ben ilgi gösterecem ama bir türlü oyunu başlarken yakalayamıyorum ki şöle bi siftah yapayımdwaxer wrote:.
Özülüyorum yahu, sitede artık eskisi gibi oyunlara ilgi gösteren yok.
Forumda FRP geleneğini sürdüren tek biz vardıkartık Frpworld da geleği bırakırsa, bu özgün sanat dalı kaybolup gidecek yavaş yavaş.
.
Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
-
Possessed
- Site Çizeri
Aha?! Enteresan! Merak ettim şimdidwaxer wrote:.
Bütün oyunlar iptal!Zar kullanmadan, sadece strateji kullanılarak oynanacak bir oyun konsepti geldi aklıma. Ana hatları tamamen belirleyince size de açacağım. Tabii FRP, yani rol yapmalı.zar kullanmaya gerek olmadığı için forumlarda da çok güzel oynanabilecek bir oyun olacak.
.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Yaptım yapmasına da... Evet halihazırda aklıma gelen fikri dizayn ettim oluşturdum, pdf'e çevirmek için program bile buldum vesaire ama henüz bitmedi, bir de baktım ki 13 sayfa olmuş! Kurallar silsilesi üstüste yığılıyor, aslında piyasadaki bütün D&D oyunlarından daha basit, kolay filan ama henüz başarısı ispatlanmamış, hatta "şüpheli" bir oyun sistemini kimsenin (bir iki kişi hariç) okuyup öğreneceğini sanmıyorum ve bunu insanlardan istemeye de hakkım yok bence!dwaxer wrote:Bütün oyunlar iptal!Zar kullanmadan, sadece strateji kullanılarak oynanacak bir oyun konsepti geldi aklıma. Ana hatları tamamen belirleyince size de açacağım. Tabii FRP, yani rol yapmalı.zar kullanmaya gerek olmadığı için forumlarda da çok güzel oynanabilecek bir oyun olacak.

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Teşekkürler, bunu bilmek ruhuma su serpti.Aegron Linwelin wrote:Bu arada dwaxer D&D yi biz beğenmiştik oynatmıştım
Her oyuncunun tur başına 12 tık puanı var. Bu tıkları harcayarak bütün aksiyonları yapıyorlar. Ã?rneğin tabloya bakarsan örneğin savaşçının atak: x3 demek, saldırırken 4 tık yatırsa 4*3=12 ile saldırmış demektir, vs vs... Ama dediğim gibi kurallar çok uzadı ve uzuyor Mark, zaten D&D 4Ed, vs biliyor(sun)uz, yeni bir oyun sistemi gibi çok detaylı yapmak manasız. Bu zarsız sistemi basit bir forum içi arena tarzı sevimli bir strateji oyunu yapmam lazım. Çok basit ve az kuralı olan bir oyun.Mark wrote:Devamını merak ettim
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Bitir yayınla da faydalanalım. Oynatmak istediğim yeni bir dünya var bu sistemi kullanırım.dwaxer wrote:Teşekkürler, bunu bilmek ruhuma su serpti. :-PAegron Linwelin wrote:Bu arada dwaxer D&D yi biz beğenmiştik oynatmıştım :)
Her oyuncunun tur başına 12 tık puanı var. Bu tıkları harcayarak bütün aksiyonları yapıyorlar. Ã?rneğin tabloya bakarsan örneğin savaşçının atak: x3 demek, saldırırken 4 tık yatırsa 4*3=12 ile saldırmış demektir, vs vs... Ama dediğim gibi kurallar çok uzadı ve uzuyor Mark, zaten D&D 4Ed, vs biliyor(sun)uz, yeni bir oyun sistemi gibi çok detaylı yapmak manasız. Bu zarsız sistemi basit bir forum içi arena tarzı sevimli bir strateji oyunu yapmam lazım. Çok basit ve az kuralı olan bir oyun.Mark wrote:Devamını merak ettim ;)
Dwax sistemi gayet güzeldi tek korkunç yanı 1d100 değişkeni yüzünden fazla ölümcül olmasıydı.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Daha önceden de söylemişimdir herhalde ama zar atma dışına çıkma konusunda SAGA sisteminden yardım alınabileceğini düşünüyorum.
- Oyun zar yerine kartlar ile oynanır. Her kartın sayısal belli bir değeri vardır.
- Seviyeniz ne kadar yüksek ise o kadar çok kart çekilebilir.
- Oyuncular kartları ile DM'nin belirlediği ve oyuncuların bilmediği bir zorluk seviyesini kart çekerek geçmeye çalışır.
- Başarısızlık ve başarı derecesini zorluğu ne kadar aştığınız belirler.
- Diğer desteden ayrı karakterlerin şanslarını zorlamalarını ifade eden "Ejderha Destesi" vardır. Ejderha destesinden yardım ile başarısızlıki, karakterin başına şansız bir kazanın gelmesi demektir.
- Alınan her hasar geçilene kart çekilir ve bu miktarda kart çekilebilir kart miktarından düşülür.Yaralı karakter daha az kart çekebildiğinden daha kısıtlı hareket edebilir.
- Alınan tecrübe puanı yoktur. DM ne zaman oyuncunun hak ettiğini düşünür ise o zaman seviye atlanır. Seviye atlamak için yaratık kesmekten çok rolünü layıkıyla yapmak gerekir.
- Oyun zar yerine kartlar ile oynanır. Her kartın sayısal belli bir değeri vardır.
- Oyuncular kartları ile DM'nin belirlediği ve oyuncuların bilmediği bir zorluk seviyesini kart çekerek geçmeye çalışır.
- Diğer desteden ayrı karakterlerin şanslarını zorlamalarını ifade eden "Ejderha Destesi" vardır. Ejderha destesinden yardım ile başarısızlıki, karakterin başına şansız bir kazanın gelmesi demektir.
- Alınan her hasar geçilene kart çekilir ve bu miktarda kart çekilebilir kart miktarından düşülür.Yaralı karakter daha az kart çekebildiğinden daha kısıtlı hareket edebilir.
- Alınan tecrübe puanı yoktur. DM ne zaman oyuncunun hak ettiğini düşünür ise o zaman seviye atlanır. Seviye atlamak için yaratık kesmekten çok rolünü layıkıyla yapmak gerekir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Evet SAGAnın super hero oyunu da var böyle kartlı filan. Gerçi o kartları bulmak da zor.Darkgnome wrote:Daha önceden de söylemişimdir herhalde ama zar atma dışına çıkma konusunda SAGA sisteminden yardım alınabileceğini düşünüyorum.
Benim aslında zarlarla bir sorunum yok. Ancak bazı gençlerin olabilir; anlayışsız büyükler yakalayıp, "ne ulan kumar mı oynuyorsunuz?" şeklinde tepki yapabilirler belki, belki de yapmazlar bilmiyorum.
şimdi benim sistemi de hazırlamak üzereyim, detayları attım iyice basite indirgedim ama hoşa gidebilir. Önemli olan işlemesi olacak, valla emin değilim umarım beta tester arkadaşlar bana yardımcı olur da deneriz.
Bu arada Darkgnome seni görmek güzel, gurbetten döndün mü yoksa dışardan mı bağlanıyosun?
.