FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Possessed, Dura gibi yoldaşlar olmasa sitemiz bu konumda olamazdı, Yeminer',n teknik konulardaki katkısından ayrıca bahsetmek gerekir tabi. ama benim bozulduğum şöyle bir nokta var, hatta Dura'da çoğu yerde buna değinmiş sanırım. Dersler, sınavlar derken on dakika bile siteye girmeye gerek duymayan bazı arkadaşlar oluyor, yaz geliyor bu sefer de tatile gittim ondan giremiyorum diyorlar.

sonuçta Efla'nın da dediği gibi bir zorlama yok, burası o tarz forum sitelerinden değil. Ama bir şeyler yapalım diyoruz, bu sadece bir kişiye yüklenilecek bir iş değil. Mesela Yeminer giremeyince o teknik meseleler kalıyor geride, yani başka biri hemen onun yerini yedek kulübesinden koşarak devralsa iyi olmaz mıydı? Bu kadar Possessed, o kadar emek harcadığı logolarını bekletmezdi, hemen uygulamaya konulurdu.

Neyse blog konusunda ben artık biraz sıkıntılıyım, yani hala bir aktiflik yok. Bu gidişle de unutulabilir gibime bile geliyor artık. Yani gönülleri Efla ile konuşup blogda yazar olarak yer alması lazımdı çoktan. İnsanlar da bloga giren olmuyor diye şiirlerini, öykülerini bloga koymaktan endişe duyabilir ilerde, ben mesela kısa öykü yazsam bloga koysam bakan olur mu diye düşünüyorum daha şimdiden. Aynı öyküyü hem siteye hem de bloga koymak istemiyorum da. İnsanların blogta da özel olarak takip edebilecekleri şeyleri olsun diye...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Possessed wrote:
Dura wrote:anasayfada direkt bağlantılar, bu bağlantıların (3ünün) logoları...vs
O bağlantılara logoları ben yapıyorum ve Yeminer'e atıyorum, o da yerleştiriyor. Hatta bir sonraki 3 logoyu da tamamladım ve Yeminer'e gönderdim. Yalnız iki haftadır Yeminer sitede görünmüyor, dolayısıyla da logolar yerleştirilmedi.
Bana yollasana ben de ekleyebilirim =) Efla ne güne duruyor.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben blokta yazarım kesinlikle.... Hele şu ansiklopediyi adamakıllı sonladırsam kendimi tamamen yazarlığa vereceğim. : ) ) ) ) şöyle adam akıllı yazmayı cidden özledim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Firble wrote:Ben blokta yazarım kesinlikle.... Hele şu ansiklopediyi adamakıllı sonladırsam kendimi tamamen yazarlığa vereceğim. : ) ) ) ) şöyle adam akıllı yazmayı cidden özledim.
Firble hadi ama seni artık blogta görmek istiyoruz... :)
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Yazma yeteneğim olsa ben de blogda yazmak isterim ama girip bir şeyler okumak isteyenleri de kaçırmamak adına öyle bir girişimde bulunmuyorum. :)
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Walter
Yönetici

Post by Walter »

Blog'a ben de yazı ekleyebilirim mesela yazmak üzerine notlar, olarak bir kaç tane yazmıştım makale şeklinde, üsterseniz onları blog'a koyabiliriz....
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Ana sayfadaki "Son Eklenen İçerikler" ve "Anket" kısımlarına güncel şeyler eklenmesi güzel olabilir bence. Bu şekilde pek ilgi çektiklerini zannetmiyorum, böyle olunca da orada bulunmalarının pek anlamı yok gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz?
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

