FRPWORLD den neler çıkartabiliriz

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

FRPWORLD den neler çıkartabiliriz

Post by Lord_Feanor »

aslında bu düşüncelerimi "FRPWORLD ün ileri gitmesi için neler yapılabilir" başlığına yazacaktım ama sonra orada kaynayıp gideceğini düşünüp yeni başlık açtım.

sitenin tanıtımına ve sitedekilerin birbirini daha iyi tanımasına olanak verip aynı zamanda ortaya geyik muhabbetinin dışında elle tutulur sonuçlar çıkarabileceğini düşündüğüm bazı önerilerim var..

1 - MÖZİK GRUBU

diyardakilerin ezici çoğunluğunun metal türevleriyle ilgilendiğini biliyoruz. sürekli olarak çaldığım bir death metal grubum var, ancak insan bazen folk metal çalma konusunda büyük açlık çekiyor :D. eğer ilgi duyanlar varsa ortaya iyi bir grup çıkabilir. tabii folk metal işi sadece bir örnek, başka bir tür de olabilir hatta içinde benim olmam da şart değil. anlatmak istediğim frpworld ün sıradan bir site olmanın ötesinde bir anlamda markalaşmasına katkı sağlayacak şeyler yapılması.

2- WORLD OF WARCRAFT GUILDI

belki de önerilerim arasında gerçekleştirlmesi en kolay olanı bu. türk insanının oturduğu yerden ahkam kesme alışkanlığına kendi çapımızda bir son verebiliriz. ekşisözlükte, wow-turk forumlarında ve WoW lafının geçtiği tüm yerli sitelerde (bizim diyar da onlardan pek aşağı kalmıyor bu konuda) bir bakıyorsunuz herkes herşeyi biliyor. millet tüm bossları, tüm taktikleri yutmuş; hatta ensidia ya falan laf sokmaya başlamış. ama dönüp bakıyorsunuz ilk 500 de 1 tane türk guildı yok. "madem o kadar biliyorsun o zaman niye bir iş beceremiyorsun" diye düşünüyor insan ister istemez.

önerim şu; sitede bu oyunu oynayanlar var, bu kişilerin oynayan tanıdıkları da vardır mutlaka. gerçek hayatta veya oyunda olması farketmez, dikkatimizi çeken tüm iyi oyuncuları ikna edip çağırabilir ve en fazla 80 kişilik bir guild kurabiliriz. ancak çoğumuzun okul durumu nedeniyle "power player" olamayacağımız ortada(isteyen kim zaten). ancak yeterince kafası çalışan adam toplandığında world first kovalamak bile atla deve değil(hard modelar atla deve, o ayrı :D). rahatlıkla en iyi türk kökenli(böyle dedim çünkü guildın kozmopolit olması daha iyi olur gibi geliyor) guildı rahatlıkla kurabilir ve dikkat çekebiliriz.

3 - FİLM PROJESİ

2 sene kadar önce alenthas arkadaşımızın ortaya attığı ancak daha sonra hüsranla sonuçlanan film işine bu kez daha ciddi şekilde ele alıp üzerine eğilerek yeniden başlayabiliriz. milletin the hunt for gollum ve born of hope gibi filmlerinin havalarda uçuştuğu günlerde biz de istersek iyi bir iş çıkarabiliriz diye düşünüyorum. elbette bu kolay bir iş değil, zaten kolay olsa bir anlamı olmazdı. üzerinde uğraşılması ve emek harcanması çıkan sonucu özel kılacaktır. herkes yapabileceğini yaparsa üstesinden gelinebilir. kendi aramızda toplayabileceklerimiz, bağışlar ve başka fikirlerle kaynak sağlanabilir. sonuçta yaptığı üç dakikalık bir filmle 30 milyon dolarlık sözleşme kapan insanlarla aynı dünyada yaşıyoruz :D.

gerekli araştırma ve planlı hareketle halledebileceğimizi sanıyorum. ülkemizde fantastik edebiyata büyük ilgi var, bir sürü hevesli adam bulunabilir. kötümser olmayalım 8)

4 - BİLİMSEL Ã?ALIşMALAR

açıkçası bu konuda neler yapabileceğimize dair pek bir fikrim yok :D ama belki bilim kuruluşlarına veya dergilere yazılar gönderebilir yada kendi ufak tefek araştırma ve teorilerimizi yayınlayabileceğimiz bir site falan kurabiliriz.

geleneksel buluşmaların yanında tematik buluşmalar da düzenlenebilir.

