Bir yerlerde sitenin bu büyüklüğünün şimdiki gibi küçük bir gruba fazla olduğu yazılmıştı, yanlış hatırlamıyorsam. Benim önerim bu doğrultuda gibi.
Nasıl bir bilim dalının kendine 'bilim dalı' diyebilmesi için onu diğerlerinden ayıran kesin bir sınırı olmalı; forumlar için de aynısı gerekli. Yani bir forumun düzgün işlemesi için onun keskin sınırlarla çizilmiş bir konusu olması gerekiyor. Bu konunun genişliği ya da darlığı katılım ve ilgiyle doğrudan alakalı.
Bu noktada; bazı forumları birleştirmek, sınırlarının birbirine karışmamasını sağlamak adına mantıklı bir seçim olabilir. Benim önerim, 'Kitapgah' ve 'Edebi Kürsü'nün ortak bir isim altında birleştirilmesi yönünde. Neden? Ã?ünkü;
İçerik olarak bunlar birbirine girmiş mesela. İkisinde de fantastik kitapların tekil başlıkları var. Bu durumda ya bu başlıklar taşınacak, ya da forumlar birleştirilecek. Birleştirmek, ayıklama yapmaktan daha mantıklı bir çözüm olur bence. Bu sayede yeni başlık açanlar: "oraya mı, buraya mı?" karmaşası yaşamaz.
Bir de doluluk meselesi var. Diğer forumlar on, on bir sayfayken; Edebi Kürsü ve Kitapgah'ın toplamı ancak o kadar ediyor. Bu forumlar birbirini tamamlayıcı nitelikte*.
Ne düşünüyorsunuz sayın Frpworld halkı? Böylesi daha hayırlı olmaz mı? (kendimi politikacı gibi hissettim, retorik sorular falan
* Kontrol ettim, çoğu 5-6 sayfaymış aslen. Ee, olsun; bu iki forumda bol başlık tekrarı olduğunu düşünürsek diğer forumlardan az olur yine toplamları. kimi kandırıyorsam