WizardOfQuarks wrote:Ana sayfadaki "Son Eklenen İçerikler" ve "Anket" kısımlarına güncel şeyler eklenmesi güzel olabilir bence. Bu şekilde pek ilgi çektiklerini zannetmiyorum, böyle olunca da orada bulunmalarının pek anlamı yok gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz?
Anket konusunu ben de bir ara gündeme getirmeye çalışmıştım aslında ama arada unutuldu gitti...
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Bu arada o kısımları kullanmaya devam edeceksek elimden geldiği kadar ilgilenmek isterim.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Efla wrote:
Possessed wrote:
Dura wrote:anasayfada direkt bağlantılar, bu bağlantıların (3ünün) logoları...vs
O bağlantılara logoları ben yapıyorum ve Yeminer'e atıyorum, o da yerleştiriyor. Hatta bir sonraki 3 logoyu da tamamladım ve Yeminer'e gönderdim. Yalnız iki haftadır Yeminer sitede görünmüyor, dolayısıyla da logolar yerleştirilmedi.
Bana yollasana ben de ekleyebilirim =) Efla ne güne duruyor.
Görmedim bu söylediğini, mail atıyorum şimdi. Dura'nın bu konuyu gündeme getirmesi iyi oldu :D Yeminer'i bekleme nedenim fikrin ona ait olmasıydı.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Aslında benim o kadar emek harcayarak hazırlamış olduğum Orta Dünya tanıtım yazıları, "Ejderha Mızrağı" gibi ayrı bölüm altına konulabilir. Direk "Orta Dünya" ile ilgili bilgi almak isteyenler için hoş bir kaynak oldu diye düşünüyorum... :)
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

orta üstteki "Kitap Tanıtımları" Linkine tıklayınca şu adrese gidiyoruz..

http://frpworld.com/modules.php?name=Co ... %FDmlar%FD

aslında şuna gitmemiz gerekmiyor mu..?

http://frpworld.com/modules.php?name=Reviews
Aurë entuluva...!!
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

Dura wrote:orta üstteki "Kitap Tanıtımları" Linkine tıklayınca şu adrese gidiyoruz..

HUUUU kimse yokmu..?

bu arada yeni buton resimleri çok güzel olmuş, eline sağlık Possessed..
Aurë entuluva...!!
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Dura wrote:orta üstteki "Kitap Tanıtımları" Linkine tıklayınca şu adrese gidiyoruz..

O durum biraz karışmış. Content modülü altında kitap tanıtımlar var önceden oraya yazılmış sanırım sonra review diye ayrı bir yere yazılmış iki yerde de içerik var. Sanırım menü hazırlanırken diğer bağlantılar content altında olduğu için o da content oalrak seçilmiş.

şimdi Dura'nın dediği gibi yaptım çünkü şimdiki linkte daha çok inceleme var. Diğerine herkes erişebiliyordu bu sadece üyelere açık sanırım.

Neyse. Çok fazla bir şey yok zxaten diğerinde böyle yapalım o zaman.

Ben söylemeden farkedilmiş zaten resimler de Possesed'in resimler gerçekten güzel olmuş. O menüyü düzenlemek için yönetim paneli kullanılmıyor. Veri tabanında bir gezintiye çıkmak zorunda kaldım. Yeminer yaptığı için orayı ben onun kadar iyi bilmiyorum. Biraz keşvetmem gerekti. O yüzden possesed yolladığı gibi ekleyemedim.

Linkleri güncelleyememem de aynı sebepten çünkü aynı yer değiştirilerek yapılıyor. Onu da şimdi hallettim.

Kalan 3 resim de tamamlandığında mükkemmel bir anasayfa görüntüsüne sahip olabiliriz :p
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Vay güzel durmuş düğmelerimiz, rica ederim efenim, siz sağ olun asıl. Sitemiz için her şey :)
Son üçünü de yapayım da artık bir tam görelim. Yalnız şu an final dönemindeyim, bir iki haftaya anca artık.

Bu arada Catboy'un dediğini ona ben de söylemiştim. Baya detaylı araştırmaları var ve tanıtım yazıları hazırlamış o kadar. Sitenin bir yerinde "Orta Dünya" diye bir başlık altında depolayalım bence de. Ã?rneğin bağlantısı da anasayfaya eklenir diğer resimli başlıkların yanına. Hem Tolkein bu fantastik işlerin en önemli adamlarındandır, sitemizde Orta Dünya ile ilgili yazıların toplandığı bir yerin olmaması eksiklik.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Post Reply