5 - WEB SİTELERİ

bir açıdan üstteki maddeyi de kapsayan bu etkinlikle ilgili olarak farklı alanlar hakkında frpworld e bağlı siteler tasarlayıp, değişik ilgi alanlarından insanları çekebiliriz. mesela müzik, oyun, sinema, bilim, fantastik edebiyat siteleri olabilir bunlar..

6 - ONLINE OYUN DEPARTMANLARI (öh)

bence en saçma ve angarya olan önerim bu :D sonuçta isteyen istediği şekilde oynuyor oyununu, insanları sıkıştırmak gereksiz. ortaya nihilum la birleşmeden önce adı sk gaming olan grup gibi birşey çıkabilir. böyle birşey olursa işin içine ticaret girebilir ve olay olmadık yerlere ulaşabilir. elbette insanların para kazanması iyi birşey ancak bunun diyardaki dostluk ortamına bir katkı sağlamayacağını düşünüyorum. kendi sitem olmasa bile üyesi olduğum bir yerin bu duruma gelmesi pek hoşuma gitmeyecektir.

yine de dota, modern warfare, WoW, BFME ve ileride the old republic gibi oyunları kollektif şekilde oynamak isteyen arkadaşlara bir yol gösterebilir.

7 - DERGİ

ve tüm bu etkinlikleri toplayacağımız bir dergi çıkartılabilir. bu dergi muhtemelen online olacaktır çünkü maliyeti ile ilgili 2 saniye bile düşünmedim :D daha sonra bu konu araştırılabilir. her durumda yapılacak son iş olacağından acele edilmesi gereksiz..
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Güzel öneriler olmuş. Aslında bir kısmı zamanında yapılmış şeyler bir kısmı da tartışıldı. Tabii bazıları da yeni kendi fikrimi paylaşayım konularla ilgili:

Müzik grubu:
Aslında Zamanında frpworldde tanışan insanların kurduğu bir müzik grubu olmuştu biliyor musunuz? Grubun adı Guardinals. Sakinleri artık pek takılmıyor malesef buralara. Zaten o zamandan beri değişikliğe de uğradı sanıyorum kadro. Ama kuruluşu frpworldde tanıan insanlardandı. http://guardinals.rockmekan.com/ adresleri bu.

Benim artık devam etmediğim bir müzik grubum var(dı). D'arch ismi. Senfonik metal yapıyorduk. Daha doğrusu arkadaşlar hala yapıyorlar. http://www.myspace.com/darchofficial
Yani dediğim o ki ben flüt çalıyorum. Yan flüt çalıyorum ama değişik etnik flütlere ilgim olmuştu ama fırsatım ve param olmadı. Bir folk metal grubu da kuracaktık ama kuraağımız arkadaşlardan bir kısmı şehir dışına gitti iş biraz yalan oldu yoğun bir dönemdi. Ankarada müzikle uğraanlar olsa aslında arada bir stüdyoya girebilirdik değişik denemeler için.

