü) vereceğim ama Golem sana saldırırken efendisine vurmamaya çalışacağından onun ataklarına da -4 ceza getireceğim.
Odanın durumunu tekrar hatırlatalım; tabii karakterlerin yeri biraz değişti