WOW:
Guild fikri fena değil. Zamanında siteden tanıştığım arkadşlarla Ultima online oynamıştım zevkli oluyor. Ama zaten normalde de görüşüyordk. Ama wow guildi olayına ben şahsen katılamayabilirim. Bir guildim var zaten lisedeki arkadaşlarımla beraber oynadığım. Ama serverda bir karakter açıp arada 80 yapmaya uğraşırım yine de =)

Film:
Kısa film video çekmek çok güzel olur. Ama anlayan ve uğraşan insan lazım işte. Hele özel efekt benzeri şeyler yapabildiğimizi hayal edince senaryo konusunda zaten sıkıntı çekmeyiz oyunculuğu da kendi aramızda bir şekilde hallederiz. Ama işte... yine insan kanakları.

Bilimsel çalışmalar:

Doğrudan bilimsel bir çalışma yürütmeye gücümüz ve bilgimiz yetmez muhtemelen çünkü çok ciddi bir iş ve ciddi bilgi gerektiriyor. Ama aklıma bilim kurguyla bilimi birleştirebilecek bir şeyler geliyor ancak. Ben bir belgesel izlemiştim bilim kurgu dfilmlerindeki senaryoların ne kadar gerçekçi ileride mümkün olup olmayacağını fizik kurallarına uyup uymadığını inceliyordu. Biz de zamanında Yüzüklerin efendisindeki tek yüzük benzeri bir yüzüğü nasıl yapabileceğimizi tartışmıştık. Baya hoş şeyler çıkmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam yüzüğün insanda bağımlılık yapması görünmez yapmasıyla ilgili güzel şeyler tartışılmıştı. Nereden baksan çok eğlenceli bir beyin jimnastiği.

Web sitesi:
Web sitesi tasarlamak isteyenler varsa zaten sitede halihazırda haledilebilecek bazı şeyler var kendi sitemizi geliştirerek başlayabiliriz :D

Online oyun:
Evet :D Burada şunu diyebilirim wow benzeri incelenebilir. Arkadaşlarımız internette vakiy geçiriyor. Oyunları tartışıyor. E internet var oyun var ne duruyorsun. Beraber oynasana.

Dergi:
şu blog işini geliştirirsek dergiye el atmaya başlayabiliriz ama muhtemelen dergi e-dergi şeklinde olur. Popüler dergiler ve gazeteler bile internet ortamı karşısında can çekişirken bizim bastırma olayına girmemiz ilk etapta hiiç akıllıca olmaz. Ama bloga yzacak insanlar lazım. Frpworld geçmişte 5 sayı dergi çıkarttı. İndirileceklerde var. Bir de dergi olursa tasarlayacak insan lazım

Güzel öneriler netice itibariyle. Ama işte temel sorunumuz fikirsizlik değil. Elini taşın altına sokacak insan sanırım. Hadi bakalım neler çıkacak =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Müzik grubu olarak benim arkadaşım deli bateri çalıyor, bir ara birlikte çaldığı da arkadaşı var...bass çalıyordu sanırım. Siteden değiller gerçi ama...

Ben de brutal vokalde iyiyimdir, folk metali de severim :P

Folk metal grubu olacaksa bir de flüt çok iyi gider ama Efla da taa Ankarada.

Film olayı ise kayboldu gitti sahi. Arada sırada aklıma geliyor ama pey, iyi ki de o aklımla işe kalkışmamışız. şimdi düşünüyorum da fikirlerim çok uçuktu yahu. Ama olursa süper olur yani, kısa bi parodi, anlamlı bir hikaye ya da bir fantezi filmi olabilir. şimdi biraz daha aklım başımda olduğundan daha düzgün düşünebiliriz bu konuyu :D

Guild derken biz DDO'da kuracaktık zaten ama herkes sıkıldı sanırım. Ben girmedim 2-3 gündür, kimse de gel oynayak demedi... Aslında The Old Republic alabilirse herkes onu seve seve oynarım, ama muhtemelen başka bir guilde giderim. Adamlar şimdiden guild kurmaya başladıkları için hayvan gibi büyüdüler, biz guild kurmaya kalksak başladığımızla kalırız. Hep birlikte aynı guilde girebiliriz mesela, ama bu sefer de guild chatten birbirimizle İngilizce konuşma durumunda kalırız.

Dergi de iyi güzel ama, ne bileyim, siteye giren zaten hepi topu 10 kişi. 4 kişi hazırlasa kaldı 6, yarısı okumasa kaldı 3 kişi okuyacak.

Of yazmasam mı? şimdi hevesi olanlar da heveslerini kaybetmesinler?

Ha, ama derseniz ki "şöyle bir şey yapıyoruz, gel" diye ne işe yarayacağını, sorgusuz sualsiz yardım ederim, katılırım...

Baltalamak gibi olmasın yani, yanlış anlamayın. Tam destek :P
Image
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

dergi için ben varım, köşe yazısı, inceleme yazısı ne varsa yazarım yani :D
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

AlenthasLeasess wrote: Dergi de iyi güzel ama, ne bileyim, siteye giren zaten hepi topu 10 kişi. 4 kişi hazırlasa kaldı 6, yarısı okumasa kaldı 3 kişi okuyacak.
evladım dergi işi son iş zaten. eğer öncekiler tutar da siteye adam gibi giren insan sayısı artarsa diye 8) aynı zamanda bir çeşit popüler kültür dergisi olacağından siteye üye olmayanların da ilgisini çekebilir.

@efla
folk metal konusunda mesafenin önüne geçebilecek bir çözüm bulabiliriz belki :D

muhtemelen sen guilddaki tüm adamlarla samimi olmuşsundur ama yine de sevdiklerini ve iyi oynayanları al gel diyorum :D o diil de sadece bir tane mi 80 liğin var :evillaugh:
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ben bir yıldır e-dergi diyorum, eğer cidden bu işe ben emek veririm diyen olursa ben yazar, çizer ve grafiker olarak gönüllü aramalarına başlayabiliirim.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Guitar pro falan gibi program kullanıyosanız tabları yollarsanız kaydedip yollamayı deneyebilirim. Ama Mikrofonumu bilgisayara bağlamak için kablo falan almam gerekecek.

Daha ciddi bişey düşünüyosak çalışıp stüdyoda kaydettiririm. sonra yollarım ama sıkıntı olur sonradan birleştirme metronom falan olsa bile.

Nasıl aşabiliriz başka mesafeleri =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Lord_Feanor wrote:
AlenthasLeasess wrote: Dergi de iyi güzel ama, ne bileyim, siteye giren zaten hepi topu 10 kişi. 4 kişi hazırlasa kaldı 6, yarısı okumasa kaldı 3 kişi okuyacak.
evladım dergi işi son iş zaten. eğer öncekiler tutar da siteye adam gibi giren insan sayısı artarsa diye 8) aynı zamanda bir çeşit popüler kültür dergisi olacağından siteye üye olmayanların da ilgisini çekebilir.

@efla
folk metal konusunda mesafenin önüne geçebilecek bir çözüm bulabiliriz belki :D

muhtemelen sen guilddaki tüm adamlarla samimi olmuşsundur ama yine de sevdiklerini ve iyi oynayanları al gel diyorum :D o diil de sadece bir tane mi 80 liğin var :evillaugh:
dergi çıkarsa okuyanı sırf biz olmayız
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, eskiden dergi yapıldığında gayet çok tutmuştu.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Efla wrote:Güzel öneriler olmuş. Aslında bir kısmı zamanında yapılmış şeyler bir kısmı da tartışıldı. Tabii bazıları da yeni kendi fikrimi paylaşayım konularla ilgili:

WOW:
Guild fikri fena değil. Zamanında siteden tanıştığım arkadşlarla Ultima online oynamıştım zevkli oluyor. Ama zaten normalde de görüşüyordk. Ama wow guildi olayına ben şahsen katılamayabilirim. Bir guildim var zaten lisedeki arkadaşlarımla beraber oynadığım. Ama serverda bir karakter açıp arada 80 yapmaya uğraşırım yine de =)

Online oyun:
Evet :D Burada şunu diyebilirim wow benzeri incelenebilir. Arkadaşlarımız internette vakiy geçiriyor. Oyunları tartışıyor. E internet var oyun var ne duruyorsun. Beraber oynasana.
Burdaki en kolay yapılabilir ve eğlenceli fikirleri buraya topladım bence şu 2'si.Hatta ikisini birleştirip en sağlamından herkese Ultimaya başlatıp 97'nin ruhunu yeniden canlandıralım :) Bilmeyenlere buluşma yapıp öğretelim, hem ileride olacak olan(inşallah artık bu sefer) frpworld tişörtümüzle buluşmalara giderek reklam yapalım, siteye girişimci ruhu yüksek adaylar toplayalım.Velhasıl böylece istediğiniz herşeyi yapabiliriz :D

Ondan sonracığıma bu konuyu düşünüp bulan Lord Feanor arkadaşıma tebrik ediyorum böyle bir konu açtığı için.
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

öncelikle darktimes a teşekkür ediyorum :D

efla nın uyarısı üzerine indirilecekler bölümündeki dergilere baktım. daeya nın editörden yazısını okurken bir heyecen geldi :D (bu arada daeya noldu acaba :| ilk geldiğim zamanlar buralardaydı). yine de dergi bana biraz dağınık geldi. e-dergimiydi tam anlamadım ama eğer öyleyse pek pratik değildi. tabii ki bir başlangıç olarak başarılı ama aynı işe girilecekse bu kez daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorum. ama daha önce alenthas a dediğim gibi bu yapılacak belki son iş. frpworld ün birçok alanda tanıtımı yapılıp belli bir hedef kitle edinildikten sonra ekstradan girilecek bir iş. yada en azından ben öyle düşünüyorum..

bu dergi işi dışında WoW ve film konusunda da oldukça umutluyum. deneme olarak kısa "lightsaber duel" videoları yapabiliriz. ancak bir star wars filmi çekmek zor olacağından dağda bayırda geçen bir fantastik kısa film çekebiliriz sanıyorum. mesela turin in hayatını anlatan bir film yapabiliriz. tek sorun glaurung olacaktır, o da altından kalkılamaz birşey değil. veya hiç efekt gerektirmeyen bir film de çekebiliriz :D

@efla
müzik konusunda da bu videodaki arkadaşların yaptığının çeşitlemeleriyle sorunu halledebiliriz :D

http://www.youtube.com/watch?v=E5nogQd9uQs
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

ilgi çekmedi :D
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

şu dergi işini doğru düzgün yapalım internetten işte ben varım diyorum.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Dergi bir ara epey hostu evet.

Ama bunu yapabilmek icin oncelikle bir ekip lazim. Ekibin bazi uyelerinin zaman zaman katki vermemesini goze almak gerekiyor sanirim. Ancak tum uyeler olabildigince duzenli katki icin de ugrasmali.

Elbette hepimizin farkli isleri var, o nedenle aylik bir dergi cikarmak cok cok zor. O nedenle sanirim en fazla iki ayda bir cikacak bir dergi (belki mevsimlik de olabilir) daha iyi olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Firble wrote:Dergi bir ara epey hostu evet.

Ama bunu yapabilmek icin oncelikle bir ekip lazim. Ekibin bazi uyelerinin zaman zaman katki vermemesini goze almak gerekiyor sanirim. Ancak tum uyeler olabildigince duzenli katki icin de ugrasmali.

Elbette hepimizin farkli isleri var, o nedenle aylik bir dergi cikarmak cok cok zor. O nedenle sanirim en fazla iki ayda bir cikacak bir dergi (belki mevsimlik de olabilir) daha iyi olur.
ya sabit bir kadro olsun, ama her isteyende yazabilsin yer oldukça, ayrıca o ay yada hafta o kişi yazamazsa herhangi bir kişi yeterli görülerek onun yerine yazsın nedir ki yani?
Post Reply